Written by Bella | February 20th, 2017

Susulan kata-kata pedas Sharnaaz Ahmad di Twitter, bakal adik iparnya Neelofa turut membuat teguran kepada Sharnaaz agar berfikir sebelum menulis sesuatu. Neelofa juga bertindak untuk mempertahankan Fattah Amin.

Terbaru, Neelofa menganggap isu teguran itu sudah selesaikan dan ia dapat juga menyedarkan penggiat seni agar tidak mudah menghentam rakan artis lain serta saling menghormati dan menyokong kerjaya masing-masing.  Kadang-kala adalah lebih baik untuk mencampuri hal orang lain.

Saya sudah memberi kenyataan berhubung perkara itu dan berharap selepas ini semuanya akan baik-baik sahaja.

Cuma ingin saya tekankan, dalam soal ini kita yang berada di dalam industri kalau boleh jangan campur hal oarng sebaliknya hormat dan saling menyokong antara satu sama lain.

Neelofa pada masa yang sama ingin menjelaskan teguran beliau buat Sharnaaz lahir daripada hatinya sendiri tanpa paksaan mana-mana pihak.

Walaubagaimanapun, Neelofa akui beliau merasa sedikit risau jika teguran beliau akan menjejaskan hubungan kekeluargaan kerana umum mengetahui Sharnaaz bakal bernikah dengan kakaknya, Noor Nabilah tidak lama lagi.

Sumber Berita : mStar Online

36 responses to Jangan Campur Hal Orang Dan Saling Menghormati – Neelofa Jelas Tindakannya Menegur Sharnaaz

  1. Be your self peace NO war says:

    Hang kata kat Aku, Aku kata kat hang, hang kata kat dia, dia kata kat hang, dia kata kat hang, hang kata kat dia, mcm tu lah kehidupan artis nak naik, hipokrit sana sini, apa pun hangpa dapat duit, Kami jugak lah yang tak dapat apa, malaih lah nak melayan songeh songeh buang masa ni. Raya angpa beli berhelai helai baju Kami jugak lah yang tak mampu. Pentas dunia banyak sandiwara dan hanya lah lakonan semata mata. Biar lah kita hidup berserderhana tak yah dok point sana sini dok hambat glamour sangat. Akhirnya kain putih juga kita bawa. Allahuaakhbar.

    25

    0
    • Mat Ronggeng says:

      Apa ?? Neelofa kias Sharnaaz “Nila” Dan “Kerbau berlumpur” ?? Haah nampak… nampak… nampak… Ada bakat tak Mat Ronggeng jadi wartawan beautifulnara yg batu api pulak…??. Ada yg nak kena “utoh” dan “tapak kaki menunggu jilake” ni…. Hehehe

      5

      0
      • jom ber huhuhu secara berjemaah says:

        nasiblah ko lah lopah hoi…bakal abang ipar mulut markonah….jangan nanti famili ko di utoh kan nya kelak.

        25

        0
        • Mizz Spy says:

          mcm mana tk meroyan dlm tweeter babe, fattah tengah hot skrg. zul arrifin pun tercampak. terpaksa kembali semula ke pangkuan kak gayatri sbb kak gayahtri byk pengaruh kt stesen2 tv. heheheh

          31

          1
        • Anonymous says:

          artis poyo sengaja cari gaduh. konon2 nk tumpang publisiti. akhirnya di kecam. padan muka….simpan sikit bodoh tu pada anak2 cucu2 korang.

          18

          0
        • aza says:

          Pelakon yang aku minat untuk watak hero cuma 3 orang je, Bon Palare, Beto Kusyairi and Remy Ishak. Yang lain jual cerita basi je lebih. Kualiti lakonan tak ada langsung.

          31

          0
        • Anonymous says:

          Pelakon yang aku minat untuk watak hero lelaki cuma 3 orang je, Beto Kusyairi, Bon Palare and Remy Ishak. Yang lain jual publisiti je lebih. Kualiti lakonan tak ada langsung. Sharnaaz dan Fattah…boleh simpan dlm laci!

          3

          1
        • Anonymous says:

          Aku confirm akak jd mcm tu

          0

          0
      • ek eh lehhhhhh says:

        mungkin SA boleh re-submit balik statement nak bersara dari dunia artis…dah xrelevan pun ko nyah…..

        13

        0
    • Kamariah says:

      terpakso sokong neelofa. industri hiburan ni kecik je bang. kalau artis2 asyik dok berkelahi.. siapa yg nk dukung industri ni ke tahap cemerlang? org awan tengok pun serabut. korang asyik bergaduh mcm joyah dan peah berebut laki. mcm budak2. hang jaga periuk nasi hang sudah la sharnaaz.

      24

      0
    • Anonymous says:

      Industri hiburan Msia mcm taikkk, xde siapa yg pandang bakat. Semua gila glamer n publisiti.

