Written by serenity | March 17th, 2018

Baru-baru ini pengurus Sufian Suhaimi, Mahadzir Mohamad telah menulis komen di Facebook mengenai kisah disebalik putusnya pertunangan antara Sufian dan Elfira.


Mahadhir mendakwa komen-komen ibu Elfira, Filzah Yusoff, mengenai hantaran dan bekas kekasih Sufian hanyalah satu cara untuk merendahkan akhlak Sufian dan menutup kesilapan sendiri, sedangkan dia mengibaratkan Elfira seperti ‘perigi cari timba’ kerana sering menelefon Sufian dan ingin pergi ke mana saja Sufian berada.

Elfira setakat ini tidak memberi reaksi terhadap kenyataan itu, sebaliknya membuat satu Ig Story yang memberi bayangan dia tidak akan memberikan sebarang komen mengenai kenyataan pengurus Sufian yang kini viral itu.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Elfira juga menulis, sekiranya sesiapa merasakan dirinya seorang jahat, tidak perlu buat diri sendiri lebih jahat darinya.

Dua juga menulis “apa-apa sajalah” di Twitter.


Mungkin Elfira merasakan tidak mahu memanjangkan isu dengan membuat kenyataan. Pengikut Elfira menyokongnya untuk berdiam diri, malah meminta semua ahli keluarga Elfira untuk berhenti memberikan kenyataan supaya kesemuanya reda sendiri.

Pada pendapat penulis, mungkin itu juga lebih baik. – beautifulnara.com

35 responses to I Used To Love Bawang, But Now I Am Scared Of It – Elfira Loy

  1. Gapoever says:

    Nxt

    3

    1
  2. Anyn says:

    Takda statement tu tanda btl la perigi cari timba. Sbb tu beria sampai 2 persalinan ko tanggung sensorang. Mak dia pun bawang gak. Bawang besor. Pak dia pun sama. Bawang.
    Kita tgk sejauh mana mak bawang tu nak duduk diam anak sendiri kena bukak aib.

    38

    1
    • Anonymous says:

      Tu lah emak bapa celupar kan sendiri yg buka cerita… tunggulah anak umur 50thn matanglah tu sdh

      16

      1
    • Hahaha says:

      the king and queen of all de bawangs is your mader n fader…kuikui .

      23

      1
    • Anonymous says:

      kita x tau citer sebenarnya..elok jgk el x bg kenyataan sb berbalas2 kenyataan sampai bla?benda yg lepas enough is enough.cm 1 je ak curios…lau betul el tergila2kan ss nape ss plak yg buat lirik frust menonggeng bagai…jgn nk bgtau yg el yg bg lirik tu soh ss nyanyi plak!!!salah satu lirik yg nmpk frust menonggeng tu…”dan x seharusnya ak bertemu dirimu di dunia ini”…!huhu..
      just my 2 cent!NEXT

      1

      16
      • Membawang says:

        masalahnya satu family yang buka cerita sendiri.. kalau dorang x jaja cerita, ada masyarakat kisahhhh? phuuuuuiiiiii

        p/s : Aku lagi kisahkan isu harga bawang yg makin naik

        9

        1
  3. ptui says:

    famili jual anak……

    10

    1
  4. nur sajadah says:

    Mama tak nak komen cuma bersikap profesional antara drama dan realiti kehidupan. Jika betul jawablah ya…

    2

    1
  5. roro says:

    Silence apanya bila kau duk post kat ig la twitter la etc. Macam orang tak tahu kau cakap macam tu pasal apa. Lg elok kau tak post apa2 langsung. Ni satu famili pun memanjangkan cerita. Actually la kan, benda ni bileh je tak panjang berjela. Lepas putus tunang tu, cakap tak da jodoh sudah. Semua pihak baik sufian,el and family tutup buku. Memang org tanya tp ckp je no comment. Lama2 org malas nak tny dan lupakan. Semua teruskan hidup tak payah mention benda lepas . org tetap berspekulasi tp macam aku ckp nanti lama2 org dh tak heran dah. Nasib koranglah.

