Written by AbangNara | August 21st, 2014

Tidak dapat dipastikan, namun Abang Nara ingin mengucapkan jutaan tahniah sekiranya memang benar Shila Amzah kini memiliki BMW X6 sebagai keretanya. Kagum Abang Nara dengan pencapaian Shila Amzah walaupun masih muda. Inilah hasil usaha kerja keras penyanyi ini selama bertahun-tahun. Memang berbaloi-baloi dengan segala pengorbanan yang dilakukan oleh Shila. Pasti ada yang cemburu, namun hanya Shila sendiri yang tahu betapa peritnya rintangan yang perlu dilalui sebelum impian ini tercapai.

shila amzah bmw x6

Berkongsi gambar di atas menerusi Instagramya, Shila Amzah menulis:-

Dreams do come true when you believe in yourself.

shila amzah bmw x6

Semoga perkongsian Shila ini akan menjadi pembakar semangat buat kita. Jika kita berusaha sebaik mungkin, bekerja keras, tahu apa yang kita mahukan dan tidak mudah berputus asa, pasti segala impian boleh menjadi kenyataan. Bagi Abang Nara, Shila Amzah adalah ‘role model’ kepada belia-belia di luar sana. Semoga terus maju jaya di masa hadapan. Tahniah!!!

38 responses to Impian Jadi Kenyataan, Shila Amzah Kini Miliki BMW X6?

  1. weng weng says:

    uolls hado??..

    0

    0
  2. First says:

    First BITCH ~!!!!

    0

    0
  3. Anon says:

    knp aku tgok gmbar kereta tu mcm photoshop aje. @[email protected]

    0

    0
    • zuanzuan says:

      setuju….bayang2 kereta tue nampak jelas tp bayang2 badan shila tak de pun pd jalan…..pandai shila propa….

      0

      0
      • shilaboobs says:

        hello…kan ada bayang2 tu??kalau dia ambik gambar dlm wktu tgahari semasa matahari tegak atas kepala, bayang2 pun jdi camtulah.. jdi mgkin shila ambik gambar tu dlm kul 11.30 – 12.30 pm..

        0

        0
  4. jojo says:

    kejayaan berbaloi dengan usaha

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Bila kita miliki sesuatu hasil usaha sendiri baru la berbaloi. Puas hati dan tak ada siapa boleh pertikaikan ianya pemberian sugar daddy ke, Dato2 ke dll.

    0

    0
  6. olga says:

    tak payah nak menunjuk sgt. nnt kene rompak br padan muka u olls

    0

    0
    • Linda says:

      Setuju sesangat!!!
      Mmg patut nya berhati2 la bila da kaya kang nanti kena rompak cam kak Nita sarawak plak tu.

      0

      0
  7. mmpu jazz jek says:

    Aq igt kn cite psal che tak dh bli kn keta tuk ank dia.
    Oh..org lain rpenye.kita dok komen Shila psal pitching
    lari,outfit tah hape2..hmbik ko..BMW sbjik.kite je yg kutuk
    tp org cina shanghai sgt impress kt dia.

    0

    0
  8. Mak Kim Kardashian says:

    Dah pakai BMW rupanyaaa. Tahniah la. Tapi lepas ni ubahla perangai gedik dan tak matang tahap dewa kau tu. Baru la classy,sesuai dgn kereta. Tak gitew?

    0

    0
  9. jeni says:

    ME-layu mcm ni …baru dapat bmw..rasa hebat gilalah..orang lain dah tak boleh tegur dah….nampak bangsa sendiri mcm hjna dina…
    percaya rezeki daripada tuhan bukan diri sendiri…bila rasa hebat sangat dah jadi takjub.
    cjna india orang putih dan yahudi yang tak beriman pun boleh kayo…tapj tengoklah betapa sombong orang2 kapir ni…
    haish shilalalalala ndlala…rendahkan hati tu sikit.

    0

    0
    • atas pagar says:

      dengki? orang yang tak ada selalu dok komen macam ni. otak kat lutut semua benda di tafsirkan negatif. orang macam kamu ni la punca melayu kita ni makin mundur.

      0

      0
      • Dodol says:

        Tahniah shila! Yg korang lain kutuk kenapa eh? Biar la Nk Pki ape pon. Yg korang tu x dpt Pki tp dpt dosa plk. Hmm Byk la dosa kering korang x psl2. Berbaloi la dgn usaha dia. Kl korang Nk Pki Kete mewah cari lah sendiri usaha bkk bisnes ke nyanyi ke..insyaAllah ble dpt apatah lg Mmg rezeki ko. Allah Swt akn mbantu utk mereka yg mbantu diri sendiri. Da la, kite ni stop2 la Nk kutuk Nk hina Nk buruk sangka pd org lain. At least x Pki x6 tp x dpt juga dosa…….