      5

      0
      • Anonymous says:

        btl tu….br satu drama meletop kecoh sekampung…tp kualiti haukkk…..poyo je pengkomen2 dlm ni…dl ckp xske cite adaptasi dr novel tp aku tgk muke2 korg jgk y support cite ni….so,pengarah pn xpyh susah2 nk buat skrip copy paste je dr novel..sbb mmg selera penonton kat malaysia camtu…ptt laa industri malaysia x maju2…tahap otak penonton dgn pelakon+pengarah pun level lembu..kahkahkah..seb baik aku x penah layan drama sampah melayu…tgk cite tara hd lg bgs…

        0

        0
  2. GURLZZZ says:

    KESIAN KAU LOFA DAPAT BAKAL ABANG IPAR ACAH2 GANGSTER.. KAU DARI KELUARGA YG PENUH EDUCATED AND KELEMBUTAN TAPI AKAK KAU DAPAT LAKI BAJET BAGUS JAA.. SENTAP SIKIT SOUND ORANG MACAM HAPEEE DA.. ACTUALLY DIA NGAN AZWAN ALI BOLEH JOIN.. DUA DUA MULUT GAMPANGG

    30

    0
  3. Sabahbilang says:

    Ntahlah knpa i mkin suka neelofa..sy kagum sebab awk snggup brsuara kerana kebenaran walaupn sukar sebenarnya..org tindas awk,ckp awk hipokrit tp rasanya sy faham kenpa awk buat mcm tu dan faham keadaan awk..sy bngga awk,hrp2 keadaan keluarga awk2 baik je k..berani kerana benar,takut kerana salah demikian jg prinsip sy..i foll0w u neelofa..

    4

    26
  4. palelutut says:

    lofa…tolong nasihatkan jugak loffatah fans yang taksub sangat tu…please….

    18

    1
  5. Anonymous says:

    uollsss.. pecaya x kalau ai kata.. SA ini cfrom cakap ngan emak bapa gune bahasa kau aku je..mamat mcm ni nak buat laki. emak bapak die pun mesti die maki

    10

    0
  6. Anonymous says:

    again cerita ni??

    3

    0
  7. Anonymous says:

    hahaha…padan muka SA. tuuuu…napa tak sound lofa plak tegur kau? kau kan jenis pantang ditegur…

    12

    0
    • Azam says:

      takut lofa lerr tueee…bakal adik ipaq laaa katakannn~ skang nie hahh baru tau senyap SA

      12

      0
      • Anonymous says:

        opss! ya lah kannnn..kecut teloq pulak. sbb belum dpt lg kakaknya sepnhnya kan. kalau dah dpt sepenuhnya ntah2 lofa pun dia maki hamun

        0

        0
  8. Anonymous says:

    anak dato..mak dier pun dato..
    anak? hmnnn…

    12

    0
  9. ChanteQ says:

    Semua salah
    1. SA salah sbb buta tuli sound org
    2. Nitezen salah sbb taksub sgt dgn dunia artis
    3. Lopa salah sbb x perlu kot tegur SA paihtu sampai org luaq tau
    4. FA baik ko senyap.. focus jer pd apa ko nk buat.
    5. BN brenti la crita hal depa ni…. Cemuih

    18

    2
  10. ninie says:

    Neelofa dh beli BN ni ke?? tiap2 hari muka dia je

    7

    1
  11. Anonymous says:

    Thank u lofa sbb at least ko di pihak yg benar. Ak kasihan kat keluarga lofa sbb dpt menantu panas n budget smseng mcm mamat ni. Silap aribulan nnti lopa jd bantal tempat kakak ko nabila menangis. Nabila pn ptut bljar dr pengalaman lps. Ingt nk pilih yg terbaik..ni lg downgrade to a man tht is very disrespectful. Semua da trlmbt..nnti pepandai la ko pas kawen nnti.

    6

    0
  12. Anonymousssss says:

    Den bukan fans lofa. Tapi statement ni den sokong. Harap statement Lofa ni jadi closure leee. Shahnaz xyah ego sgt nk komen lagi as if die je btl …………………..

    2

    1
  13. Anonymous says:

    Kasihan pd lofa & family sbab nk terima this kind of person into the family.. family yg sememangnya kita semua tau, baik2 belaka.. malang sungguh nasib mereka. Harap2 “kerbau” (derhaka alias pengecut) yg memang suka bermain lumpur itu insaf dan tak palit2 lagi kat org lain.. kalau lu tak ketik org, org lagi tak hingin nak ketik lu – lu pikir lu siapa??

    0

    0
  14. Anonymous says:

    gigih betul neelofa nak bersih kan nama dia ek…..
    kat IG kemain buat muka sweet2 bagi pantun lah…tunjuk2 pakai jubah….pic kat surau …sejadah semua up balik nak tunjuk betapa islamic nye dia.
    mak dia pun post video si adik berzikir atas sejadah.

    helooooooo….cukup2 lah tu propa….
    org lain pun solat zikir semua ….x payah nak menunjuk2

    8

    0
  15. Anonymous says:

    nampak mcm neelofa nak jauhkan diri dari cerita2 pasal rms skrg.
    sentap sebab kena reject dr citer hero si cinderella ke? so nak ambik hati fattah balik?

    3

    0
  16. AtasJalanMerahAdaLopakNTaikLem says:

    Paku dulang paku serpih je ko ni lopak. Boleh blah.

    5

    0
  17. Anonymous says:

    Yang benar tetap benar walau apa pun pandangan yang diberikan…

    0

    0
  18. manyun says:

    jgn rasau la lofa..kalo bakal abg ipar ko tu tak leh terima..itu hal dia…so terbukti siapa yg ada aura negatif…

    0

    0