January 2nd, 2018

Bersempena dengan tahun 2018, pasti anda semua sudah ada senarai perkara yang ingin dikecapi sepanjang tahun ini, ada yang ingin kurus,  lebih berjimat cermat dan macam-macam lagi. Namun, buat pelakon Izzue Islam dan isteri, Awin Nurin, mereka berhasrat untuk menimang cahaya mata sendiri selepas hampir 5 tahun mendirikan rumah tangga.

Mereka ingin cuba rawatan IVF ataupun lebih dikenali sebagai bayi tabung. Ia merupakan proses di mana sel telur disenyawakan oleh sperma di luar rahim secara manual dalam tabung uji makmal.

Ada beberapa usaha yang kami lakukan dan rasanya tidak perlu sebut di sini. Rezeki datang dari Allah SWT dan kami harap usaha dilakukan pada masa ini berhasil. Ada yang cadangkan IVF (persenyawaan in-vitro) tetapi kami belum sempat jumpa doktor. IVF adalah pilihan terakhir dan mungkin akan dicuba tahun ini.

Meskipun belum dikurniakan zuriat sendiri, pasangan ini tidak mempunyai rancangan untuk mengambil anak angkat. Izzue percaya Allah SWT belum mengurniakan beliau rezeki untuk menimang cahaya mata kerana ingin memberi rezeki untuk beliau lebih berjaya dalam bidang seni terlebih dahulu.

Sumber Berita : Harian Metro


32 responses to “IVF Pilihan Terakhir Kami Untuk Dapat Zuriat – Izzue Islam”

  1. Anonymous says:

    Ada hikmah kenapa Tuhan uji begini.. Org buat projek luar nikah mmg senang dpt, yg kena rogol snng dpt. Dunia dh sampai ke penghujungnya.. Dan fitnah di akhir zaman ini sgt dasyat, yg ada anak tp sory ckp xdpt ikut akhlak adab yg baik serupa mcm xpayah ada anak. Maybe sbb snng dapat jd instead of mendidik anak, ramai yg sekadar menternak anak. Diberi kelengkapan luaran spt pakaian, makan minum yg trbaik tp pengisian dalaman dan rohani?

  2. Anonymous says:

    Out of topic, tapi aku pelik,yg buat seks luar nikah tu cepat pula lekat eh.

    • Anonymous says:

      Betul2..ada kwn tu mengandung sblum nikah..pastu g klinik yg x bertnggungjwb buang anak..last2 dia kawin ngn org lain senang je dpt anak..nk dpt ank kedua x smpai setahun pun

  3. pernah melalui says:

    rezeki ank ni ade org mudah sangat ade org sush, ade org biase2 je sush tp ade juga…wluapepon kesusahan yg merasai tu n sakit tu x de org boleh ubat kecuali kuase Allah, klu org senang die usaha biase2 je..tp klu kite yg payah usaha tu mmg kene luar biase dr org laen. apepon cube jela..usaha sehabis daya dan tawakkal…pucuk pangkalnya rezeki anak ni dr Allah SWT jua kite kembali.

  4. kiah says:

    ladyB …B is for bahlol ,aku bagi idea kat bini dia ,ko pulak yg panas apasal…..sebab muka kau hodoh gila dan kau tak mampu nak ‘renovate, kan kan kan ha ha ha ha

Loading...