Written by AbangNara | May 29th, 2014

Ah~~ Maka marilah beramai-ramai peminat Running Man kecewa dengan berita ini. Indonesia akan menjadi lokasi terakhir penggambaran luar negara Running Man. Selepas ini, Running Man tidak akan membuat penggambaran luar negara lagi sekaligus memusnahkan harapan rakyat Malaysia yang mahu melihat aksi mereka secara “live” di bumi Malaysia. Sedih bukan?
running man di indonesiaSebelum ini Running Man telah terbang ke Australia untuk membuat penggambaran di sana. Episod di Australia memang amat mengujakan. Seronok tengok Rain main kangaruu. Misi yang dibuat lebih kepada memperkenalkan Australia sebagai lokasi pelancongan.  Abang Nara dah terbayang macam mana kalau diorang buat di Malaysia. Boleh buat misi di KLCC, Bukit Bintang dan sebagainya. Banyak sangat tempat menarik di Malaysia ini. Sayangnya impian itu tidak akan tercapai.
running manPenggambaran di Indonesia adalah bersempena Asian Dream Cup 2014 yang sering menampilkan Park Ji Sung sebagai tetamu jemputan. Untunglah orang Indonesia dapat bertemu dengan ahli Running Man secara “live”. Diharapkan agar pihak produksi Running Man akan berubah fikiran dan memilih Malaysia untuk pertama kalinya sekiranya penggambaran luar negara diadakan semula.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

63 responses to Indonesia Adalah Lokasi Terakhir Penggambaran Luar Negara Running Man

  1. Indah^-^ says:

    Buat kat indon murah…malaysia mahal pasal tu x nk wat kt sini

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku rasa bukan sbb malaysia mahal ke apa, aku rasa malaysia ni susah nak bagi org filem/tv buat shooting. tengok aje la drama n filem kita, mana ada nk bagi shooting kt company besar ke muzium ke apa2 tmpt yg eksklusif kt malaysia ni. asek2 shooting kt shoplot, lorong2 gelap, shopping complex kecik dan office kecik.

      aku mungkin tak paham prosedur filem/drama. so aku xtau nk kata org filem/drama x usaha nak dapatkan tmpt eksklusif sbgai lokasi atau tmpt eksklusif tak bagi org filem/drama buat shooting kt tmpt dorg.

      0

      0
      • kak timah says:

        RM Asian Dream Cup tu kan dorang main bola jer..
        bukan main game running man kan, mcm tahun lepas asian dream cup…dorang main bola jer kan.

        0

        0
        • Mira says:

          Salam buat semua pembaca Beautifulnara.. Mira mohon maaf sebab tak dapat nak update video terbaru dari calon WANITA BESI PERTAMA Dyana Sofya Daud atas sebab kesibukan berkempen di Teluk Intan.. Jadi boleh terus subscribe video2 kempen di Youtube..

          Dyana Sofiya adalah Serikandi
          Tumbuh dari celah-celah Jeritan Suara Rakyat Marhaen
          Ditindas oleh Rejim UMNO
          selama berpuluh-puluh tahun..
          Bangkit wanita besi
          Menghapuskan kezaliman
          Sejak sekian lamanya…
          Anak Muda Wadah Masa Hadapan
          -Nukilan daripada Rakyat Teluk Intan-

          0

          0
        • just saying says:

          dorang tak nak datang Malaysia sebab… kes artis korea kena “booo'” oleh Bunkface & haters kat award apa ntah dulu tuuuuu, berita ni tersebar worlwide.
          org korea ni memang support artis dorang…so bila berlaku kes2 macam ni, dorang dah tawar hati nak dtg sini. Kalau dorang dtg sini pun…untuk show yg kecik 2 jer sebab bagi pandangan dorang orang Malaysia tak suka dorang TAPI sebenarnya dorang x tau yg “boo’ tu haters yg tiada adab.

          0

          0
        • JNGN POSTKN LG ... says:

          Mira awak ni perasan ke aper … smua post videos awk tu org menyampah … awk pergilah kempen tak ada org kesah .. sy tak kesah parti lain but nt DAP. Knapa Ppuan tu tak jd calon bebas klu nak tolong bangsa sndri yg tindas ni… Sy ada ramai kwn chns … sbb tu sy tau pasal DAP… sy ada darah mata kecik tu… tp sy islam. Sy takkn sokong sesiaper yg mnjd musuh agama sy … Sekian. Dah jngn postkn kat sini… semak

          0

          0
        • Running Man bukan artis kpop, ia lebih pada gameshow. so tak timbul isu kena boo yg pada aku kes terpencil (yg kena boo dulu bukan la popular mana, buat pun show free tak mcm Super Junior, as example). aku rasa lebih berat pada mencari lokasi eksklusif atau kekangan.masa.

