Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Jaga Bahasa, Hafeez Mikail Tegur Cara Naim Daniel Beri Teguran Pada Ejen Insurans

Hafeez Mikail

Pelakon Hafeez Mikail tampil menegur cara penyanyi Naim Daniel yang baginya, agak keterlaluan dan kasar dalam memberi nasihat dan teguran.

Advertisement

Kata Hafeez, Naim perlu lebih berhati-hati dalam memberi pandangan dalam sesuautu isu agar tidak menggoreskan hati orang lain.

Ini berikutan teguran Naim yang kononnya kebanyakan ejen insuran sering mengambil kesempatan terhadap kematian selebriti sehingga memberi gambaran mereka yang bekerja dalam bidang itu sebagai seorang yang berniat jahat dan tiada perikemanusiaan.

Ujar Hafeez lagi, Naim seharusnya lebih sensitif apabila berkata-kata.

Advertisement

Saya tak setuju dengan penggunaan bahasa yang digunakan Naim di hujung kenyataan itu iaitu ‘korang memang hilang manusia dalam diri’. Bahasa itu tidak sesuai dan ia menampakkan yang ejen insuran ini macam jahat. Saya kenal dan percaya Naim seorang yang bijak..sepatutnya dia boleh guna ayat yang lebih sesuai.

Terdahulu, Naim memberi amaran kepada mana-mana ejen insuran agar tidak menggunakan berita kematian Allahyarham Siti Sarah untuk bercerita mengenai hibah atau insuran.

Hafeez yang kini bekerja dalam bidang insuran kemudian tampil berkongsi video seorang individu yang menjelaskan tindakan mereka berbuat demikian adalah untuk memberi kesedaran kepada masyarakat.

“Suara selebriti ini sangat kuat..jadi saya harap dia gunakan bahasa yang lebih sesuai. Saya muat naik video itu bukan nak bergaduh dengan dia tapi sekadar ingin beri penjelasan.” ujarnya lagi.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

5 Comments

  1. Ejen ejen

    August 14, 2021 at 6:46 am

    Anti insurance ke nih..pulis pulis tulun tangkap

  2. brunes

    August 12, 2021 at 3:50 pm

    lurus jua tu nya naim daniel atu, bagi warning dan reminder arah ejen penjual insurance yg selalu bermodalkan the what ifs. theres nothing rude or ill suited with naim daniels choice of words. anyway whose are youse kan hafeez mikail?

  3. Anonymous

    August 12, 2021 at 3:41 pm

    Xkenal xpe.. Xpenting, yg penting, i fo yg die smpaikan terbaikk… Dgr tue, naim daniel.. Xpla, btul pun, die kan suke speak out about smtg, so kne trime la, andai ayt xbtul.. Sng kte, bljar drp kesilapan die..

  4. tecit

    August 12, 2021 at 2:33 pm

    sapelaa pulak nii. xkenaii

    • anonymous

      August 12, 2021 at 5:07 pm

      ek eleh… buat-buat tak kenal konon,sah sah la mamat ni popular bintang filem laa

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top