Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Jangan Bina Mahligai Atas Tangisan Seorang Isteri – Ustaz Ebit Lew

Dikala ada sesetengah pendakwah bebas bersikap mendiamkan diri, berat sebelah dan enggan memberikan sebarang komen mengenai tindakan PU Abu yang menceraikan isterinya ketika sedang hamil, Ustaz Ebit Lew bagaimanapun terpanggil untuk mengulas isu tersebut.

Advertisement

Menerusi coretan Ustaz Ebit di Facebook, beliau memesan kepada golongan suami untuk menghargai seorang isteri dan menjaga maruah mereka. Isteri adalah amanah Allah SWT untuk untuk dipimpin dan dibimbing ke syurga dan bukannya diceraikan sesuka hati. Setiap kekurangan pasangan sepatutnya diatasi bersama.

Dalam pernikahan, bahagia adalah ketika diri seorang suami juga memberi dan bukannya menuntut dan mendapatkan segalanya daripada isteri, sedangkan suami itu tidak pernah tunaikan apa Allah SWT mahu dalam pernikahan. Jangan jadi ibarat raja yang hanya tahu memerintah sahaja.

Advertisement

Kata-kata Ustaz Ebit Lew ini cukup mendalam maksudnya. Semoga ia juga dapat menjadi pengajaran buat semua orang di luar sana.

Sumber Berita : Facebook Ebit Lew

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

45 Comments

  1. Anonymous

    April 23, 2019 at 6:16 pm

    dah tak bole di panggil gelaran PU abu….. dah hangus gara2 gilakan janda smpi ceraikan bini tgh pregnant… panggil abu jer sudah !!!

    tak layak di jemput tuk ceramah/syarahan agama jenis suami durjana…. menegur org pung pang reti… padahal sendiri perangai 2×5 setan penzina smpi mak janda hana tu gugurkan anak sbb abu hangus ni

  2. passerby

    April 23, 2019 at 3:59 pm

    I am not a muslim but I like how he commented on this issue…it shows that he is educated in his religion and sincere in making his comment

  3. Anonymous

    April 23, 2019 at 3:45 pm

    asal posting pasal si abu je byk no dislike sesuatu sangat nih hmmm

    • Anonymous

      April 23, 2019 at 4:38 pm

      tahu takpe. ak pun pelik. amount dislike pun lebih kurg je.

    • damn

      April 24, 2019 at 1:17 pm

      skuad pak abu kot dislike ahaa

  4. Noname

    April 23, 2019 at 3:02 pm

    ni baru betul pendakwah..pencetus ummah..
    Bergaul dgn homeless..anak2 jalanan..lgbt..
    Tak guna agama landasan agama untuk attack orang
    Mau pun guna sunnah nabi tambah bini..
    Mmg ada pendakwah selebriti yg mmg ikhlas
    Tapi umum pn tau pendakwah cari makan yg asyik mengejek..mengumpat..perli org lain yg konon jahil..ahli neraka..ngaji x pandai..bkn org masjid..pd mata mereka..
    Sedangkan mereka pn bkn contoh sbgimana yg Nabi Muhammad saw buat…
    Patut org begini bersyukur Allah anugerahkn ilmu agama lebih sikit bkn bermegah dn mencela sana sini sdgkn dia pn mngharap pertolongan org yg jahil untuk support hidup..

  5. Gentle boy

    April 23, 2019 at 1:57 pm

    Suka tgok muka ustaz ebit Lew,hdsome

Loading...
To Top