Written by serenity | December 3rd, 2017

Walaupun kecewa kerana terpaksa berdepan dengan hinaan dan cercaan Netizen mengatakan dirinya seorang perampas kerana berkahwin secara rahsia dengan suami orang sebagai isteri kedua, Izreen Azminda menerima hakikat itu.

BH Online melaporkan, bagi Izreen, mengahwini suami orang dan menjadi isteri orang ialah takdir dan sudah tertulis.

Saya sekadar menumpang kasih dan tidak pernah sesekali berhasrat merampas serta meruntuhkan kebahagiaan suami dan isteri pertama.

Saya tidak sekejam itu, malah tidak akan membenarkan suami meninggalkan isteri pertama semata-mata untuk bersama saya.

Saya kecewa dengan cemuhan yang dilemparkan netizen. Mereka menjatuhkan hukuman tanpa mengetahui cerita sebenar. Saya akur, pilihan menjadi isteri kedua menuntut pengorbanan besar. Saya sedia beralah dan bertimbang rasa kerana sedar kedudukan diri.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Sebelum ini, Netizen mula berspekulasi Izreen telah berkahwin kerana Izreen sering memuat naik status-status yang menggambarkan dirinya sedang berbahagia. Dia juga menulis nama ‘Mrs. Ude’ di profil Instagramnya dan baru-baru ini menulis nama Madam Izreen Azminda Radzi di situ.

Saya minta maaf dan tidak bermaksud mahu menimbulkan spekulasi mengenai status perkahwinan kami sebelum ini. Ramai yang bertanya tetapi saya terpaksa mendiamkan diri kerana menanti masa yang tepat untuk menjelaskan segala-galanya.

Saya faham perasaan seorang isteri apabila mengetahui suaminya berkahwin lain. Saya harap suami akan mempertahankan perkahwinan pertamanya kerana saya tidak mahu berlaku perkara tidak diingini berlaku susulan pernikahan kami.

Alhamdulillah, saya lega apabila mengetahui Intan Liana sudi menerima saya sebagai madunya. Saya berharap kami dapat berkongsi hidup seperti satu keluarga. Saya juga bersedia bersemuka dengannya untuk menjalin hubungan baik

Izreen, 32, mengakui telah bernikah dengan seorang pemuzik, Muhammad Radzi Abdul Wahid atau Ude, 29, di Damansara, 8 Ogos lepas, diwalikan oleh bapanya. Namun isteri pertama Ude, Intan Liana Saleh, 32, hanya mengetahui suaminya telah mengahwini Izreen pada 8 November lepas.

Ude dan Intan Liana mempunyai dua anak lelaki, yang kecil berusia 11 bulan, manakala Izreen mempunyai seorang anak lelaki berusia empat tahun hasil perkahwinan terdahulu. – beautifulnara.com

64 responses to Izreen Azminda Kecewa Dicemuh Perampas Oleh Netizen, Hanya Menumpang Kasih

  1. Bubble Pop says:

    eleh kecewa kunun..yg ko g post gambor nasik tp caption org berdrama play victim la mcm perli ke first wife tu jadah ape? org sempat screenshot tau dak! x caye g tgk kt forum cari..eh ko xnak jelas kan ke nape ko claim laki ko tu bujang mase awl2 ko kuar statement itu ari?

    22

    0
    • Pigira says:

      Spesis mcm ni mmg xleh pakai. Bile org rampas suami dia menyinga meroyan satu dunia. Tp kalo dia rampas hak org boleh pulak. Same mcm spesis rita. Skg kate je sy sanggup beralah eh helo pompuan, dlm bnyk2 retis ko ni antara yg aku tak nampak tahap kesabaran dan kelembutan ko. Silap2 bini petama kene buli je la nanti puihh

      16

      0
      • Kak yong says:

        Xyah kecew izreen. Kau buat benda yg betul. Berkahwin. Laki kau pelibata martabat kau sbg isteri Dan bukn perempuan simpanan. Berbaik2 lah dengan madu. Hormat die. Sayang anak2 die mcm ank2 ko jgak. Kn bnyk mngalah Dan bertolak ansur. Mklumlah no 2… Hehe.. sabar bnyk2. Ingt, kawin sbb tuhan. Abaikn jata2 nista Dr mulut orang2 yg busuk tu. Anyway, aku ni isteri pertama. Husband aku kahwin lain 3 thn lepas kami kawin. Alasan die aku sibuk ngn kerja dn ank2 smpi xlayan dgn baik. Mmg la aku xmampu. penat wooo .. so aku ckp, klu Ada calon kawin la lg satu. Sekali die buat btul2. Haha xpe la redha. Kurang2 beban tanggungjawab aku kurang. Madu aku dah take over separuh. Haha. Yg penting die da bg aku harta dunia akhirat aku. ANAK. anak aku milik aku. Laki aku ko nk amik, amik la… Heee..

        21

        7
        • Anonymous says:

          senang je izreen oiii..dah sondol kebun org…diam je lah.

          22

          1
        • Anonstickpan says:

          Soalan. You kene kerja sampai sibuk layan suami sbb mmg you suka kerja ke atau you are the main breadwinner? Konsep poligami dalam Islam syarat utamanya lelaki kena mampu memberi nafkah zahir dan batin untuk kedua-dua (atau tiga atau empat) isterinya. Kalau you kene kerja sbb nak menanggung makan pakai laki dan anak2 so xyah nak sokong sgt la poligami tu. Sbb already dah x memenuhi syarat pertama poligami. I’m just saying…

          38

          0
        • Zach says:

          Most women nowadays are selfish, inconsiderate and not nice at all to meet since many of them are hypocrite as a skunk and carry too much drama with them. I have friends that had very bad experiences with these type of women too, so i am not alone as you can see. What makes it worse is that they will be with the bad boy type of Loser Men out there as well which i will never understand either. Netizen certainly have a right to feel disgusted. Hijab means nothing is your atttitude…. SUCKS ’cause action speaks louder t!!!

          14

          0
        • kak yong says:

          Aku mmg kerja dan mmg suka kerja. Plus dr segi kewangn laki aku mampu tambah lg satu. Cuma xleh mewah 2 la. Lgpun aku pun mampu untuk sara aku ank beranak. Alah… biarlah die. Asalkn die tak wat maksiat sudah… lgpun sblum kawin lg kami da wat perjnjian pasal nafkah. Setakat ni dia konsisten je. I tell u what, I ngn madu I kamceng tau. Klu ada bnda aku tak puas ati ngn laki aku, aku ngadu ngn madu aku. Esok 2 lusa berubah la kjap dia. Smpi laki aku kata, kawin dua, ingtkan nak tmbah ‘bestfrend’ die. Tup2 jadi bestfrend aku plak. Haha. Yg pnting madu aku tu mmg baik n bagus. Hormat giler kot ngn aku.

          11

          0
        • Anonymous says:

          Baguslah jadi penyondol kan

          2

          0
        • no money no honey says:

          kesiannya perempuan zaman sekarang kena pergi kerja bagi pulak laki bermadu padahal kalau dia nak bermadu kau patut duduk umah goyang kaki tunggu duit masuk bulan bulan sebab laki terlebih mampu tu pasal bini dia ramai….bila tension laki pergi umah madu kau boleh pergi spa salon facial cantikkan diri ada maid oops nanny ok tolong tolong sambil jagakan anak….cakap je eh …yang dok bezakan datuk siti dengan izreen, ex wife datuk k bercerai pun dapat harta sepencarian berjuta-juta. perempuan yang berkorban sangat dahlah jaga anak tak tahu suami kasi kerja ke tak kalau kena cerai sehelai sepinggang la kau epf takde pencen takde insurans kesihatan ada tak???! datang pulak perempuan macam izreen nak menumpang kasih memang tak patut istilah bini muda tapi izreen lagi tua dari kau maigaddd

          0

          1
        • laki aku syurga aku says:

          bler aku baca citer ko kan aku makin respect kt laki aku. kami tak de anak lg. pernah suggest kt laki aku suro cari lain sbb aku perasan laki aku sedih kalo org tanya bab anak. laki aku lebih dr mampu. perbelanjaan semua die tanggung. duit gaji aku just untuk beli brg aku suka dan simpan. senang ckp kalo laki aku mati ke tinggalkan aku ke, mmg terjamin la masa depan. tp laki aku mmg tak nk kawen lain siap suggest baik bela anak sedara yg ssh. sbb die pon tau aku pon nk zuriat sendiri gk. laki aku bukan warak pon tp dia kawen dgn niat kerana allah. apa je musibah mesti ada hikmah. usaha la selagi mampu, cari cara damai kan umah selagi mampu tp poligami bkn pilihan laki aku.

