Written by AbangNara | August 7th, 2014

Tidak diketahui sama ada berita ini sahih atau tidak. Namun menerusi salah satu status yang dimuatnaik oleh isteri pertama Ashraf Muslim iaitu Dayana Lokman menerusi Instagramnya, ada bayangan mengenai kehamilannya telah diberikan. Status berkenaan dikongsi bersama gambar di bawah ketika Dayana dan Ashraf Muslim ke Mekah untuk menunaikan umrah 3 tahun lalu sebelum ketibaan Aidilfitri.

dayana lokman mengandung

Namun mungkin status tersebut berupa satu harapan dan doa daripada Dayana untuk menimang anak sendiri. Apa pun, jika benar hamil, syukur Alhamdulillah dan tahniah diucapkan. Kalau tidak, semoga dimurahkan rezeki dan tercapai hasrat untuk menjadi Sarah Ashraf (anak Ashraf Muslim dan Wan Sakinah) seorang kakak dalam tahun ini. Tulis Dayana:-

Selamat tinggal Ramadhan =( Ya Allah..Izinkan kami bertemu lagi dengan Ramadhan pada tahun hadapan..InsyaAllah.. #Happy3rdAniversarysayang #satusyawal #throwbacktigatahunlepas Tq sayang @ashrafmuslim for being there through thick and thin.. Tq @wansakinah for understanding me n being the best ibu for Sarah Ashraf Tq ayah ,mak, mertua and my siblings for supporting me all this while..love u guys soo much.. Doakan Sarah Ashraf dapat adik baru tahun ni..InsyaAllah..amiin.. Salam Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin..

dayana lokman mengandung

Insya Allah dengan doa yang tak putus-putus daripada Dayana, Ashraf Muslim, keluarga dan para peminat, harapan dan impian tersebut akan tercapai. Kalau ada berita gembira kelak, bolehlah dikongsikan dengan kami semua. Pasti ramai yang tak sabar untuk mendengar berita tersebut. Semoga dipermudahkan. Amin.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

43 responses to Isteri Pertama Ashraf Muslim, Dayana Kini Hamil?

  1. faris says:

    First

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      huk aloh, bru ngandung dah bgtau…

      0

      0
      • Olga says:

        Allah akan menolong orang yg banyak bersabar…

        0

        0
        • Ibu says:

          Allahurabbi.. Saya sgt gembira baca entri ni. Moga kesabaran dayana berbalas dgn rezeki & kebahagiaan mencurah2.. Amin3 Ya Rabb..
          Ayuh sama2 kita doakan utk kebahagiaan n kesejahteraan saudara muslim kita yg lain

          0

          0
      • Baby AA says:

        Si Aserap ni gelojoh sangat nak anak. Ada orang kawin 5-10 tahun baru dapat anak tau. Yang ko…tak sampai 3 tahun dah menggelupor nak nikah lagi. Anyway, tuhan maha adil.

        0

        0
      • Che Nah says:

        Die x ckp pun die mengandung. Cuma berdoa agar ada rezeki dikurniakan zuriat. APTB

        0

        0
    • Aaron Aziz says:

      Tidak diketahui sama ada berita ini sahih atau tidak…pui

      0

      0
    • Neelofa says:

      bagus la, alhamdulillah..

      -fake

      0

      0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      ape pes huh !!!!!!!!!!!!! niari minah jambu tk tengok frum perdana kt TV1 pasal tkde ustaz kazim…ustaz2 yg lain minah jambu tk berape nk bekenan lah terima khaseh aje lah eh thank uuuuuu….

      0

      0
    • Godek says:

      Klu betul,Alhamdulillah..mmg suka sgt dgn sikap Dayana yg byk bersabar dgn apa jua dugaan ..Semoga Allah makbulkan doa Dayana utk ada zuriat sendiri.

      0

      0
    • hanya yg tahu mmahami says:

      berat sbnarnya nak memegang title isteri tapi xdpt anak..aku tahu sbb aku pun sdang melaluinya, yg paling myakitkan hati bla dh msuk thun ketiga adik- bradik suami mula usik suami suruh kahwin lain la, suruh aku mkn itu ini.. sdangkn mrk xthu aku prgi jmpa doktor, doktor kata aku normal.. suami pla xnak check.. aku sakit dalam mnahan.
      Satu hari tu k.ipar (kakak suamiku) bawa aku berurut… nyibuk tanya mak bidan tu aku ok ke x? mak bidan kata aku subur, peranakakkan normal.. k.ipar xpuas hati.. dia tetap juga kata ada ni masalah… lpas berurut tu dia cerita kat kluarga suami aku ada mslh stress, ada mslh lasak.. sbb xboleh mngandung…
      Sedih weh… kdg2 pngorbanan kita xdinilai, sedangkn akulh yg byk brkorban..sbb aku thu suamiku xmmpu bgi zuriat, setiap bulan gaji akulh yg sntiasa bak in untuk mrk krn suami byak hutang. mrk cuma minta aje..nk bli mcm2… sllu fikirkan suami aku ni mewah..sedangkn hmpir ksemuanya aku yg tanggung.. aku takut jdi tawar hati pd suami krn org luar masuk cmpur……………………………………

