Written by serenity | January 13th, 2018

Berita mengenai penahanan Datuk Farid Kamil kerana menyerang anggota polis dan orang awam di sebuah balai polis trafik menarik perhatian ramai pihak, terutamanya selebriti. Pelakon Ridzuan Hashim mendakwa telah ditampar aktor yang sama hari sebelumnya, manakala ramai selebriti menyatakan sokongan terhadapnya, antaranya Sharifah Amani dan Sofi Jikan.

Melalui Twitter, pelakon jelita Fathia Latiff juga telah menulis satu tweet yang mendapat reaksi ramai berkenaan Farid. Dia katanya,ganja tidak harus dipersalahkan, dan polis juga patut diperiksa sama ada urin mereka positif ganja:



Tweet Fatiya telah mendapat reaksi sinis dari Netizen:


Fathia juga mengatakan polis sepatutnya merahsiakan mengenai penahanan Farid:


Namun begitu, ada juga yang mengatakan bahawa Fatiya tidak perlu menyalahkan orang lain:



Mengikut kemaskini gambar di Instagramnya, Fathia kini sedang bercuti di Berlin, Jerman.

Sebelum ini, Fathia juga membuat beberapa kenyataan di Twitter mengenai industri hiburan, isu semasa dan politik yang menjadi viral dan mengundang kritikan Netizen. – beautifulnara.com

27 responses to Jangan Salahkan Ganja, Sila Buat Ujian Urin Pada Polis Juga – Fathia Latiff

  1. benci fatiyak says:

    ko pun kena buat urine plus mental check up too, okay bitch!

    37

    0
  2. Anonymous says:

    Asik asik kata konspirasi.. taw la ampa back up mahathir.. but now ni bukan isu politik.. kang klo aku buka cerita paridkamiel tu sbnrnya amik dadah lagi heavy dari ganja. Kira baik la polis cas ganja je ringan. Tu pun masuk nak provok kaitan isu politik.. ko pun sedih hidup ko patiahh.. kita ni doa la baik2, bia paridkamiel cepat kekuar, dipermudahkn urusan. Bukan provok!!!
    Tahi betul ?????

    26

    0
  3. chuckie sibertek says:

    Lets put the weed to the coconut and light the sh*t up :)

    0

    1
  4. Tk says:

    Minah nih nak menyelit jugak. Yg BNara layan juga. Buat apa

    13

    0
  5. Miss Unibes says:

    Dia ni takde job tapi masih boleh bercuti kat German. Jual bulu ke?

    5

    0
  6. Sendu says:

    Byk duit bercuti kat german jika d bandingkan dgn macik bawang yg hadap bn ni.

    0

    6
  7. Tekakya says:

    Aik Kak ya bitter ke sebab datang set lambat berjam2 keadaan tak terurus dan khayal. Jgn ingat netizen cepat lupa tahun

    Ps: betul ke ada sorang retis datang set lambat berjam2 keadaan tak terurus dan khayal tu masa dia buat bigo tgh high ice? Mohon cerita ni tak benar.

    Muahahaha

    13

    0
  8. sharmien says:

    Kita bersangka baik aje la ye. Apa yang terjadi pasti ada hikmahnya.

    2

    0
  9. Anonymous says:

    Lawa aih kak sharmien…hati pun baik…..

    1

    1
  10. No name says:

    Konspirasi apa nyer tu..? FK ni siapa..? Sampai org nak buat konspirasi..? Adoi… Lawak tahap gaban kot…
    P/s: Beria bnr si Tek Ya ni back up FK, kawan sama2 kapal layan weed ke sis..?

    18

    0
  11. Anonymous says:

    Kat German undang2 dadah tak strict…

    6

    0
  12. Anonymous says:

    Alahaiiiii…. Dia suruh polis pulak buat drug test…. Tgh high ke fathia tu…. Asik buat statement bodoh…. Duk diam2 dah ler

    12

    0
  13. Anonymous says:

    TAK TAHU KENAPA MAKIN LAMA MAKIN NAMPAK PEREMPUAN NI BODOH BAHLUL. NAK BACKUP, GUNA LAH AYAT NAMPAK CERDIK. NI NAMPAK SGT KEBODOHANNYA. NASIB BAIK TAK JADI DGN AIMAN HAKIM RIDZA

    16

    0
  14. ohyeah.. says:

    kalau aku jadi keluarga Farid Kamil, aku cilikan mulut fathia ni. sebok sgt nk masuk campur hal org lain. Lagi serabut jadinya!

