Written by Bella | July 5th, 2019

Kemelut diantara penyanyi Aishah dan jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida sudah pun berakhir. Namun, timbul pula isu baru dimana Aishah seakan menyindir pengacara, Jihan Muse sehingga tercetusnya pelbagai spekulasi dan persoalan ramai.

Aishah berkata, Jihan tidak mahu memberikan kerjasama untuk menjadi sepina iaitu arahan daripada pihak mahkamah kepada seseorang untuk hadir di mahkamah pada masa yang ditetapkan untuk menjadi saksi berkaitan dengan perbicaraan sesuatu kes.

Bukan itu sahaja, Jihan didakwa menyindir dengan menyifatkan Aishah dan DSV adalah dua gajah sedang bergaduh dan dirinya ibarat pelanduk menjadi mangsa tersepit di tengah-tengah.

Bagaimanapun, Jihan enggan memberikan sebarang komen mengenai isu itu dan berkata dia tidak seharusnya mengeluarkan sebarang kenyataan lagi memandangkan isu antara Aishah dan DSV sudah selesai.

Bukankah kes sudah selesai, jadi saya tidak rasa harus memberikan sebarang kenyataan membabitkan kata-kata yang dimuat naik di Instagram sebelum ini. Lagipun kata-kata yang saya muat naik ini sudah lama dan ia tidak lagi relevan untuk diperkatakan apabila kes sudah selesai.

Jihan juga tidak mahu apa yang dikatakannya menjadi salah faham dan mengeruhkan lagi keadaan.

Sumber Berita : Harian Metro

49 responses to Isu Sindir Aishah Dan DSV, Jihan Muse Enggan Beri Komen

  1. kaktus says:

    sekurang-kurangnya minta maaf … apa salahnya

    46

    0
    • Anonymous says:

      Kan… Tak kena kat batang hidung sendiri mmg la bg kiasan bagai…tgu nti da tak laku pastu dibodo2 kn bg barang palsu.

      53

      0
      • Jemah Sis says:

        Minta maaf je. Sedar sikit besok kena kt ko pulak baru nk berakal
        Nabil boleh hadir ko pulak apa alasan ? Dah la x nk campor perli2 org lgi… attitude hodoh. Sedih la ko!

        63

        0
        • Anonymous says:

          Muka talam, depan baik belakang menikam. Welcome to Asterok.

          25

          1
        • Anonymous says:

          Nabil walaupun terhegeh-hegeh cam tu sanggup jugak dia.. ko je yang bebal. Dah takmo tolong kasi subpoena siap pulak berkiasan bagai. Manusia apa ko ni? I lost respect for you. Coward!!!

          47

          1
        • Anonymous says:

          Makcik Talam lebih bahaya dari Makcik Bawang!

          12

          1
        • Seipah Dina says:

          Nampak sgt selfish… penting diri sendiri takut x de job le tu…minta2 nnt gv tukar je pengacara..

          0

          1
    • Anonymous says:

      Vida dan Jihan sesuai diletakkan bontot dan teran ciritan padu ke muka. Species manusia yg xde integriti. Pentingkn diri.. harap dpt hidayah. Hati x elok!!

      18

      0
    • faraj says:

      Sepatutnya Vida dan Jihan ni report spam je kt IG. Biar sedar sikit. Imej muslimah, hati x bersih….boleh join PAS ambek borang.

      6

      11
  2. Mike says:

    Enggan komen la sebab ko talam!!!

    17

    0
  3. JihanDsV says:

    Memang beza Artis yang educated Dan Tak educated..to klu educated pun adab tetap utama…Jihan mcm takde adab..Aishah bukan nak bergasak dia hanya tuntut hak dia …
    Tak faham tabloid tulis aishah sindir..sedangkan dia tag direct kot if Jihan..yg nampak sindir so Jihan..skg dah padam pulak..sblm upload Tak nak fikir dulu hurmm

    47

    0
    • Anonymous says:

      Ya ya tau plak takut tu… nmpk sgt cant be trusted. Sume nk jga kptingan diri sendiri aje. Species lalang!

      10

      0
  4. Anonymous says:

    Walaupun isu ni selesai org akn ingat awak tu tak der pendirian, pentingkan diri dan bukan sahabat ketika senang. Manusia yg x berani tegak keadilan. Jenis kawan semasa senang!

    36

    0
  5. Anonymous says:

    Selfish!

    10

    0
  6. Anonymous says:

    tahu pun ko salah… :((

    5

    0
  7. Lela Sari says:

    Kifarah.. dulu kes perli Fattah Amin ko sebelahi Lopak? Mana pendirian ko ni? Ckp je ko nk job takut kannn?

    19

    -1
  8. Mira says:

    taknak hadir ke mahkamah satu hal. kiasan gajah satu hal. wrong move jihan. minta maaf jela.

    37

    0
  9. Anonymous says:

    Org mcm ni xleh buat kawan! Bye…

    23

    0
  10. Zalina says:

    Berangan makcik ni. Ingat ko top star sgt? Podahhh! Takleh pakai punya retis!

    26

    0
    • Anonymous says:

      Rakan mcm ni bahaya. Time ko susah jenis tak jawab sms dan x angkat phone. Hati2 memilih kawan. Pengajaran kpd kite jugak la. Bukan semua hati manusia tu bersih!

      22

      0
  11. kakikucinghitam says:

    bahayanyaaa si jihan ni…

    18

    0
  12. Anonymous says:

    Ibarat api dlm sekam!