      0

      0
      • kekdahnye says:

        samela … aku lak kawan laki aku cucuk2 suh kawen .. mmg sedih ….

        0

        0
      • aku turut merasainya says:

        aku phm apa yg ko rs sbb aku pnh melaluinya.. fmly aku ok sbb percaya semua tu rezeki dr tuhan,,tp ada sdare mare aku yg mulut mcm longkangduk asyik tnye bila lg aku nk dpt ank..asyik main dgn ank org je.. aku juz jwb , aku x puas lg honeymoon dgn laki aku.. selang 3 tahun, ank perempuan dia kawen.. n sdare aku ni still sibuk tnye aku psl ank.. tp aku bg blk soalan tu kt dia yg ank dia dah preggy blm?? terus dia terdiam n sejak dr tu x tnye dah aku soalan ank ni..

        sbelah mertua lak, ipar2 sound aku ckp aku xley preggy sibuk nk preggy.. sbbnye aku slalu jmpa doc.. sdgkan diaorg x tahu laki aku ada mslh dgn sperm dia.. yupp!! hati mmg sakit sgt..aku bergado hebat dgn ipar aku smpai ada adik bradik dia suruh laki aku ceraikan aku.. sedangkan adik bradik dia buat mulut puaka dgn aku.. tp aku alhamdulillah..laki ok n x layan ckp adik bradik dia sbb dia tahu mn btol mn salah..n laki aku pn nk jmpa doc bila aku suruh sbbnye kami sama2 nk ank.. n tahun ke empat tuhan bg rezeki ank pd aku..syukur sgt..

        satu nasihat aku : sabar + berdoa + tawakal + usaha.. doa pd tuhan stiap kali lps solat utk dpt rezeki ank n lembutkan hati suami..berusaha lah dgn apa jua kaedah yg ada slagi x salah dr sisi agama islam.. In shaa Allah.. Allah Maha Mendengar…

        0

        0
  2. lana says:

    Last

    0

    0
  3. isya says:

    As salam..alhamdullillah.kalau berita ini betul syukur ke hadrat ilahi mengurniakn dayana zuriat.semua wanita di dunia ini ingin memiliki zuriat dan mersa kenikmatan bergelar ibu.siapa yang tahu disebalik sikap mengalahnya dan berkongsi kasih suami ALLAH turunkan rezeki zuriat pada dayana.jika benar beritasaya ucapkan tahniah.moga dayana terus tabah dengan dugaan duniawi.amiiinnn..as salam.

    0

    0
  4. bini asyraf says:

    alhamdulillah jika benar dayana mengandung.semoga dayana bahagia bersama keluarga tersayang

    0

    0
  5. Abc says:

    Yerla kot…kalau dpt adik tahun ni mmg sah2 la dh mengandung..alhamdulillah…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Alhamdulillah kalau benar dayana hamil. Risau memang sarah akan timbang adik, tapi bukan dr dayana, mungkin sakinah pregnant kali kedua nanti..wuwu

    0

    0
    • bijan says:

      timbang ke timang?kenapa timbang plak?hihi

      0

      0
    • Anonymous says:

      Salah ke kalau Sakinah mengandung? Kalau Dayana boleh happy if Sakinah mengandung, kenapa kau nak poyo sangat tak suka dia mengandung? Aku bukan marah, aku confuse. Kenapa bystanders yang over sangat pasal issue diorang.

      0

      0
      • seri says:

        ko je hati busuk…fikir negatif…dah dayana kata doakan Sarah dapat adik…maybe dia or sakinah pregnant…apalah..Cuba fikir positif…ni mind negatif je…apalah…tak de sape kata slah…ayoooo….otak n hati sendiri tak bersih…salahkan ayat komen orang…salah sendiri tak nampak

        0

        0
  7. Pendidik2u says:

    Rezeki dari Allah..Allah Maha Sabar..
    semoga kita dikalangan orang y sabar..

