Written by serenity | February 27th, 2019

Rumahtangga Aliff Aziz dan Bella Astillah seolahnya dilanda badai sekali lagi apabila isterinya, Bella Astillah mendedahkan bahawa dia menjalin hubungan dengan pelakon utama sebuah telefilem. Malah, Bella turut mendedahkan bahawa Aliff sudah seminggu tidak pulang ke rumah.


Khabarnya, Bella menerima tiga rakaman video dari seseorang yang menunjukkan Aliff bersama pelakon yang merujuk dirinya sebagai ‘Via’ sedang mabuk, berpelukan dan menari bersama Bella di sebuah kelab.

Menceritakan mengenai kejadian itu, Bella memberitahu sebelum ini meminta petunjuk dari Allah SWT mengenai perkahwinannya.

‘Via’ mendakwa dia tidak mabuk dan meminta pihak yang mendakwa demikian mengeluarkan bukti. Namun ia disangkal oleh Bella yang mempunyai bukti tiga rakaman video kelakuan Via dan suaminya.

Walaupun begitu, Bella masih belum mendedahkan rakaman video tersebut.

Jika benar perkara ini, diharap Bella bersabar. Mungkin ada penerangan yang munasabah oleh Aliff Aziz mengenai perkara ini?

Sebelum ini Aliff Aziz pernah terbabit kontroversi apabila keluar berkaraoke dengan pelakon Afifah Nasir ketika Bella baru 20 hari berpantang anak pertama mereka. – beautifulnara.com

68 responses to Isteri Dedah Aliff Aziz Seminggu Tak Balik Rumah, Jalin Hubungan Dengan Heroin Telefilem?

  1. Anonymous says:

    mamat ni memang layak hantar balik singapork.

    30

    0
    • Pengerusi Bawang Socmed says:

      OK ni baru kes berbaloi, bawang2 semua kita ada misi yang harus diselesaikan. Sila lapor diri…tampil.

      36

      0
      • Anonymous says:

        yg aku pelik pompuan single pun nak laki org walaupun dia dah berbini dan ber anak. pompuan pun skrg 2×5 merenyam….

        15

        0
        • perempuan gak salah says:

          ni komen melayu pundekkk… salahkan betina apahal ok je kalau laki kau miang??? aku ni perempuan byk jantan melayu nk try (dah kahwin) aku nk layan tak layan itu hak aku. ko jaga laki kau

          0

          0
      • Akak Anak 6 says:

        humban je jantan mcm ni sis. simpan mcm ko membela cipan/tenuk buatper. dah la xhandsome…buat habis beras penat masak makan berak je!
        lain la laki ko mcm kucing atau arnab yg comel sedap le nk membelai malam2 jumaat pon. itu kalu..aku kangkang luas2 la buat aksi akrobatik.
        opps!

        10

        1
      • Arrrrrrhhhhggg says:

        Tuan, nampaknya Unit BWG-001 sudah melancarkan serangan.

        Apakah tindakan seterusnya?

        0

        1
      • Si gadis bawang merah says:

        Hahahaha ini win!

        0

        0
    • Anonymous says:

      lucu…isteri mrh perempuan lain sbb kluar dgn suami dia…hello dek…jgn marah org lain…suami awak tu yg gatal…dh berbini buat cara dh berbini…klu laki awak x melayan…x menjadi dek…jgn malukan diri dgn menghentam perempuan itu…

      20

      4
      • Miss Little C*unt says:

        dua2 salah sis. nk settle behind close door saje. yang suami ko pun macam xde rupa suami. bukalah korang pekung masing2. netizen juga ketawa berdekah-dekah….bulan depan 100 masuk tunggu nak tempah baju raya.

        10

        0
  2. Poligami itu HALAL says:

    LELAKI BOLEH KAWIN 4! BACA BETOL2 SEMUA PEREMPUAN DI MALAYSIA NI. ISLAM.

    2

    24
    • Anonymous says:

      memang poligami tu halal tpi cara lelaki2 melayu yg nk berpoligami tu selalunya failed. dah la poket x tebal lgi nk kawin lain. menipu bini dan heret pompuan lain waktu pantang pulak. eeeehhh bro..kafir pun x seteruk tu la.

      33

      1
      • Poligami itu HALAL says:

        TAK JATUH HUKUM HARAM PUN KALAU LELAKI YANG TIDAK KAYA KAWIN LEBIH. APA MELALUT BAB KAFIR? KITA BERCAKAP PASAL HUKUM ALLAH, POLIGAMI ITU HALAL. SAYA PELIK KENAPA PEREMPUAN TOLAK POLIGAMI. PIKIRKAN PASAL PAHALA. GANJARAN ALLAH!!!

        2

        28
        • Anonymous says:

          kalau tak mampu berlaku adil halal akan jadi haram. nampak sangat kau ni otak selevel budak baru tumbuh bulu.

          22

          0
        • Anonymous says:

          ganjaran kemende kalau nikah di siam pastu balik bini no2 lahir anak luar nikah sebab tok kadi tak diiktiraf? ko pergi la tanya org pejabat pendaftaran tengok berapa ramai anak2 kecil x berdosa berbin abdullah? kerana jantan mcm ko lah. kawin ikut sunnah, padahal quran nak baca setahun sekali pun tidak. ganjaran? puihhh…ganjaran lendir ko!!!!

          13

          0
        • Double standard says:

          Dan tak haram pergi clubbing? Tak haram minum arak?

          12

          0
        • bodoh dimana says:

          kawin mahu pula pakai HUKUM ALLAH..tanggungjawab kepada keluarga, jgn minum arak tu hukum dunia ka? sudahla buat maksiat n zina lepastu kau JUSTIFYkan perilaku tu guna agama? poligami my ass..kau mw poligami bukan bawak betina tu pegi club..kau kasi jumpa keluarga, jumpa bini..otak tu kasi goncang sikit supaya berfungsi

          16

          0
        • Anonymous says:

          Sebelum boleh poligami kena buat maksiat dulu ke?!! Bab poligami pandai ckp x haram..bab buat maksiat lupa halal haram plak!!

          16

          0
        • Jie says:

          kahx kena troll balik. padan muka ko…kan dah kena serang dengan regim bawang. nak komen cam bodoh je ko.

          7

          0
        • rita says:

          nak kawin baru ingat hukum la? nafkah anak2, duit pampers dan susu….tak ingat allah plak. cisss…bebal.

          16

          0
        • miss h says:

          Maksud poket tebal yang kat atas tu, rasanya MAMPU. Bukan kaya. Memang tak haram pun kalau tak kaya tapi nak berpoligami. Tapi, persoalannya mampu ke? Zaman sekarang, ramai isteri yang keluar bekerja, sebab nak tolong si suami. Macam yang Ust Azhar Idrus pernah cakap, kalau betul2 lelaki sejati, jangan bagi isteri kerja. Nafkah dia, duit dia apa semua(duit untuk kegunaan peribadi dia, bukan duit api air semua tu) kau kena bagi. Then, nak poligami, poligamilah. Yang perempuan dok mengamuk, benda basic tu pun tak lepas, ada hati nak poligami? Kau dah rasa MAMPU sebab isteri dah banyak tolong kat situ, duit api air, [email protected] rumah, sekolah anak2, kadang2 isteri tolong cover. Tanggungjawab sendiri? HANCUR! Ada hati nak cakap HUKUM ALLAH? Tanggungjawab sendiri sebagai suami FAILED, tapi tiba2 masuk poligami HUKUM ALLAH? Kalau betul nak poligami, senang. Jangan bagi [email protected] untuk perempuan2 cari salah kau.

          0

          0
        • Anonymous says:

          itulah akibatnya pusat hiburan dibenarkan buka hingga 5.00 am. Kaki club mmglah di sini tempatnya. Anak dara atau x anak dara, atau janda yg kaki club pun akan layan sesapa shj disini. Yg teroknya laki org, lupa dh anak2 bini di rmh. Bila balik rmh, isteri membebel terus pelok bawa ke ranjang, terus senyap. Esok gadoh lagi dn lagi.. jantan mcm ni sepak je..mesti berulang2..x akan sedar selagi tak bagi nasi tangas.

