May 21st, 2020

Kebelakangan ini, industri hiburan tempatan seakan mendapat perhatian netizen selepas pelakon senior, Zul Yahya menyeru penggiat seni khususnya pekerja di belakang tabir meninggalkan kerjaya tersebut kerana Zul menyifatkan pekerjaan itu adalah tidak berkat.

johan as'ari

Malah menurut kenyataan Zul sebelum ini, sudah tiba masanya golongan ini mencari sumber pendapatan yang lebih diredhai oleh Allah SWT.

Namun, segalanya berubah apabila ramai anak-anak seni seakan menyelar tindakan Zul kerana tidak bersetuju dengan mesej yang disampaikan olehnya.

Bagaimanapun, pelakon Johan As’adri dilihat tenang dengan kenyataan berkenaan dan menerimanya dengan hati yang terbuka.

Menurut Johan, selepas menyelami kembali seruan berkenaan, beliau seakan dapat merasakan ia bersifat kasih sayang.

johan as'ari

Hal ini kerana, Zul disifatkan memahami dan kasihan kepada pekerja di belakang tabir yang mengalami kesukaran dalam tempoh pandemic COVID-19 ini.

Malah, Johan juga menyeru orang ramai supaya tidak menyalahkan mana-mana bidang pekerjaan kerana baginya, asalkan pekerjaan itu halal, ia sudah memadai.

Ujarnya lagi bercakap mengenai soal keberkatan, segalanya bergantung kepada niat seseorang.

“Tak wajar untuk kita pukul rata semua pekerja industri hiburan. Isu keberkatan ni lebih baik kita tepuk dada dan tanya hati.”

Keberkatan itu pasti akan dirasai andai kita gembira dengan hasil kerja yang kita lakukan, malah Johan juga menasihatkan supaya jangan cuba untuk berprasangka terhadap orang lain.

Sumber: mStar


Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...