Written by Bella | January 15th, 2016

Sejak minggu lepas, ajak kecoh juga dengan isu dimana seorang penulis blog telah mengkritik tentang restoran baharu Fizo Omar dan isterinya Mawar Karim iaitu Fizo Mawar Kitchen terletak di Bangi.

Menurut penulis blog Kisah Emas Putih, layanan di Fizo Mawar Kitchen agak lembap dan makanan yang disediakan indah khabar daripada rupa dan tidak berpatutan dengan harganya.

Walaupun, pada mulanya Fizo agak sentap dengan komen penulis blog tersebut, kini Fizo tampaknya lebih tenang kerana perniagaan itu masih lagi mendapat sambutan yang baik. Malah beliau juga “turun padang” untuk memperbaiki layanan di restoran miliknya itu.

Meskipun kritikan dilemparkan berbaur negatif, saya menganggap ia sebagai bentuk promosi dan pemasaran. Sejak itu, semakin ramai pelanggan datang berkunjung sehingga tidak menang tangan dibuatnya. Dari situ pekerja juga semakin ambil berat dari segala segi. Saya juga meluangkan lebih banyak masa di restoran. Jika ada mesyuarat sekali pun, saya adakan di situ.

Tambah Fizo, beliau sebenarnya merasa syukur atas teguran yang diberikan kerana dari situ beliau boleh mengetahui setiap kelemahan yang ada ketika restoran beliau beroperasi.

Saya anggap tindakan mereka menulis di laman sosial dan membuat ulasan di blog itu adalah cara terbaik. Sekiranya mereka tidak berbuat demikian, sudah tentu saya tidak tahu kelemahan perniagaan saya.

Fizo juga tampil memohon maaf atas kekurangan di restoran beliau kerana setiap hari mereka menerima jumlah pelanggan yang agak tinggi.

Dalam keadaan itu, apa saja boleh berlaku dan ada pelanggan yang terpaksa beratur. Justeru, dengan rasa rendah diri saya mohon maaf jika ada yang terpaksa menunggu lama.

Menurut Fizo, selepas membuat penambahbaikan dari segi perkhidmatan, perkara sama sudah tidak berulang.

Jika benar Fizo sudah tidak terasa hati dan bangkit daripada kritikan yang diterima, kami harap kes ini sudah selesai dengan baik bukan? Tidak perlu lagi menyimpan dendam dan selepas ini cuba untuk bersifat lebih terbuka dalam menerima setiap teguran. Lebih baik seseorang itu jujur secara depan-depan daripada puji melambung tetapi cakap buruk di belakang anda.

Sumber Berita: Harian Metro

24 responses to Isu Restoran Dikritik Blogger: Fizo Omar Tampil Mohon Maaf Atas Segala Kekurangan Di Restorannya

  1. AKU says:

    KO X BEST

    0

    0
    • Anonymous says:

      hah mintak maap la..dah beratus ribu abes, klu ego kang melingkup lak bisnes. laki bini poyo dan ego..kaki monopod haha

      satu pertanyaan..
      boleh ek bukak kedai camtu, tu ha TNB punya tersekang kat tgh2 tu..kan bahaya tu.

      0

      0
      • Kiah says:

        sedangkan nabi ampun kan umat, inikan pula manusia. bagus lah fizo, apa2 yg kurang diperbetulkan. nk buat business tapi na mengekalkan business tu x senang. good luck in the future.

        0

        0
        • kak vida says:

          Eeee…restoren berkerak. Cuci la bro lumut2 depan tu. Clorox x sampai 10 ringgit sebotol kt kedai Mydin bro. Kembang tekak nengok… :(

          0

          0
        • Anonymous says:

          pernah visit ke kedai seorang juri masterchef suatu ketika dulu. haram x sedap. tuan punya badan x nampak batang hidung pun. berniaga apa camtu?

          0

          0
    • hakak menyampah says:

      dulu fizo ni org komen dia meroyan cakap burukkan nama dia. skrg ni zaman gadget fizo oiii. mmg org akan post di internet. kalau sedap positif lah postnya tu. cuma amik dari sisi positif. ini keje meroyan aja dr dulu. la ni awat hang nak tampil maaf plak? baru sedar kot impak org tu post kat blog ada org datang. baru nak terima kasih kat dia sbb post lepas kau dah mengamuk mcm org meroyan

      0

      0
    • Anonymous says:

      tipikal artis msia pantang dikritik. jadikan kritikan sbg perasangan bruh. itu pun kalau ko x ego dan pandai. jgn syik nk melenting je. ko ingat ko azwan ali?

      0

      0
  2. Lady Gagap says:

    GOSSIP LAIN PLEASE BOSAN LAH CITE PIZO NI

    0

    0
  3. nil says:

    tumpang lalu yer..