    10

    0
  15. neelofa says:

    nara please stop up kisah pompuan sampah ni? buat malu blog abang nara jelah up kisah artis tak bermoral ni. Cuba up kisah syeikh muszaphar ke, kisah yusof iskandar ke, kisah aaisyah dhia rana yang sangat comel.. takde pulak nampak kisah diorang lately kat blog nih.. asyik2 kisah si minah sampah ni…sepatutnya kisah dia dah kena banned dari mana-mana media dan blog. Otak dia pun macam sampah, level setaraf budak-budak sampah. Polis tu memang selalu diorang kena test urine, kau nak suruh check polis juga pehal? Ganja tak salah? Sah kau kaki ganja jugak keeee ?? aku tanya je

    8

    0
  16. v says:

    kenapa laa mesti nak kena ungkit kisah silam orang eak ? 2018 kot guys come on laa matang sikit. Tak pernah buat dosa kehh anda-ii semua ni ? terlalu suci kehh semua ni ? setiap manusia diberi peluang dalam hidup ni untuk berubah. tak boleh kehh benda daa lepas tuhh just lepaskan jehhh sebab itu urusan dia…kalau tak suka pasal dia jangan baca artikel yg berkaitan ngan dia dan bukannya mengata yang bukan-ii. fitnah tuhh dosanya lagi besar dari membunuh and dia bukan mengganggu keluarga korang pun kan nak bercuti kat mana? pakai duit keluarga korang kehh ? so stop it guys. bukan nak sebelah dia atau sesapa cuma minta pemikiran tuhh maju ke depan sikit jangan mundur sangat. and please behave with every words you speak.

    0

    2
  17. Tk says:

    Minah ni gi Germany makan Apfel Strudel dg Angela Markle kut?

    0

    0
  18. Ish ish ish says:

    Fathia ….akak selalu cuba back up awak … Tapi stmt mcm ni susah bebenor nak back up …

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Contoh manusia bercakap tak guna otak. Habis tu semua orang buat salah sebab marah, kau nak suruh test police pulak?

    2

    0
  20. Lyy says:

    fathia ni yg ptt kena urine…ckp mcm budak bodo..

    1

    0
  21. benci orang hipokrit says:

    Hmmm…Sekali lagi kak ya buat statement tak cerdik. Tolong jgn nak divert kesalahan ke orang lain boleh tak kak ya? Kot ye pun kau tu die hard fan FK dgn DD, agak2 la. Sekarang ni, hasil ujian saringan awal air kencing, FK positif dadah jenis THC. So, blh tak kau admit je fakta tu? Yang susah payah nak suruh buat ujian air kencing kat polis bagai tu knp? Kau ingat polis tak kena ke urine test tu? Pleasa la kak ya, jangan buat kenyataan kurang cerdik yang boleh membuatkan netizen lagi meluat dengan kau! Kau tu yang sepatutnya buat urine test sebab menari macau orang tengah sasau dalam Beego! Jangan2 kalau buat, kau pun confirm positif!

    1

    0
  22. Sumandak says:

    Amboi..berani minta abg polis buat urine test aaa? Ko n rakan2 Artis berani ka buat urine test? Ahakkss.. memang bukan salah ganja tu..salah orang yg mengambiknya.. bahlul betul la statement minah Ni.. adei.. tahun 2018 sdh Ni.. kasi tinggal la bodoh tu d tahun 2017.. keep it private? Breach of privacy? Woi!.. org mencopet susu tin pun boleh masuk akhbar..apa lagi tampar polis..ambik ganja.. dia sepa mo minta bagi privacy? Statement bongok macam Ni la yg buat org menyampah instead of simpati.. buduh ..

    1

    0

Leave a Comment

Optional