    16

    0
  13. Anonymous says:

    jihan itam ni dilarang lalulalang kt ig aku.. kalau lalu je aku report as spam!

    14

    0
  14. Anonymous says:

    dah la x mau campor, biadap siap2 perli org. mmg low class :(

    16

    0
  15. Bedah says:

    Bagus la tu.kuddos to jihan!lopak-to-be!dah baling batu sembunyi tangan.dh terlajak kata nk buat bodoh.kau tak tau ke kata2 itu lebih tajam dari sebilah pedang?ur mind n attitude is really low class…not second but low….yes very low indeed.

    8

    0
  16. Anonymous says:

    well dulu aku kutuk nabil..aku tarik balik kata kata kau..nabil skrg makin matang,,good job nabil..earn my respect

    8

    0
  17. alfie says:

    Betul kata dia,DSV memang macam GAJAH!

    5

    0
    • zeeeee10 says:

      jangan hina ciptaan Allah. sedangkan kiter manusia ni adalah sebaik-baik ciptaanNya. kalau benci pun xyah panggil org gajah ker apa…..

      1

      0
  18. Anonymous says:

    Bermakna Jihan ni secara x langsung skong berlian palsu dan si gemok penipu tu la. It says a lot about her!!!

    19

    0
  19. Anonymous says:

    Nabil sanggup tolong kasi kerjasama pd kak aishah… yg ko?

    6

    0
  20. Anonymous says:

    jihan ni drpd dulu kot sejak2 da terkenal, muka pon dah lawa, gigi da x jongos, kulit da putih dpt jd duta sana sini mula tunjuk kerek, mengemis job lah tu sebab laki sendiri x laku, harap je ade nama ungku tapi habuk pon takde. semua jenis nak sponsor sane sini, kedekot pastu sejenis suka perli2 sana sini. sesuai lah tu berkawan dgn fafau, zara zya, sheilalalala mmg pesen2 mcm tu.

    8

    0
  21. Anonymous says:

    s.e.l.f.i.s.h. x salah hulur bantuan pd mrk yg benar2 memerlukan.. mana tau one day kita pula perlukan bantuan sebegitu. baru kita akan rasa azab nya.. oh gosh!!!!!

    4

    0
  22. JIHAN BABI says:

    Species mcm ni tak layak dibawa kawan..MUKA pun macam babi haramm..baik tuko nama kau pegi JIHAN BABI

    1

    0
  23. Kakek says:

    Huh?
    Apa yg menyindir nya?
    Betul lah tuh gajah sama gajah (DSV vs Aishah) gaduh… si pelanduk (Jihan) yg tersepit kat tengah… dua2 kawan dia and dia plak tepaksa beri keterangan melawan salah satu… duh! Statement tu cume menunjukkan dia rasa tersepit and bersalah kalau pick any side….

    1

    10
    • Anonymous says:

      Talam suruh reply ke..oh behalf talam ye..

      8

      0
    • Anonymous says:

      kenapa kena gajah dan dia pelanduk? kenapa tak zirafah dan dia katak (pasal katik) atau kenapa tak panda dan dia badak? apa apa haiwan pun boleh. tima kau pandai plak pilih pelanduk orang lain kau gajahkan.

      6

      0
    • sos says:

      perlu ker nk gelar dua org ‘gajah’… elok ker bahasa tu

      jihan ni perangai mcm xde mak bapak jer… dari dulu mulut celupar…. anak yatim lagi tau berbahasa elok dibanding kan jihan nih…. mertua pun hidup lagi kan.. xmalu ker dgn perangai mulut biadap… sure both parents have no say i think.. maklum laaa jihan belikan brg dapur pun duit hasil lawak celupar dia jgk…

      6

      0
  24. Anonymous says:

    Katakan tidak pd Makcik Talam!!

    1

    0
  25. wallaeiiii says:

    jihan oo jihan… patut la ko hidup cari makan dgn jd pelawak mulut longkang… sesuai laaa label tu dgn perangai talam 2muka…
    sedap sungguh suap keturunan dgn hasil menyindir org… jihan ni nk kata lawak tak lawak pun harap nabil cover jer selalu…. mulut longkang dia tu gunakan tuk cari mkn… kutuk both dato vida & aisyah gelaran gajah tu wallaweiii jihan ni xsedar diri tu asal sendu… dato vida nyer sponsor laaa ko dpt gaji dari program geganza tuh… dpt kumpul duit kawin.. duit brg dapur tuk laki.. duit bagi mak mkn.. hasil duit gaji tu jgk bagi anak kecik mkn…. jgn keturunan tuh nnti jd pembawa sial sbb mkn hasil aktiviti ngutuk org…

    2

    0
  26. Buat Jihan, sila berambus dari industri ini!!

    2

    0
  27. Anonymous says:

    hoi jihan tam, kenapa ko x pkai je muka ko yg dulu? apa ko malu ke? siyes tanya ni…

    3

    0
  28. Anonymous says:

    Padan muka kau Jihan. Dah kena buku dgn ruas bila Aisyah nak mengasak dia

    1

    0
  29. 030303 says:

    Aku rasa majikan dia yg tak bg terlibat sama

    0

    1
  30. Anonymous says:

    Kan gajah sama gajah tu memang peribahasa dia macam tu. Bukan dia cakap orang tu gajah. *Tepuk dahi.*

    2

    2
  31. Anonymous says:

    Pundek la

    0

    1

Leave a Reply to JihanDsV - Cancel

Optional