May 8th, 2019

Satu demi satu dugaan dan ujian menimpa jutawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri, kali ini hasratnya untuk merahsiakan berita kehamilan isterinya, Datin Seri Nur Shahida sebagai satu kejutan tidak menjadi selepas Shahida mengalami pendarahan teruk mungkin disebabkan oleh tekanan.

Menerusi akaun Instagramnya, Aliff memberitahu selepas pemeriksaan imbasan kehamilan, doktor mengesahkan anak yang dikandung oleh isterinya ialah bayi kembar.  Namun, pendarahan yang berlaku memberikan risiko kepada kandungan tersebut yang berkemungkinan boleh gugur.

View this post on Instagram

tolong doakan kandungan isteri saya @shahidadherbs selamat..😰😰😰Dugaan 2 ramadhan . . . sy sengaja nak rahsiakan Isteri saya tgh pregnant nak buat suprise kat smua….. tapi dugaan mungkin stress dgn keadaan semasa baru2 ni dimana byk pihak membesar2kn… dan mungkin sbb tu .. berlaku pendarahan yg agak banyak dan mungkin mengalami keguguran.. bila scan2 pula Dr bgtau baby kembarr.. ya allah sygg yaaa .. ada caranya tak nak selamatkan baby dari gugurr??😭…. Mudahan kedua2 anak saya dalam. kandungan selamat.. doakan ya semua sahabat ig dan fb…. mudahan dipermudahkan segala urusan😔 doa kalian amat saya hargai.. . . tudung wife sy dari @cloverush baju sy dr @as.legacymalaysia

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Bimbang dengan apa yang berlaku, Aliff meminta doa orang ramai agar isterinya dan kandungan kembar selamat.

Aliff Syukri dan Shahida telah pun dikurniakan empat orang cahaya mata dan seorang anak angkat. Anak bongsunya, Yusuf Al-Qardawi baru sahaja berusia 11 bulan.

16 responses to “Isteri Mungkin Keguguran, Aliff Syukri Mohon Doakan Kandungan Kembar Selamat”

  1. kkkkk says:

    berapa byk penaja bayar demi buat video mcm ni?
    koman2 1 video dato aliff mkn 30k kan?
    ermm dapnye duit mudah dgn gunakan bini yg sakit

  2. burit says:

    benci aku orang buat kilang anak ni. nak anak ramai tapi tak terjaga dari “kasih sayang”. tau lah kau mampu, eh bagi lah chance anak kau tu bermanja2 dulu, ni belum lagi besar nak ada baby baru. pikir kan QUALITY THAN QUANTITY DUDE

  3. Bodoh tu simpan sekit says:

    Can we just ignore this idiot ?

  4. Noname says:

    Bonda kau kn pandai hal2 begini..
    Mohon doa biar ikhlas..jgn ada gimik bodoh n buli siber again,.

  5. Bob Barli says:

    Jangan nak salahkan nitizen penyebab bini kau stess pulak. Kau yg cari pasal. Lagi satu, sahkan dulu betul ke janin nak gugur. Kalau ye, betul ke sbb stress. 1st trimester chances utk gugur mmg tinggi, most probably sbb chromosome janin tu tak cukup sempurna utk membesar. Bukan salah ibu stress. Bukan silap makan. So, hati2 la bila nk share something yg kau pun belum tentu apa puncanya.