June 8th, 2020

Berkongsi pengalaman menarik ketika membintangi drama Nasi Kerabu Untuk Cik Abe yang sedang hangat disiarkan di TV3, pelakon Elisya Sandha zahir rasa teruja apabila dirinya dikhabarkan berkesempatan menikmati makanan ruji penduduk negeri Kelantan seperti budu.

elisya sandha izzue islam

Menurut Elisya, selepas menjalani penggambaran lebih dua minggu di Kelantan, beliau difahamkan perlu membiasakan diri dengan situasi sekeliling. Hal ini kerana, drama berkenaan mengetengahkan budaya masyarakat di negeri berkenaan.

“Jika ikutkan skrip yang diberi, dialognya dalam bahasa Melayu tetapi memandangkan drama ini berkisar masyarakat Kelantan, dialog kena ada bahasa mereka.

Tambah Elisya lagi, dirinya bagaikan lega apabila digandingkan bersama Izzue Islam. Katanya, pelakon lelaki tersebut banyak membantunya bertutur dalam dialek negeri tersebut.

elisya sandha izzue islam

Malah, bercakap mengenai cabaran pula, Elisa yang membawa watak sebagai Shira iaitu isteri kepada Faizul lakonan Izzue, beliau menyatakan dirinya perlu melakonkan babak romantic tanpa perlu bersentuhan.

“Apabila diberitahu ada babak romantis bersama Izzue, saya sedikit bingung sebab tak tahu nak buat macam mana.

Ujar Elisya, menggunakan bahasa tubuh dan ayat manis merupakan salah satu teknik lakonan yang diajar Izzue apabila ingin melakonkan momen romantis tanpa perlu bersentuhan.

https://www.bharian.com.my/hiburan/selebriti/2020/06/697082/izzue-ajar-elisya-lakon-adegan-romantis-tanpa-sentuh

Terdahulu, Izzue dikatakan meletakkan syarat untuk tidak bersentuhan dengan mana-mana pelakon berlainan jantina untuk setiap drama mahupun filem yang dibintanginya. Sehingga kini perkara itu disambut baik oleh semua pihak.

Selain Elisya, pelakon Issey Fazlisham, Radhi Khalid dan Jasmin Hamid merupakan antara yang turut membintangi drama berkenaan.

Sumber: BH Online


One response to “Izzue Islam Ajar Elisya Sandha Lakon Adegan Romantis Tanpa Bersentuhan”

  1. mek slamoh dari scotland says:

    izue ni memang hensem kat luar.. tp muka mcm kerek sikit,,, huhuhu

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...