January 22nd, 2020

Kisah keperitan hidup Puteri Balqis sejak minggu lalu mendapat perhatian ramai dan disebalik itu timbul pula pelbagai kontroversi sehingga dia kini menyahaktif akaun Instagramnya.

ibu puteri balqis nafi terima rm100,00

Sebelum ini, hangat diperkatakan dakwaan dimana Balqis mendapat sumbangan sebanyak RM100,000 daripada Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas). Bagaimanapun, perkara itu dinafikan oleh ibunya Norashikin Mohd Aziz.

Norashikin berkata ia hanyalah satu fitnah semata-mata dan mengakui terkilan dengan segala kecaman yang dilemparkan kepadanya dan Balqis serta cerita tidak benar yang terus disebarkan mengenai mereka. Sehingga hari ini, dia dan anaknya masih sibuk menjual buku puisi.

puteri balqis

Terlalu banyak fitnah saya dapat sampai kata Seniman dan Finas bagi RM100,000. Saya tak tahu nak cakap apa lagi. Belum habis satu, timbul pula cerita lain. Nasib baik saya menjual buku, kalau memang kerja saya minta tolong saja, inilah jadinya. Orang pasti akan mengungkit balik.

Pihak yang keluarkan cerita itu bermotifkan sengaja dan memandai-mandai. Setiap hari saya sibuk menjual dan menguruskan penghantaran buku. Berhentilah fitnah kami.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Finas, Ahmad Idham Nadzri berkata, pihaknya tidak pernah memberi sumbangan dengan jumlah yang didakwa itu.

puteri balqis didera

Finas memang ada beri sumbangan kepada Pueri Balqis, tapi tidak dengan jumlah itu. Cuma, saya tak boleh dedahkan berapa. Saya tak tahu pula kalau ada sumber lain. Itu saya tidak tahu.

Terdahulu, gara-gara menyuarakan perancangannya untuk melaburkan sebahagian wang RM100,000 dalam Forex , pelakon Puteri Balqis dikecam teruk netizen. Ramai yang tidak setuju dan berpendapat dia sepatutnya menggunakan wang sumbangan tersebut secara berhemah dan menumpukan kepada rawatan penyakitnya.

Sumber Berita : Harian Metro


10 responses to “Ibu Puteri Balqis Nafi Terima RM100,000, Terkilan Difitnah”

  1. Anonymous says:

    Bukan si alip tu ke y derma 100k tu…adoiii…mak si balkish ni mabuk ketum agaknye…dia lupa ke aritu si anak y beriye jwb nk labur dlm forex dgn duit 100k tu….muda2 lg dh nyanyuk..

  2. Watever says:

    Bila la kisah dua beranak ni habis…lepas satu, satu kisah nye..dh boleh buqt drama episod…

  3. ain suzana says:

    sebenarnya kita tak tahu betul2 cerita mereka. jgn la nak bash selagi tiada bukti. tulis pjg2 karangan kat sini bukan mak dia baca pun.

  4. mimi says:

    Mak dia lagi sakit dari anak, sebenarnya, Anak sakit, sara hidup based on jual buku yang ditulis oleh anak, bersama anak kehulu kehilir, sedangkan anak sakit. Takboleh kerja sebab anak slalu sakit, kena ada depan mata selalu, tapi u bawa dia turun naik public transportation lagi membahayakan dia. Sayang anak ada pelbagai cara, tak semestinya depan mata 24jam saja, anak u depan mata u 24 jam pun kalau dia sakit muntah darah u boleh buat apa? bawa pergi hospital kan? naik apa? jalan kaki? rawat kat hospital guna apa? guna air ke? Fikir elok elok, puan. Letak kebergantungan kita pada Allah. Minta Allah jaga anak u elok elok, sementara u gi bekerja untuk dapatkan rezeki demi menyempurnakan hidup anak. What kind of life you can give to your kid macam ni dengan tak sekolah bagai? for now, yes you and her safe. In future how.

    Bina hidup baru, puan. Masukkan anak ke sekolah. Biar lambat, yang penting u bermula somewhere. U cari kerja yang stabil, yang monthly basis. Bina rutin baru. U go to work, Akish go to school. Weekend, u nak jual buku puisi then teruskan. Pelan pelan. Ramai org kenal Akish, kalau something happen bila u tak dengan dia pun Im pretty sure semua orang easily alerted and will do the necessary action.

    On the other side, I wont commenting on Aqish. She’s just a kid, seorang anak kecil yang sangat sayangkan ibu dia, so dia akan buat apa yang termampu untuk buat ibu dia happy even to the extend sacrifing her own life. Kita yang dewasa ni patut berfikir lebih jauh dari dia. She’s just kid. I hope you both will be blessed always.

  5. korok says:

    elok la jual je puisi tu dr ko sebok nak guna duit anak tuk FOREX…yg nak bg bantuan plak xyah la bg duit…takut salah guna…bg je bantuan dr segi perubatan & sekolah tuk aqish…

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...