        0

        0
    • beriman says:

      yg ko ni meroyan knp?ko ddk sebumbung dgn dia ker yg ko tau dia sombong berlagak semua??ko type pon xbetul lg nak betulkan org…apedaa

      0

      0
  10. Zain Sardin says:

    pergghhhh shilalat camni baru laa ada class jadi retisss bukan drive perodua jekkk

    0

    0
  11. Melati says:

    EElehhh ..kete tu bukan Rozita Che Wan punya ker ???? yg nk dihadiahkan kat anak dia ler sangat…..hehe..naper Shila yg pakai????…Shila bukan nya menunjuk ..bagi kajian saya lah ,,,,kalau duit hadiah Shila yg menang pertandingan nyanyian dulu yg berjuta ringgit…,, setakat BMW X6 ni Shila pun segan nk tunjuk kat Media…Media biasa lah…saya rasa Shila mampu pakai Ferrari pun…Kepada org2 bodoh dan miskin yg dengki…Shila ni setakat BMW X6 ni bagi dia biasa jer…cuma org2 dengki dan musibat jer kater Shila nk Show off…..

    0

    0
  12. miss h says:

    kerja sendiri memang la terasa kepuasannya..tapi kalau yang makan gaji, tak ada sumber pendapatan yang lain, nak believe in yourself mende..yes, dreams do come true when you believe in yourself but be realistic..sapa yang nak cepat jadi kaya, cepat jadi senang, memang jadi artis la caranya tapi faham-fahamlah..dari sumber yang halal ke tak?

    0

    0
  13. anon says:

    Hmm….tu kereta idaman aku, berangan jelah. Nak beli tak mampu. Tapi ramai jgk yg jealous kat shila ni. Alah disamping duit dari hasil titik peluh dia, ayah dia pun mmg kaya kan. Bawak kete mahal2 ni cume takut kene kidnap je lah. Diharap berhati2…
    Ade jgk pengomen yg kata BMW kete amerika, duduk bwh tempurong agaknya. BMW tu kete jerman…. Aku dah pegi amik gambar kat muzium BMW Welt di Olympia park, di munich hari tu….hehe.. tak caya sampai jgk kat sana. Anyway, congrats shila……l’m proud of you..
    JENI…..JENI….JENI…. ni busuk betol hati dia. Bertaubat banyak2 drp duk iri hati/dengki kat org. Bila dah tak suka semua bende nak kutuk. Dia pakai kete tu pun kamu kata show off.. Sebenarnya melayu mcm kamu lah yg buat melayu mundur. Drp beri komen negatif lbh baiklah kamu gih wat keje yg berfaedah sikit drp duk buang masa ngutuk org. Ni mesti kes jealous sb dia cume naik motor je… Tak boleh ke sucikan sikit hati tu, tumpang bangga dgn pencapaian bangsa sendiri…..cermin diri tu banyak2 sikit & bawak2 mengucap….

    0

    0
  14. gudangpetaidahbankrap says:

    bila dia pos gamba mcm ni nak bagi semangat, boleh kira berapa yg tersenyum ucap alhamdulillah. rata2 mencebik .takde sapa pun yg ungkapkan Alhamdulillah ke, or tahniah, berjaya anak melayu kita pertingkatkan diri ke, banyak2 komen, adalah sikit yg komen positif. ada pulak yg doubt pendapatan dia halal atau tak. kalau kerja kat opis, tapi masa tu digunakan untuk benda bukan opis, dah tentu halal ke keseluruhan gaji kita. pikir2lah sikit. busuk betul hati sesetengah org melayu kita. kadang2 malu nak mengaku melayu sbb melayu2 macam nilah. tak pernah ada yg puas hati. sigh…

    0

    0
  15. JEMAH JEMATON Jr says:

    Kalo ade event kat malaysia…shila akan dibayar dalam RM60 000 – RM80 000 (Kalau dia kat China)..tu sebab skrg yang mampoo panggil shila nyanyi company MLM jer ols yg buat mlm penghargaan or achiever night segala…mampooo ker…

    0

    0
  16. Kak Mala says:

    Tahniah Shila..hasil kerja kuat Shila dalam bidang muzik. Tak macam setengah retis yang dapat kekayaan dan suami orang dgn menggunakan muka cantik dan bagus dibidang ‘bilik tidur’ je…

    0

    0
  17. Nazaf71 says:

    One word, riak… Thank you! Al Fatihah buat semua mangsa mh17 yg selamat dikebumikan hari ini dan pd non muslim, takziah… Semoga ahli keluarga tabah dan sabar atas ujian ini…

    0

    0
  18. pleia1980 says:

    PHOTOSHOPPED …

    0

    0
  19. adda says:

    heyy “BEDAH” ko tak tau ke buat braces tu berdosa …. kau suruh dia buat braces lagi … lai bertambah dosa …. cantek per gigi die …. teruskan SHILA !!!!!

    0

    0
  20. akulah says:

    jadi retis boleh la pakai mewah…tapi duit hasil menyanyi tu kire halal ke untuk perempuan?

    0

    0