Written by serenity | February 4th, 2018

Pelakon, pengacara dan usahawan Neelofa Mohd Noor telah ditegur oleh seorang doktor melalui Twitter kerana menjadi endorser satu produk suplemen yang juga disasarkan untuk bayi.

Dalam satu siri tweet, Dr Rafidah Abdullah menulis:

Dr Rafidah dikatakan merujuk kepada satu produk yang dipromosikan oleh Neelofa di IG Storynya yang dikatakan boleh diberi kepada bayi:


Seorang lagi doktor berkata, bayi hanya perlu diberi minum susu ibu:

Diharap Neelofa mengambil serius teguran ini kerana suplemen yang tidak ketahui kandungannya mungkin memberi kesan kepada organ dalaman bayi. Netizen berpendapat, seorang berpengaruh seperti Neelofa tidak sepatutnya menyokong produk sebegitu.

Bagaimanapun, Neelofa masih belum memberi kenyataan balas berhubung teguran yang dibuat 17 jam lepas itu yang kini mendapat 1,500 retweets di Twitter. – beautifulnara.com

65 responses to Jadi ‘Endorser’ Produk Suplemen Untuk Bayi, Neelofa Ditegur Doktor

  1. ibu mithali says:

    betul.. bagi aje susu ibu

    24

    0
    • VooDoo Diva says:

      Ntah nyer… dah la Neelofa tu sendiri tu pun belum ada anak. Main taram jer endorse.

      31

      0
      • Miss Unibes says:

        Alahaiii lopak. Agak2 lah kalau terdesak konon King Of Kayu Sumbang & Queen of sumbang tu nak beli supplement ni bila diorang ada baby nanti. Kan. Kononlah “king of kayu sumbang” & “queen of sumbang” tu nak guna supplement yg awak promosikan. Air susu “queen of sumbang” lagi meletop dari yg awak promosikan ni. Dah2 lah buat sesuatu utk tarik perhatian “king of kayu sumbang” & “queen of sumbang”. Ok.

        1

        11
    • Apa nak jadi says:

      Stupid founder making stupid product aim for whitening shit yg tak habis2 brainwash kan org melayu yg gila nak kulit putih melepak.
      And neelofa who’s being money minded, only care for the money she’s receiving, produk caca merba shitty mcm ni pun ambik asalkan duit masuk.

      74

      0
    • watever says:

      artis malaysia makin lama makin bodoh..sori to say la ye.. mukacantik mcm mn pun otak ke laut….#watever

      17

      0
  2. chronicz says:

    Ibu2 yang tak dapat 10a spm pun tahu yang baby mana boleh mkn supplement merepek mcm tu..

    80

    0
  3. nyonya says:

    takper, janji duit masuk… selagi fofular, gunakanlah.. skg baby, kejap lg supplemet tuh sesuai gak utk janin yg belum lahir. Mengurangkan kedutan janin dalam perut ibu… mengucap…

    43

    0
  4. Jojoba says:

    Haaaaaaa…walau berapa banyak ‘A’ dalam SPM, tahap masih SPM, NOT a Medical Doctor.

    Next time, engage your SPM brain, at least.

    53

    0
  5. Anonymous says:

    Nak tunjuk bahawa banyak syarikat nak ambil dia sebagai duta..tanpa mengkaji baik dan buruk sesuatu product. Aduhaiii pikirlah dulu. Duit tak menjamin kesihatan yang baik.

    35

    0
  6. Kak long says:

    Nak tunjuk bahawa banyak syarikat nak ambil dia sebagai duta..tanpa mengkaji baik dan buruk sesuatu product. Aduhaiii pikirlah dulu. Duit tak menjamin kesihatan yang baik.

    6

    1
  7. Anonymous says:

    nanti kalau nabila ada anak boleh cuba……. macam juga yuna disanjung2 sebab pelamin semulajadi konon tapi kayu ditebang memusnahkan alam sekitar

    7

    16
  8. Makcik Mudo says:

    Sebijak bijak manusia ada juga bodohnya..

    11

    0
  9. Anonymous says:

    Bangang.sengal betoi

    3

    0
  10. Fatih says:

    Lepas tu bila ada baby sakit ke meninggal ke mula la retis sampah ni cakap dia hanya endorse je. Sila jumpa company kalau ada masalah. Dasar batak duit. Eh kata kaya oops

    32

    0
  11. Anonymous says:

    Harap mana2 artis JANGAN suka ambil kesempatan di atas pengaruh yg anda miliki.

    11

    0
  12. Anonymous says:

    erk mamposs

    2

    0
  13. Anonymous says:

    tgh hangat smfaliq kahwin, time ni la ambil peluang viral.. mana tahu sedara mara smfaliq terpaut nk buat bini

    15

    0
  14. Anonymous says:

    Maybe dia belum jd ibu kot tu yg dia x tau sgt bhy bg benda mcm2 kqt baby. Organ dalaman baby sgt sensitif n x fully develop lg

    0

    10
  15. Minah ke do says:

    Nk duit pn agk2la..xpnh tpikir ade supplimen utk bby..they r soooo fragile kot..

