Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Imbas Kenangan Ketika OIAM, Alif Satar Masuk Sebab Nak Menang RM 1 Juta, -“Sekali Dapat Tau Dayang Nurfaizah Masuk Bertanding Sekali..

Penyanyi, pelakon dan juga pengacara popularm Alif Satar baru-baru ini ada mengimbas kembali zaman awal kemunculannya dalam bidang seni iaitu ketika menyertai program nyanyian One In A Million (OIAM).

Advertisement

Dia yang pada ketika itu berumur 16 tahun mengakui hanya meinginkan hadiah utama yang ditawarkan iaitu ganjaran wang tunai bernilai RM 1 Juta untuk pemenang utama program terbabit.

Alif yang berkongsi kenangan tersebut di laman instagram miliknya turut menulis panjang lebar momen-momen indah ketika menyertai program tersebut di ruangan kapsyen. Malah, dia turut tidak menyangka yang penyanyi Dayang Nurfaizah turut menyertai pertandingan nyanyian itu.

View this post on Instagram

Teringat zaman mula-mula dulu.. umur masa ni 16 tahun, plan nak masuk ‘One In A Million’ sebab kalau menang dapat sejuta ringgit, boleh bayar masuk flying school (sekali dapat tau Dayang Nurfaizah masuk bertanding sekali??)sekali alip tak menang. Kadang- kadang kita boleh merancang, tapi bila sesuatu benda tu tak jadi dan tak ikut rancangan kita, jangan risau.. relax, keep learning,adapt to change and take advantage of it.??? Don’t quit.. p/s Maybe now i should make time to take up a private pilot license.??

A post shared by Alif Satar™? (@alifsatar) on

Advertisement

“Teringat zaman mula-mula dulu, umur masa ni 16 tahun, plan nam masuk ‘One In A Million’ sebab kalau menang dapat sejuta ringgit, boleh bayar nak masuk flying school. Sekali dapat tau Dayang Nurfaizah masuk bertanding sekali, Alif tak menang,”

Meskipun tidak bergelar juara, Alif kini terus maju dalam bidang seni berkat sikap tidak berputus asa dan sentiasa tenang dengan mengadaptasi diri dengan setiap perubahan.

Mengimbas kembali, setelah tamat menyertai program tersebut, Alif terus berkecimpung dan mencipta nama dalam industri hiburan sebagai penyanyi, pelakon dan juga pengacara.

View this post on Instagram

ingat bola sepak je boleh ambik pemain import, AME 2020 pun boleh la.. nah.. host import dari Nepal. @nabilzira #AME2020 p/s Anugerah meletop Era!!! here we gooo!!!

A post shared by Alif Satar™? (@alifsatar) on

Advertisement

 Kini, Alif bahagia bersama pasangannya, Shadila yang dinikahi pada 15 September 2014 yang lalu dan hasil perkongsian hidup, pasangan ini dikurniakan dua cahaya mata iaitu Alisha Anugerah dan Ariana Mecca.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

2 Comments

  1. aku tetap aku

    August 4, 2020 at 12:22 pm

    anak dh 3 la. pemalas betul. gmbr tu pun tunjuk 3 anak..

  2. Anonymous

    August 4, 2020 at 9:17 am

    anak die da 3 la

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top