    30

    0
  6. nur sajadah says:

    Kisah SUFIRA (Suffian& Elfira)

    3

    2
  7. mummy shark says:

    SUFFIAN SESUAI BERPACARAN DENGAN SHERRY ALHADAD SEBAB MASA RANCANGAN MELETOP MEREKA BERDUA NAMPAK HAPPY DAN SERASI

    8

    0
  8. Teacher bedah says:

    Hauk jugak English ko dik lol

    12

    0
    • Cik Bedah says:

      Hauk bebeno ke laut! Beli mekap $10 ribu baik ko blajo English dik

      12

      0
      • Anonymous says:

        Hahaha… Betul 2. Aku pun nyampah btul org up status English campur haduk pastu broken gilerrr .. tulis bm je la dik… Ko xnampak bodoh pun dgn tulis proper bm n Tak nampak bijak pun tulis English broken mix2..

        2

        0
  9. Ally Azman says:

    Senyap tanda setuju!

    3

    1
  10. Noname says:

    Bad….worse than..the worst…
    X tau pula ada new word… badess..

    10

    0
  11. shopia lorren says:

    Ni bknnya diam…ni Nasi tambah…ulam next..plz..sedap ni..

    7

    0
  12. Meluat says:

    EXCUSE ME.. THE HEAD OF ALL BAWANGS IS YOUR OWN MOTHER. CAST AWAY ALL DRAMA BY FOCUSING ON YOUR CAREER AND YOUR BUSHY EYEBROWS. MAKE SURE YOUR PARENTS ZIP THEIR LIPS, REFRAIN THEIR FINGERS FROM TYPING MORE STUPIDITY. FRANKLY SPEAKING, THESE BACK AND FORTH DRAMA BETWEEN YOU, S.S & YOUR PARENTS CREATE MORE HUMILIATION TO BOTH PARTIES. JUST SHUT UP ALREADY. YOUR SUDDEN HUMILITY ADDING THE WORD BITCH IN IT WON’T SOFTEN YOUR PERSONALITY DOWN AT ALL. BETTER CHOICE OF WORD COULD BE MADE TO CONVEY YOUR SO CALLED “GERAM MENYAMPAH TAPI KEKONON HATI PUTIH TAK BERDEBU” TOWARDS PEOPLE’S RESPONSE.

    26

    0
  13. Refer to Meluat says:

    Ade dalam article oh bulan… Aku terbaca dia tulis.. “people can still bitch about it but Alhamdulillah Allah still give me peace and happiness” macam gitu lah lebih kurang..

    4

    0
  14. Aku sebatang kara says:

    Moral of d story jangan cari pasangan kening cam Elfira..kuat jeles tu yg ikut je jantan kehulu hilir?

    6

    0
  15. Anonymous says:

    You mean you are scared of ur MOTHER? Itu la talk too much and now fall into ur own trap makcik bawang.

    5

    1
  16. fishball says:

    maksud dia apa??? bawang?? makcik bawang?? ke apa?? bawang goreng kan sedap pfft apa jek. NEXT

    1

    0
  17. Anonymous says:

    ex kekasih dia baim wong tu dah penah kena agaknya

    4

    0
  18. Bambino says:

    Oh dear. English ke laut dik.

    4

    0
  19. Joyah says:

    Bagi aku x lawa pun dia ni. Perasan je lebih. Perasan diva.

    7

    0
  20. Anonymous says:

    to emotional..irritated …sympathy..badass meanns baik(Iban etnik)

    1

    0
  21. cukur kening says:

    ko protes dengan cukur kening ko dik!!!!

    4

    0
  22. ikan says:

    haha bangang. dah tak jadi kawin dah ler. duk diam2 or pi cari orang lain.

    1

    0
  23. batu lesung says:

    ingat anak – anak je ke pandai pelakon…mak pak dia pn pandai berlakon tau…tapi manakan tumpahnya kuah kalau tak ke lantai kan…apa2 pun…yang baik datangnya dari Allah…yang buruk datang nya dari diri sendiri…semoga semua akan ada penghujung yang baik2 saja…amin

    0

    0
  24. mak cute says:

    ala El ko pun mulut bawang hati bawang…masa bercinta tak hengat…skrg Allah byr cash

    0

    0

Leave a Comment

Optional