          0

          0
        • Didi says:

          Semua salah haters kpop or koreans. Kalau diorang semua tak buat perangai, takdanya org luar negara takut nak dtg sini. Dulu ada kes konsert kpop kat sini, lepastu org baling apa entah kt stage. Mcm org ckp, diorang ni cubit peha kiri, peha kanan pun terasa. So fhm2 jelah. Mohon rakyat malaysia jgn jadi bangang abadi lg.

          0

          0
        • Running Man bukan KPOP, tapi dlm pada itu aku amat mengharapkan fenomena kpop cepat berakhir kerana ramai peminatnya yg bangang abadi mcm arbayah abadi lagi tidak mummayiz.

          0

          0
        • Jngn Boo @ baling botol... says:

          [email protected] wan maaf .. ini facts mmg korean da tawar hati… bkn masalah kpop @gameshw tp itu kan entertmnt indstry dorang. Entertainmnt indstry sngt penting kpd mrk. Msia mmg da kena cop olh ng luar klu nak datng kene buat kaji selidik dulu … takut pd perkara luar jangkaan. Klu tak minat pun … atleast hormatlah tetamu datang. Tak perlu la Boo @ Main baling baling brg kat org … Yg Peminat ppuan terutama muslim reti2 la jaga maruah … nak peluk [email protected] tu nak buat aper ?.. tp kat sini pun sama gak mcm konsrt anuar zain , peminat ppuan peluk sakan klu bergambar … uhkkkhh

          0

          0
        • miss m says:

          BORING!

          0

          0
      • ais kepal says:

        org luar kalau sebut Malaysia…dorang hanya kenal KLCC tu jer, sebab tu dorang x nak datang Malaysia..bosan asyik2 KLCC. Tu lah…sape suruh promote KL jer..negeri2 lain kat Malaysia pun ada byk tempat menarik.

        0

        0
      • One Direction benci KPOP says:

        HAHAHAHHAHAHAHAHHAHA……..
        pada muka fans kpop, tu lah sanjung lagi kpop.. last2 indon jugak dorang pergi.
        Malaysia ni memang tak ada tempat menarik, yg ada twin tower yg zaman tok nenek tu, kawasan lain sekitar Kuala Lumpur still dipenuhi bangunan buruk, sape yg nak datang Malaysia ?

        0

        0
        • Anonymous says:

          well Barisan Nasional aka Be End memerintah Malaysia jadi sangat teruk . Rosmah di utamakan !!!

          0

          0
      • RM m says:

        Indon murah ? La apa kebenda alasan tak munasabah … mrk dah buat shooting world wide … Budget dorang besar… Rating RM tinggi di Indon malah peminat k wave ramai disana. Pekerja indon pun ramai di Korea. Mungkin utk season ni last… tp tak tau la new season akn datang … Suka tngk masa di aus dngn kanggroo tu jgk … mrk lbh prefer di sana sbb lbh ramai peminat di indon … bg memeriahkan episod tersebut … ye lah salah satu ng penduduk teramai di dunia .. lg pun krjaan indon beri full support utk kebaikan tourism di indon aka scra tak lansung mengenalkn indon bila siarn ni ke udara di sluruh dunia… peminat RM ada di sluruh dunia

        0

        0
        • Noni suka jemput bawang says:

          kpop ni datang Malaysia kena kutuk jer…siap nak baling botol lagi…sape lah yg nak datang sini kan. Singapore elok jer dorang datang. Last2 Malaysia lah yg rugi…tourism tak berkembang, nak suruh haters promote Malaysia…sampai ke kiamat lah tak promote2.

          0

          0
        • RM m says:

          Budget besar = Sponser bnyk. Lg satu kes msia suka menge “boo” klu tak minat spt kes dulu tu. Aduh msian ni …. sy tak faham la… tak minat tak aper tp jngn memalukan negara dngn perangai tak sopan… rata2 artis eastrn asian dah serik … paling memalukan nama MELAYU naik sbg kaum yg tak beradap…. mrk lbh kpd chnse fans klu di sini … Ramai artis eastrn asian cuak dtg ke sini… sy pernah bekerja dngn big bos korean.

          0

          0
        • Sparta says:

          yg bab kena baling botol tu aku x leh lupa….haters dah baling dah pun botol tu….nasib baik x kena kat muka org korea tu…kalau cedera macam mana ??
          dorang pun manusia, kalau x suka..tak perlu baling2 macam tu. Tak reti langsung nak hormat tetamu.

