Written by serenity | March 11th, 2018

Setelah ditahan kerana menyerang seorang anggota polis dan orang awam di sebuah balai polis trafik, Datuk Farid Kamil telah membuat satu laporan polis mendakwa tiga orang lelaki telah memasukkan dadah ke dalam minumannya.
Antara yang dinamakan dalam laporan polis itu ialah Taj Innuendo atau Taj Addin, penyanyi kumpulan Innuendo yang popular dengan lagu Belaian Jiwa sekitar pertengahan 90-an.

Taj menulis di Facebooknya:

Memang pedas juga kata-kata Taj ini, tetapi kalau kita tak semena-mena dilibatkan dalam kes jenayah yang tidak kita lakukan, kita pun pasti akan merasa marah, bukan?

Diharap Taj bersabar, yang penting kini masyarakat tahu Taj tidak bersalah.

Farid telah didakwa di mahkamah atas pertuduhan membuat laporan polis palsu beberapa hari lepas. Sebelum ini, pada 16 Januari, Farid didakwa atas empat pertuduhan iaitu menyebabkan kecederaan, berkelakuan tidak senonoh dan mengganggu penjawat awam di Balai Kota Damansara pada 11 Januari.

Beliau turut dituduh di mahkamah sama atas penggunaan dadah jenis THC iaitu ’11-nor -tetra hydrocannabinol-9-carboxylic acid, yang juga dadah terdapat pada ganja.

Farid mengaku tidak bersalah atas kesemua tuduhan tersebut.-beautifulnara.com



45 responses to “Jangan Hisap Dadah, Nanti Jadi Bodoh,” Taj Innuendo Hentam Farid Kamil?

  1. Anonymous says:

    Menyemak la iklan KFC…

    31

    0
    • Anonymous says:

      mana gambar2 resepsi fattura. meletop giler weyyyyyy!!!!!

      27

      7
      • T says:

        Bukan bodoh je..bebal sume ada
        Xboleh fikir dgn betol..merayap xde hala tuju
        Yg penting orang yg hisap dadah adalah sampah

        29

        0
    • Anonymous says:

      Bodoh punya Farid Kamil. Taj ni tak pernah jumpa dia macam mana dia kena tuduh pulak. Sesuai Taj quote Zaaba sebab bini dia memang cicit Zaaba pun.

      39

      0
  2. Lol says:

    Pergh,terbaik, boleh jadi peribahasa baru ni..’jangan hisap dadah,nanti jadi bodoh’..haha..

    30

    0
  3. Anonymous says:

    Gigih farid kamil pergi melodi, konon nak bersihkan nama. last2 kantoi buat laporan palsu. kalau fikir logik, dia didapati positif ganja. mana ada orang letak ganja dalam minuman. ganja ni orang ambil macam hisap rokok. nak menipu pun agak2 laa.

    54

    0
    • SuperFox says:

      Btul tu. Truth prevails. Always.

      17

      0
    • ohyeah.. says:

      aku tak tau samaada FK bersalah atau idak.

      tapi, hakikatnya skg ni memang ada ganja/ marijuana dlm bentuk cecair. kesannya lebih teruk jika dibandingkan dgn hisap rokok daun ganja .

      8

      1
      • Anonymous says:

        memang FK salah la kot sebab buat laporan polis palsu. banyak lagi kes jenayah yg polis kena siasat. man hour wasted siasat ‘high profile’ kes FK je. kalau dah kantoi guna ganja di court pj denda di 2k ke 5k je. kalau cederakan org x sengaja denda dia sikit je. mengaku je salah jimat lagi daripada bayar peguam. isk isk. wartawan kalau rajin datang selalu jenguk mahkamah majistret jenayah pj…memang itu je range denda. tak pasal2 dari denda kena penjara atau denda lagi mahal sebab menipu kan… melakukan kesilapan biasa namun own up mistake lebih baik dari melakukan laporan palsu. pengajaran pada semua.

        2

        0
  4. fishball says:

    APA JE?????

