Written by Bella | December 4th, 2019

Kontroversi perkahwinan kedua Da’i Farhan semakin hangat apabila pendakwah bebas itu mengakui sudah menceraikan isteri pertamanya, Fatin Nurul Ain dengan talak satu menerusi rakaman suara di aplikasi WhatsApp tengah hari semalam. Rata-rata netizen mengecam tindakan Farhan itu yang tergamak menceraikan isterinya yang sedang sarat hamil anak kedua mereka.

da'i farhan ceraikan isteri pertama

Terbaru, Fatin menerusi akaun Facebooknya tampil menjelaskan segala kemelut yang berlaku serta luahan hatinya tentang apa yang melanda rumah tangganya. Apa yang dinyatakan bukanlah untuk meraih simpati tetapi demi mempertahankan maruahnya.

Fatin mengesahkan mahligai cintanya yang dibina selama empat tahun musnah selepas bekas suami melafazkan cerai melalui rakaman suara di aplikasi WhatsApp pada 3 Disember 2019.

da'i farhan ceraikan isteri pertama

Apa yang dinyatakan bukanlah untuk meraih simpati tetapi demi mempertahankan maruahnya.

Jangan segera menghukum

da'i farhan ceraikan isteri pertama

“Tiada tindakan yang boleh kata saya

nusyuz”

da'i farhan ceraikan isteri pertamada'i farhan ceraikan isteri pertama

“Semoga ‘wanita Kaabah’ dan bekas

suami berbahagia selamanya”

da'i farhan pukul isterida'i farhan ceraikan isteri pertamaFatin berharap perkongsiannya ini dapat menjadi pengajaran buat wanita di luar sana agar memelihara rumah tangga mereka sebaiknya.

Terdahulu, Farhan mengakui sudah pun menceraikan isteri pertamanya itu menerusi rakaman suara di aplikasi WhatsApp atas alasan nusyuz dan memfitnah suami. Bagaimanapun, pendakwah itu menafikan dakwaan bahawa dia telah melakukan kekerasan dengan memukul dan mengurung isterinya seperti yang didakwa. oleh seorang peguam.

Sumber Berita : Fnama Fatin

10 responses to Isteri Pertama Sahkan Sudah Bercerai Dengan Da’i Farhan

  1. zuan says:

    kena fight balik. tuduhan nusyuz sangat kejam dan zalim.

    hope bertabah lah

  2. Anonymous says:

    Wow gaya tulisan dia sangat la matang dengan ayat tersusun baik.Padahal baru aje awal 20 an banding bitch bini kedua punya ayat macam bbnu padahal in her 40’s.Ni baru la nampak macam orang matang,berakal & berpelajaran.Doktor pakar my ass.Penipu doktor timbang kilo tu & mamat Farhan laki ke 6 pulak tu.Bodoh punya Farhan.Tak kenal mana kaca,mana permata.Habis reputasi kau sebab betina tu.

  3. Anonymous says:

    well said and cara org yg ada akal dan bijaksana,sabar fathin mungkin suatu hari nanti awak bertemu jodoh yg lebih baik jauh dari Farhan.things happen with a reason-mungkin frhan bukan suami terbaik untok awak mudahan suatu hari nanti Farhan akan buka mata dan menyesali diri,how nice,walaupon macamana peritnya kehidupan awak-u stil doakan mereka berbahagia-semoga allah membahagia kan awak lebih yg mereka miliki inshallah.be strong and move on fatin gd luck to u & ur kids.

  4. Anonymous says:

    Nah berbeza dr penulisan je da tau cmne peribadi ex wife dgn isteri kaabah tu, well said fatin. Ni baru btul ciri sorg ustazah. We all akan stand for u demi hak dan maruah sorg perempuan. Jgn bersedih sbb kami semua bukan maki hamun or serang u sesuka hati pun. Abaikan ajelah si pengantin baru tu. U tau prosedur n ikut prosedur. Biar mahkamah tentukan. Bukan merapu kat ig siap ckp itu ini eh choose wrong opponent pulak. Ape die igt ustazah2 ni lemah n bodoh sgt ke. Sori beb, u choose the wrong madu. See u in court. Hahaha

  5. Sue says:

    Well said, Fatin! At least you celik bab2 syariah & prosedur; compared to that ex husband of yours. Bangga tengok penulisan si Fatin ni. Sangat jelas, tersusun elok, didebat satu per satu. Lebih bangga nampak dia kuat and she knows what she is dealing with. Fatin, boleh consider sambung study dlm undang2 keluarga islam & kemudian jadi peguam syarie untuk handle kes2 khas wanita @ isteri. Saya berharap sanat Mufti WP tampil bagi penjelasan tentang hak2 wanita & isteri (bukan takat nafkah jer tapi layanan yg sewajarnya apabila berdepan dengan kemungkinan poligami, cerai, pembahagian harta dsb). One of the most well-learned agamawan in Malaysia, a gentlemen in thoughts and deeds, very well respected. Farhan, engko pulak mcm mana? Food for thought for you, Farhan.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

%d bloggers like this: