iMedia Lancarkan Rangkaian Video Premium Di Malaysia Bersama Viu, iflix & WeTV

Teknologi

iMedia Lancarkan Rangkaian Video Premium Di Malaysia Bersama Viu, iflix & WeTV

Viu adalah salah satu applikasi video kegemaran kami untuk menonton drama serta filem dari Korea, Malaysia, Indonesia dan Jepun. Apa yang ditawarkan di dalam Viu sememangnya berbeza, unik dan paling penting, panas dari oven. Selain itu iklan yang ada di dalam applikasi ini juga tidak lari jauh dan tidak merosakkan pengalaman menonton.


Oleh kerana itu juga kami semakin teruja apabila mengetahui iMedia, yang merupakan sebuah syarikat media digital bersepadu terulung di Malaysia, hari ini mengumumkan telah memperluas rangkaian penyelesaian iklan video dan peluang penajaan melalui perkongsian penjualan strategik dengan Viu. Viu yang menyediakan perkhidmatan penstriman video OTT serantau terkemuka yang dikendalikan oleh Viu International Limited, dan WeTV serta iflix yang dimiliki oleh Tencent.enurut Media Partners Asia (MPA), secara keseluruhan jumlah minit penstriman video dalam talian di telefon bimbit meningkat lebih dari 60% setiap minggu di rantau ini. Negara-negara tersebut
termasuk Indonesia, Malaysia, Filipina dan Singapura dalam 4 bulan pertama tahun 2020.

Advertisement

Sekiranya anda adalah pemilik jenama dan pengiklan, inilah masa terbaik untuk mencuba pengiklanan menerusi video. Anda kini boleh mengakses pelbagai penyelesaian iklan premium untuk penglibatan khalayak melalui iMedia. Rangkaian OTTnya menawarkan iklan video premium, tajaan dan integrasi produk dalam produksi asli, playlist dan saluran yang disusun, serta penyelesaian kandungan khas seperti produksi kandungan video berjenama, untuk membuat sasaran yang tinggi dan penonton yang terlibat dan kempen yang berkesan bagi bersaing dengan pengaturcaraan serantau teratas serta judul tempatan yang premium.

Voon Tze Khay, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama iMedia, berkata: “Kerjasama dengan jenama streaming video premium teratas di Malaysia adalah langkah penting bagi iMedia untuk memperkuat dan mengembangkan perrniagaan pengiklanan digitalnya di Malaysia dan ke peringkat seterusnya. Kami telah melihat permintaan untuk iklan video dan penajaan kandungan meningkat dua digit dari tahun ke tahun. Ini menjadi pendorong kepada iMedia untuk memanfaatkan pertumbuhan pengeluaran iklan digital melalui perniagaan penyelesaian iklan yang disatukan sepenuhnya dalam beberapa tahun mendatang. ”

“Pengiklan menyukai jangkauan YouTube, tetapi mempersoalkan persekitaran yang selamat untuk jenama mereka. Ini kerana kebanyakan kandungan video dihasilkan sendiri oleh pengguna. Terdapat permintaan yang semakin meningkat dari pengiklan untuk membuat platform iklan sehenti bagi menempatkan iklan video dengan jangkauan yang lebih besar dan 100% video premium yang selamat untuk jenama ”, tambah Tze Khay. Terdapat beberapa pengiklan dan jenama yang bersama sejak awal lagi dan jenama ini termasuklah Digi, Prego, Kawan Foods dan Nippon Paint

Untuk makluman, AmazingNara juga merupakan salah satu daripada portal di bawah iMedia yang kini semakin berkembang pesat dengan gabungan lebih daripada 13 juta pengunjung di laman web, platform sosial dan rangkaian influencer – mempunyai portfolio jenama dalam talian yang popular dan perkongsian streaming video premium yang merangkumi OhMedia, Ittify, Goody25, GoodyMy, BeautifulNara,Kimchi Daily, Viu, WeTV, iflix, Newswav, Malaysia Gazette dan Oriental Daily Online.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...