    0

    0
  8. nina says:

    kalau tahun ni sarah dapat adik maknanya diyana tengah mengandung 5 bulan la…tak gitu?

    0

    0
  9. pikapika pong pong says:

    Maaf kata, tapi tengok gambar raya latest yg abg nara kongsi.. nampak badan Diyana berisi sikit.. Mudah-mudahan memang benar Diyana sedang hamil.. dan kalau silap sekali pn, mudah-mudahan ada rezeki seterusnya.. amiinnn..

    0

    0
  10. papilinko says:

    Salam …klu dayana kta tahun ni=2014 mungkin dayana preggy 5 atau 6 bln …Insya Allah..

    0

    0
  11. Puteri says:

    Mudahan murah rezeki Dayana.Doakan yang terbaik.amin.

    0

    0
  12. aku says:

    tp kalau betul..nape si ashraf tu tak announce beriya pon ye kat fb, insta dia..mcm masa sakinah peggy dulu..tu namanya tak adil!

    sabar jer la dayana. ko mmg tabah. salute!

    0

    0
    • jantanmiang says:

      sebb ada pompan dia pantang orang tegur , nak kena betol betol tahu dulu maybe diana tak selesa ashraf share share pasal pregnant dia.

      0

      0
      • macam sakai jer says:

        setengah pompuan malu nak bgtahu orang luar, lepas 3 4 bulan baru berani bagitahu..macam dayana..
        setengah pompuan yg x tahu malu, baru mengandung x sampai sebulan, dah heboh kat satu dunia mcm lah org nak tahu sgt pasal dia..macam sakainah..

        0

        0
    • mak c kina says:

      mgkn dayana sukar utk pregnant n blum tentu ank yg dikandung tu selamat sehingga dilahirkan..jd utk tidak menggangu emosi ibu..ada baik nye berita tu dirahsiakan..hingga lah kandungan nye benar2 selamat

      0

      0
  13. mee kari says:

    mari doakan die dapat anak 6 7 org… bagi terduduk serap nak bahi nafkah…..

    0

    0
    • taca says:

      ape ke bongok jenis doa kamu nie? doa kan org dapat zuriat byk.. pastu cakap biar terduduk ashraf nak bg nafkah.. kamu tak tahu ke anak tu rezeki? yg pendengki sgt nak doa macam tu pasal pe.. dia beranak 10 pun bukan mintak duit kamu! doakan yg baik2 dah dah la…

      dia kawen dua pun aku tgk ok je bini2 dia… ko yang meluat terlebih pasal pe?

      0

      0
  14. mee udang says:

    Dr Dayana mendoa kan supaya wan sakinah mengandung lagi tahun ini……….. sebab si ashraf ada tulis dalam fb rotikaya marah kenapa doakan 1 isteri sahaja dia mahu doa dua2 isterinya……mengkali ashraf tidak mahu Dr Dayana mengandungkan zuriatnya itulah dia marah orang doakan Dr Dayana…..semua orang mendoakan dr Dayana mengandung oleh kerana itu Dr Dayana terpaksa doakan semoga wan sakinah mengandung tahun2 supaya banyak zuriat ashraf dan wan sakinah…… dia kesian suaminya dan madunya………..

    0

    0
  15. toto says:

    Mee udang oi..hg ni mesti mabuk time bg komen..pening aku nk paham cerita hg tu

    0

    0
  16. Ardhanareswari says:

    Semoga Alloh mengabulkan ditahun ini dr.Dayana bisa hamil…setiap membaca berita dr.Dayana pasti aku menangis…aku yg sudah 8 tahun menikah belum hamil selalu berfikir…apakah aku bisa seperti dr.Dayana yg penuh kesabaran jika suamiku menikah lagi

    0

    0
  17. Ardhanareswari says:

    Assalamu Alaikum abang Nara tolong bantu saya untuk bagi tahu email saya kepada dr.Dayana Lokman sebab saya ni peminat/penggemar beliau Wassalam Terima Kasih

    0

    0
  18. […] anda perhatikan betul-betul, nampak Dayana memang seperti sedang mengandung kan? Walaupun belum mengesahkan berita kehamilannya, sama-samalah kita doakan agar keluarga Ashraf Muslim akan bertambah tahun ini dengan kehadiran […]

    0

    0
  19. […] telahan dan tekaan Abang Nara mengenai kehamilan isteri pertama Ashraf Muslim iaitu Dayana Lokman salah sama sekali. Kalau sebelum ini ada gambar percutian mereka bertiga di Bandung yang […]

    0

    0
  20. […] sumber (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    0

    0