March 7th, 2014

Nampaknya kisah Hanez Suraya mendapat perhatian luas terutamanya di kalangan masyarakat Melayu. Menariknya Imam Muda Hassan, juara program Imam Muda 2 turut dilihat mengeluarkan status di Facebooknya yang seolah-olah menegur perbuatan Hanez Suraya dan Romie yang pergi bercuti di Bangkok. Walaupun tidak menyebut secara nyata nama pelakon tersebut, memang siapa yang makan cili akan terasa pedasnya dengan kata-kata Imam Muda Hassan.

imam muda hassan

Berikut ialah status Facebook Imam Muda Hassan yang sewajarnya dijadikan panduan untuk kita semua:-

Bercuti Dengan Bukan Mahram?

Lagi-lagi kisah percutian ‘pasangan’ yang belum mempunyai ikatan yang sah.

Bercuti dengan bukan Mahram tetapi ditemani oleh orang lain bukanlah satu ‘excuse’ untuk menghalalkan apa yang haram. Matlamat tidak menghalalkan cara.

Walaupun ditemani orang lain, tetapi adegan pegang tangan bersama tidak akan memungkinkan ia menjadi Halal.

Tak kisahlah kalau percutian anjuran syarikat sekalipun, jika batas-batas tidak dijaga, lelaki dan perempuan bebas bergaul tanpa batasan, ia tetap haram.

Dah tak tahan sangat, kahwin sahaja…lepas tu nak bawak naik Gunung Everest sekalipun, tiada siapa yang halang.

Jangan cuba menghalalkan yang haram!

hanez suraya imam muda hassan

Abang Nara yakin akan lebih ramai selebriti yang akan mengeluarkan pendapat mereka mengenai kontroversi yang sedang hangat ini. Imam Muda Asyraf juga sebelum ini sempat membuat memberi komentar kelakar mengenai isu ini di Twitternya yang bertulis “Press Conference ptg ni bersama Hanez Suraya dll.. Isteri sy pesan.. “Abg jaga mata”.. Hehe“. Apa kata anda?

P.S: Koleksi foto burung yang mengkagumkan


Comments are closed.

Loading...