    2

    0
  16. Anonymous says:

    Cuba bagi kepada penyokong kuat neelopa anak2 nabil dan jihan…. nak tengok keberkesanannya…. nak bagi promote kpd anak2 org tak terfikir kah ginjal dan hati bdk2 tu…. fasal duit tidak fikir keselamatan org lain…. nak kaya berjuta2 cpt2 beranak bagi suplement nanti

    12

    0
  17. Alanice says:

    Lofattah sila jwb. Ke xde ilmu dietetik?

    2

    0
  18. Saper2 je la says:

    Dia kawin pn belum, beranak pn x pernah lagi mau rekomen hal baby ka? Yg empunya produk dh sah2 bodoh..yg lopak ni sah2 tamak…dan kalo ade yg pecaya plk dah soheh tongong..retis ni please la…jgn la buat diri tu sah2 sgt nmpk tak cerdiknya…kaya, popular, tak cerdik itulah tagline utk kebanyakan retis Malaysia…

    17

    0
  19. Cik Ramlah says:

    Ni aku nk nasihat sikit artis2 or celebs x kira yg sendu atau popular… Jgn la main hembus aje segala yg advertiser nk. Cuba lah bertnggunjawab sikit. Money is a necessity but not the only target in life.

    7

    0
  20. Ken says:

    Dah kaya …nak kaya lagi …. Hamba duit sunggyh betina ni …. Mesti ramai org beli …lopak recommend …

    14

    0
  21. Anonymous says:

    Besok lusa ada la org yg cover.. nk buktikan neelofa endorse bnda yg betul.. biasalah.. lofa kan manusia pling perfect.. n lofa kan xpernh buat salah.. pngaruh besar kot… lawak2.. lepas ni.. ada la fans lofa yg ckp org lain dengki n jeles ngan lofa… ha3

    14

    0
  22. Anonymous says:

    Besala, macik bawang miskin yg pakai krim kilo ni jeles memanjang ngan lopa. Get a life la

    0

    11
    • Anonymous says:

      Kau pun get a life dari jadi macai neelofa. Kesian kau assume yg baca blog ni semua mak cik bawang dan miskin. Mesti kau pun mak cik bawang kerepot busuk yg lagi miskin dari kami. Suka hati kami la nak kritik apa.

      12

      0
    • Anonymous says:

      penjilat lofak abis ko ni.. kebodohan apekah jeles.. kebodohan lopa tuh simpan skit tuk anak cucu keling nnti itupun kalo bakal ader lah atau kalo ade takmati masa kecik mkn supplement tu.. camni ker perangai spm 8a.. bodoh jgk..

      5

      0
  23. Zerith says:

    Kebinatangan apakah ini??? Taksub putih mak bapak sampai anak2 turut nak “dibleachkan” dgn mcm2 cara. Kecik lg kot. Terlalu kecil utk menolak, give consent. Gila arh!! Parents yg taksub putih silakan, tpi jgn sentuh anak2 kecik yg blum mengerti dan membuat pilihan. Jgn “membunuh” anak senyap2 gara2 nk putih. Didik anak utk Fokuskan what matter more — hati yg putih bersih, bukan bersih kulit tapi hati rentung hitam.

    8

    0
  24. Anonymous says:

    up diri tu mcm pandai spm… real life bodoh jgk ker dah sendu terdesak job..
    org lain spm so so pon lagi better knowledge not to assume… hal baby bukan bole memandai2..

    6

    0
    • Y says:

      Tu la pasal ..dri dlu ak pelik knp smua fan or supporters die agungkan die is beauty with brain…pdhl die perform spm n die budak mrsm…no wonder….kan semua thu…..lgpon die smbung study pon bdang klu bgi ak …bdg yg bkn dimonopoli oleh ahli pemikir or genius..so..kne start nk puji die melmbubg bab genius ni berpada kot…coz die pon asalnye mak die n ayh tiri in bussiness..bkn ank org miskin yg starting from the bottom…org kate…merendah diri je sudeyy..kan

      6

      0
  25. Kedondong says:

    Suruh kakak dia ambik buat supplement untuk bakal anak. Tengok sharnaz Ahmad bagi ke Tak? aku yg bujang pun tahu baby x boelh makan sebarang.

    2

    0
  26. Anonymous says:

    No wonder lopa makin maju , ramai haters dia eh? Go lopa, pedulikan bawang2 miskin yg cuma tau hadap bn ni jer . Kahkahkah

    1

    5
  27. nuyu says:

    supplement utk baby?below 1 year?below 2 year?yang disarankan artis?hahah!sape beli bagi makan anak mmg xcerdik.

    1

    0
  28. siti says:

    tak cantik dan bodoh. elok la pakej lengkap.

    2

    1
  29. Anonymous says:

    What I can say is, tunggu statement dari lofa. Saya pun marah dia promote supplement untuk baby but kita tak tau disebalik cerita tu.. Semua manusia pernah buat salah..I think just wait what she’s going to explain. If dia nak explain laa

    2

    3
    • Anonymous says:

      Nak tunggu explain apa lagi?
      “Syarat endorsement kena tulis macam tu?”
      Or
      “Founder dah yakinkan saya product dia tak bahaya untuk babies?”
      Regardless apa explanation dia pun,still SALAH!

