Written by AbangNara | October 23rd, 2019

Salah satu fasa di dalam kehidupan kita apabila semakin meningkat dewasa ialah memiliki sebuah rumah. Setiap orang mempunyai rumah impian mengikut citarasa masing-masing. Ha, hari ini kami nak kongsikan beberapa tips untuk memudahkan anda mencari “your dream house”.

5 tips untuk memiliki rumah

Lokasi strategik

lokasi terbaik rumah

Perkara pertama yang perlu dititikberatkan apabila mencari rumah impian ialah lokasi dan juga ia haruskah berdekatan dengan lebuhraya untuk memudahkan kita memandu ke tempat kerja. Kalau boleh, jangan pilih rumah yang di tengah-tengah bandar kerana lokasinya yang terlalu padat. Nanti nak bernafas pun susah!

Keselamatan terjamin

tahap keselamatan rumah

Salah satu faktor paling penting ketika mencari rumah ialah keselamatan. Kita pasti tidak tenang dan tidak aman sekiranya kawasan yang diduduki sering dimasuki penjenayah.

tahap keselamatan rumah

Nak tidur pun seram sejuk dibuatnya. Langkah terbaik ialah mencari perumahan yang lengkap dengan “gated and guarded”. Dengan adanya pihak keselamatan seperti polis bantuan, kurang sikit risiko rumah nak diceroboh masuk.

Rekabentuk menarik

rekabentuk rumah menarik

Apabila mencari rumah idaman, sudah pasti kita ingin tinggal selama-lamanya di dalam rumah tersebut. Jadi kenalah cari yang rekabentuknya sedap mata memandang. Bukan sekadar luaran, rekaan dalaman, pengudaraan yang bagus dan kehadiran cahaya yang mencukupi pun penting juga.

rekabentuk rumah menarik

Wajib ada ruang tamu yang luas, dapur yang selesa dan juga bilik yang banyak lebih-lebih lagi jika kita sudah berkeluarga.

Kawasan sekitar cantik

kawasan sekitar rumah cantik

Salah satu perkara penting yang sentiasa kami gunakan ketika melihat sesuatu kawasan perumahan ialah kewujudan taman, kawasan untuk beriadah dan juga pokok-pokok yang ditaman di sekitarnya. Iyerlah, balik-balik kerja mesti dah penat dan stress kan?

eco world

Bila nampak pokok menghijau di rumah, terus tenang dibuatnya. Petang-petang boleh keluar main dengan anak-anak di taman permainan, berbasikal ataupun mengusahkan kebun secara kecil-kecilan. Sedikit sebanyak keluar peluh juga kan?

Pakej pembiayaan fleksibel

Last but not least, sekiranya anda menjumpai perumahan yang menawarkan pakej pembiayaan fleksibel untuk rumah idaman anda, sememangnya anda sangat-sangat bertuah. Iyerlah beli rumah ini komitmen seumur hidup. Kalau pembayaran dapat disesuaikan tanpa menyusahkan kita, memang terbaik sangat-sangat. Tak gitu?

eco world financing

Nampak macam susah kan nak cari rumah impian? Ha, rileks. Jangan stress-stress. Buat anda yang sedang berfikir-fikir nak beli rumah, kesemua ciri-ciri di atas ada pada:-

ECOWORLD

eco world

Nama EcoWorld sememangnya cukup terkenal di kalangan rakyat Malaysia. EcoWorld sangat popular dengan projek-projek perumahannya yang berkonsepkan mesra alam, kehijauan, dan rekaan menarik Kesemua projek EcoWorld lengkap dengan “gated and guarded” jadi anda tidak perlu bimbang tentang keselamatan.

eco world

Cantik gila kan rekaan rumah-rumah EcoWorld nie?

Selain itu, EcoWorld juga turut menawarkan pakej pembiayaan fleksibel untuk para pembeli yang berminat dengan rumah mereka. Jadi tak adalah rasa terbeban sangat. Untuk makluman, projek perumahan EcoWorld sentiasa laku macam pisang goreng panas sebab memang dah terbukti kehebatan dan keselesaannya.

eco world

Cakap banyak pun tak guna juga sebenarnya sebab bab rumah ini kita kena pergi tengok dengan mata kita sendiri. Jadi hujung minggu ini, kosongkan jadual anda dan pergilah ke showroom EcoWorld yang berhampiran. Kesemua informasi ada di LAMAN RASMI ECOWORLD

Kami yakin anda akan bertemu dengan rumah idaman anda di EcoWorld.

3 responses to Ini 5 Tips Memiliki Rumah Impian Anda, #SENANGjer

  1. azie says:

    alhamdulillah saya rasa selamat menghuni di ecoworld ,,kawalan keselamatan yg sgt ketat

  2. Dia says:

    chantik sgt landscaping dia… tenang jew kan.

  3. red ball 4 says:

    I think it would be better to have more information, understand the difficulty because I have learned a lot.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini