December 18th, 2018

Penyanyi Sufie Rashid pada hari Sabtu lalu telah mengikat tali pertunangan dengan ahli perniagaan, Nurulain Md Yusof selepas dua tahun menyulam cinta dalam sebuah majlis yang sederhana di Senawang, Negeri Sembilan.

Majlis tersebut hanya dihadiri oleh keluarga terdekat kedua-dua belah pihak, namun ramai yang tertanya mengapa ibu Sufie mahupun adik beradiknya tidak hadir ke majlis tersebut.

Menerusi akaun Facebook ibunya iaitu Irma Suriana Mahamud, beliau ada memuat naik kenyataan seakan tidak merestui pertunangan anaknya itu. Eh kenapa pula?

Irma turut mengatakan beliau tidak rela dengan pihak yang sengaja ingin mengambil kesempatan dan mempermainkan  anak lelakinya itu. Status tersebut telah mencetuskan pelbagai spekulasi.

Tidak pasti status itu ditujukan kepada siapa, tetapi rata-rata netizen mempercayai ia berkaitan dengan bakal isteri Sufie itu.

Kata orang, kalau hendak berkahwin, restu ibu bapa itu penting agar rumah tangga yang dibina nanti harmoni. Apa-apa pun, kami harap mereka sekeluarga dapat bertemu empat mata dan cuba menyelesaikan segala masalah dengan baik.

Sumber Berita : Facebook Irma Suriana Mahamud

Kredit Foto : Aqo Imran


97 responses to “Ibu Tidak Restu Sufie Rashid Bertunang?”

  1. geleng kepala says:

    hinanya perangai wanita tua ni. lupakanlah mak u tu Sufi, biar dia melalak, maafkan dia. be the matured one. she is obviously childish.

  2. MAK INI HANYA MERESTU ANAK NYA SUFIE DILIWAT PASANGAN DIA. NIKAH SECARA HALAL DENGAN KAUM PEREMPUAN DIA TAK RESTU SESUAI DENGAN AJARAN SATANIC CHURCH PIMPIANN ANTON LAVEY.

  3. dalita says:

    yg penting kerjasama…mak bapak kita kena hormat, tengok cerita Crazy Rich Asians syok cerita tu last2 anak dapat gak kahwin dgn jodohnya sendiri…mak takleh kata apa

  4. joy yah says:

    ckp psl akhlak…anak dpn mata tu ko x tgk ke makcik…dh la x bertudung…lg nak mengata org…ko pun tua2 sebok nak berselfi…

  5. Anonymous says:

    Kenapa mak dia ni cara cakap mcm Sufi ni artis paling popular dalam dunia ni? risau tunang dia tumpang popularity bagai? masalahnya Sufi ni suam2 kuku je!! tkde la popular pon! popular sbb dulu kes tak betul je wakakakakakakak

Loading...