          8

          0
        • Nona says:

          Alahai.. Lagi2 alasan lelaki islam boleh berpoligami..come on la.. Kalau ya pun mau berpoligami, cari la yg baik..yang berbaloi kalau dikongsi dengan first wife..kalau setakat lawa tapi boleh dibawa clubbing..minum.. Adui.. Memang cari nahas sendiri la..
          Stand up n fight bella.. Fight for urself..not fight for him. He’s not worth it.. Ko tu sumandak sabah.. Strong,beautiful n not a dumb.. No one should take u as a joke.
          Si octavia bilang, jgn sampai memalukan bapaknya? Then u should not shamed ur parents too by letting this stupid asshole guy hurt their daughter again n again..

          7

          0
        • lilo says:

          hello babe poligami tu selepas akad nikah ye , bukan bercintan sana sini pegi clubbing

          2

          0
    • Anonymous says:

      Halal tu ye tapi halal pun tak semestinya kau mampu berlaku adil. Banyak yang kawin lain sebab naluri dan nafsu. Pasal ko tak carik janda atau ibu2 terbiar kalau betul2 ikut Islam?

      30

      0
    • bini orang says:

      poligami halal, arak tu? kau baca tak post ni habis2? main ingat nak kawen 4 je, tggjwb ngn anak bini tak pandai jaga. Kau bodo ke ape? Kawin lagi satu, lagi satu keluarga teranaiya. Org mcm ni layak mereput single.

      9

      0
    • Bee says:

      Ko ni mabok ketom ke POLIGAMI ITU HALAL? kalau nak tambah bini, cakap elok2, minta izin. Ni yg ke bwk karaoke, p club tu dah knp? Tu bukan nk berpoligami, more to jenis xckop satu.Perasan bujang.

      6

      0
  3. Alanice says:

    Yes first comment, please like guys

    0

    11
  4. ms liayana says:

    jantan kalau dah pernah curang kt ko mmg x bleh nk buat apa2 dah sis. masaalahnya pompuan2 melayu bharap bile lepas kawin jantan akn berubah dan ko mampu mgubah dia tpi hakikatnya ko xbleh ubah dah mmg begitu perangai dia. jantan bkualiti mmg sukar dicari… jantan kalu dah curang jenis x hormat kt ko baik angkat kaki je bella oii. suruh dia balik spore ko cari kehidupan lain…

    34

    0
    • Anonymous says:

      well-said. yassss gurl….

      6

      0
    • WEIRD says:

      exactly…

      6

      0
    • Anonymous says:

      jantan mcm ni akak rasa seks maniac punya jenis. bini ko cantik, muda, gebu…ko mau apa lagi bruh?
      mau kepelbagaian bio?

      7

      0
    • panaurama jantan melayu kini says:

      sebab tu mak bapak suruh cari calon suami yang elok2. takut jadi macam ginilah. carik suami tengok dia solat ke idok? bersih ke idok? ada misi ke idok? rajin ke idok? hormat org sekeliling ke idok? pandang pompuan lain ke idok? ada whatsapp kaki lepak snooker, disko dan ktv ke idok? kaki check in hotel ke idok? ni tak, cuti je ajak pergi ko ke port dickson dan naik genting. besok ko kawin ko jadi basahan je lah. …ataupun ko dihumban lepas 2-3 thn seperti buah yang kena tebok tupai.

      12

      0
      • Anonymous says:

        tipah tertipo la tajuk novel…kikikih

        4

        0
      • wekkkkkkk says:

        ssh kak nk mendapatkan A+++++ kak tentang jodoh ni.

        Jodoh ni DIA punya kuasa.

        ..Bukan suka2 Allah jodohkan kita dgn suami yg degil,panas baran dn segala mcm : kaki”.
        ..Bukan suka2 Allah Allah letakkan kita dlm keluarga yg tak kuat agama.
        ..Bukan suka2 Allah beri kita anak ramai , atau x ramai, atau x ada langsung.
        ..Bukan suka2 Allah bagi kita penyakit.
        .Bukan suka2 Allah bagi kita sng, bagi kita ssh.

        Hidup kita ni Allah yg atur.
        .Suami milik Allah begitu juga isteri.

        Allah buat sesuatu tu pada kita sbb ada sebab..yg kita tak tahu.
        Kita ada Allah, mintalah pertolongan dariNYA.

        Dan byk lagi nk taip..bukan suka2..cuma mls..nnti tak sampai..

        6

        0
  5. Nor izah says:

    Biarlah dia cari lain. Macam dia tak bahagia aje. Jalan terbaik adalah berpisah. Dulu dah sekali , dalam pantang.
    Bella kena terima. Kalau jodoh setakat itu aje.

    13

    0
  6. bibik_cun says:

    Mmg pantang btol la ngn laki prangai mcmni. Dah bg peluang kedua tu tlg la hargai.. sedihhhhhh

    10

    0
  7. Anonymous says:

    cheat once, shame on him. cheat twice, shame on you bella if you still tunggu.

    21

    0
  8. Anonymous says:

    sekali ok…dua kali selamat jalan romeo. bagi aku laaaa…

    7

    1
  9. gg says:

    jantan x gune tu kau la orangnye

    4

    0
  10. Anonymous says:

    jantan haprak tendang je keluar. simpan pun mcm biawak hidup.

    5

    1
  11. Anonymous says:

    dah la tu….berapa lama lagi perasaan dan hatiko nak ditoreh2 jantan mcm ni? berapa lama lagi ko nak diludah2 oleh jantan macam ni? belah je itu pun kalau ada harga diri la…

    10

    0
  12. A says:

    kekdahnya ko ni alip ajis. dh la sendu, kuat curang pulak. baik la ada laki mcm aliff syukri tu paling2 dengar dia memekak je buat live, tapi sayang dengan bini ahaha lol

    13

    0
    • aa says:

      betul tu.. duit byk berkepok2 rumah besar mcm istana tapi x de plak dgr die ade gosip gn btine lain..

      8

      0
      • Anonymous says:

        org banjar lelaki kurang jdi playboy..

        1

        0
        • l says:

          apo? banjar ke banjir ke melayu ke meleis ke inggeris ke pakistani ke jawa ke ponorogo ke americano ke semuanya bergantung kepada lelaki tu reti nak hargai bini ke tidok. bangsa tidak memainkan peranan ye anak-anak.

          4

          0
  13. benci thought says:

    jantan puaka … layak humban je kuakuakuakua malas btul aku tengok muka jantan kmk ni kat blog gossip bikin suwey hari aku je

    4

    0
  14. anakmakabah says:

    cer cite siapa heroin tew…berminat plak nak tau…

    0

    0
  15. Tnggung le says:

    Ksian bella,suami wat hal lg.pe yg suami dia nk exactly?sbb dia rsa hensem ke pe?

    1

    0
  16. Anonymous says:

    apesal tak terus letak je name heroin kn senang. xde lah org tertanye2.. octavia manrose kan..

    3

    0
  17. alip jantan tak guna says:

    dekat sini komen semua bagus salahkan jantan tak guna tu. dekat ig bella, sibuk semua nak cakap perempuan tu cheap. sibuk nak bash perempuan tu sorang. padahal sama sama melayan, salahkan lah jantan tak guna tu dulu. memang dah 2 kali jadi. memang perangai macam bodoh. heh

    6

    0
  18. minah kepochi says:

    via siapa ya?

    1

    0
  19. kakikucinghitam says:

    jangan nk salahkan pompuan je.. terbukti jantan yg salah disituuuuu

    1

    0
  20. Anonymous says:

    jantan…pompuan same je…gatal celah kangkang skrg.

    1

    0
  21. Anonymous says:

    dalam seminggu tu Bella ada haid..cari lobang lain

    0

    1
  22. exgfalep says:

    aku baca ni terus rasa mcm halah halahh. boring la pasal ni.
    dah memang dia begitu. belah je la weiiiii. nak tunggu padia lagi?

    1

    0
  23. Gentle boy says:

    Rasanya alip ni barang baik kot tu yg Sayang nak tingal tu.lagi pun Kira hdsome apa alip ni.

    1

    0
    • Anonymous says:

      Klu brg baik skali pun tp perempuan lain dh penah rs dl…baik x yah…silap2 ari bulan dpt HIV pulak…sblm terkena HIV lbh baik angkat kaki…klu brg baik hnya tuk isteri je…dia x kan sondol lobang betina lain…x kire laa sblm kawen ke slps kawen ke…klu nsb baik skit x dpt HIV dpt penyakit kelamin…hahaha…

      3

      0