Written by Bella | January 2nd, 2018

Bersempena dengan tahun 2018, pasti anda semua sudah ada senarai perkara yang ingin dikecapi sepanjang tahun ini, ada yang ingin kurus,  lebih berjimat cermat dan macam-macam lagi. Namun, buat pelakon Izzue Islam dan isteri, Awin Nurin, mereka berhasrat untuk menimang cahaya mata sendiri selepas hampir 5 tahun mendirikan rumah tangga.

Mereka ingin cuba rawatan IVF ataupun lebih dikenali sebagai bayi tabung. Ia merupakan proses di mana sel telur disenyawakan oleh sperma di luar rahim secara manual dalam tabung uji makmal.

Ada beberapa usaha yang kami lakukan dan rasanya tidak perlu sebut di sini. Rezeki datang dari Allah SWT dan kami harap usaha dilakukan pada masa ini berhasil. Ada yang cadangkan IVF (persenyawaan in-vitro) tetapi kami belum sempat jumpa doktor. IVF adalah pilihan terakhir dan mungkin akan dicuba tahun ini.

Meskipun belum dikurniakan zuriat sendiri, pasangan ini tidak mempunyai rancangan untuk mengambil anak angkat. Izzue percaya Allah SWT belum mengurniakan beliau rezeki untuk menimang cahaya mata kerana ingin memberi rezeki untuk beliau lebih berjaya dalam bidang seni terlebih dahulu.

Sumber Berita : Harian Metro

32 responses to IVF Pilihan Terakhir Kami Untuk Dapat Zuriat – Izzue Islam

  1. Anonymous says:

    Kalau tak berjaya elok lah cari isteri yang lebih muda. Didik isteri tutup aurat. Rupa kurang.. biarlah tebal iman

    1

    122
    • Kumang Jay says:

      Kau dah kenapa, kot ye pun nak jadi ustaz / ustazah internet tapi tak baik ckp cmtu. Rmai je yg tak tutup aurat dpt juga anak. Rezeki Allah nak bagi anytime saja. Kita doakan yg baik2 sudah. Dont worry izzue & wife, ct & dato k pun lepas 10 thn baru bjaya, insyaAllah kalian akan bjaya juga amin

      67

      0
      • Miss Unibes says:

        Rezeki nak dapat anak takde kaitan dgn kecantikan/kekacakan. Semua Allah yg atur. Ada sebab kenapa Allah tak kasi diorang anak diawal perkahwinan. Sebagai manusia kita berusaha je & berdoa. Rezeki nak dapat anak takde kaitan dgn wajah/penampilan tuan punya badan. Manis je pun isteri dia ni.

        38

        0
        • Koko krunch says:

          Psl rupa tu tak brpa bleh nak dikaitkan sgt kot. Rmai je org rupa cantik ke tak cantik atau hensem pun elok je dpt anak. Ada sorg kwn aku laki bini bisu & pekak tpi alhamdulillah anak dia org tak bisu & pekak pun so xde mslh psl smue tu.
          Ni yg nk kaitkan dgn aurat tu yg cam tah hape2, ramai je retis sexy nora danish, fasha sandha, sakinah, ramona smue tu pon sexy tpi klu da tuhan nak bgi anak dpt la gak.. pelik naw org skang bgi advice….
          Klu sajat dpt anak ye aku pelik!

          49

          0
        • Aunty Jijah says:

          Sudah2 la mengecam retis2 seksi meksi tuh.. aku prasan zmn skg kebykan retis yg pkai tudung lagi gedik menggeletis dari yg free hair.
          Dan bukan nk ckp ada retis2 yg seksi meksi tu bile jmpa dpn2 sgt friendly, humble n x sombg…
          Sape la kita nak judge org seksi, klau tuhan nak bgi hidayah kat deme ni skejap je die org akm berubah, silap hari lagi bagus dari netizen2 yg kuat mengata & ngumpat retis2 ni…

          21

          1
    • peminat izzue says:

      alhamdullilah terima kasih atas teguran…psl cari isteri muda idak la….saya setia pada satu…in shaa allah….saya akan cuba perbaiki mengenai kehidupan saya…doa2 kan

      7

      0
    • Anonymous says:

      Anon 9.am bangang tahap farah bulldozer tu …

      1

      0
    • xphone says:

      I guess you’re someone with tebal iman, jaga aurat, orang yang sangat2 baik di dunia, handsome/lawa but hina ciptaan Allah…..

      4

      0
    • emanon says:

      are you a guy or a woman? dah kahwin ker? hopefully dugaan mcm ni xdpt kat awak..

      3

      0
    • kacik says:

      mesti anak ko mencicit2 kan? dan ko ada iman yg sangat TEBAL.. gunakan iman tu mendoakan org, bukan menghina.

      3

      0
  2. miss rara says:

    izzue ni bagus laaa. bini ni dia yg bawak dia masuk dalam industri. dia tak lupe. dia yak tinggalkan wife dia pun even takde anak, he appreciate his wife so much….. insha allah adalah rezeki tuuu

    90

    0
    • miss lollipop says:

      yup setuju, kalau ini yg dikatakan couple sweet mmg setuju sgt.. humple, tak menunjuk2 tahap sweetnya.. tapi kita sendiri boleh nampak..

      2

      0
  3. kiah says:

    byk duit pi la do sumthing ‘renovate’ skit husband punya la jambu skrng ni mcm2 ada bukn byk sgt pun nak buat mata,hdung,gigi baru la vasss korea kan ada

    0

    47
  4. ... says:

    izzue ni bagus mcm hugh jackman . kawin pompuan lebih tua takda anak bahagia sampai tu..

    17

    0
  5. Abah Kau says:

    Yang rungsing suruh bini dia melawa mcm artis ni sakit jiwa ke? Korang ingat semua jantan go for beauty ke? Ada lelaki go for chemistry or opposite attraction. Prince Charles tu contohnya. Walau mendiang Puteri Diana tu dianggap wanita tercantik di dunia, dia akhirnya terpaksa mengakui cinta dia hanya untuk wanita berbau kuda, Camilla.

    33

    0
    • biarbetik says:

      Hahaha…berbau kuda eh?cantik…Izzue ni mmg ngok mat baik2…lakonan bagus…cuba la kasi dia watak hero lagi…bukan apa jelak tgok Fattah terus…Tahun Baru ni takan la terus je Fattah kat kaca tv…boring dok…over expose le

      21

      0
      • Anonymous says:

        Citer kul 7pm, abam remy ishak best. Izzue pandai berlakon tapi asyik jadi saiko, jahat… bagi la jadi hero. Jap…bukan wife dia x bagi dia berlakon lovey dovey ke?

        9

        0
    • Anonymous says:

      celebrity2 dunia yg cantik2 pun byk laki yg tak best…mariah carey, britney dan jlo…semuanya berkapel dgn gold digger…ada ke pasangan artis dua2 cantik bahagia? cantik luaran tapi dalaman tak cantik buat apa…..tapi org melayu kan suka manusia fake…asal cantik je betul…tgk siti nurhaliza…mana ada orang kutuk padahal dia memang ambik laki orang…ada je alasan bekap kes dia takpe berbanding artis2 lain yang ambik laki orang…kpop yg fake atas bawah tu semuanya bdk2 melayu gila…….

      1

      0
  6. Dean Winchester says:

    Izzue, sy recommend jumpa Dr Kannappan dari Sunway Medical. Kwn sy lps miscarriage dua tahun lps, skang pregnant balik lps consult ngan Dr Kanna. Dia xterus cucuk n buat ivf sume tu (maapkan sy klu salah), tp dia akan consult dulu tgk waktu subur kita n mmg dia bg penerangan Dsmpi habis. N dia akan bg satu ubat jugak utk bg telur ke apa aktif, n xlama dlm 6 bulan jupe Dr Kanna, kwn sy dh pregnant. Kwn2 yg lain yg nk cuba blh jupe Dr Kanna. Very nice doctor

    25

    0
  7. v says:

    Allah tu kan adil… Dia akan beri bila sudah sampai masanya..ada bahagian yg kita rs dah ckp matang, sempurna tp bagi Dia itu belum memadai… so sbg hamba, bersabar dan berikhtiar. bkn mengata itu ini

    6

    0
  8. Anonymous says:

    saya doakan Izzue n Awin dapat baby tahun 2018 ni. Aamiin

    10

    0
  9. hati tak busuk says:

    aku sorang je ke yang nampak bini izzue ni ada iras muka ariel peterpan? gambar no 2.

    7

    0
  10. Shhh says:

    tulah takut pada wanita mcm aku ni lmbt kawin…mcm2 aku fikirkan ..tpi bila dgr pasal dato ct, dh 10 thn bru dpt merasa ada anak…benda tu tak mustahil..

    2

    0
  11. kiah says:

    ladyB …B is for bahlol ,aku bagi idea kat bini dia ,ko pulak yg panas apasal…..sebab muka kau hodoh gila dan kau tak mampu nak ‘renovate, kan kan kan ha ha ha ha

    1

    1
  12. pernah melalui says:

    rezeki ank ni ade org mudah sangat ade org sush, ade org biase2 je sush tp ade juga…wluapepon kesusahan yg merasai tu n sakit tu x de org boleh ubat kecuali kuase Allah, klu org senang die usaha biase2 je..tp klu kite yg payah usaha tu mmg kene luar biase dr org laen. apepon cube jela..usaha sehabis daya dan tawakkal…pucuk pangkalnya rezeki anak ni dr Allah SWT jua kite kembali.

    1

    0
  13. Anonymous says:

    Out of topic, tapi aku pelik,yg buat seks luar nikah tu cepat pula lekat eh.

    3

    0
    • Anonymous says:

      Betul2..ada kwn tu mengandung sblum nikah..pastu g klinik yg x bertnggungjwb buang anak..last2 dia kawin ngn org lain senang je dpt anak..nk dpt ank kedua x smpai setahun pun

      2

      0
  14. Anonymous says:

    Ada hikmah kenapa Tuhan uji begini.. Org buat projek luar nikah mmg senang dpt, yg kena rogol snng dpt. Dunia dh sampai ke penghujungnya.. Dan fitnah di akhir zaman ini sgt dasyat, yg ada anak tp sory ckp xdpt ikut akhlak adab yg baik serupa mcm xpayah ada anak. Maybe sbb snng dapat jd instead of mendidik anak, ramai yg sekadar menternak anak. Diberi kelengkapan luaran spt pakaian, makan minum yg trbaik tp pengisian dalaman dan rohani?

    1

    0

Leave a Comment

Optional