          0

          0
        • leighton meester says:

          kat negara lain byk kali gak running man datang…sebab penerimaan baik org kat sana.
          kat Malaysia kalau tetamu kpop datang mula lah start kutuk….yg kutuk2 tu melayu lah. Yang support RM kat Malaysia hari tu pun yg beli tiket..jadi event tu khas utk fans shj, kalau RM buat free show..gamaknya ada lah botol2 singgah di kepala RM.

          0

          0
      • shue says:

        hbis 2 citer shah rukh khan ‘DON’ tu boleh plak buat kt malaysia.. kat KLCC lg..

        0

        0
      • zaza says:

        running man nak buat kat klcc. tapi malaysia tak bagi.

        0

        0
    • mongji says:

      malaysia pun byk indon..dtg la siniii..

      0

      0
    • Ada says:

      Saya sebagai orang Indonesia pun tak berapa suka dengan Running Man tetapi ketika pilihan mereka memilih Indonesia dibandingkan dengan Malaysia saya pikir itu mungkin sudah hasil musyawarah mereka…Kumpulan mereka memang cukup terkenal di Indonesia …

      Kalau saya boleh memilih mungkin bagus pengambilan gambarnya bagus di Malaysia karena bagi saya Malaysia tempatnya lebih cantik dan modern ( Maksud saya Kota Kuala Lumpur berbanding Jakarta)

      0

      0
  2. BBC says:

    WOO…yoo jae suk

    0

    0
  3. wei says:

    malaysia semua mahal..

    0

    0
  4. pak cik bedah says:

    indon ? dah macam tak da tempat lain pulak -,-

    0

    0
  5. Mak Jah says:

    PD Running man x sebut pape pun pasal jelajah terakhir ni…sesuke je ko nara…

    0

    0
  6. kak wok says:

    PD RM ni kannnn….buat la kat Malaysia ni ha….
    Kecik ati akak…nak g Indonesia tak tau bila…inikan Korea….sedihh!!! hampa akak nak tengok group dorang ni tau…jumaat dan sabtu malam memang akak x mis la tengok! hilang stress akak gelak tengok gelagat RM ni!

    0

    0
  7. CikSkittles says:

    Dulu selalu dgr kawan2 U cter pasal running man pastu dgr housemate gelak berdekah2 bila tny rupanya tgk running man, tapi langsung tak heran takpenah ingin nak tgk pon sampai la grade dan RM masuk TV2, try la tgk sikit apa yg best sgt, skali tak tukar channel. haaa amek kau trus cari online. hari2 mengadap kat tmpat keje sbb tenet laju. ahaha. kadang tu sampai 2 3 episode, gelak sampai skit perut, ketagih giler, satu hari tak tgk mesti takbole, tp skrg da tukar keje takleh nak tgk hari2 da. sedih :( .. ooo Lee Kwang Soo ..

    0

    0
  8. Sihat says:

    Dalam running man ada director mereka tersendiri yg dipanggil PD.. Bukan mudah untuk mereka datang kalau tiada jemputan.. Dalam entertainment di Korea, variety show mendapat budget terendah dimana mereka perlu utilize budget itu dengan mendapat rating yang tinggi.. Kebanyakan episode mereka disponsor oleh syarikat-syarikat tertentu dengan tujuan promosi seperti pihak AUSTRALIA menanggung sepenuhnya perjalanan ahli runningman di AUSTRALIA.. Dalam kes Indonesia, negara mereka sememangnya mempunyai antara bilangan KPOPers terbesar didunia ditambah lagi negara Indonesia seringkali memberi layanan istimewa kepada warga Korea. Ya, memang tidak dapat dinafikan bahawa negara Malaysia telah mendapat ranking NO1 untuk bilangan ANTI KPOP dan seringkali memberi layanan buruk kepada artis Korea yang datang.. Thats why kenapa artis mereka hanya mengadakan event kecil-kecilan untuk peminat di Malaysia.. Harap penjelasan saya membantu kepada pembaca.

    0

    0
  9. Ace says:

    Tipulah..xde pon keluar dekat website lain

    0

    0
    • sha says:

      abang nara contact dia maaaa

      0

      0
    • yana says:

      aah. aku dah search semua web artis kpop.. takde pon artikel pasal running man stop pengambaran luar negara. ke aku terlepas pandang.
      jenuh baca tulisan hangul RM punye pasal.

      harap2 akan datang RM datang melesia.
      pasal retis kpop ni.. entah erk aku rasa bebudak muda memang gile dok minat. lagi yang ensem2.. macam aku yang dok layan varity show korea, drama korea.. lagu korea.. aku layan mana yang best je..

