February 4th, 2018

Pelakon, pengacara dan usahawan Neelofa Mohd Noor telah ditegur oleh seorang doktor melalui Twitter kerana menjadi endorser satu produk suplemen yang juga disasarkan untuk bayi.

Dalam satu siri tweet, Dr Rafidah Abdullah menulis:

Dr Rafidah dikatakan merujuk kepada satu produk yang dipromosikan oleh Neelofa di IG Storynya yang dikatakan boleh diberi kepada bayi:


Seorang lagi doktor berkata, bayi hanya perlu diberi minum susu ibu:

Diharap Neelofa mengambil serius teguran ini kerana suplemen yang tidak ketahui kandungannya mungkin memberi kesan kepada organ dalaman bayi. Netizen berpendapat, seorang berpengaruh seperti Neelofa tidak sepatutnya menyokong produk sebegitu.

Bagaimanapun, Neelofa masih belum memberi kenyataan balas berhubung teguran yang dibuat 17 jam lepas itu yang kini mendapat 1,500 retweets di Twitter. – beautifulnara.com


65 responses to “Jadi ‘Endorser’ Produk Suplemen Untuk Bayi, Neelofa Ditegur Doktor”

  1. duakalilima says:

    tapi, beautifulnara pun pernah buat post pasal supplement yang sama dan cakap elok untuk bayi. kau dgn nealopa sama ajala nanti kena bila ada anak mati sebab makan benda alah ni.

  2. nelopasengal says:

    setakat ni tak pernah nak komen pasal nelopa.. tp arini nak komen..
    ko memang bangang.. budak2 spm pun tau baby tak perlu suppliment.. apa ko ngarut ni macikk lopaaa..ko kawin dulu.. beranak..ko bagi mkn suplement tu kat anak ko seorg.. bodoh!!

  3. ohyeah.. says:

    ibu bapa tidak boleh memberi bayi mereka supplement tanpa rujuk kpd pakar kanak2. tentu ada sebab dan syarat2 tertentu mengapa bayi diberikan supplement. sebab utama utk kepentingan kesihatan dan bukan utk mencerahkan kulit.

    rajin2 lah cari maklumat berkaitan.

  4. Sumandak says:

    Pasal lofa bongok ambik endorsement produk cenggini aku malas komen.. tapi yg aku heran camana produk gini boleh lepas KKM ( kementrian kesihatan) punya test? It’s a common knowledge baby x boleh d beri supplement yg bukan2. Cuba check, Ada kelulusan kkm ka tidak produk Ni. Klu Ada cop kkm check lagi betul atau tipu.. nda Kan la org2 KKM pun bongok betul boleh kasi lulus produk gini.. mo kasi putih baby la..apa la.. Mak bapak yg beli produk Ni bagi anak2 lagi bahalul..
    To lofa.. ko bakar la sijil spm ko tu klu benda gini pun x boleh fikir..

    • mek says:

      blh jd sample yg dihantar adalah selamat, x mengandungi bahan2 yg berbahaya. and i dont think kalo hantar sample ke lab untuk test dia orang akan ckp produk ni dibuat untuk siapa. maknanya, bila dpt kelulusan KKM, depa jual la kt sape yg depa nak, dan siapa yang blh consume..

Loading...