    5

    0
  5. SuperFox says:

    Zasss! Ambil kau setepek Farid Kamil kekeke. Kepada bimbo2 diluar sana, this is how you should address bad publicity/rumours k. Duduk diam2 dulu sampai air tak berkocak, lepas tu kau tibai sebijik atau berbijik2 hahaha

    45

    1
  6. Anonymous says:

    bertubi kena tembak kahkahkah. mana nak letak muka woi. balik kedah je la xpayah mai kl dah

    20

    0
  7. Ex-Amnet Forumer says:

    Saya suka gaya Taj luahkan.

    52

    0
  8. Anonymous says:

    anugerah dato tu bagi balik laa…aku mmg dr awal tk prnh teringin nk taip atau sebut dato dpn nama dia…tk layak lgsg

    28

    0
  9. CR7 says:

    trust him no more..once a liar always a liar…

    25

    0
  10. anonymous says:

    dato sampah

    14

    0
  11. Anonymous says:

    About time he takes responsibility of his own doing instead of playing victim. And those who has been sympathising n supporting him all this while…. Just Don’t!

    15

    0
  12. joejess says:

    aik kutuk balik komen2..mmg palat perangai, tgk berlakon jdi ku rayyan, wow dgn sekelip mata, dia seorang yg baik, tgk la keluarganya, tak mungkin dia ambil dadah, org malaysia mudah terpengaruh dgn hanya drama je, boleh mengatakan seseorang itu baik…podah cit…takpercaya pg tgk komen lepas

    4

    0
  13. Maisarah says:

    Ermmm sekali tengok Taj ni mcam Hang Kebun pn ada juga hihihihihhh..cangkul pn cangkul la

    7

    0
    • Anonymous says:

      Ini aku setuju.. “tak dapat jadi hang tuah pun tak apalah, kasihlah saya jadi hang kebun.” Sebijik!

      0

      0
  14. Anonymous says:

    nara mana lgi cerita fattzura..kalo lofake kemain banyak entry lol..

    4

    3
    • damai says:

      bingit btl asyik2 pasal fattzura mesti terselit nak sampuk pasal lofa, korang dah kenapa, better stop pasal fattzura, mrk tu baru kahwin takut terlalu banyak up pasal kebahagian mrk, nanti cobaan yg x diduga mendatang, dlm islam jgn terlalu tunjuk sgt kebahagiaan dgn umum

      4

      7
  15. melati says:

    2×5 , dua2 Bodoh. tu jewww

    0

    7
  16. Shopia lorren says:

    Dadah dan artis sgt sinonim dlm dunia..bkn Malaysia je..Kita tunggu keakhir citer kes ni..baru ulas..

    0

    1
    • roro says:

      Nak ulas atau tidak buat masa skrg ni terpulang pada masing-masing. Hakikatnya bila jadi artis, memang orang ramai tetap bercakap pasal mereka tak kira masa. Adat resam la jd artis. Yg jaga imej dan tingkah laku pun ada juga gosip inikn pulak yg menampar polis dan positif dadah ujian air kencing .Dadah tetap merosakkan tak kira la siapa org tu sama ada atau orang biasa di pelosok dunia ni.

      1

      0
  17. wekkkkkkk says:

    “Jangan Hisap Dadah, Nanti Jodoh Bodoh”.

    Taj perli Farid Kamil tu.
    Yg x terlibat di babitkn..bayangpun x ada.

    1

    0
  18. komarad says:

    dulu dato jamal abdillah kantoi lg la… takde pun nak kaitkan org lain…berani buek berani tanggung..

    5

    0
  19. Anonymous says:

    kebodohan apakah ini

    0

    0
  20. wekkkkkkk says:

    betul2 black monday lah…gosip pun yg ni yg ni je dri pagi.

    3

    0
  21. Anonymous says:

    well ziana zain x tunjuk pun nampak gaya macam ada masalah rumahtangga…tunjuk ke tak tunjuk ke..sama je..tolak ansur tu penting..ke ko ada masalah hati..lol

    0

    0
  22. areum says:

    dia ckp dia bukan kawan fk, kenalan pun bukan. how did he knows that fk use drug???

    0

    0
    • lisa says:

      sbb fk buat report dan petik nama dia laa…..dah terkait sekali kan?? dah tu??

      tak payah jadi bangang nak bekap fk sial tu lah….dia dari dulu memang perangai cilanat!

      0

      0

Leave a Comment

Optional