Written by AbangNara | August 12th, 2014

Jutaan tahniah diucapkan kepada Jaclyn Victor yang telah pun melangsungkan perkahwinannya dengan salah seorang daripada anggota kumpulan R&B popular Amerika Syarikat, Az Yet iaitu Shawn Rivera. Majlis perkahwinan mereka telah berlangsung di The First Unitarian Church of Philadelphia, Amerika Syarikat secara tertutup. Jac telah memperkenalkan suaminya hari ini dalam satu sidang media di Istana Budaya.

jac dan shawn

Jac dan Shawn berkenalan ketika merakamkan pemenang Malaysian Idol ini merakamkan single Magical Moment bersama kumpulan Az Yet. Untuk makluman, Shawn berusia 40 tahun sementara Jac berusia 36 tahun. Majlis perkahwinan mereka telah dihadiri oleh kaum keluarga terdekat sahaja. Majlis resepsi pula dijadualkan akan berlangsung September ini.

jac dan shawnTahniah diucapkan kepada Jac dan Shawn atas perkahwinan ini. Semoga bahagia sehingga ke akhir hayat. Semoga cepat-cepat menimang cahaya mata. Tahniah!!!

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

31 responses to (TAHNIAH)Jaclyn Victor Sudah Kahwini Shawn Rivera 17 Julai Lalu

  1. tien says:

    tahniah

    0

    0
  2. Who's Your Daddy says:

    Grats to Jac & suami.

    0

    0
  3. cilikering says:

    congrats love!

    0

    0
  4. yaty says:

    tahniah Jac…hubby & wife dua2 suara merdu

    0

    0
  5. minah jambu idop umno ! merah biru says:

    semoga bahgia ye jaccccccccccc hensem laki u ni memang sepadan ngan uuuuu tapi u jangan berenti menyanyi pulak jaccccc…lov uuuuuuuuu !

    0

    0
  6. Aida233 says:

    Aku suka sgt lagu2 Az Yet.

    Tahniah!!!

    0

    0
  7. Pipi says:

    Jaclyn kenapa tak pilih jejaki India di sini? Takut minum todi mabuk, pukul isteri.
    Akhirnya Shawn Rivera pilihan kamu, tahniah!

    0

    0
  8. Linzy Longkang says:

    Laa last2 dia pilih penyanyi kump sedu ker jadi hesben? Nih senang laa jac nak dapt greencard.

    0

    0
    • mia says:

      ko kot yg sendu.. group ni da ade dari tahun 1996. Ntah2 ko pon blom lahir lagi..

      0

      0
      • Linzy the Lame says:

        hahhaaa!!! aku rasa linzy yg sendu. cakap banyak tp nan hado. takat kenal kump. KRU ko tu takyah bising lah.memalukan…duh

        0

        0
    • Orkid Indah says:

      Congrats Jac bersama hubby tercinta …. @Linzy Longkang nape letak nama longkang … tak elok ler wlpn nak main2 …. Alang2 nape tak letak jer sewage pond … up kan sikit. Kump tu mmgler dah lama tp masih aktif lg. Mrk berkoleberasi dngn nama2 besar eg. babyface disana utk menghasilkn lagu2 artis ternama di sana. Mrk bekerja di belakang tabir.. Dpt greencard apasalahnya dah kawin pun. Jodoh dia wlpn berlainan agama dr sy … bg sy smua jodoh HambaNya telah di tentukan di Lauhmahfuz. Allah Maha Penyayang kpd smua hambaNya wlpn tdk turut perintahNya. Allah swt pun sayangkan awk juga wlpn komen awk tu mcm HURMMM….. Ucaplah tahniah betulkn niat…

      0

      0
    • KELOLO says:

      Linzy Longkang ni beranak tahun berapa? Bahahahahaha… aku saspek tak akhil baligh lagi…

      0

      0
  9. cikmunge says:

    Congratss Jac & Shawn… OMG!! Az Yet… Hard To say im Sorry my favorite song.. yg lahir tahun 80an mesti tahu group ni… fenomena sekitar 90an….

    0

    0
  10. Mila JB says:

    Congerats jaclyn .
    I suka sangat u kawin lelaki luar ni ,
    Lelaki2 luar ni tak makan maggi, so perangai pun tak mcm siak pukul bantai bini ..
    U go gurl..
    Kolom la sedalam dalam nya.
    Awwww

    0

    0
  11. nok gebuzzz says:

    congrats Jac &Shawn…..god bless both of u….

    0

    0
  12. Lyn says:

    OMG.. AZ YET???? i like…. fanatic gler zaman sekolah2 dulu!! congrats Jac & Shown..

    0

    0
  13. azreen says:

    Lagu AzYet – Last Night – memang best
    http://www.youtube.com/watch?v=Ij0bj7SpP0w

    0

    0
  14. Ayam Afrika says:

    Kata kat melodi yg dia gi ke US sbb promotion album kat US market, pas2 no komen pasal kahwin…rupa2nya promotion kahwin rupanya…haha

    Papepun congratz.

    0

    0
  15. PenHitamDakwatBasah says:

    happy to see the bride n groom :) congrats to u both :)

    0

    0
  16. Anonymous says:

    tunang dia yg dulu tu ke ni? ke lalaki lain? wow… big taste la

    0

    0
  17. singgahsebentar says:

    Wahh…az yet tu fames giler zaman aku muda remaja dulu…tak sangka jodoh org msia haha…congrats jac and shawn!

    0

    0
  18. ganukite says:

    congrates jac.. nampak very loving jek.. tumpang happy.. moga kekal ke anak cucu :)

    0

    0
  19. aku says:

    congrats to both of u : )
    tak kecoh2 alih2 dah kawen…mcm tu la.
    matang & classss :)

    0

    0
  20. anon says:

    Baru kawin mestilah loving. Tapi laki dia tua kan…..jaclyn pun anak dara tua jgk..

    0

    0
    • Orkid Indah says:

      Sedapnya mulut …. klu kene kat ank cucu baru lah tau … nasib kita yg muda ni pun tak tentu lagi … dah Allah tentukan umur mcm tu baru nak jumpa jodoh … kita yg tak kawin2 lagi jngn bnyak cakap nanti kawin lambat lps tu org hina mcm mulut tu & klu awk yg dah kawin tu mulut mcm tak ingt dunia jngn riak sila beringat nnti kene kat ank cucu cicit … barulah tau langit tu tinggi ke rendah … paling penting dia dah dpt jodoh .. tak kira lah klu saper2 pun. Kawin muda belum tentu bahagia terutama bg pasangan yg kurang sabar & kawin yg dah matang ni belum tentu tak bahagia. Masing2 punyer rezki … QADA QADAR ALLAH SWT … siapa kita nak hina jodoh org…

      0

      0