Written by AbangNara | August 25th, 2014

Ya Allah. Comelnya anak sulung Awal Ashaari dan Scha Al Yahya. Akhirnya penantian untuk menatap wajah si comel ini berakhir jua. Scha telah berkongsi sekeping gambar yang jelas menunjukkan wajah anaknya. Walaupun agak jauh, tetap terserlah kecomelan puteri Scha dan Awal ini. Menariknya, Scha tulis menulis caption ‘Hey Lara Lodin‘ di dalam salah satu gambar. Mungkin itu adalah nama penuh anak mereka.

lara lodin

Tambah comel apabila Yusry dan Lisa Surihani yang hadir berhari raya ke rumah Awal dan Scha turut sama membuat sesi ‘bonding’ bersama Lara. Memang terserlah ciri-ciri dan gaya keibuan Lisa. Pandai dah dukung baby. Insya Allah satu hari nanti akan dimurahkan rezeki untuk menimang anak sendiri. Sama-samalah kita doakan.

lara lodin

Lagi beberapa gambar Lara Lodin, anak Awal dan Scha dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

UPDATE: Daripada informasi yang diterima, nama penuh anak Awal dan Scha bukanlah Lara Lodin seperti yang Abang Nara tulis. Mungkin ia adalah nama panggilan/nama manja semata-mata. Maaf atas kekeliruan.

lara lodin
lara lodin
lara lodin

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

71 responses to Inilah Wajah Lara, Anak Awal Ashaari & Scha Al Yahya

  1. Lara Lordin says:

    itew tuck paham Y uols tuck cecabow nuck ngox itew ! itew nuck pwiwesi leeeww!

    moommmy, i wan melk!

    0

    0
  2. nureza aida says:

    Tahniah

    0

    0
  3. PI says:

    nama mcm lana nodin

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah lah susah nak tunjuk wajah baby. nama mcm lana nodin. silap sebut lana nordin jadinya….hu..hu.hu..

      0

      0
    • Anonymous says:

      sokong….nak tunjuk wajah pun susah….ape le…nama macam lana nordin…silap sebut jadi lana nordin pulak…kha…kha….

      0

      0
  4. me lah says:

    Cakap wajah baby..tp yg bnyk muka org tua???

    0

    0
    • anti heliza says:

      schawal berjaya memperbodohkan pengikut gosip beautiulnara,setakat gambaq blur cmni x payah share,nara pun 1 bukan main puji kecomelan anak depa,sedangkan dia sdiri bermata 4 pun blom tentu nmpak dgn jelas,moral of story:buang masa

      0

      0
  5. enab says:

    Lodin tu ape plak maknenye dlm bhs spain?..org2 spainla katekan

    0

    0
  6. hodohnyaa name.. byk lagi name2 indah dalam dunia ni..

    0

    0
    • Tipah Kurma says:

      Lodin…? bakal kena ejek dekat sekolah nanti

      0

      0
      • Ketty says:

        Lodin tu singkatan untuk awalludin lah..nanti dia besar nanti masuk dewi remaja pastu jadi artis nanti guna nama glamer Lana Lodin~

        0

        0
  7. Oren says:

    Lodin, apart of awalludin i guess
    Lara lodin bt ahmad awaludin.hehe

    0

    0
  8. BOLA MANISS says:

    lawa carpet… :) wait, Lara Lodin?? Lara binti lodin or lana nodin??? hmmm… aman

    0

    0
  9. Kepohci says:

    Baju Lisa tu mcm seksi je.. nmpk bntuk bdn sbb lining nya jrg sgt kot..

    0

    0
    • sibuk jerr says:

      jarang dekat lengan die jerrr…kau neh buta fashion ke hape..kalau nk ikot aurat..2 ha kepala die xpkai tdung..takde kau bising pulak..puii!!

      0

      0
      • Kepohci says:

        Cuba tgok gamba no.2 tu.. nmpk ‘bentuk’ kaki smpai atas.. ada aku ckp nmpk kulit dia ke bangang sebuk jerr?? Sbb warna lining dia buat nmpk bentuk bdn dia la tuh!

        0

        0
    • shhhhhhh says:

      ada lining skin color. jgn kepohci sgt lah. fitnah je tau.

      0

      0
  10. zaty says:

    Rasenye lodin tu name awal..awalluddin

    0

    0
  11. sayang scha says:

    rasanya Lodin tu nama Awal kot. kot je lah. haha

    0

    0
  12. amylia says:

    Rsenya bukn nama penuh. Lodin tu sbhagian dr nama awal. Mcm ko pnggil eh peah mamat!

