Written by Bella | March 11th, 2019

Memuat naik pelbagai status luahan hati di akaun Instagram masing-masing, rata-rata netizen menyifatkan rumah tangga pasangan Sharnaaz Ahmad dan Noor Nabila sedang bergolak.

Baru-baru ini, status Sharnaaz bersempena Hari Wanita Sedunia juga mencetuskan pelbagai spekulasi. Pelakon itu meninggalkan nota pesanan mengingatkan kaum wanita terutama sekali untuk mereka yang sudah berkahwin agar menghormati kaum Adam. Lelaki dan wanita saling memerlukan.

Tidak pasti apa yang berlaku antara mereka berdua, tetapi kami mendoakan agar semuanya dapat diselesaikan secara baik. Biasalah dalam rumah tangga pasti akan ada pasang surut, sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri.

38 responses to Jangan Menidakkan Kaum Adam Sebagai Ketuamu – Sharnaaz Ahmad

  1. Anti patriarki says:

    Pemikiran patriarki sebegini harus dihapuskan. Sebab pemikiran patriarki mcm ni la membuatkan kaum wanita tertindas – nak bercerai susah, mengambil masa bertahun2 sedangkan lelaki ceraikan wanita semudah lafaz di hujung lidah, lelaki menggunakan kuasa patriarki dengan berpoligami (walau tidak layak) memperlakukan isteri2 dengab tidak adil, wanita dimomok dgn kepercayaan “jaga aib suami” sehinggakan penganiayaan suami terhadap isteri didiamkan, kepercayaan “syurga di bawah tapak kaki suami” membuatkan ramai lelaki mengambil kesempatan memperlakukan isteri sesuka hati, dan banyak lagi la… itu baru mention beberapa keburukan sistem patriarki yg menindas kaum wanita. Jadi sharnaaz, ko jgn nak konon menyekolahkan orang pula dgn idea patriarki mu.

  2. KLWood says:

    Sharnaz ni takkn kau jadi cam bujal , jgn kalah dgn isteri kan lelaki yg jadi ketua pasti kena tegas bknnya buas. Cari ilmu jadi suami n isteri pun kena cari ilmu jadi isteri yg soleh n solehah. Gaduh sikit2 dh lah

    • err2 says:

      sy rs laa situasi ni berlaku sbb shahnaaz x de job. keluar tv / drama /filem baru x selebat dulu. jd nak hulur nafkah apa? so mesti pihak nabila sikit sebanyak mestilah ‘berbunyi’ jg kan bila suami x bekerja / xde pendapatan MELAINKAN shahnaaz ni ada bisnes sendiri. tambah pula keluarga nabila tu jenis have have… bertabahlah shahnaaz. situasi ms bercinta dgn berkahwin mmg bagai langit dgn bumi…

      • Mr Right says:

        dah la tu tak perlu merintih di socmed. kalau x suka belah je… kalau dah xde perasaan lagi hati terluka…baik angkat kaki je. rather be alone than unhappy…settled.

    • Anonymous says:

      perkahwinan kali kedua nabila ni kan dgn sharnaz…

    • Faiz says:

      Kifarah la tu bro. Ko sembang dulu bukan main lagi. Kalau bab hentam org amboi ko lah juara berpidato. Sekarang nah… bini sorang pun xleh nak jaga ke Bang Jebat oiiiii?

  3. blerghhh says:

    x prnh ade gosip positive dia ni. sume negative. xtau celebrity celah mana. blah je la xde sp heran. lelaki sejati xdenye nk meluahkan perasaan dkt socmed.

  4. prihatin says:

    Time senang di junjung..di puja…time susah di campak cam sampah, di maki di hina… kalau itu sahaja kemampuan sang suami, itu sahaja kebolehan yang sang suami ada, sebagai isteri kita kena redha. Tp kalau kekayaan diri melebihi ego, pasrah dgn pilihan sendiri.

    • Anonymous says:

      biasa la sis, waktu bercinta semua indah…
      keluar je anak sorang berbunyi la. kentut dulu yg wangi pun kini dah naik bau bangkai….

  5. bravoo_girl says:

    Masing2 ada kesalahan aku rasa. Hari nie aku tengok Nabila pun ada up status kat ig story dia… Ermmm.. Dalam rumahtangga salah seroang kena beralah. Tak kiralah sapa yang lebih kaya dan sapa yang berkuasa. Suami kena ada rasa tanggungjawab mencari nafkah pada keluarga walaupun si isterI kaya tahap bagan dan si isteri pun wajib menghormati pada suami walaupun si suami miskin dari dia… ALLAH tidak akan menemukan seseorang itu demi kehancuran.. Melengkapi diantara satu sama lain harus seiring. Dua2 kena berkerja keras dalam sesuatu perhubungan apatah lagi selepas ada anak.. Kesabaran, tolak ansur, menjaga maruah, solat berjemaah, dan banyak lagi harus dididik dalam diri bila dah berumahtangga. Kata2 nie peringatan utk diri aku juga dan kepada semua hamba2 ALLAH… Harap kedua2 mendapat mencari jalan keluar dan damai secara berhemah :)

  6. sephiaaa says:

    sabarlah sharnaz..kene byk tolak ansur dlm rmhtagga. pandanglah wajah ank, ingatlah saat2 bahagia masa berdua. bila ada masalah berdua, selesaikan secara berdpn, jgn publish kat socmed, jgn buka aib sndiri. xder masalah yg x blh selesai. Nak bina mahligai idaman mmg senang tp nak pertahankan dan mengharungi badai perlukan kekuatan.

