Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Islam Tak Ajar Buka Aib Orang Di Khalayak Ramai” – Persoal Agama Alicia Amin, Bapa Tampil ‘Bahasakan’ Individu

Sejak daripada kemunculannya dalam ‘Asia’s Next Top Model’, nama Alicia Amin tak henti-henti terpalit dengan pelbagai kontroversi. Mungkin kerana gaya kehidupannya yang bebas, ia nampak tidak bersesuaian dengan dirinya sebagai seorang penganut agama Islam.

Terbaru, salah seorang daripada adiknya iaitu Raja Adam Iskandar telah memuat naik potret mereka sekeluarga bagi menyambut Hari Bapa.

Advertisement

keluarga alicia amin

Dalam usaha untuk mengabdikan momen indah itu, terdapat seorang individu yang telah meninggalkan komen mempersoalkan agama Alicia Amin.

alicia amin

Tidak mendiamkan diri, bapa kepada model itu iaitu Dr Raja Amin telah memberikan balasan padu kepada individu tersebut dan menjelaskan bahawa siapa kita untuk membuka aib orang lain selain mengatakan hidayah itu milik Allah.

Malahan Alicia Amin juga telah memuat naik tangkapan skrin komen ayahnya itu dan memuji tindakan doktor itu ‘membahasakan’ individu tersebut.

Advertisement

alicia amin

Rata-rata netizen memuji tindakan Dr Raja Amin kerana tidak kisah untuk ‘back-up’ satu-satu anak perempuannya itu daripada terus diserang oleh orang yang berterusan tidak puas hati dengan wanita tersebut.

ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin

Pun begitu, ada juga segelintir netizen yang berterusan mempertikaikan gaya hidup model itu selain mengatakan bahawa doktor tersebut langsung tidak menjawab persoalan yang diajukan individu itu.

ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin

Saban hari ada sahaja yang tak kena di mata netizen mengenai Alicia Amin kan?

Sumber: Twitter

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

16 Comments

  1. tak minat kaki togak

    June 24, 2020 at 9:30 am

    keliru gk sbb nye dia bertatu pastu ari tu dia defend hanesa yg dewi remaja tu minum arak. dan ari tu dia pertikai hukum murtad dlm islam dan up isu convert agama. so tak salah la kalau dia tanya. mcm aku minat artis indon, nama islam sekali [email protected] tak ada pun marah2. kalau tak nak jwp tak perlu la bahasakan org bodoh sombong. sometimes education level dont reflect someone attitude.

  2. YoiFath

    June 24, 2020 at 9:20 am

    suka komen yang last tu “Now we know where the attitude came from”
    sama lah ngan mak itik yg ‘pertahankan’ itiknya. huhu

    • LOLOR

      June 24, 2020 at 3:37 pm

      BETHOL!

  3. Anonymous

    June 24, 2020 at 8:47 am

    bapak pon poyo macam anak. padan la anak perangai rupe itu

  4. Anonymous

    June 23, 2020 at 9:40 pm

    Aku x rse slh pown,sis tu tanye…dye tanye elok2 je pown…kdg kite pown confiuse,spe dye ni…cina ke melayu…tu je…bkn pasal bukak aib org ke menda…ape la…

    • Anonymous

      June 23, 2020 at 10:32 pm

      Betul tu

    • Anonymous

      June 24, 2020 at 11:53 am

      betol..gaya hidup anaknye jadi tanda tanya jadinye ape salah tanye

  5. Anonymous

    June 23, 2020 at 1:54 pm

    org tu tanye je..jawab je la..pusing sana sini mcm panas je

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama