March 18th, 2012

Sebentar tadi, Abang Nara telah membuat sedikit survey mudah di Facebook BeautifulNara tentang program Jalan-Jalan Cari Makan. Kalau sebelum ini memang sudah ramai yang meluahkan rasa tidak puas hati dengan pengacara baru, namun Abang Nara berpendapat bahawa kita tidak boleh mengadili mereka di episod pertama.

jjcm kecewa

Untuk makluman, minggu ini adalah episod ketiga JJCM menggunakan pengacara baru iaitu Shiha Mentor dan Iqbal Pilih Kasih. Nampaknya masih tidak ada peningkatan yang ditunjukkan oleh mereka berdua. Ramai yang memberikan komen bahawa pengacara baru ini “makan pun nak cover”. Antara komen-komen yang menarik ialah:-

jjcm kecewa

jjcm kecewa

jjcm kecewa

Untuk komen yang selebihnya, anda boleh membaca di Facebook BeautifulNara. Apa pula pendapat anda? Adakah TV3 telah membuat satu kesilapan besar apabila menukar pengacara JJCM? Atau kita sewajarnya memberikan mereka lebih masa untuk menunjukkan bakat yang sebenar?


172 responses to “Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) Masih Mengecewakan, Pengacara Baru Tidak Sesuai”

  1. Azman Ahmad says:

    TV3 nie boleh di tegur ke??? Kalau boleh kena la memahami selera penonton.
    Jangan rosakkan populariti sesebuah rancangan yang diminati ramai hanya kerana ikut Bos TV3 yang bangang tu. Kita hidup di dunia nie kene la ada prinsip , kalau xde prinsip maknanya dah xde makna la jawabnya…..

  2. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?
    you make running a blog look easy. The full glance of your site is magnificent, let alone the content!

  3. miguel says:

    pengacara poyo.. nyampah lak tgk..

  4. Eazy says:

    Saya rasa problem format tu salah.

    Dulu saya tgk JJCM sebab makanan & restoran tu sebenarnya star show tu. Pengacara hanya untuk membantu penonton tgk betul ke sedap apa yg diorang makan tu. Ini pengacara pulak yg lebih2.

    Lagi2 sorang pengacara tu alah seafood. Producer tak rasa ada risiko ke pengacara kena allergic attack tesilap bawak ubat? Apasal still ambik pengacara tu kalau dah tau die alah seafood?

  5. sha says:

    Cukup Menyampah ngan 2 ekor pengacara baru… Makan langsung x bslera nengoknye. Makan pon cover2 sebab Nak control kut make up ilang.. Cuber korg study lebih sket, nengok Serina & Qi macammaner… Hopefully TV3 lebih professional ambik host utk rancangan yg rating paling menarik Kat TV3 ni… Yg 2 ekor pengacara baru ni, korg langsung x professional & x sesuai utk jd pengacara… Gediks jer lebey dik..

Loading...