Written by Bella | May 29th, 2019

Tidak dinafikan, kemunculan Neelofa sebagai pengacara program hiburan dinantikan ramai setiap kali rancangn itu bersiaran, beliau juga antara selebriti yang sering dijadikan sebagai ‘role model’ atas kejayaannya.

Bagaimanapun, ada cerita kurang enak diperkatakan tentang Neelofa, semalam seorang penaja dekorasi untuk MeleTOP meluahkan rasa tidak puas hati dan kesal dengan sikap Neelofa yang didakwa berlagak diva, tidak menghormati karya seni mereka.

Pemilik Glowing Party House berkecil hati atas tindakan Neelofa yang mengalihkan, serta mencampakkan belon-belon hiasan yang berdekatan dengannya sesuka hati sehingga dekorasi asal menjadi tidak cantik dan kucar kacir.

“Kesal dengan sikap Neelofa, berlagak diva tidak menghormati pihak penaja”

“Dengan belon pun nak tergugat ke?”

Susunan asal

Susunan semula atas permintaan Neelofa

Neelofa pula alihkan, kucar kacir

Mungkin apa yang berlaku ada sedikit salah faham. Kami harap kedua-dua pihak ini dapat bertemu empat mata dan menyelesaikan masalah ini dengan baik.

Sumber Berita : Masviona Muhamad

Kredit Foto : Muhamad Nasron Nasir

104 responses to Hormati Karya Seni Orang Lain – Penaja Kecil Hati, Neelofa Didakwa Berlagak Diva

  1. bravoo_girl says:

    “Tidak dinafikan, Neelofa antara faktor utama mengapa ramai yang gemar untuk menonton program hiburan, MeleTOP, beliau juga antara selebriti yang sering dijadikan sebagai ‘role model’ atas kejayaannya.”

    Ayat pertama nie macam x betul jer… Aku dah bertahun x tengok MELETOP sebab host tah ape2… Aku akan tengok MELETOP kalu host yang lain mengantikan NEELOFA… Sorry ok terpaksa cakap jujur walaupun aku tahu NEELOFA x heran pun dengan komen aku hahahah..

    253

    0
    • Kakek says:

      maksudnya “ramai” tu tak termasuk nko la… adoii…

      11

      10
    • Anonymous says:

      Panjang sgt luahan penaja ni. Nampak sgt dah lama terbuku. Ak tak minat pn neelofa. Tp ak mcm tak faham juga point si sponsor ni nk smpaikan. Dia marah neelofa alih2kan belon dia ke? Kalau itu je issue dia, kenapa meleret2 sgt tu? Cakap point yg dia tak puas hati je dah la. Tak professional la bila semua benda dia nk touch kata x elok. Masa neelofa tgh alih2 tu nape xcakap direct kt dia? Pastu nk amek gmbar before after pulak.

      62

      3
      • Papo jela says:

        Strategy pemasaran daaa

        5

        2
        • Anonymous says:

          baru ni la aku tau nk deco belon ada course smpai overseas. Igt semua org tau ke? Sbb belon je pn.

          32

          0
        • lilo says:

          babe, sblm tgk gmbr aku saspek mmg cantik wow kebabom, sbb katanya merantau seluruh dunia, siap highlight mentioned owner bagai, apooo ! now aku paham ler kenapa lofa rimas, dah gaya macam deco belon celebrate birthday kat tadika sajo

          28

          1
        • Lyn says:

          Yg ckp xlawa ke apa, hormat karya org and dia ada jugak mention, Lofa ubah and make it kucar kacir. Ko ada kt set tu ke? To me, jgn perasan bagus sgt. Ni rancangan tv yg ada macam2 artis jemputan dan nabil hos juga plus kkdg ada hos2 lain. Bukan rancangan Lifestyle Lofa ala2 Kardashian tu utk kau dictate semua benda n nk tunjuk lagak. Hope smeua sponsor2 ni boikot Lofa terus. Ingat, muka cantik je tak cukup nk buat biz. Biz tudung tu pun 100% pakai duit sendiri ke? Sure ada investor gak, loan bank, some sponsors for events etc.. so jgn nk membongak sgt.. other people have also contributed towards ur success

          1

          3
      • minah says:

        Deko belon yang asal tak lawa mana pun, biasa je… kecoh lebih.

        11

        1
        • wekkkkkkk says:

          asal ke x asal bkn persoalan, kerja sudah diberikan utk sesama, knpa perlu nk cantas hasil kerja org, ini akan menghalang org tu dpt kredit akan dtg.
          ( mmg ada dlm sesebuah pekerjaan, aku yg buat keja penat2, ko yg dpt kredit..mcm tulah.)

          umpama kita buat filemlah, org ciplak, apa perasaan pengarah/director..saman je kan..pengajaran..perlu hormat kerja org..lainlah kalau lopak ada kerjasama dgn owner deko belon tu..

