Jadi ‘Endorser’ Produk Suplemen Untuk Bayi, Neelofa Ditegur Doktor

Jadi ‘Endorser’ Produk Suplemen Untuk Bayi, Neelofa Ditegur Doktor

Pelakon, pengacara dan usahawan Neelofa Mohd Noor telah ditegur oleh seorang doktor melalui Twitter kerana menjadi endorser satu produk suplemen yang juga disasarkan untuk bayi.

Advertisement

Dalam satu siri tweet, Dr Rafidah Abdullah menulis:

Dr Rafidah dikatakan merujuk kepada satu produk yang dipromosikan oleh Neelofa di IG Storynya yang dikatakan boleh diberi kepada bayi:


Seorang lagi doktor berkata, bayi hanya perlu diberi minum susu ibu:

Advertisement

Diharap Neelofa mengambil serius teguran ini kerana suplemen yang tidak ketahui kandungannya mungkin memberi kesan kepada organ dalaman bayi. Netizen berpendapat, seorang berpengaruh seperti Neelofa tidak sepatutnya menyokong produk sebegitu.

Bagaimanapun, Neelofa masih belum memberi kenyataan balas berhubung teguran yang dibuat 17 jam lepas itu yang kini mendapat 1,500 retweets di Twitter. – beautifulnara.com

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

65 Comments

  1. roro

    February 5, 2018 at 4:31 pm

    Org yg profile mark warna turquoise ni akan hentam dan hina org kritik lopak. Dalam post ada lopak dia akan sanjung lopak tinggi2. Lepas tu kalau org kritik lopak dia kutuk mak cik bawang miskin lah yg jeles dengan lopak. Bila org kutuk dia ,dia akan repeat benda sama cakap org miskin dan dengki kat lopak sebab tak da modal nak defend diri dia. Nnti bila keluar pasal lopak, korang tengoklah dia kugak defend lopak. Dasar macai lopak.

  2. Rosamah

    February 5, 2018 at 2:47 pm

    Neelofa jawablah yang u kena hentam
    Kenapa delete the topic baru 2 hari.

    Lopang lopang greedy old lady

  3. melati

    February 5, 2018 at 2:28 pm

    “Neelofa ” ni terlalu byk Bela anak kucing tu…Endoser tu Produk suplemen untuk Kucing maaf kan lah dia sebab meroyan takder org nk….wakakakakaaa

  4. sayang kat baby

    February 5, 2018 at 11:27 am

    nape kalau anak itam x comel ke…? syukurlah atas kurniaan Allah. baby x leh bagi makan sebarang. aku yg spm hampir lingkup spm ni pon bleh tau beza benda-benda simple mcm ni.

  5. Anonymous

    February 5, 2018 at 10:24 am

    tolong lah kita semua2 ni, jgn la percaya pada testimoni2 , endorsement bagai dari artis2 atau org2 ternama ni semua..produk2 ni semua OEM.. kalau page beautifulnara ni boleh google tolong lah pegi google apa itu produk OEM. produk2 yg melambak di pasaran yg kita tak tau kesahihan kandungannya..owner nya sendiri pun belum tentu pakai dan makan produk dia. jadi kita ni jangan mudah ditipu dengan iklan2 mereka.

Loading...