Isu 300 Tentera Amerika Syarikat Mendarat Di Malaysia

Trending

Isu 300 Tentera Amerika Syarikat Mendarat Di Malaysia

Bila buka twitter dan facebook, kecoh dengan isu tentera US mendarat di malaysia dan pelbagai teori yang bullshit tersebar di lama social. Tentera us menjalani latihan di malaysia bukan yang pertama kali, pada tahun 2012 tentera us mengadakan latihan jerangkap samar bersama tentera malaysia di Johor. Mungkin isu ni menjadi viral disebabkan ramai adik adik atau mak cik pak cik yang baru kenal laman social cuba berkongsi info. Bagus tu berkongsi info tapi kena la selidik dulu, ya selidik dulu dan jangan jadi bangang.

tentera USA mendarat di Malaysia 4

Advertisement

tentera USA mendarat di Malaysia 1

tentera USA mendarat di Malaysia 2

tentera USA mendarat di Malaysia 3

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

10 Comments

  1. Anonymous

    September 19, 2014 at 11:06 am

    Nama nye pun latihan ketenteraan… kena la ada peralatan sekali.. latihan sukan sekolah rendah tamil pun ada pakai peralatan jugak… tak kan semua benda nak dipolitikkan… latihan ketenteraan bencana alam pun nak dijadikan isu.. itu bukan kereta kebal la… itu kenderaan amfibia (2 alam) yang boleh jalan atas air… isu ketenteraan & keselamatan negara mana boleh diwar2kan di media sesuka hati.. nanti satu dunia tahu apa peralatan yang tentera kita pakai… latihan kan bagus… Practice made perfect..

  2. bany

    September 17, 2014 at 3:42 pm

    banggang … bertinkek tinkek…org yg tak mempunyai otak yg bersambung mmg cam ni asyik nak condem jek… mengelabah tak tentu pasal …. bila kata banggang marah lak tu …padahal mmg dah ternyata banggang …heehehe jgn maraaa arr… sape terasa tu biase la kan .,… keybod warrior takan mengalah kan ,,, hak tuihh

  3. Anonymous

    September 15, 2014 at 10:46 am

    ok nk buat eksesais pengurusan bencana dan bantuan kemanusiaan dalam senario bencana banjir??pe kejadah nk bw semua alatan perang dan kereta kebal…bl banjir,kereta kebal pun tenggelam tak timbul2 cam MH370..kegusaran rakyat malaysia de sebab…kt ni jgn terlalu “baik” dan “bersangak baik” terutama dgn musuh2 dlm sleimut ni…kt xtau pe muslihat diorg…agak2 laa nara oii..kot nti malaysia ni kene serang br ko nk melalak cam org gile…cb bc balek sejarah bagaimana kita dijajah…apabila di setiap penjuru pintu masuk malaysia dh dikepung oleh musuh,dengan skali serang je mmg dpt diorg tawan malaysia..tgk je laa kat lahad datu tu,persisiran pantai kt pun dh dikuasai oleh lanun..pe cer??mule2 kita buat dek je,kt pkr “TAK PE LAH” diorg tu nelayan je…lme2 tgk diorg pun dh berani membunuh polis2 kita…sikap acuh tak acuh sesetengah masyarakat malaysia ni sebenarnya memberi RUANG pd musuh2 dlm selimut ni..last2 puak2 filipina ni mengaku lak sabah tu tanah diorg…nk perkara same terjadi ke kat negeri lain..klu banjir pun aku tgk y byk membantu JPAM dan BOMBA…ATM xde kene mengena langsg…kita dh de badan2 y bertanggungjwb so x pyh laa buat eksaisa banjir laa,bencana laa kat malaysia…ini semua muslihat…SAMPAI MATI PUN AKU MEMANG TAK PERCAYA DENGAN AMERIKA…LIHAT JE LAA KEBANYAKAN PERANG Y MELETUS DI DUNIA NI SEMUANYA ANGKARA AMERIKA..MULA2 NK BERI BANTUAN KEMANUSIAAN,LAST2 TERUS BERPERANG…KO SEBENARNYA Y BANGANG NARA…

    • Cik Kapten

      September 15, 2014 at 10:30 pm

      Senang cakap korang kene join askar or ambil peduli sikit hal ehwal pertahanan negara. Jgn jadi keyboard warrior yg kejenya nak menghentam je. Perkara normal la kalau latihan eksais yg membabitkan negara luar. Korang yg risau sgt2 takut musuh dlm selimut la tak igt sejarah Melaka ke? Kenal ke si Kitul siapa? Opss aku xrasa korg igt atau kenal, sebab even askar US dtg Malaysia pun korang dah kecoh. Lol

  4. bangang kewl

    September 14, 2014 at 5:08 pm

    Super bangang abadi ke ape nak suh siar kt media sosial? Pahtu pegawai Atm mgadap fesbuk insta twtter tuduh keja cam haram kan. Dh brp puloh tahun tentera kita train dgn ngara lain, kita je yg lemau x amek tau. And memg tntera kita ade pg kt us and ngara lain bwh pbb utk training… jaga anak pon x reti, cbok plak nk tau tntera buat apa. Aiyaaa Malaysiakuu!

    • hmm

      September 15, 2014 at 8:26 pm

      Setuju….

    • hmm

      September 15, 2014 at 8:28 pm

      Setuju..

  5. Ringgo

    September 13, 2014 at 7:27 pm

    Apa ni amazingnara? Guna perkataan bangang lah apa lah. Dulu aku respek blog ni. Bila admin dah cakap merapu bagai macam ni, dah jd blog low class lah pulak.

    ATM sepatutnya siarkan kenyataan melalui media sosial bukannya surat bertaip, tampal kat tiang2 lampu. Barulah orang mudah dapat info. Tak adalah jadi isu di kemudian hari.

    • hmm

      September 15, 2014 at 8:23 pm

      En keyboard warrior.. apa kejadahnya ATM nak tampal poster kalau nak buat latihan ketenteraan dgn negara luar.. kalau tak tahu SOP tentera, mai join ATM.. ingat ni AF ke nak war war kan dlm media sosial dan tampal merata mcm org minta hutang atau along.. sel2x otak tak bersambung agaknya.. ATM dah lama buat latihan bertahun2x tanpa ada masalah.. tapi bila ada keyboard warrior yg rasa lebih pandai dari ATM keluarkan benda palsu, kami terpaksa la keluarkan statement semata2x nak perbetulkan semula otak korang yg x bersambung nie..
      Lain kali aware sikit apa berlaku di sekeliling.. bukan tahu tgk type benda x masuk dek akal jer.. periksa dulu sebelum main terjah.. nampak naaaa stupidnya

Loading...