Written by AbangNara | November 12th, 2018

Semua wanita mengimpikan kulit wajah yang bersih dan mulus kan? Asas untuk mendapatkan kulit wajah yang anda impikan ialah penjagaan muka yang teratur setiap hari.

Kami kongsikan 4 rutin penjagaan muka yang wajib untuk anda amalkan supaya kulit kekal cantik dan sihat.

1. Pelembab muka secukupnya

1

  • Untuk cuaca di Malaysia yang panas dan kering, anda wajib menggunakan pelembab muka.
  • Ia bertujuan untuk menyihatka kulit dan mengekalkan keanjalan, yang ak hilang apabila usia kita makin meningkat.
  • Salah satu kriteria pelembab yang bagus ialah apabila ia tidak meninggalkan kesan minyak di wajah

2. Mask

2

  • Walaupun bukan rutin harian, penggunaan mask boleh memberikan efek glowing secara semulajadi dan sihat.
  • Ia juga membantu menegangkan kulit wajah untuk kekal awet muda dan juga mengecilkan liang pori.
  • Amalkan sebelum tidur 2 kali seminggu untuk mendapatkan hasil yang lebih sempurna.

3. Scrub muka anda!

3

  • Salah satu rutin penting tetapi sering ditinggalkan ialah penggunaan scrub muka.
  • Scrub muka mampu membuang sel kulit mati dan menyegarkan kulit wajah.
  • Ramai yang menganggap aktiviti ini boleh merosakkan dan menipiskan kulit wajah tetapi ternyata anda silap, dengan cara yang betul scrub adalah penyelamat anda untuk kulit wajah yang cantik!

4. Cuci wajah dua kali sehari

4

  • Rutin yang paling penting untuk mendapatkan kulit wajah yang cantik adalah dengan mencuci muka dengan pencuci muka yang sesuai dengan kondisi kulit wajah anda.
  • Mencuci wajah dua kali sehari adalah rutin yang ideal dan anda perlu lakukannya secara konsisten.
  • Hasilnya? Rutin yang cukup mudah ini mampu membuang kotoran dan toksin di wajah.

Jadi apa pencuci muka yang terbaik untuk ada?

Semestinya pencuci muka yang tidak membuat kulit wajah anda menjadi kering dan mempunya kandungan pH yang rendah.

Tidak perlu risau, Cetaphil Gentle Skin Cleanser adalah pilihan terbaik untuk anda.

5

Jadi apa kebaikan Cetaphil Gentle Skin Cleanser ni?

PS: Kalau anda semua nak tahu, 99% golongan wanita telah bersetuju bahawan Cetaphil Gentle Skin Cleanser ini mampu membersih dan memlembapkan kulit muka tanpa membuang lapisan minyak asli di bahagian muka.

• Tiada sabun dan Bebas wangian
• pH seimbang dan secara klinikal terbukti tidak menghakis kulit
• Berkesan menghilangkan kekotoran dan membuat kulit wajah anda bertambah glowing
• Menjadikan kulit lembap dan dilindungi
• Tekstur seperti losyen dan yang paling penting tidak berbuih , bermakna sangat baik untuk kulit anda.
• Boleh digunakan dengan atau tanpa air

6

Cetaphil Gentle Skin Cleanser merupakan pencuci muka yang disyorkan oleh ahli dermatologi dan merupakan jenama penjagaan kulit nombor satu derma Malaysia. Yang paling penting, formulanya yang lembut sangat sesuai untuk semua kulit wajah termasuk normal dan sensitif.

Pastikan anda mendapatkan Cetaphil Gentle Skin Cleanser untuk menyempurnakan rutin penjagaan wajah anda dan kekal cantik.



PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

12 responses to Inginkan Kulit Muka Yang Bersih? Jangan Tinggalkan 5 Rutin Ini

  1. Anonymous says:

    kau persendakan kaki si sherry macamla kaki kau tu bagus angat dah la pendek lwpas tu suara sumbang kalau nyanyi belakon pon tak seberapa ada hati nak kutuk sherry alhadad yang berbakat tinggi mengacara tak pakai q card bukan macam kau masih terkedek kedek mengacara apa je kau boleh buat selain meminta simpati kat netizen lepas buat salah minta maaf banyak senang hidup kau lepastu netizen pon satu lepastu lupakan apa yg dia buat kau ingat kau tu sangat bagus ke sampai nak kutuk kaki sherry gemuk sama macam nabil suka mngutuk orang apoabila mengacar tak baik mempersendakan orang dalam mngecara nak2 aigi live oreang ramai tgk budak budak tengokapala salah sherry kat kau sampai kau buat mcm tyu kat dia

    0

    0
  2. Step 5 nye bang nara oii

    1

    1
  3. Suara [email protected] says:

    Melayu oh melayu, tak habis2 psl nak cantik ni. Kalau bab hiburan …cepat je membawang. Suruh terangkan psl isu 1MDB semua bodoh 2 keterunan. Penyangak curi duit berbilion masih cium tangan.

    4

    0
  4. Anonymous says:

    nak kulit cantik, berak cirit keluar toksid senang jer.

    1

    0
  5. Pakar Dermatologik- Prof Najib says:

    Step 5…. tabur duit. (Orang bodoh je percaya kulit cantik melalui produk …padahal kulit cantik bermula dengan diet yg betul (sayur dan vitamin c), tidur cukup dan minum air kosong 8 gelas sehari!

    4

    0
  6. Anonymous says:

    Ovepriced and overrated!

    1

    1

Leave a Comment

Optional