          31

          0
        • Kak yong says:

          Kadang2 wang bukn segala2 nya. Kalaulah aku nk dduk rumh goyang kaki, buat pe aku Kasi die kawin lg. Aku bukn species yg mcm tu. aku suke kerja sbb, otak aku berkembang, aku Ada ramai kwn, aku suka dicabar dgn tugasan2 di tempat kerja n sbagainya, pendek kata, aku NI workaholic. Kerja aku nak, suami pun aku nak so penyelesaianya, bermadu je la. 2-2 aku dpt cuma kn korban kasih sikit la. Give n take. Plus madu aku is my best friend now. Haha

          3

          1
      • Zetty says:

        Agree Bubble Pop, take responsibility for yourself. You reap what you sow. Refusing to admit that she is responsible: Some people can’t admit failures and mistakes so they blame others for them in order to escape from the responsibility. It never feels good to have fingers pointed at you when you’re the one who deserves it. Own it, bitch.

        16

        0
        • VooDoo Diva says:

          Well said, Zetty. Well said.

          4

          2
        • Anonymous says:

          sy bkerja dibelakang takbi dunia hiburan dan boleh dkatakan 90% artis2 msia perangai mcm hanjing. depan org dan camera je baik waktu interview manis bak gula melaka tpi belakang..mmm mulut maki hamun seranah kimak semua keluar belakang fans tuhan saja tahu. dah masak sgt semua penuh lakonan yg masuk industri perangai moral rendah punyai masaalah akhlak.

          18

          0
        • intan says:

          be like zarina zainudin, dah sapu laki orang diam diam je. mengala. buat hal sendiri.

          17

          0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      menumpang kaseh ? tumpang kaseh ngan laki orang eeeeeeeee low class nya engkau niii ! dh macm kemarok laki pulak ..orang punye pon kau kebas ! nanti ada minah yg nak tumpang kaseh ngan laki kau kire ok la eh ???? jenis pompan jahat n jenis pompan tk baik la kau ni huh !

      22

      0
    • tanya jeww says:

      best friend ko rita spender ke recommend tok kadi siam tu ??? curious la pulak.

      6

      0
      • Mat Ronggeng says:

        King Coco versi bertudung.
        Kalau betul dia ni nikah asal kat Malaysia, kalau nak berpoligami, suami dia kena fill up borang dan dapat kan signature isteri pertama. Macamana nikah rahsia rahsia Bini pertama tak tahu…. kelentong lah….

        4

        0
        • kerani pejabat syariah says:

          tak semua negeri perlukan keizinan dan tanda tangan isteri pertama . akta poligami setiap negeri berbeza. x same.

          untuk makluman shj.

          1

          0
  2. nana says:

    penuh kenajisan la pompuan ni. citer mcm pompuan mabuk todi. berkat sgt kawen dlm penipuan. konon phm perasaan bini pertama tp buat jugak. tu la dlu gebang kencang sgt konon nk laki dato la, laki kaya la, tak mo laki org la. baru kena uji ckit dh tersungkur. akhirnya kawen dgn laki kuat jual ayat gula2. berkat sgt kahwin ko, belum apa2 laki ko TIPU BINI die. bodoh tak abis.

    19

    0
    • VooDoo Diva says:

      Kannn. Statement dia tahi sgttt. Dah la lepas ni dah taknak tgk dah muka si Izreen ni lagi. Like everrr!

      5

      0
    • Anonymous says:

      Pengecut makcik ni. Courage doesn’t really come from knowing someone else has your back. Courage comes from stepping up and doing the right thing even if you stand alone in it and there is great risk of negative repercussions.?

      5

      0
  3. Anonymous says:

    its to late! dah buat taik baru nak bersemuka.. nampak sgt perampas.. kalau betul nak menumpang kasih nape x jumpa isteri pertama.. mcm mana pun ko buat org akan ttp nmpk ko tu buruk.. ajet2 cun knon..make up tebal! Ko tunggu la balasan ko nanti munafik!