    0

    0
  13. lisa says:

    x minat pun couple ni .. tapi kasi la ruang for both of them .. dah tentu setiap ibubapa nak yg elok for anak including nama ..

    0

    0
  14. abg nara bangang says:

    Asal la bangang sgt nara ni xkan la scha ngn awal nk letak nama tu. Tu dia saja letak utk caption la bangang punya nara!

    0

    0
  15. Peah says:

    Lodin ? Awat pelik noh che dengaq . Aihhh , papepon anak dorang comel .

    0

    0
  16. nina says:

    Sibuk je nak kutuk nama anak orang. Yang kutuk ni mesti bagi nama anak mcm nama saintifik tumbuhan. Berbelit-belit lidah nak sebut, bajet urban la konon.

    0

    0
  17. jgn masuk campur la weyh! says:

    Dya gurau je kOt..
    (xpn dya bahan Org yg dOk sibuk amek tahu nama anak dya)
    xmungkin laa nama anak dya #LARALODIN..
    KOrang nih pn,gelOjOh sgt!! (SAMA MCM NARA)
    sabar laa skit..biar dya tunjuk pic anak dya & gtaw nama ank dya sendiri…
    xluak pOn lah!!

    0

    0
  18. Linda says:

    Kalau tak salah, Lodin tu panggilan Scha untuk Awal. Look at this photo: http://instagram.com/p/njqzD-Pm9w/?modal=true Scha panggil Awal as Awaloddin and Scha calls herself Cengkodot. Maybe baby Lara’s full name will be revealed once Scha da selesai berpantang. :)

    0

    0
  19. Lina says:

    Lodin tu nama panggilan Scha untuk Awal la. Take a look at this: http://instagram.com/p/njqzD-Pm9w/?modal=true “To: Awaloddin, From: Cengkodot”. Maybe after Scha habis pantang, nama penuh and wajah baby Lara will be revealed. :)

    0

    0
  20. lellitow says:

    sekali baca ungt LANA NORDIN. hihihi

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Teringatkn nama LARA CROFT kot tu yg letak nama anak LARA.x ada plk retis zaman sekarang ltk nama anak siti fatimah ke.siti aisyah ke.siti khadijah ke.walaupun nama agk ketinggalan tp punyai maksud yg sgt2 tinggi nilainya.semuanya nk ber’spain2′ bagai..haiihhhh

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Mak aiiiiii buruknyer nama…..lodin ke loading??bahahahaha…saspenla sangat kann…hujung2 nama hampehla sgt….hoi lisa…ko ni pakai baju ke tak??smpai lutut2 kau sekali aku boleh tgoklaa…retisss retiss…

    0

    0
  23. mak jemah pemalu says:

    aku suke sgt nama anak Maryam dan Umar…tapi lum rezeki lagi..doakan aku lak yek..

    0

    0
    • Ummu Maryam says:

      Semoga Allah memberi anak yg soleh pada mak jemah berkat byk bersabar. Anak saya nama Maryam, baru seorang. Lambat juga nak dapat anak mungkin sebab stress kerja jadi hormon tak menentu. Lepas tu usahalah makan minyak kelapa dara jenama Tulen-Oil.Com sbb kenal pemiliknya. Alhamdulillah,lps tu haid teratur sebab keadaan hormon dlm badan kembali normal dan hamil selepas 2 bulan. Harap info ni berguna

      0

      0
  24. To Lisa.. says:

    Seksi betul baju Lisa. Bukannya sengaja nak tengok tapi jelas sangat jarang tu. At first ingat lining tapi tengok lebih dari sekali, everyone knows yang tu bukan lining. From top to bottom. Harap Lisa tk pakai dah baju yang macam tu lepasni. We miss the old, innocent Lisa. Apapun, please dont ban my comment. Im always hoping for the best for her. Doakan Lisa dan Yusry cepat cepat dikurniakan cahaya mata. Lisa is so motherly, moga moga dapat berkat dari baby Schawal, manalah tahu. They have waited for so long. Doa peminat sentiasa ada for you both :)

    0

    0
    • SJ2 says:

      wah..gile teliti ko nengok bj lisa tu..siap kstau tgk lbh dr skali tuk check jarangnye kain lisa tu ek…ko ni mesti kj pengiasat upahan kn..hehe

      0

      0
    • Anonymous says:

      it is her inner dress (maybe khakis colored) please refer pic. no. 3, you can see the end line of her inner dress at the bottom (her feet)..

      0

      0
  25. nama saya wan says:

    ok lari topik jap bj lisa dalam die colour kuning kot cube tgk betul-betul kt gmbr no 3 kt bhgn hujung jubah tu kan ada beza wrna dan kelabuhannya yg kuning tue singkat ckit org perempuan yg pernah pakai style jubah macam ni taula…dhla ckp psl nama masa nk tulis komen pun kt kotak (enter your name) korg letak name tah ape2 la… ade ke manusia nama azwan ali nk saman sharnazz….gtau jela nama sbenar nk tau gak apa mksud nama korg

    0

    0
  26. spain? says:

    orang melayu pilih nama spanish?
    kalauperkataan itu takde makna dalam melayu, takpe lah jugak.
    ini bila disebut, makna dalam bahasa melayu, tak sesuai.
    kenapa nak jugak kata makna spanish baik.
    adakah awak berbangsa spanish dan menggunakan bahasa spanish.
    and you are living in malaysia lah.

    0

    0
  27. bintang says:

    doakan lepas lisa pulak yg timang baby …

    0

    0
  28. wadoyok says:

    Mana2 yusry n lisa pegi mesti mak dia mengekor. Makcik, sekali sekala lepaskan la anak tu pegi dgn suami dia. I bet yusry pun fed up cuma tak boleh nak diluahkan takut lisa sentap lak. Mcm mana nak timang cucu kalau dok mengekor je mana2 anak2 tu pegi. Yusry pun potoing mcm ni. Come on laa.. give space to them. Lisa pun satu. Stop being a brat la k coz ur syurga now is under ur hubbys feet. Not mommy anymore okay.

    0

    0
    • nur says:

      Salam, mana la wadoyok ni boleh tahu yusry fed up ? awak tu org gaji rumah diorg ke boleh tahu hampir ke semua benda. sekali pon dia bwk mak dia, dia derhaka ke dgn suami dia ? kadang2 org2 mcm awak ni la yg dok buat fitnah. esok abg nara pon keluar kan statement ” peminat tegur lisa asyik bwk mak kehulu kehilir punca yusry-lisa tak dapat anak “.. sudah2 la tu ye. itu mak dia. biar la dia berbakti dgn org tua dia selagi org tua dia masih ada. kita sama2 doakan yg the best buat diorg ok :)

      0

      0
    • samdol says:

      Gampang nye statement ko. Biar lah dia jaga mak dia. Bapa dia pun dah meninggal kan. Tak kan nak ikut perangai ko anak derhaka sumbat mak ko kat rumah macam penjara tak keluar-keluar.

      0

      0
  29. Lady Red says:

    Suka nengok gambar 1st… anyway, moga2 Lisa and Yusri dipermudahkan untuk menimang anak sendiri…

    0

    0
  30. ... says:

    kenapa lah si awal tu.. tak berapa nak nampak seperti bapa yang macho seperti lelaki sejati…

    0

    0
  31. unknown says:

    tue la.lain kali cari fakta dulu baru post.kan dah jadi fitnah smue org kutuk diorng nie. Abg Nara cari publisiti murahan btol.macam dah xd keje je :/ :/

    0

    0
  32. me says:

    ala2 Lana Nordin plak nama Lara Lodin neh.. oopps

    0

    0
  33. Melati says:

    Tk hingin pun nk tgk anak dia , yg buat saya menyampah pasangan ni perasan macam David Beckham & Victoria……..David Beckham pun tunjuk anak mereka kat public…poraaaahh..

    0

    0
  34. badang says:

    pehal kapel yg xder anak main dgn anak org…eeee…x malunya….

    0

    0
  35. Mirai Suenaga says:

    Yang Awal tu dah psl apa perangai mcm tu?

    0

    0
  36. Anon says:

    bajet hot tak habis2 laki bini ni.naik meluat la plak.

    0

    0
  37. pink says:

    bagi la nama yg elok dgn maksud yg baik…
    kesian kt anak bla dh besar msuk sekolah nnt org akan ejek nama plk..

    0

    0
  38. iera says:

    comelnyee ank awal dan scha..mungkin suatu hri nanti lara akan cantk sperti ibunya..

    0

    0
  39. KUKUKAKIKU says:

    Woww..terselah juga kenipisan baju lisa…

    0

    0
  40. ajwa says:

    lisa baik takyahh pakai baju gutuu ._.

    0

    0
  41. mimie says:

    aku suka tengok yusry n lisa. so cute together. so simple xyah over pun baik pakaian n attitude. semoga cepat dapat baby…amin…

    0

    0
  42. Ruth says:

    wajah penuh ke sebelah wajah ank??tgk semua gambar belah pipi yg lebih.apa2 pun congrats deberikan perluang jadi parent

    0

    0
  43. […] Inilah Wajah Lara, Anak Awal Ashaari & Scha Al Yahya (70) […]

    0

    0