          15

          2
    • siti says:

      hahhaha samalah, selalu layan meletop kalau hos wanita ni org lain… kalau neelofa nampak mcm over terutama kalau ada tetamu lelaki yang kacak… nampak sangat gedik di situ

      40

      1
    • AKUPUNRIMAS says:

      AKU BUKAN LA FANS LOFA. TP PADA AKU ISU NI REMEH LA. MMG LA PASAL BELON JE, TP BNDE BOLEH SETTLE TEPI KAN. TAK PERLU KUT KAU NK BUAT KARANGAN PNJG2 MCMNI. LG 1 JUJUR NYA MMG SEMAK PUN ARRANGEMENT DARI SPONSOR. KLU JD AKU, AKU LTK KAT TEPI SUDUT JE. TP HIAS LA CNTIK. NI DH MCM SMBUT BIRTHDAY PARTY DA KAT BLKG TU. HAHAHHA

      50

      7
      • Anonymous says:

        aiiyooyoooo…. lopak time birthday dia elok jer bersusun belon tiap tahun nak belon nakkkk bewwwwloonnnn…
        bila jumpa belon kt set meletop tiba2 jd anti-belon… lopak & rude berpisah tiada.. buat muka lofake.. ramai dtg backup

        21

        2
      • Anonymous says:

        Kan…setuju dgn awak.

        4

        0
      • Neelooek says:

        Setuju. Belon2 camtu aku pun rimas weh. Dahlah kalau jenis takut belon meletop mcm aku ni mmg akan tolak belon jauh2. Fobia tau tak fobia kalau belon tiba2 meletop dekat aku

        5

        4
        • Anonymous says:

          mgkn lopak ni ada sakit..kalau dgr belon meletop, akan terkencing..atau melatah yg lucah, mcm perktaan, luch2 tulah..sapa tahu, hanya kuarga dia je..itulah kekurangan lopak yg kita dh dapat tahu sikit2..

          5

          1
      • Issac says:

        Benda ni maybe nmpk remeh….tp klu org tgk susunan belon truk, spe yg nk ambik syarikat penaja utk buat hiasan event diorg…

        Org lain buat hal, penaja yg busuk

        19

        0
  2. Watever says:

    Rs nye dh byk komplen pasal si lopak ni.to pihak astro still pekak telinga..

    44

    0
  3. Anonymous says:

    FINALLY!!!! syukur

    6

    5
  4. Anonymous says:

    Patot laa aku tgk apesal belon2 kt meletop semalam tu kelam kabut sgt mcm x pandai deco aje wat nyemak belakang guests rupenye ada cerita disebalik tu semua.. Hmm.. Aku pon ade fobia towards belon tapi bila aku attend mane2 function bday yg byk balloon takde pulak aku nak susun deco or tolak2 deco org tu sesuka hati. Fobia belon ni real weh bley buat ko berpeluh2 n takot x pasal2 dekat belon tu n sentiasa in mind set yg belon2 tu akan meletop n cederakan ko, tp due to respect aku akan lawan fobia tu n cuba utk x tersentuh pon dgn belon.

    35

    1
    • Yekeni says:

      I feel you. I ada phobia balloons jugak. Dah cuba try to act cool bila ada budak2 bawak belon tapi bila belon tu termelayang dekat I, I akan still terpekik sikit, natural reaction. I cannot… I cannot….

      9

      0
    • Bukan fan lofa says:

      Me too. Sejenis yg tak boleh tgok belon dekat, rasa mcm nk meletup bila2 masa je. Mercun pun xboleh, kalau tgh buat keje pastu dgar mercun, memg akan stop on the spot buat keje. Guruh kilat pun tak boleh. Kalau dgar, resah gelisah duduk. Walaupun ada air cond/kipas, tapi akan berpeluh jugak sebab nampak guruh kilat sabung menyabung. Kalau kes lofa ni, memg tak la aku nk setuh belon2 tu. duduk jauh je.
      P/s: deko yg asal tu memg nampak cun, lepas lofa suruh ubah sana sini tu nampak serabut.

      6

      0
    • Issac says:

      Klu ada phobio to belon, boleh je die bg tau…boleh la penaja susun baru bg elok…bkn die main tolak2 jd huduh camtu

      10

      0
  5. Anonymous says:

    Its time to change the hosts lah ramai dah menyampah, dhla last week tanye bella soalan bertubi2 mcm x ckup masa nak tanye cube lah respect sket org tu bru je lepas fasa perceraian ko boleh lg tanye bertubi2 mcm x puas hati dah knp, bukan ko yg diceraikan pastu ko plak mcm x puas hati bila nabil suruh rilek.