    4

    0
  4. Capri says:

    Perasan nak mampos dalam video. Muka gila desperate!

    9

    0
  5. Jjay says:

    Menumpang kasih kpla hotak dia .mnumpang kasih kat suami org buat pe .Cari la duda ke ,bujang trlajak ke .Suami org juga ko nak tumpang kasih .

    5

    0
  6. biarbetik says:

    Allah! sumpah Tina…pempuan ni bukan abg simpan…ni bini abg no. 2… madu kau jugak, Tina!!! Tinaaaaahhh….
    Ooo… dulu masa aku tak nak kawin dgn kau…nak bunuh diri konon…sekarang dlm diam kau dah pasang dua…dasar jantan tak guna sepatutnya kau ditembak dgn senapang gajah!!!

    12

    0
  7. Anonymous says:

    kejap lagi ada la masuk cakap korang tak takut neraka apa lah..sbb kutuk idola mereka…hahahaha

    5

    0
  8. Anonymous says:

    Nak beralah ? Macam zizie ? Tiara? Fiza? Memey? Bade? Siti? Raja Bahrin? Sila sambung….. memang beralah betul… kalau beralah dr dulu lagi tidak bersembunyi…. pencuri mana mengaku mencuri . Dayus dan penipu mana mengaku…. yg penting nafsu tercapai himgga terkapai2…. mudahan mengandung tahun2 anak belum capai setahun mengandung lagi. Baru tau longar …. laki kawin lagi …. dan lagi dan lagi sampai nafsu puas

    4

    -1
  9. Anonymous says:

    Memang perampas pun. Kalau kau pergi jumpa 1st ife tu secara baik, mintak izin, ambik hati kenal semua dulu okay lagi jugak. Ni kau buat macam orang tu tak wujud. And takyah la kot nak bagi alasan itu semua suggestion suami kau. Kau ada otak sendiri, boleh fikir. Ke memang takde dah otak.

    2

    0
  10. Anonymous says:

    semua org tahu garit..xkan mau ngaku.

    2

    1
  11. Tujedekatoyejana sanam says:

    Bermadu ni xseindah yg dsangke.ko sndri dh lalui 1st marriage ko dlu.tau moyan kn ble org amik laki ko.ni ko ckp ape skrg?menompang kaseh?oo pliss laa.dasar perampas.prosak umh tgge org.org tu bru je dpt bby,ko plk gtl g lyn laki org.ak rs time bini die sarat ni,due2 dok mnggatal.band tis face on tv!

    3

    1
  12. Anonymous says:

    Kawin diam2 ko kata bukan prampas…ko mnumpang kasih kat suami org ko sdgkan intan mnangis.. Ko tak tau prasaan bila kna ambik laki ke???…ko mmg sundal LA izreen…apa2 alsan ko jodoh ke takdir ke….kluarga kmi kluarga intan tak kan restu hbugan ko ngan ude…ko ingat tu….hati kmi sampai bila2 pun tak kan terima ko….ko rampas kbahagian intan ngan Ank Buah kmi….damm u izreen…..

    8

    0
  13. Anonymous says:

    KO TAK MALU KE IZREEN..ANK KO TAU KO RAMPAS LAKI ORG BILA DH BESAR NANTI…MESTI ANK KO CKAP SUNDAL JUGA MAK AKU NE DULU KURANG AJAR PUNYA MAK…BAIK BLA IKUT SBELAH AYAH….

    3

    2
  14. bini tua yg masih muda says:

    Menumpang Kasih.. Dulu pn sy dpt ayat tu.. Pstu skrg,abis segala di tumpang smpai ank2 merasa jauh.. Tanya ayah balik? ayah balik bila? kau guna ayat menumpang kasih,tp ank2 merasa kurang kasih.. Kesian intan ank masih kecik2,nk pujuk hati nk pujuk ank2,sy faham sgt2.. izreen kalau niat kamu baik,kamu jumpa intan minta izin,bkn dh terbongkar baru nk bertemu.. Harap kamu dpt jd madu yg baik,tolak ansur..Bila 1st dh beralah,kamu merendah la diri.. Inshallah bole bahagia.. Sy ni dh tahap tawar hati kalah ikan air tawar dh.. Hidup sy cuma ank2,selagi ada hayat,kasih syg buat ank2

    16

    0
    • Anonymous says:

      Kesian awak…bertabahlah demi anak2..cari kebahagian sendiri dengan anak2. Semoga suami awak terbuka hati dengan keikhlasan awak selama ni..

