Jangan ‘Tag’ Mereka Di Instagram, Kami Dah Lama ‘Survive’ Sendiri – Rita Rudaini

Hiburan

Jangan ‘Tag’ Mereka Di Instagram, Kami Dah Lama ‘Survive’ Sendiri – Rita Rudaini

Berusaha sendiri untuk membesarkan anak-anaknya tanpa mengharapkan bantuan sesiapa, pelakon Rita Rudaini tidak gemar dengan sikap sesetengah individu yang ingin ‘tag’ nama orang lain di akaun Instagramnya.

Advertisement

Rita berkata demikian selepas ada individu yang ‘tag’ nama pelakon Rozita Che Wan, Ayu Raudhah dan juga Zaquan Adha. Isu ini timbul apabila anaknya Airit Qaqa Arjuna dimasukkan ke hospital kerana terkena jangkitan Influenza B. Bagi Rita, mereka tiada kaitan langsung dalam hidupnya.

Kenapa kena ‘tag’ nama mereka? Apa kaitan anak saya sakit dengan mereka? Lagi pun masing-masing ada keluarga sendiri. Selama ini, saya tidak pernah menyusahkan sesiapa. Saya sebolehnya buat sendiri dengan kudrat yang ada. Jika tak pun, saya minta tolong keluarga terdekat sendiri.

Alhamdulillah, kesusahan saya selama ini Allah gantikan dengan kegembiraan lain. Saya percaya, setiap orang dapat bahagian masing-masing.

Mungkin netizen masih belum boleh ‘move on’ dengan isu Aidil Zafuan yang belum mahu bertemu anak-anaknya, tetapi siapalah kita untuk terus memaksa orang lain melakukan sesuatu perkara? Biarlah masa dan takdir yang menentukannya,tidak perlu lagi kaitkan Rita dengan orang yang tiada lagi kena-mengena dalam hidupnya.

Sumber Berita : Harian Metro

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

14 Comments

  1. Anonymous

    March 6, 2019 at 11:54 am

    lepas tu rita meroyan tidak dipeduli masuk dalam socmed………. cakap macam2 sekarang boleh lah macam orang kaya cakap besar tidak perlukan sesiapa nanti Allah jatuhkan kifarah baru tahu…. sana sini cari orang

  2. huhu

    March 6, 2019 at 11:48 am

    ingat hujan petang semalam..ghupe nya tak..panas sampai pagi ni. huhu..

  3. wekkkkkkk

    March 6, 2019 at 11:33 am

    tak pe lah rita, anak2 msih kecil, esok anak2 dh bsr, biar Allah yg menemukan anak2 ko dgn dia. Penderitaan setiap manusia, ada hikmah dihujungnya. Semua tu Ujian dri Allah. Langit pun ada bermcm2 warna..

  4. ritu

    March 6, 2019 at 10:36 am

    ad tbace rita bls komen ..dia ckp yg kna block sb jemah yg block si ex laki dia xde pn check ig..mslhnyer klu betol si jemah tu yg block klu x betul da jd fitnah plk .. knp enth kna mentioned jemah mcm xblh lupe lg byg2 si jemah yea hahaha

    • kekupis

      March 6, 2019 at 12:42 pm

      mmg Rita dgn fan kipas mati dia asal ada fake account sikit tuduh jemah pnya account.. asal kna block kata jemah yg block.. aku dh test buat fake account komen kt ig rita dgn aidil. spt dijangka mmg kna tuduh aku ni bini aidil. bodo piang sorang2.. kt ig aidil komen aku yg x menyokong rita pun aku kna block.. kalau aku ni bini si edel apahal aku nk block diri sndri kan?? tu aku kata rita dgn suku sakat dia x kurang bodohnya tp memanjang belagak mcm bijak sgt

  5. Anonymous

    March 6, 2019 at 10:35 am

    rita ni pun satu lancang sgt…
    yg ex laki plak kecut telur… cuba strong skit selamba g jupa anak… lantak laaa bini marah.. ex bini bising… mertua bebel… yg penting prihatin keturunan sendiri… mati sok doa anak2 ni laaa dpt kurang kan seksa kubur

    • minah jambu say NO to drugs

      March 6, 2019 at 11:25 am

      tak payah la nak jumpa ank semua tu huh ! jantan tkde bodek angkat selua dlm baju lari tingal kan rumah jantan ape macmgitu huh ! lari pulak time rita tkde rumah huh ! eh ada pulak yg tolong angkut barang aidil..eemm bis nak jumpa anak eh banyak cntek muka lu ..masa lari keluar rumah ada ingat anak tak ? seluar dlm ingat pulak rembat bawak lari ..lov rita pasal dia boleh berdikari sendiri walau pon perit susah tapi dia tabah besar kan anak anak..lov u ritaaa semoga di murah kan rezeki..

    • Anonymous

      March 6, 2019 at 1:54 pm

      bila pmpn lancang,org kutuk. bg aku hak dia. lgpon betul lah dia ckp. yg dasar gelabah nak tag org sana sini apehal?saje nak laga2 kan org lain.

Loading...