Written by Bella | August 20th, 2019

Pelakon Intan Najuwa telah mengikat tali pertunangan dengan seorang usahawan, Razrul Anwar Rusli, 38, yang 16 tahun lebih tua daripadanya pada Ahad lalu.

intan najuwa bertunang

Berkongsi foto sekitar majlis pertunangannya di akaun Instagram, ramai yang mengucapkan tahniah kepada Intan dan semoga kekal sehingga ke jenjang pelamin dengan jejaka pilihan hatinya itu.

intan najuwa tunang

Bagaimanapun, ada segelintir netizen memberikan komen sinis mempertikaikan niat sebenar pelakon berusia 22 tahun itu bertunang dengan seorang yang lebih tua.

Netizen tanpa usul periksa menuduh Intan mengambil kesempatan untuk kepentingan peribadi.

Bercinta dengan orang lain,

bertunang dengan orang lain. Mesin

ATM

intan najuwaintan najuwa bertunangintan najuwa tunang kerana hartaintan najuwa dituduh mata duitan

Ikhlas terima lamaran. Sikapnya yang

matang dan memahami buat hati saya

terpikat

intan najuwa dan tunang

Intan dalam satu kenyataan memberitahu, sikap matang dan memahami membuatkan dia terbuka hati dengan ikhlas menerima lamaran jejaka tersebut.  Mereka juga cukup serasi bersama.

Sejujurnya kami tak rancang pun untuk bertunang. Tiba-tiba hati terdetik, saya teruskan sahaja. Lagipun ia benda baik. Selepas bawa jumpa keluarga dan mereka pun ok, mereka pun ngam.

intan najuwa bertunang usahawan

Kami dah lama kenal mungkin dalam satu tahun lalu. Kami bermula sebagai kawan sahaja kemudian bila dah lama-lama ia jadi serius.

Saya rasa dia lain daripada yang lain. Dia baik, matang, supportive dan yang penting dia sangat memahami jadual kerja saya.

Mereka sudah pun bertunang, jadi tidak perlu lagi pertikaikan apa-apa. Doakan yang baik-baik sahaja buat Intan dan tunangnya. Semoga hubungan mereka berdua akan dipermudahkan ke jenjang pelamin.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : Furweds

30 responses to Intan Najuwa Dituduh Bertunang Kerana Harta?

  1. Tk says:

    Tahniah itu la jodoh anw Sebelum kawin bentuklah isteri tu.. Suruh tutup aurat

  2. anonymous says:

    tahniah jadik bini no 2 or 3 or 4 LOL

  3. wat la says:

    alahai dik. isi minyak kete pn xreti. mcm mne ye awk mau tempuh liku2 yg dlm lps kwen. sah2 driver mmg ade pye.hal2 duit xyh dok risau la. poket suami pnoh kot.

  4. ex fans lofa says:

    entahla aku tengok takde la buruk mana laki ni, masih lagi la boleh dipandang.. nak banding retis lain yg kawen dengan orang tua, yang ni masih helokkk la kot, so ok je. kalau die kawen sbb banyak duit pun yek lah, skrg banyak kan cerai pasal masalah kewangan tak salah kot kalau die cari org yang boleh menjamin mase depan dia asalkan bukan laki org dik nonnnnnnn. okayyy jehhhhhhhh.

  5. anon says:

    ELEHHHHHHHHHH ….CUBA MUKA MACAM TU TAPI BUKAN BUSINESMAN ..
    KO NAK KE ?
    SUDAH LAH POYOOOO

  6. Anonymous says:

    Biarlah dia dapat lelaki kaya pun. Yang terus tunang korang bising, yang ruhainies tu dok show off tapi tak dilamar lamar pun korang bising. Apa yang korang nak?

    • Anonymousjugak says:

      Okla tak la dia kebas laki org…semua pun nak pakai wang sekarang ni…cuma comment bab jadual kerja kelakar…mcm la famous sgt banyak filem…jadual kerja acting tak seberapa jadual kerja iya2 je. Tak berapa menarik lakonan takde x factor so ramai tak kenal dan tak minat

  7. unknown says:

    alahai dik oiiii klise sgt xplaination ko tuh bukan drama @ 7pm..

  8. Anonymous says:

    jap. nk komen pasal blog abg nara dulu. blog abg nara makin lama, makin semak dengan font size cenggitu. less is better bang nara. please do something.

  9. Anonymous says:

    Ok je rupa lelaki ni cuma rupa dia agak tua dari umur dia yg 38 tu. Mungkin sebab badan dia agak berisi tu pasal mcm nampak mcm tua. Tapi pada netizen yg cakap dia tunang sebab duit… siapa nak hidup lepas kawin takde duit?? Ingat cinta & rupa handsome je boleh bagi perut kenyang badan cantik ke??? Duit tu penting utk hidup weiii… siapa nak susah lepas kawin… Pikirlah…

  10. Anonymous says:

    bukan ke dia ni mmg anak org kaya? makpak dia org kaya kot.,lagi satu,org yg dok komen suruh dia kawin dgn pekerja kilang ke apa?hello..sukati dia la .,hidup dia.,duit mmg penting pun..FACT..sebelum nak kecam tu,fikir balik.,

  11. wilson says:

    bodoh lah korang, itu jodoh dia…allah yg tentukan
    kalau korang tak suka, kau makilah allah…berani ke?