      1

      1
      • Anonymous says:

        Kita pun tak tau policy contract dia dgn company. What I know, if da sign contract jadi duta, kita kena promote the product by following their instructions. Org yg paling salah dlm hal ni the FOUNDER

        0

        0
  30. Anonymous says:

    Neelofa is a bimbo beauty without brain. Stupiddd.

    4

    0
    • kenyataan says:

      tu ler spa yg puji melambung sgt c lopak ni cantik dan cerdik..cedik gedik dan gaya yg suka meniru gaya org lain adalh..dia tk ada identiti sndri lh..suka ciplak dan ambil usaha org lain..contoh kawan baik dia dulu tu Vieshantie dh tk kawan lgi pun skrg sbb dia ambil idea Vie pas tu mcm buat2 tk ada dosa..Lopak jenis yg tamak apa yg dia mau kedudukan pangkat harta tu jer..

      6

      0
  31. Anonymous says:

    tolong lah kita semua2 ni, jgn la percaya pada testimoni2 , endorsement bagai dari artis2 atau org2 ternama ni semua..produk2 ni semua OEM.. kalau page beautifulnara ni boleh google tolong lah pegi google apa itu produk OEM. produk2 yg melambak di pasaran yg kita tak tau kesahihan kandungannya..owner nya sendiri pun belum tentu pakai dan makan produk dia. jadi kita ni jangan mudah ditipu dengan iklan2 mereka.

    4

    0
  32. sayang kat baby says:

    nape kalau anak itam x comel ke…? syukurlah atas kurniaan Allah. baby x leh bagi makan sebarang. aku yg spm hampir lingkup spm ni pon bleh tau beza benda-benda simple mcm ni.

    2

    0
  33. melati says:

    “Neelofa ” ni terlalu byk Bela anak kucing tu…Endoser tu Produk suplemen untuk Kucing maaf kan lah dia sebab meroyan takder org nk….wakakakakaaa

    0

    0
  34. Rosamah says:

    Neelofa jawablah yang u kena hentam
    Kenapa delete the topic baru 2 hari.

    Lopang lopang greedy old lady

    0

    0
  35. roro says:

    Org yg profile mark warna turquoise ni akan hentam dan hina org kritik lopak. Dalam post ada lopak dia akan sanjung lopak tinggi2. Lepas tu kalau org kritik lopak dia kutuk mak cik bawang miskin lah yg jeles dengan lopak. Bila org kutuk dia ,dia akan repeat benda sama cakap org miskin dan dengki kat lopak sebab tak da modal nak defend diri dia. Nnti bila keluar pasal lopak, korang tengoklah dia kugak defend lopak. Dasar macai lopak.

    2

    0
  36. Sumandak says:

    Pasal lofa bongok ambik endorsement produk cenggini aku malas komen.. tapi yg aku heran camana produk gini boleh lepas KKM ( kementrian kesihatan) punya test? It’s a common knowledge baby x boleh d beri supplement yg bukan2. Cuba check, Ada kelulusan kkm ka tidak produk Ni. Klu Ada cop kkm check lagi betul atau tipu.. nda Kan la org2 KKM pun bongok betul boleh kasi lulus produk gini.. mo kasi putih baby la..apa la.. Mak bapak yg beli produk Ni bagi anak2 lagi bahalul..
    To lofa.. ko bakar la sijil spm ko tu klu benda gini pun x boleh fikir..

    1

    0
    • mek says:

      blh jd sample yg dihantar adalah selamat, x mengandungi bahan2 yg berbahaya. and i dont think kalo hantar sample ke lab untuk test dia orang akan ckp produk ni dibuat untuk siapa. maknanya, bila dpt kelulusan KKM, depa jual la kt sape yg depa nak, dan siapa yang blh consume..

      0

      0
  37. ohyeah.. says:

    ibu bapa tidak boleh memberi bayi mereka supplement tanpa rujuk kpd pakar kanak2. tentu ada sebab dan syarat2 tertentu mengapa bayi diberikan supplement. sebab utama utk kepentingan kesihatan dan bukan utk mencerahkan kulit.

    rajin2 lah cari maklumat berkaitan.

    0

    0
  38. nelopasengal says:

    setakat ni tak pernah nak komen pasal nelopa.. tp arini nak komen..
    ko memang bangang.. budak2 spm pun tau baby tak perlu suppliment.. apa ko ngarut ni macikk lopaaa..ko kawin dulu.. beranak..ko bagi mkn suplement tu kat anak ko seorg.. bodoh!!

    0

    0
  39. duakalilima says:

    tapi, beautifulnara pun pernah buat post pasal supplement yang sama dan cakap elok untuk bayi. kau dgn nealopa sama ajala nanti kena bila ada anak mati sebab makan benda alah ni.

    0

    0

Leave a Comment

Optional