      4

      0
      • bini tua yg masih muda says:

        Inshallah..Sy dh turun naik pjbt agama,dh bwk blik borg dh tp laki tk nk sign siap mrh lagi.. Skrg sy buat hal sy je,dia balik sy layan,dia tk balik sy tk cari,Sy ada kerja,ada rumah sndiri paling utama ada kasih syg ank2! sama je kes dgn izreen ni,dh lama bru tau dia nikah lain,perempuan tu pn sy yg paksa nk jumpa kalau tk laki tk bg jumpa,dia tau sy mcm mana bole masuk icu kalau sy nk kerja kan..Tp buat apa nanti sy pulak ke dlm..

        4

        0
  15. First wives club says:

    Kononnn…”hanya menumpang kaseh” kononnn…itu lah ayat selamat bagi janda2 yg kemaruk nk berlaki sehingga tk peduli somi org pun dirembat…adelah tu cikgu yg mengajor suruh ckp mcm tu..

    4

    0
  16. Lala says:

    Muntah hijau!!!

    2

    0
  17. GARITSGT says:

    DULU PEREMPUAN LAIN NAK MENUMPANG KASIH LAKI KAU.. KEMAIN KAU MEROYAN..

    16

    0
    • Anonymous says:

      Ini statement yang win dan tepat. Waktu kena kat ko..ko meroyan….sekarang ni acah2 innocent plak..hak tuihhhhhh

      11

      0
  18. Akubencikau says:

    Kalau aku jadi Intan,lama dah aku ganyang perempuan tak sedar diri ni..dah terang lagi bersuluh salah kau menggedik ngan laki orang.. kau tau laki tu dah ada anak bini kat rumah..lagi kau nak menggeletis kan…dah malu sekarang kau buat2 lah macam kau tu mangsa..biar orang kesian kat kau kan..memang dasar perempuan tak da maruah betul spesis macam ni…
    Kak Intan, please move on.u cari kerja yang boleh support your life n child..jangan nampak kan kita perempuan yang lemah..u deserve better in your life.u pun muda lagi, bangkit n capai cita2 u…jaga hati u dulu before u jaga hati orang…ingat kak, u selalu beralah tu yang laki u ambil kesempatan…i feel u before..this is my suggestion n i learn from my past,i tak divorce pun.duduk 1 rumah lagi tapi hati dah tak ada…i do what i love n i care my child almost rather than my cheat husband.

    7

    0
  19. ohyeah.. says:

    susah menjanda ni. nk kawen ank teruna, mak dia halang. nk kawen laki org, bini pertama jadi panglima perang. nk kawen duda, dia nk ank dara. nk kawen bujang terlajak, dia malas nk melayan.

    lelaki nk berpoligami, mesti lah berani . bukan setakat mampu zahir batin. ilmu tangkis pinggan mangkuk terbang wajib diamalkan.

    pompuan nk menjadi [email protected] kasih mesti pakai baju besi nk terima segala cemuh dan nista org2 tak berkaitan.

    tapi pada aku, jika kita mampu berdikari, kalau tak bersuami semula lebih baik kalau yg berminat sudah beristeri dan beranak pinak. rezki jgn ditolak bala jgn di cari!

    5

    0
  20. Tim says:

    Yeke menumpang??klau menumpang mestilah mntk izin istri prtama dulu..ni kwin snyp2 nmenye mncuri..or merampas..

    5

    0
  21. Anonymous says:

    Yang ni baru play victim cik kak oiiii
    Tetiba menumpang..sebelum ni ko lantang sangat kan…
    Boikot kejireen ni

    10

    0
  22. kak kuntom says:

    Ni namanye setan berjambol pkai tudung perangai mcm hntu..asal boleh je ambik laki org…aku ni cukup pemantang org rampas2 ni…dh sangap sgt pi cari negro puas kn nafsu unta kau tu…spesis kau ni xkn pupus smpai kiamat…anjing

    0

    0
  23. izron says:

    Mcm hina sgt ya kwin dgn somi org,?.. mcm la
    korang nk tanggung dosa klu dia buat mksiat dgn somi org.. baik jga diri sndri & klu yg da brlaki tu baik jga laki korang.. nti dkebas org padan muka…

    1

    3
    • Haru says:

      Woi nak menumpang kasih pun agak agak la ….tengok la kiri kanan
      …… Dia tu ada anak anak kecik ….ni main caras saja … Bengap

      13

      0
  24. not my taste says:

    ada juga laki nak buat pompuan gediks jadi bini.teringat lakonan dia dalam drama kak Mar.

