Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Isu Tidak Solat Dan Puasa : Mufti WP Jemput Faiz Roslan Bertemu Dengannya

Bangga mengaku dirinya tidak berpuasa dan solat, Instafamous Faiz Roslan menerima pelbagai kecaman daripada netizen serta beberapa selebriti tanah air yang menganggap pengakuan beliau itu agak biadap dan tidak menghormati bulan suci Ramadhan serta mempersendakan hukum dalam agama Islam.

Advertisement

Mungkin merasa tertekan dengan segala komen yang diterima, Faiz membuat keputusan untuk memadam akaun Instagram miliknya.

Susulan isu tersebut, Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri menerusi akaun Facebook rasminya dengan secara berhemah menjemput Faiz dan rakan-rakannya untuk bertemu dengan beliau.

Pernah hadir ke rancangan Motif Viral baru-baru ini untuk memohon maaf atas kesilapan dirinya memuat naik video tarian tidak senonoh pada awal Ramadhan, Dr Zulkifli percaya Faiz masih mempunyai iman yang baik, serta semangat dan keberanian yang tinggi.

Dalam pada itu, Dr Zulkifli memberitahu sebarang tindakan undang-undang yang ingin diambil terhadap Faiz yang seakan menghina agama Islam adalah di luar bidang kuasa Mufti dan Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan.

Kepada Faiz Roslan, apa salahnya untuk menerima sahaja jemputan Mufti WP itu agar segala isu dan kontroversi yang sedang  berleluasa ini tidak berpanjangan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

18 Comments

  1. makcute

    May 31, 2018 at 8:47 am

    mufti tolong brainwash spesis ni…makin membiak & menjadi2…klo Allah nak turun bala kat dia sekor je xpa…

  2. ciK piNgu

    May 31, 2018 at 8:07 am

    semua org nk bg perhatian kat paih ni.

    si Sejat pOndan ngn Sapie tu xde sape nk tegur ke berjela2 mcm ni ke??????? isu nk siasat Sajat hri tu, macamane ek.

    • dah keneps

      May 31, 2018 at 8:30 am

      betul jugak…yang terang terang depan mata salah tk ditegur…budak beringus yang baru nak kenal alam…culture shock dh heboh satu malaya…yes memg salah laa budak tu pn…cakap mcm tkda tuhan…tp atleast dibimbing bole di ubah…yang dh berubah jd pompuan terus tu? acaner tu? sbb diorg dh jd lawa and budak tu buruk ke acaner? diam smua org…

      pehtu artis yang bajet menegur mcm penegak islam…bini sendiri pn idak bertodong…adik ipor pon tersembol dada baju senipis alam…diam le pulak kau kan…… kan ke baik sebelum sesapa menegor tu tk kirala artis ke apa….sebelum nak mengustazkan org….try mula dr dalam keluarga..pehtu dari diri tu…bahasa sensorang kemain…mencarot sana sini..kata budak tu menghina islam….tp yg menegor tu level carutan langit ke tujuh nuraka bahasa…peliklaa…korg nak suh dia berubah ke mengikut korang mencarot….dah macam berzikir memasing mencarot!!! try ubah diri n keluarga ….baru org yg kene tegur pn respek ye tak…

      tapi apapun yang salah still salah ler…faiz kene belajor kawal napsu remaja membuak…and ingt asal usol dik non oiii….org kampong kita ni…
      kan dah susah…ko terpaksa off insta…ko tk bole buat review..fulus tk masuk…macam mana ko nk idop…ater baliklaa kampong …tolong mak ko tu faiz oi…sian teruk keja..dahla ibu tunggal…takpon ko sambung belajor…nak memondan pn…atleast ada pelajaran…berjaya…haishhhh

      idakla sokong memana…cuma rimass lahhh berulang cerita…faiz ko pergi jumpa mufti ni…ko luah masalah idop ko mana tau diberkati…berubah…

    • dah keneps

      May 31, 2018 at 8:39 am

      betul jugak…yang terang terang depan mata salah tk ditegur…budak beringus yang baru nak kenal alam…culture shock dh heboh satu malaya…yes memg salah laa budak tu pn…cakap mcm tkda tuhan…tp atleast dibimbing bole di ubah…yang dh berubah jd pompuan terus tu? acaner tu? sbb diorg dh jd lawa and budak tu buruk ke acaner? diam smua org…

      pehtu artis yang bajet menegur mcm penegak islam…bini sendiri pn idak bertodong…adik ipor pon tersembol dada baju senipis alam…diam le pulak kau kan…… kan ke baik sebelum sesapa menegor tu tk kirala artis ke apa….sebelum nak mengustazkan org….try mula dr dalam keluarga..pehtu dari diri tu…bahasa sensorang kemain…mencarot sana sini..kata budak tu menghina islam….tp yg menegor tu level carutan langit ke tujuh nuraka bahasa…peliklaa…korg nak suh dia berubah ke mengikut korang mencarot….dah macam berzikir memasing mencarot!!! try ubah diri n keluarga ….baru org yg kene tegur pn respek ye tak…

      tapi apapun yang salah still salah ler…faiz kene belajor kawal napsu remaja membuak…and ingt asal usol dik non oiii….org kampong kita ni…
      kan dah susah…ko terpaksa off insta…ko tk bole buat review..fulus tk masuk…macam mana ko nk idop…ater baliklaa kampong …tolong mak ko tu faiz oi…sian teruk keja..dahla ibu tunggal…takpon ko sambung belajor…nak memondan pn…atleast ada pelajaran…berjaya…haishhhh

    • Anonymous

      May 31, 2018 at 9:24 am

      kau ni spesis yg mmg ada je yg x kena kan..? bila org tegur yg ni, tanya pasal yg itu.. sebut pasal yg situ, pertikai pasal yg sana..? makan pelempang je elok time berbuka kau ni!

    • Anonymous

      May 31, 2018 at 9:57 am

      3 isu kau x patut permainkan di malaysia:-
      institusi raja.
      perkauman.
      agama.

      memang ko kena libasss la nyah.

    • bawangan

      May 31, 2018 at 12:26 pm

      betul jugak…yang terang terang depan mata salah tk ditegur…budak beringus yang baru nak kenal alam…culture shock dh heboh satu malaya…yes memg salah laa budak tu pn…cakap mcm tkda tuhan…tp atleast dibimbing bole di ubah…yang dh berubah jd pompuan terus tu? acaner tu? sbb diorg dh jd lawa and budak tu buruk ke acaner? diam smua org…

      pehtu artis yang bajet menegur mcm penegak islam…bini sendiri pn idak bertodong…adik ipor pon tersembol dada baju senipis alam…diam le pulak kau kan…… kan ke baik sebelum sesapa menegor tu tk kirala artis ke apa….sebelum nak mengustazkan org….try mula dr dalam keluarga..pehtu dari diri tu…bahasa sensorang kemain…mencarot sana sini..kata budak tu menghina islam….tp yg menegor tu level carutan langit ke tujuh nuraka bahasa…peliklaa…korg nak suh dia berubah ke mengikut korang mencarot….dah macam berzikir memasing mencarot!!! try ubah diri n keluarga ….baru org yg kene tegur pn respek ye tak…

      tapi apapun yang salah still salah ler…faiz kene belajor kawal napsu remaja membuak…and ingt asal usol dik non oiii….org kampong kita ni…
      kan dah susah…ko terpaksa off insta…ko tk bole buat review..fulus tk masuk…macam mana ko nk idop…ater baliklaa kampong …tolong mak ko tu faiz oi…sian teruk keja..dahla ibu tunggal…takpon ko sambung belajor…

  3. Wekkkkkkk

    May 31, 2018 at 8:02 am

    Kenyataan yg di buat oleh Faiz ni menandakn beliau sedang sakit mental.
    Angka sakit mental membimbankan sgt skrg di Malaysia.
    Kalau dia waras..tak mungkin dia keluarkn kenyataan mcm itu.
    Hakikatnya..anda Faiz harus menerima rawatan dan kaunserling sebelum parah.
    Kalau di biarkan..takut nnti kinzir pun dia bawa tidur sekali atau seks kat binatang2.
    Seperti yg terjadi beberapa tahun yg lepas di Teluk Intan..di mana ada penagih dadah dn kaki botol..merogol hanjing.
    Wekkkkkkk

    • Anonymous

      May 31, 2018 at 9:54 am

      diaorang ni kemaruk nak jadi “instafamous”. tu la pasal…last2 kena block instagram. sesuai orang2 report.

  4. Anonymous

    May 31, 2018 at 7:55 am

    Makhluk sial tak sedar diri gini jgn dilayan sgt. Makin dilayan mereka rasa mereka makin glamour. Makin sukalah diaorang. Lebih bagus, tangkap lepas tu simpan dlm tong simen. Tak pun lontar ke kolam buaya. Senang kerja, habis cerita.

  5. Kobes Bunga

    May 31, 2018 at 7:52 am

    doakan yg baik2 buat beliau…

    • Jemah

      May 31, 2018 at 9:52 am

      tak paham faiz roslan ni. jadi lelaki tk hansem, pakai perempuan pun alahai … berpuaka muka ko dik oi. ko ni bukan mewakili golongan ‘trans’ atau maknyah. ko mewakali golongan… makhluk misteri.

    • Anonymous

      May 31, 2018 at 10:19 am

      lol

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama