January 10th, 2020

Sejak kebelakangan ini, hangat dengan kes wanita bercinta dengan suami orang, membina kebahagiaan di atas penderitaan orang lain. Namun, kita tidak boleh salahkan satu pihak sahaja. Bak kata pepatah, tepuk sebelah tangan tidak akan berbunyi. Ada kalanya si suami itu sendiri yang menabur janji manis sehingga hati wanita terpaut.

adam corrie lee

Mengulas mengenai isu tersebut, isteri kepada pelakon Adam Corrie Lee ini, terpanggil untuk menasihati wanita agar tidak mudah jatuh hati atau perasan apabila diusik lelaki, lebih-lebih lagi sekiranya seseorang lelaki itu berstatus suami orang.

Kepada lelaki pula, jangan cuba untuk mempermainkan hati wanita kerana lumrahnya mereka memang mudah tersentuh dengan pujian dan tidak dinafikan suka dimanjakan.

Jangan cepat jatuh hati pada lelaki

isteri adam corrie

isteri adam corrie

Respon netizen

adam corrie lee

adam corrie lee

adam corrie lee

adam corrie leeRata-rata netizen bersetuju dengan apa yang dikatakan oleh isteri Adam. Adalah lebih baik untuk mereka yang sudah berkahwin menjaga batas pergaulan agar tidak timbul sebarang fitnah.

Bila berbicara mengenai orang ketiga ini, ia melibatkan banyak perkara terutamanya hati dan perasaan. Tidak dinafikan, jodoh adalah aturan Allah SWT tapi sebagai manusia kita diberikan akal dan fikiran untuk cuba elakkan diri dengan suami orang. Kena jaga nilai diri kita agar tidak mudah didekati.

Sumber Berita : Adam Corrie Lee


Comments are closed.

Loading...