    0

    0
  25. rr says:

    bole da boikot drama2 duta2 yg di jadi tu..mmg x sokong dia ni..bajet lebih

    12

    0
  26. Anonymous says:

    Boycott!!!

    12

    0
  27. insan says:

    hello..bukan dosa pun jadi isteri no. 2 k..! lain la klu perempuan simpanan. yg berdosa korang2 yg suka mengata ni. korang tau x makna jodoh. beriya mengata izreen..nt korang yg dpt madu..x pun..menumpang kasih mcm dia..baru tau. skrg blh la ckp besar..kita tak tahu apa yg Allah dah tentukan masa hadapan kita.

    2

    3
    • Anonymous says:

      Jodoh la sangat. Jodoh ibarat rezeki. Kalau x cari x dapat. Apasal korang kerja? Tunggu je lah kat rumah duit turun dari langit..

      15

      0
  28. Anonymous says:

    Respect kat wife ex husband..siap jumpa personal minta izin utk jd madu nmpk ikhlas sangat nk menumpang kasih bukan kawin dulu senyap2 baru buat statement ala ala victim pui.. Tapi wanita normal mana nak..saya tengok dia ok saya pun bagi dia jd wife ex husband tapi saya mmg xleh berkongsi xrela..dr biarkan mereka buat maksiat atau terima menipu kita mudahkanlah buat mereka biar pun saya terpaksa mengalah xsanggup bayangkan husband sayang kat pompuan lain slain saya ..skg hubungan kami ok sbb respect each other…may God bless everyone’s…amen

    4

    -1
  29. kak kuntom says:

    Yg backup izreen ni mesti kaki rmpas hak org…blah la wei…mcm gud2 ayat…tu bkn jodoh tu bodoh nmenye…ambik hak org….

    10

    0
  30. lacey says:

    jodoh pertemuan di tangan Allah, abaikanlh mulut2 jahat yg duk mngata yg bkn2 ttg hang izreen..

    1

    1
  31. Anonymous says:

    Intan ape lah malang nasib ko dpt laki bingai mcm si ude ni..kalau ye pun nk crk madu yg boleh tlng tampung keluarga ko nih, pg lh rapat ngn dato vida tuh…7 keturunan tk abis duit weih…ni stakat izreen, yg belakon tegedik2..bajet cantek…muka putih melepak pakai sabun tawas gamaknya…eiii kalau lah izreen ni depan mata mmg rsnya dh kena lempar ngn lesung batu

    8

    0
  32. Anonymous says:

    Tak bley blah ayat si izreen ni jadi no.2 perlukan pengorbanan besar…harap ude pertahankan perkahwinan pertama…wei nak muntah geli ketiak baca… nak acah acah mulia la skrg? Ey chet ko tak payah lah menumpang kasih laki orang wei..si ude ni pun satu..anak kecik kecik ko sibukk nak pasang dua…hey pelik aku.. banyak betul masa ko main cinta ngan si izreen ni..izreen..drpd ko sibuk tumpang kasih drama acah baik..elok la ko single focus kat anak ko career ko..intan..ko tinggalkan je la jantan tak guna ni…..sekian.

    7

    0
  33. ghadisk says:

    bile laki ko de ppuan len – ppuan tu ko kate perampas
    bile ko de hbgn dgn laki org – ko kate nk tmpang kasih

    wht the fish!

    10

    0
  34. bulan says:

    Dah kawin dengan laki orang pastu bini pertama tak tahu? Bising2 pulak macam kau victim sangat? Boleh tak kau diam je lah.. dah memang bini pertama tak tahu.. sakit hati lah dia.. bengong betul pmpuan ni. Kau kena cerai sebab apa eh dulu?

    0

    0

Leave a Comment

Optional