October 31st, 2015

Apabila Izreen Azminda bertindak untuk mengkritik lakonan Amar Baharin di dalam satu persembahan teater minggu lepas, ia tidak mendapat reaksi yang begitu positif daripada pengguna media sosial.

Walaupun pernah mempunyai hubungan rapat dengan Izreen sewaktu bergandingan menerusi drama Kerana Terpaksa Aku Relakan, kini mereka seakan dingin antara satu sama lain.

Ada juga suara yang mengatakan Amar cepat melatah dan tidak boleh menerima kritikan Izreen. Namun, buat Amar komen daripada itu agak negatif. Beliau menganggap aktres itu hanya ingin meraih perhatian ramai.

Bukan saya tak boleh terima kritikan, tetapi kalau kritikan yang terlalu negatif itu saya tak ambil peduli sangat. Pasal kritikan Izreen itu saya kalau boleh memang tak mahu ulas lanjut.

Sebab buat apa saya kaitkan nama dia dan secara tak langsung beri publisiti pada dia. Bila kecoh orang bercakap mengenai kritikan dia terhadap saya, komen daripada ramai peminat cara Izreen itu macam inginkan perhatian.

Sebenarnya saya beranggapan kritikan yang dia sengaja letakkan di akaun laman sosialnya itu bertujuan untuk raih perhatian.

Kalau dia tak suka lakonan saya, janganlah tengok. Saya memang tak kisah apa dia nak cakap cuma kalau boleh biarlah beradab.

Jelas Amar beliau enggan ambil pusing mengenai perkara tersebut apatah lagi jika kritikan itu lebih kepada untuk menjatuhkan seseorang.

Kalau terlalu ambil peduli sangat kritikan orang saya takkan dapat memajukan diri. Saya hanya akan ambil serius kritikan membina bukannya kritikan yang menghentam dan bertujuan menjatuhkan.

Lebih afdal kalau kritikan itu yang berunsur nasihat. Boleh kritik tetapi harus nyatakan cara penyelesaian agar saya dapat belajar membaiki diri dan kelemahan.

Erm..manusia ada pandangan mereka tersendiri akan sesuatu perkara, mungkin selepas ini Izreen boleh bertemu empat mata bersama Amar bagi menyelesaikan masalah mereka agar perkara ini tidak berpanjangan.

Sumber Berita: Mangga Online


Comments are closed.

Loading...