    Pada syalah…jika anda ingin menceburi bidang apa skli pun….yg penting ‘asas’ tu kena ada. mngkin dia mahu mngikuti jejak isteri dan mak mertuanya yg berniaga tudung. jika kita tdak ada kemahiran menjahit dan kita tdak mahu belajar mnjahit,..end the end kita hndak buka kelas jahitan,..so kita pggillah tutor yg ada skill dan mahir,..so siapa yg akn rugi…? yg penting belajar dlu asas-asasnya. Ingat [email protected] ke utk buka satu2 perniagaan ini. perlu cari tukang masak yg betul2 [email protected] selok belok masakkan, dapurnya dan citarasa pelanggan.
    Kita tngok shja black juara mentor tu,..kenapa perniagaan dia boleh tutup…mngkin asasnya, selama ini dia menjual barangan [email protected] harian. jika black teruskn usahanya buka gerai jualan ikan atau ayam,..insha Allah pasti [email protected] black itu boleh capai kejayaan wlaupun sekdar jualan gerai barangan basah. tetapi kita tdak,..kita terllu trikut-ikut dgn cara org. akhir syg seribu kali syg,..modal yg dilaburkn lesap begitu shja.
    kita tgok shuib sepahtu,..dia ada perniagaan dobi nanonya itu…dia mengikuti kursus2 bagaimana utk membuka kedai dobi itu.
    Jadi sya sarankn buatlah keputusan mengikut keupayaan bukan mengikut cara org.
    fizo memang boleh buka restoran makanan,…yg penting tgok strateginya…keupayaan,…masakkan itu biarlah lain dripd yg lain skit,..
    pakailah pendapat dan tunjuk ajar drpd mereka yg telah berpengalaman.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Utk pgetahuan anda..fizo mmg ad ckp die g balaja cara2 masakan thai n cr nk run bisnes ni. Ni kali prtama die bukak prniagaan restoran..xad ap yg sempurna buat prtama kalinya. Even syarikat besar permobilan yg pakar dlm kreta brtaun taun tu pn ad faults dlm pembikinan kereta contohnya isu air bag. Jd bg lh die pluang perbaiki bisnes die..yg pnting smgat n x putus asa.. lg stu soal rezeki.
      Bg ak korg rs dlu..tgk sedap ke x. Ad kwn ak ckp sedap, ad yg kta tidak. So xsalah nk tahu n cuba sndr bru tahu.

      0

      0
  4. Mak [email protected] says:

    nextttttttttttttttttttttttttttttt ! boring

    0

    0
  5. norajew says:

    hari tu marah blogger kalau nak tegur jgn depan2..ni dah pusing ckp plak..ksian hang ni fizo..tau takut..

    0

    0
  6. Sheejab says:

    Kritikan blog tu kalau di pandang negative memang la kau marah. Tapi restaurant ko baru..ko harus amik feedback dari blogger tu. bukan marah dia.. sekarang baru kau nak tampil maaf bagai? asal? jualan tak laku?

    0

    0
  7. fifizafa says:

    dulu tengok mawar cantik sangattttt dekat poster tepi jalan.. sekarang dah biasa2 je

    0

    0
  8. jedtakjadi says:

    selalu lalu depan kedai ni tp x tahu knp xda hati nak singgah. mungkin sebab x suka kt owner dia kot, tp tudung fareeda i beli n pakai. x suka ngan sikap fizo maybe. hurm…. len kali jgn perasan bagus ye fizo. komplen org pndai, org komplen dia marah.

    0

    0
  9. jemilah says:

    org beratur dr malam snggup tidur luar kedai fareeda sbb nak beli tudung
    pastu buka kedai makan pun orang beratur gile nak masuk
    kawan aku ada cakap, tak ke ko rasa itu mcm strategy marketing diorang
    sbb mmg ada peniaga yg upah orang serbu kedai die sbb nak nampak kedai dia hebat
    aku tak nafikan kualiti tudung fareeda, tapi kalau buka kedai pun orang gila2 serbu sedangkan makanan tak semegah mana
    aku terpikir juge ada betul juge kata kawan aku tu, bodoh sgt ke org msia ni sngup tido luar kedai semata2 nak beli tudung….
    we didnt know…whether is true atau saja2 buat2 kedai penuh
    peace yo

    0

    0
  10. suka hati aku says:

    aku pakai tudung pasar mlm je tak payah nk beratur….hahhhaha

    0

    0
  11. Saerah says:

    Lame exit plan…Dah puas maki and tuduh orang dengki, mintak maap pulak lps kena bash teruk ngan commentors…You’ve never learnt from mistakes Fizo…mentah lagi ko ni…

    0

    0
  12. Lara says:

    Asyik tak menang tangan jer katanya, dari dulu. hebak sangat ni… tapi kalau lama2 duk ulang pakai ayat sama, satu apa pun tak boleh percaya dah.

    0

    0
  13. anon says:

    Sebelum kritik tu pikirlah dulu, Fizo……ni baru nak mintak maaf. Tapi dia kena mintak maaflah, kalau tak, nanti takde org nak gih restoran dia…
    Tapi bosan dgn pasangan ni, attention seeker.. Bukan popular pun.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    selalu jugak lalu tapi bila tengok nama restoren ‘fizomawar’ cm nan hado attraction untuk makan. cm errr kau jual western ke buffet ke steak ke sup ke xpat nak detect. jd tak makan ler. :D

    0

    0