      0

      0
    • zila says:

      BETUL, MANE SI NARA NIE TAU

      0

      0
  10. n says:

    abg nara dulu pn study kt korea kan?

    0

    0
  11. Peah says:

    Sumber berita dari mana ya?

    0

    0
  12. Bedah says:

    Penting sangat ke Running Man ni?
    Tak datang pon tak kisah ler

    0

    0
    • HAHA says:

      Oii cik bedah, fikir lah jugak dari segi tourism.. RM ni bukan orang korea + malaysia je yang tengok. yang belah barat europe pun tengok.. Kalau datang tu boleh la jugak promote Malaysia kat peminat2 RM ni. aku kata ni bukan sebab aku peminat RM tapi tengok lah jugak dr sudut positif.

      0

      0
    • Boo si bedah says:

      Hoii bedah sekurang kurangnya runningman tu dia tolong promote negara kita kat luar asyik2 klcc je yg org luar tau…kat negara kita nii banyak lg tempat2 menarik kalau ko nak tau bedah… Jangan nak jd katak di bawah tempurung laaa bedah oiiii

      0

      0
      • Bedah says:

        Camane nk promote tourism kat negara luar kalau rakyat Malaysia sendiri tak support Cuti-Cuti Malaysia 2014? seday kan but thats the fact ;o)

        0

        0
  13. bobo says:

    Malaysia ada panda dua ekor.mai lah sini.hehheh

    0

    0
  14. Coreena A says:

    Kita bgga dgn Malaysia nmun tk dinafikn org tertarik dgn Indonesia sbb keunikn bntuk mka bmi, tempat2 mnarik, persekitaran yg meriah dan kpelbagaian budaya. Mereka ada byk bnda utk dpromosikn. Maklumlah negara besar dgn ratusan juta rakyat. Org luar ska tgok bnda2 yg tak ada d negara diaorg. Baik Malaysia mahupun Indonesia, msg2 ada klebihan tsendiri. Anggp je tkda rezki. Dlu kn kta pnh jd lokasi pilihan rancgn Survivor..

    0

    0
    • miss dombol says:

      mmg betul pn ckp ko Coreena A..bukan kate nak puji indon tp dorg tu walaupun negara susah tp dorang ‘still keep their culture’ walupun kat tgh2 bandar besar mcm jakarta..kat malaysia cube korg g tgk kt kl tu..ape yg ade? kita dok bangge dgn klcc,pavillion,bukit bintang je..tempat2 lain beseerak jalan tak berturap!! taik anjing [email protected] tak padan dgn negara islam..masuk toilet awam jagn cakap la..rancangan hantu dr hollywood pn seram gamaknye nak buat shooting kt toilet awam kite…kawasan yg cantik dan segar kt malaysia ni hanya leh dpt kat sabah n sarawak je tp kat sane tak byk kemudahan moden..korea sendiri mengangungkan kecantikan negara dorang..cube tgk dlm game show dorang tu..byk tempat cantik tak kira kat kota atau kampung2 sume kawasa dorang bersih even kat pasar lambak lagi tu!! cube g nengok kat pasar selayang or chow kit alih-alih abang bangla n makcik indon jugak yg masuk tv klu dorang shooting kat sane..siap2 dorang saman kita sebab krew dorang mati or hilang sebab kawasan kotor n tak selamat kat chow kit tu…kalau nak negara kita popular di mata dunia tak payah dgn muzik or film2 hebat just jage kebersihan dan adab budi rakyat kita dulu sebelum nak promote bende lain..walaupun korg marah aku cakap mcm ni tp negar kita memang masih kotor,bersepah,pembangunan tak sekata dan byk lagi la…

      0

      0
      • Bedah says:

        ya betul.. dan rakyat Indonesia semangat “ke-Indonesia”nya sangat kuat.. Bukan macam rakyat Malaysia. Masing2 berlumba nak p bercuti oversea walaupon takat p Bandung p shopping kain macam kat Tangkak Johor tu pon bangga… Ada support Cuti2 Malaysia 2014..? Tu lagi nak bising nak promote our tourism ke negara luar, padahal sendiri tak support cuti2 Malaysia.. seday…

        0

        0
  15. dari DS Najib amik panda baik sponsor runningman datang..seriously pengaruh dia seluruh dunia.tak faham lagi ke fenomena bahasa korea, mknan korea spt ramen, restoran korea, kimbap, kimchi di malaysia ni sebab pengaruh crita korea n variety show dia? orang korea pandai gila bab promote dan menjatuhkan…hurmm. rasa cam nak mogok style fans diorg.pakai mask dok ramai2 depan kedutaan korea kat malaysia. WE WANT RUNNINGMAN IN MALAYSIA!!hehe..btw dulu dliorg penah janji nak dtg mlysia shooting.last2 fanmeeting je buat.huh!

