February 28th, 2020

Kontroversi sengketa yang berlaku antara Ali Puteh dan isteri arwah Abam iaitu Noor Hidayah memang cukup hangat diperkatakan, semuanya didakwa berpunca dari soal harta sehingga pelbagai spekulasi timbul membuatkan keluarga itu pecah belah.

abam bocey

Meskipun apa yang berlaku secara tidak langsung telah mengaitkan dirinya dan mencalarkan imej keluarga, ibu arwah Abam, Sabariah Arshad enggan memikirkan konflik yang terjadi.

Dia tidak ambil pusing dengan kontroversi tersebut kerana Hidayah sendiri yang membuat keputusan untuk keluar dari rumah.

nor hidayah ibu mentua jangan makan harta anak yatim

Saya tahu apa yang berlaku, Ali ada cerita semuanya, tapi saya malas fikir. Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Ikut dialah nak keluar ke, tak nak keluar ke. Saya tak ada nak cakap apa, saya tak hirau tentang itu.

Saya fikir anak saya yang sudah pergi sahaja. Macam mana kehidupan saya selepas ini.

ali puteh kakak ipar

Jelasnya lagi, baik Hidayah atau dirinya, masing-masing tidak pernah berhubung selepas pemergian Abam.

Dia tak ada nombor telefon saya, saya pun tak simpan nombor telefon dia. Saya hanya tahu nombor yang sudah disimpan dalam telefon. Yang ada dalam telefon ni nombor anak-anak sahaja.

ibu abam boceyTerdahulu, Ali  tampil memohon maaf di atas keterlanjuran memuat naik status berbaur emosi dan kasar terhadap kakak iparnya Namun, dia tetap merasa berkecil hati terhadap Hidayah kerana mengeluarkan ungkapan tidak sepatutnya kepada ibu mentuanya agar tidak memakan harta anak yatim, ketika ada pihak datang ke rumah mereka untuk menuntut hutang Abam pada hari keempat kematian arwah.

Sumber Berita : mStar Online


51 responses to “Ikut Dialah Nak Keluar Ke Tak, Saya Tak Hirau – Ibu Arwah Abam Enggan Fikir Konflik Dengan Menantu”

 1. Anonymous says:

  KESIANNYA.. DUIT LAKI DAYAH MAKCIK NAK. LAKI DAYAH DAH TAK DE MCM NI LAYANANNYA

 2. DIA says:

  rasa tak patut ayat tu keluar dr mulut seorang mertua, untong dpt menantu senyap macam dayah… kalau dpt yg jenis balas balik lg haru citer diorang nee… bkn nak cakap lee kalau aku di tempat dayah (pinggan tak retak, nasik tak dingin lee) mmg mertua tu macam nak kita sendiri dah & tak kan putus walau bercerai hidup/mati, tambah ada lak cucu lg lee kan.. dah macam citer kasim selamat (nyonya mansor) lak jd nya.. buang yg keruh & amik yg jernih. semoga semua aman.

 3. MenantuVassstttt says:

  Waktu dulu menantu tu yg jaga ko kan makcik.. menantu lain anak lain ada nak jaga yiihhhjjj

 4. Anonymous says:

  Tak terfikirkn cucu ke mokcik. Menantu jangan di buat musuh. Nanti dia kecik hati. Cucu kau pun tak kenal siapa kau. Atau c Ali tu ada tambah kan perasa dalam cerita dia.. hmmm

 5. min says:

  patutla dayah kuar umah pun…memang takde sape kesahkan dia punnnn

Loading...