April 5th, 2012

Buat salah memang mudah, namun mengakui kesilapan dan memohon maaf bukanlah satu perkara yang mudah. Abang Nara respek dengan Azza Elite yang sedar akan kesilapan dirinya sekaligus memohon maaf apabila tidak menutup aurat semasa majlis pernikahannya di Masjid Bukit Antarabangsa baru-baru ini.

azza elite mohon maaf

Oleh kerana kesilapan ini, sebuah blog hiburan (bukan BeautifulNara) telah menulis satu artikel yang bertajuk “Apabila Artis Jahil Agama”. Walaupun tidak menyebut nama Azza Elite, artikel tersebut telah menyebabkan Azza Elite meluahkan perasaan di Twitter petang tadi.

azza elite mohon maaf

Bagi Abang Nara, agak keras untuk melabel seseorang itu jahil agama dengan hanya melakukan kesilapan begini. Lagipun bak kata Azza Elite, dia sudah pun sedar akan kesilapannya sejak hari pertama lagi. Mungkin penggunaan “jahil agama” itu agak melampau. Kalau Abang Nara kena cop jahil agama pun panas jugak hati ini dibuatnya.

azza elite mohon maaf

Azza Elite menerusi Twitternya memberi masa kepada blog tersebut untuk mengeluarkan artikel yang ditujukan kepadanya sehingga petang tadi atau akan berhadapan dengan saman daripadanya. Apa pun Abang Nara percaya kekusutan ini boleh diselesaikan secara elok. Semoga jalan penyelesaian terbaik dapat ditemui oleh kedua-dua belah pihak.

P.S: Gaji programmer Google.


188 responses to “Isu Tutup Aurat, Azza Elite Mohon Maaf Atas Kesilapan”

  1. […] Cerita Artis Selebriti hari ini, Buat salah memang mudah, namun mengakui kesilapan dan memohon maaf bukanlah satu perkara yang mudah. Abang Nara respek dengan Azza Elite yang sedar akan kesilapan dirinya sekaligus memohon maaf apabila tidak menutup aurat semasa majlis pernikahannya di Masjid Bukit Antarabangsa … Continue reading ? […]

  2. Fara says:

    Kallau celik agama pasti akan patuh suruhan syarak.. Bukan masuk masjid sahaja baru nk pakai tudung.. Pergi mana2 pn akan pakai tudung.. Yang mana fikir masuk masjid baru wajib bertudung tu yg jahil agama.. Sebetulnya tutuplah aurat bila keluar rumah.. Xkira mana pun kita pergi, jagalah aurat.. Sesiapa yg xtutup aurat semuanya dikategorikan sebagai jahil agama.. Kalau dia betul celik agama, pasti dia akan patuh akan perintah agama.. Bab agama ni janganlah nak buat main2… Orang lain perbodohkan agama, jgn nak back up.. Kecuali dia dah bertaubat.. Ini sy tgk bukan main lg dedah2 kat luar… Bukan jahilkah namanya tu? Sy nasihatkan saudara penulis ni agar lebih peka akan ilmu agama n perlu rujuk pada mana2 kitab agama sebelum memberi comment anda..

  3. uvwhite123 says:

    Abg Nara respect org macam ni? seriously? LOL..seriously joking right..org tu minta maaf sebab ada orang kata..kalau org tak kata ke die mesti tak perasan..x kasar pon labl jahil..saya sendiri pon jahil agama..n dia minta maaf sebab nk jaga imej..lain la kalau da bertaubat n tutup aurat nk respect2..jadah gile…

Loading...