    0

    0
  16. cheq tie says:

    Running man tak buat kat mesia pun nak sedih…tak paham…ramai yg tkde astro cam makcik2 kat kampung tak tau pun running man tu apa kebenda….kalau tilawah al-quran peringkat antarabangsa tak buat kat mesia..leh la sedih…

    0

    0
    • bilakakjemahmenulis says:

      Runningman pun ada kat tv 2. takkan mackik2 kat kampung takde tv biasa?

      0

      0
      • m.cik gayah says:

        ade….umah m.cik hbo pn ader..tp m.cik tak kose nak tgk…

        0

        0
        • nono says:

          makcik kalau dah tengok kompom tak nak alih kang..
          kelako je. ada misi kene selesaikan..
          misi pon game best2.

          0

          0
  17. runningman says:

    aku tak heran kalau running man tak nak dtg malaysia. ingat dulu kes fan meeting yg sepatutnye ada tapi cancel last minute sebab syarikat yg manage kat Malaysia tu. Siap tak pulang duit tiket orang dah beli tu. Artis running man tu dgn management belah Korea pon tak tau pape last-last dah cancel. Mungkin sebab tu kot dorang tak nak datang. Memalukan. =.=

    0

    0
  18. anymous says:

    apa cerrr pi klcc bukit bintang bagai….negara depaq pun ada lagu tu…maila kedah terjun keleboq baru rare…hahahha
    naik kerabau tangkap ikan baru syok

    0

    0
    • RM Fighting! says:

      Running Man benci betoi kalau kena bergelumang dgn ayaq lumpoq, tapi memang betoi aku sokong gila cadangan hang. Depa kan suka benda-2 ekstrem lagu tu, biaq depa mai rasa sikit lagu mana main dalam sawah. Confirm syok punya episod tu. Hahaha. Takat nak main KLCC ada bangunan serupa dah berlambak kat negara depa.

      0

      0
  19. :) says:

    klw xdtg pn ok je.mmg sedih sket,tp klw pk2 blek,niat x mghalalkan cre.klw nk nekkn economy mcm2 lg boleh buat.ak bkn nk tunjuk alim or yg hebat.tp ak rse sume org tw ni hakikat.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Dkt mstar online dh keluar berita ni minggu lps….diorg shoot kt indonesia 1&2 hb june ni…..setiap ahlu RM ada karektor tersendiri, itu yg best selain aksi spontan yg x terikat dgn skrip….paling suka episod 120 tetamu kyung kyu, in kwon dan sorang pompuan tu…pvr record penuh dgn RM jer, dh tinggal 10 jam balance lg….

    0

    0
  21. cik jah says:

    saya sukeee garry-sshiiii

    kepada mira
    sudah2la la nk kempen2 kt sini
    lgpun ape dpt kalau s0kong balaci cina tu.
    penghianat bangsa.
    nk tolong bangsa konon.
    betul yg cakap nape tak jadi calon bebas.

    puiiii

    sekian..

    0

    0
  22. cincau says:

    Biar lah dia nak buat kat mana pun. Sang jhi hyo ni berlakon bogel-bogel tak semenggah aje rupa…

    0

    0
    • senget says:

      64 bahagi 8 ???
      itu dulu la bodoh sblum dia trlibat dgn running man. kat korea 70% artis mereka jenis suka wild. tapi sejak join running man dia dah berubah..pakaian dia dlm running man dah tak seksi… kau kenal dia bogel sbb kau tgk ya? dlm sgt suka tgk p#rn$#. hampeh la kau ni

      0

      0
  23. […] Running Man. Ini pastinya amat menggembirakan peminat program variasi ini yang telah kecewa apabila Indonesia baru-baru ini diumumkan sebagai negara terakhir penggambaran luar negara dilakukan. Sekurang-kurangnya dengan kehadiran mereka untuk beramah mesra, akan terubat rindu di […]

    0

    0
  24. […] Running Man. Ini pastinya amat menggembirakan peminat program variasi ini yang telah kecewa apabila Indonesia baru-baru ini diumumkan sebagai negara terakhir penggambaran luar negara dilakukan. Sekurang-kurangnya dengan kehadiran mereka untuk beramah mesra, akan terubat rindu di […]

    0

    0
  25. […] Indonesia Adalah Lokasi Terakhir Penggambaran Luar Negara Running Man (62) […]

    0

    0