  7. tak heran says:

    kalau dah bertempek ngan keluarga org tu,dgn si lopak yg acah2 level antarabangsa,ngan little miss khanji “the kylie wannabe” tu,jgn hrp dpt bersuara….semua pompuan dlm keluarga tu dominan…
    so kalau x tegas,dont expect too much la

    • Anonymous says:

      Setuju sis..keluarga berlagak nak mampus..keputusan Fattah Amin tinggalkan Neelofa adalah satu langkah yg tepat.

    • Anonymous says:

      Haha little miss kanji… memang dia tu konfiden btol nk jd kylie jenner… bila last time dia tgk muka dia dkt cermin…

    • Joyah Pok Pek says:

      Satu je cari nak jdi dominan dan di hormati di dlm keluarga ni..you bring in money you gain respect..Go and find wealth!!!

  8. Anonymous says:

    La igtkan dh selesai. Masih lagi rupe nye. Sabarlah sharnaz igt anak. Kalau mampu bertahan doa pade allah. Kalau hanye makan hati diri buat lah keputusan yg bijak. Aku kesian kat anak je.

  9. Anonymous says:

    aku nasihat korang berdua daftarlah seminar keluarga sunnah ust ebit lew.

  10. huhu says:

    eh nara tak nak haplod che tak sambut besday ngan anak yatim ke. huhu

  11. bantah icerd batalkan statut rome says:

    serius sharnaz nampak sotong sangat dalam kes rumahtangga kau ni
    mmg kesian sampai kena merintih2 kat ig
    kena munasabah diri suami isteri ni…kesianlah kat jebat

  12. Anonymous says:

    igt lagi tak? family lopa dia serang fattah …aku xminat fatttah..tapi..Allahu..dah agak kalo dia kahwin dgn lopa…mmg akan satu family masuk campur…

    • Anonymous says:

      Alah dlu time family lopa serang fattah si sharnaaz ni pon sibuk menyibuk je tambah minyak kat api pdhal time tu baru2 je kawen konon lah the best abang ipar so skrg terima lah nasib ko balik. What goes around comes around.

  13. x suka tengok orang bercerai says:

    Nabila sebelum ni tak cakap apa-apa pun..dah suaminya asyik upload status mengundang..haa hambik panjang berjela post dia wpun “quoates” sahaja..kalau dari quotes yang nabila post it seems suami dia ni fikirkan diri sendiri..time nak hangen .hangen ..buat endah x endah kat bini ..suka tunjuk tantrums yang bini pun x tau apa punca..bukan pasal hal siapa byk buat duit ya adik2..benda2 ni siapa yang kahwin sahaja yang akan rasa..mostly perangai mcm gini suami ya…to shaarnaz..buangla ego hang tu..bini sebelum ni senyap je kau yang post mcm2..ni haa bini dah naik hangen post berjela tau pulak ko senyap..post pasal motor gp pulak kaedahnya..dari post yang mengundang baik kau usaha baikkan marriage kau..semua orang lalui fasa yang sama..sayang anak comel bini pun cantik..ubah perangai baran..doa banyak2 pada Tuhan..sekarang hati bini tengah hangen tengah sakit tapi mana tau sebab kau memang usaha untuk berubah dan kau letakkan pengharapan pd Tuhan..sejuk hati nabila nak terima kau semula..hati manusia ni berbolak balik sifatnya..dari sayang ke benci dari benci ke sayang..all the best shaarnaz n nabila

  14. blah la says:

    masa mula2 dua2 tayang kebahagiaan…segala gmbr bercium bahagia nak tayang kat ig..la ni saling perang dlm media sosial…

  15. Anonymous says:

    sembang hebat….ambik ko. mmg x suka lelaki mulut celupar camni…

  16. Anonymous says:

    gentleman lah bro, ko lelaki, kuasa talak kt tgn ko..apa ssh, kalau ko x talakkn pun, wanita pun boleh menguruskannya. Tak perlu nk bermadah2 helah dlm ni..menjijikan kisah rmhtangga sinis menyinis dlm ni.

  17. anonymous says:

    Sharnaaz ni takut bini ke?

  18. Anonymous says:

    Talak kan je lah…bosan baca.

  19. jibem says:

    Buat solat istikharah bang jebat oii…biasa la dugaan hidup berumah tangga ni kena banyak berbincang bukan meluahkan dekat socmed cakap la dgn bini tu baik2 jgn melibatkan family mertua or family kita, klu melibatkan family mertua gini la, tgk la ank2 tu sian klu bercerai berai ni..