Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Ibu Pun Belum Dapat Tengok Lyla Amina, Scha Dan Awal Hampa Tak Dapat Berkumpul Bersama Keluarga Raya Ini

Awal Ashaari Scha Alyahya

Pasangan selebriti terkenal, Awal Ashaari dan Scha Alyahya mengakui berasa kesal dan hampa kerana tidak dapat bersama-sama ahli keluarga yang lain bagi meraikan hari lebaran pada tahun ini.

Akui dengan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP 3.0) bagi membendung wabak COVID-19 daripada terus merebak, Awal dan Scha hanya beraya sesama mereka namun kali ini dengan kehadiran cahaya mata baru iaitu Lyla Amina yang kini berusia hampir empat bulan.

Advertisement

Ujar Awal, masih ada ahli keluarganya sendiri yang masih belum menatap wajah Lyla dan sebelum perlaksanaan PKP 3.0, dia dan isteri punya perancangan untuk memperkenalkan anak kedua mereka kepada ahli keluarganya yang lain.

Namun hasrat itu tidak kesampaian kerana SOP ketat tidak membenarkan amalan ziarah menziarah ketika hari raya itu sekali lagi dikuatkuasakan bermula 10 Mei lalu.

“Ketika Lyla lahir, SOP sangat ketat. Ibu serta ahli keluarga lain tak dapat datang. Jadi mereka mengharapkan ketika hari rayalah mungkin dapat tatap wajah ahli keluarga baru kami. Malah selepas beberapa hari Lyla dilahirkan pun saya tak beri tetamu datang, saya kata nantilah dulu. Bimbang ada apa-apa berlaku sebab anak kecilkan. Raya nanti Insya-Allah dapat jumpa namun hampa.”

Keluarga kecil ini ditemui ketika Majlis Berbuka Puasa dan Pelancaran Amina Food di Cookhouse TTDI, Damansara pada awal Mei lalu.

Scha yang turut berada di sisi Awal ketika majlis itu walau bagaimanapun menganggap apa yang terjadi mempunyai hikmahnya yang tersendiri.

“Ahli keluarga saya yang lain pun tak jumpa lagi Lyla. Tapi nak buat macam mana kan. Kalau kita nak berjumpa pun, mungkin akan datang mudarat baut anak kecil kami. Sebaiknya kami sekeluarga buat apa yang termampu, misalnya berhubung menerusi media sosial dan sebagainya.” ujarnya mengakhiri bicara.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

1 Comment

  1. tecit

    May 19, 2021 at 3:55 pm

    thank u schaa menyuarakan perkara ini. biar penyanyi no 1 negara (not gonna denied it) terase. bior fadann ngn muke die. die igt die special anak die special boleh plak buat majelis org lain xboleh. same jelaa anak kau anak akuu. apsal double standarddddd!

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...
To Top