Penyanyi veteren, Aishah baru-baru ini ada memberi cadangan di Instagram agar diberikan peruntukan kepada syarikat pengeluar baju sukan untuk menghasilkan pakaian yang menjaga aurat atlet.
Menurut Aishah, sudah tiba masanya untuk orang ramai bersuara dan menghormati pakaian yang dipakai oleh atlet Malaysia untuk bertanding mewakili negara.
Ini bukan kolot ok, I baru baca article mengenai team gimnastik Jerman yang memakai pakaian yang menutup bahagian-bahagian yang perlu.
Tulis Aishah di kapsyen hantaran di Instagramnya itu.
View this post on Instagram
Tambahnya lagi, inisiatif itu antara lainnya sebagai pilihan atlet sekali gus mengalakkan remaja perempuan untuk menyertai dan lebih giat aktif dalam acara sukan.
Kata penyanyi lagu Camar Yang Pulang itu, semua ini hanyalah cadangan dan pandangannya sahaja sebagai penonton setia acara sukan yang mengambil peduli tentang cara pemakaian atlet terutamanya atlet muslim.
Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.
Baby
August 7, 2021 at 11:00 am
Undang2 buatan manusia boleh je cadang diubah. Nak seribu daya,,
Anonymous
August 6, 2021 at 3:32 pm
Mak cik oi, ni bukan pasal peruntukan. ni pasal rules and regulations yang telah ditetapkan oleh Olympics. Kalau menyertai Olympics and tak follow rules yang ditetapkan, athletes boleh kena saman ataupun tak boleh bertanding. Can anyone sekolahkan this mak cik.
Anonymous
August 6, 2021 at 11:56 am
What the. Nak tambah kain 1 meter kene extra peruntukan ke. Yg kene ubah tu polisi and how we interpret the rules and regulations.