May 6th, 2016

Baru-baru ini rupa Scha Al-Yahya disamakan dengan seorang bapok oleh sesetengah pengikutnya di Instagram apabila beliau memuat naik video ketika sedang disolek dan didandan di laman sosial berkenaan.

Isu tersebut menjadi cukup hangat apabila ia turut mengundang rasa marah Awal Ashaari terhadap mereka-mereka yang lancang dalam berkata-kata dan menghina wajah isterinya itu.

Tidak mahu netizen terus mengkritik Scha, jurusolek Tiar Zainal tampil memberi penjelasan bahawa wajah Scha yang digelar seperti bapok itu sebenarnya solekan yang belum lagi selesai.

Solekan yang dikatakan seperti bapuk itu sebenarnya belum siap lagi dan kalau tengok solekan selepas itu berbeza daripada dalam video yang dimuat naik Scha. Lagi pula pencahayaan bilik ketika itu terlalu ‘keras’ sehingga solekan tidak seimbang.

Solekan itu dilakukan bagi program Gempak Superstar yang berlangsung hujung minggu lepas dan menurut Tiar Zainal, gaya solekan itu bersesuaian untuk acara di televisyen.

Solekan ada beberapa jenis dan mengikut kesesuaian acara mereka, jika untuk hadir majlis biasanya kita solek tipis sahaja. Bagi solekan untuk sesi fotografi majalah dan muncul di televsyen pula berbeza. Kita akan solek tebal agar lebih kelihatan menonjol di dalam televisyen.

Sudah berpengalaman selama 16 tahun sebagai jurusolek dan sembilan tahun menjadi jurusolek tetap kepada Scha Al-Yahya, Tiar Zainal sedikit pun tidak terasa hati dengan komen-komen orang ramai yang mempersoalkan hasil kerja beliau.

Wajah Scha selepas sudah siap disolek

Itulah korang, tahu hendak kritik sahaja. Dah nama pun video ketika beliau sedang solek tentu ia belum siap seratus peratus. Yang hina Scha Al-Yahya bapok haritu mesti diam seribu bahasa dah kan? Macam mana kita tidak suka akan seseorang, jangan pernah hina ciptaan Tuhan.

Sumber Berita : mStar Online


Comments are closed.

Loading...