  12. Anonymous says:

    Bagus lah dpt laki berduit kaya muke letak belakang. Sekarang laki pompuan pun sme jek semua nk berduit lepas kawen sape nak susah oi. Contok maksu aku dlu anak dara ramai peminat woo. Msuk u lagi ramai kalo takat engineer celah gigi je but in the end nafsu punye pasal kawen dgn laki jual alat gym. Hidup ssh pandai buat anak berderet 6 org. Kakak jadi mangsa asyik pinjam duit serba serbi semua di sponsor tu sbb tak segan silu nak beranak lagi.selalu mengadu dekat mak aku asyik bg pinjam bayar nye tak. Duduk tgh kl anak2 dh sekolah. So spe belum kawen cri sendiri punye andai dpt jodoh kaya tu rezeki jge ler elok elok jgn suke main tik tok je.

  13. Anonymous says:

    Biar dia la nk pilih laki mcm mana pun.. klu dh tu jodoh dia.. jodoh ajal dh d tetapkan dr luth mahfuz.. so tak payah nk pertikaikan atau nk kecam bagai.. Dan aku pn cinta dgn org lain, tunang dgn org lain, kawen dgn org lain.. dh mmg bkn jodoh aku dgn org yg bercinta dan tunang tu.. netizen ni mmg tau nk kecam dan perli je eh? Tak boleh ke doa yg baik baik je? Dah rezeki dia dapat laki kaya.. korang yg dpt laki/bini, bf/gf miskin baik diam je..

  14. apoci says:

    Sebelom ni boyfren dia penah kantoi kes dadahkan? Oklah dia terima lelaki lain. Biarlah tua…janji matang. Drp dia berterusan ngn bf dia sblom ni.

  15. Anonymous says:

    Intan ni pon dari family have2 jugak n tgk parents die agak strict so aku x rasa family intan ni gold digger whatsoever, lgpon biarlah nak gold digger ke ape ke janji bukan caras laki sape2 n x diusung ke sana sini or upload video gmbr romantik bagai. Tau2 terus tunang. Korg bising2 suh die kawen dgn mamat kilang lah penjaja lah ape lah, korg tu sendiri pegi lah cari bising2 nak tentukan jodoh org pulak. Abes die ade bisnes even jual keropok lekor muka tua badan cmtu pon korg nak sakit hati, ok laa tu drpd si remy prasan macho jejaka malaya x abes2 taknak kawen takot saham jatuh.

  16. aih says:

    perempuan rupa lawa..kangkang ada vagina cukup dah tuk jamin masa depan dengan kaut lelaki kaya… money money money..

  17. Anonymous says:

    duit bukan segalanya tapi segalanya perlu duit.

  18. matbawang says:

    mcm mana dia lipat gulung sampin tu dua kali. musykil aku

  19. Anonymous says:

    Lantak la dia nak kawin ngan sape pon…dpat laki berduit sekurangnyer dah setel separuh masalah rumah tangga..skang laki bini byk gaduh sebab duit tak cukup padahal waktu kawen dulu cinta mati katenye…dia ade hak untuk cari laki berduit..pedulikan kate org…bukan netizen yg nak menolong kalau dia tak cukup makan…lagipon kenape tak tuduh je lelaki tu yg pilih dia sebab dia cantik? Kalau nak laki berduit jugak jaga la badan muka bia ade seri .bawakkan pegi gym…ini asik duk makan tido gosip jer memang tak dapat la.

  20. ikan says:

    halah2 yang dok kata bertunang sebab harta tu, korang ni sejenis memang tak suka duit ke macam mana? elokla cari orang kaya. senang sikit hidup. tau lah dugaan lepas berkahwin ni macam2, nak bagi serasi pun jenuh. at least kawin ngan orang kaya dah tolak satu masalah – masalah duit.

  21. Ckz says:

    Da jodoh die..biarlah..tp betui ke bru 38thn ?

  22. Fatin nadiyah mohd zuhudi says:

    tunang tu nmpk tua sgt…dah mcm bapak dia jer…..kekekekekekee

  23. Oakley says:

    Alalah korang ni pun suka hati dialh nk kahwin ngan orang Kaya sbb dia boleh menjamin hidup ngan masa depan dia nnti kalau suami tk Kaya mcm mna nk Sara bini ngan anak dia lh alahai korang ni

  24. Oakley says:

    Kalau suami miskin mcm mna nk Sara keluarga dia nnti ayik gaduh laki bini sbb masalah duit Dan anak pun hidup susah nk belajar pun susah sbb takde duit

Tinggalkan Komen Anda Di Sini