    51

    1
  6. Bawang goreng says:

    Honestly, lepas yg Neelofa susun balik tu baru aku nmpk ade belon 1 MIL and lagi cantik. Penaja je yg saje nk attention. Bukan nye besar sgt pun beza die lol

    14

    43
    • gardenia says:

      Ko jgn. Aku kenal akak owner party shop ni. Kawan aku dari zaman dia tak start bisnes ni lagi. Baik je org nya.

      20

      2
      • Ngok says:

        So? Baik tu satu hal. Ni org ckp pasal kerja dia. Dah tu kita ni nak amik bulat2 ke idea org lain? Kite x leh contribute ke idea kite? Introduction pasal dia founder saja dah satu karangan. Ntah ape relation dia pon aku tak tau. Nampak sgt amik peluang nak viral n marketing purpose je

        14

        5
      • Anonymous says:

        nampak kat sini macam owner ni memang tak suka atau tak minat lofa.. bila ada isu macam ni berlaku, seronok la dia buat karangan nak burukkan neelofa.. ada peluang kan? benda boleh buat karangan panjang, buat apa nak settle tepi..

        7

        12
        • Mstri says:

          Gile xkck ht…dh pnt2 buat lps tu org nk rsk kn…mngkn nmpk smple…tp bg yg mmbuatnye bsr….lopa ni xptt buat mcm tu…n die xde hk nk ubh2 wlau seinci pn…klo kje jd pngcra..mngcra je la…jgn gtl tgn…slp engko kt st lopa….

          0

          0
    • ? says:

      Serious la mata ko ni? ?

      10

      0
    • Bukan fan lofa says:

      Bg aku susunan asal tu nampak cantik, terletak kt tmpt dia. Lepas lofa ubah sana sini tu jd serabut.

      24

      0
  7. Anonymous says:

    Dhla suka tersasul n x hafal nama2 artis yg x glamer or penaja2 pdhal tgn ada cue card, dh host punye lah lama still bwk cue card lg pls lah bukan ramai sgt pon artis yg dijemput or penaja lainlah ko nak remind psl program2 baru yg ade waktu siaran kt tv kena lah bwk, mmg aku tgk lofa akan berminat nk tanye if artis tu glamer or ade kontroversi je kalau x die akan pass kat nabil siap tanye ko ade ape2 soalan lg x nk tanye sbb aku da xde ape nak tanye wtf?

    46

    1
    • Anonymous says:

      host yg mengacara terlalu banyak menggunakan bahasa inggeris. ni kan program melayu makcik makcik adik adik yg duduk pat kampung atau bandar yg tak fasih berbahasa Inggeris kesian dier org buang air liur lopak ajer coz dier org tak faham aper lopak berbual.

      6

      1
    • Anonymous says:

      nama fattah amin jer dia hafal… selalu nyer nama artis pun lopak tersasul.. apetah lagi penaja

      5

      2
    • Anonymous says:

      alahai, benda kalau nak cari salah orang memang banyak.. kalau hati dah tak suka, memang akan nampak yang buruk saja kan?

      5

      3
  8. faraj says:

    dh Monopause pun berlagak….saya rasa jodoh dia gan Sajat….Jantan2 Handsome dan kaya memang geli dgn Neelofa monopause ni…kikiki..kalau saya jadi Neelofa lah..saya dh bunuh dia, Hidup pun asyik kena hina jerrr…huhuhuhu..

    4

    15
  9. faraj says:

    dh Monopause pun berlagak….saya rasa jodoh dia gan Sajat….Jantan2 Handsome dan kaya memang geli dgn Neelofa monopause ni…kikiki..kalau saya jadi Neelofa lah..saya dh bunuh diri ..Hidup pun asyik kena hina jerrr…huhuhuhu..

    2

    10
  10. Popo says:

    Akak syak lofa fobia dengan belon.
    Tp yg akak xphmnye dah kenapa penaja nie melalut sgt nie. Karangan panjang kemain. Nmpk sgt mmg xsuka lofa kan. Belon je punn. Whatever lah!

    25

    7
  11. kecoh says:

    just pasal susun semula belon pon jadi isu ke kak? kalo betul selama ni takdepe..kenapa baru 1st time jadi..da melantung cmni? alahai kak oi.akak pon nape tak pegi je tegur or bincang masa terjadinya benda tu?kenapa kena bawa keluar camni gak? nak publisiti murahan gak ke cmne? small matter je pon

    16

    8
    • Anonymous says:

      marketing strategy la tu.. biasa la ada orang cuba naikkan rating product sendiri dengan cara burukkan orang.. elok ke macam tu?

      13

      -1
  12. anak makcik bawang says:

    sebenarnya belon2 ni dari deco 1st tu macam semak jugak. serius semak. setakat belon macam tu tak yah kut guna master belon or whatever you call it. takat tiup. ikan tali letak besi kecik tu and susun atas lantai – aku tak belajar belon pun reti. banyak je belon deco yang kau boleh buat.
    aku tak minat lofa. tapi kalau aku kat tempat dia pun aku akan alihkan belon belakang aku… serabut kut.

    43

    1
    • Anony says:

      Aku pun rasa yg sama. Wording 1 Mil tu x clear pun dgn MELETOP tu dh colouful lg aku mmg nmpk serabut je

      16

      1
    • Bee says:

      Aku pun fikir sama. Deko huduh dan semak. Lagik satu come on lah, founder ni tak alert lansung environmental issues. Balloon ni base plastic, satu dunia tgh nk kurangkan penggunaan plastic terumata pada benda yg x perlu cth deko. Takkan die x alert Benda2 mcm ni as she runs party deco punye buss. Sorry Ms founder, ur mengadu domba fails. Essay lebih kpada marketing je.

      17

      2
      • eno says:

        jadah belon base plastic.latex la wey

        6

        1
        • Bee says:

          Eno, sebelum kau jadahkan orang g baca dulu semua past research pasal kenapa balloon category kan dalam plastic waste. Latex tu boleh recycle ke? Kau tak pernah ke Google pasal issue balloon and environment. X pernah eh bace or tgok video berapa bnyak balloon end up in the ocean and dimakan oleh sea turtle, burung migrate and feeds on seahshore crustacean. Kesian kesian. Kalau ade attachment aku dah attach berpuluh2 past research kat sini. Bagi orang mcm kau yg x alert.

          9

          1
  13. Anonymous says:

    Alaaa 1 MIL tu tuka ke tgh je. Sebab Neelofa rse tergganggu/tak selesa kot ade kt blakang die. kalu aku pon rimas. susah nk ber host.
    Bila ltk kt tgh, kaco guest jemputan plak.
    Mmg belon tu agak mengganggu sikit. Maybe kalu belon ke belakang sikit okay kot.

    #justmyopinion
    #bukanpeminatneelofa

    13

    3
    • aakulah says:

      camtu gi la cakap ngan produser kat belakang oi…
      boleh jek suruh tukar…
      ada phobia ke apa apa sebab pn, bukan jadi mandur depan2 org dpn penaja..
      etc..
      tu org cakap perangai x senonoh

      8

      1
  14. Anonymous says:

    aku tengok pun serabut… belon dah colourful.. kerusi pun colourful.. klu aku pn taknak belon belob sebab aku takut belon..

    11

    2
  15. gg says:

    lofa ni dah blh tkr org lain kot. x ske gn lofa sbb bile nabil brgurau die ske wat mke sombong bagak die tu.

    11

    4
    • Anonymous says:

      aku tak nampak dia berlagak pun.. okay sgt2 dia ni.. dia menjadi diri sendiri, tak fake dan boleh dibawa bergurau.. yang penting tak mudah sentap..

      3

      2
  16. Anonymous says:

    Over penaja pon. Nampak sangat tunggu masa nak kutuk lofa

    7

    3
  17. Anonymousjugak says:

    Seni apa seh? Deco cam tahun 70an seriously kak..apa saja dah mcm birthday party dah belon tu over cover semua logo tertutup..aku bukan peminat lofa la but nampat murah set belon..apasal tak taruk badut sekali berdiri kiri kanan

    27

    1
  18. Mira says:

    Booo. #denganbelonpuntergugatke Sama ada dia memang fobia dengan belon atau taknak belon2 tu tersusun belakang dia sekaligus overshadow dia. Siapa yang buat kerja dengan passion akan frust bila org hancurkan hasil kerja dia. Sebab tu dia tulis panjang lebar macamtu. Hormat kerja masing-masing tak susah pun kan? Kalau fobia then bagitau la penaja diorg boleh keluarkan idea lain, takde la belon tu terkumpul semak belakang jemputan.

    18

    4
  19. Anonymous says:

    hahahah weh sebelum tengok gambar tu aku dok baca essay owner ni aku ingat dia punya deco asal2 balloon tu punya la gah. maybe ada balloon arch skali ke ape. sekali weh setakat buh helium dalam tu letak ring pastu letak atas lantai macam birthday party anak sedara aku ke 5, yg tak payah pakai balloon master pun bapak dia beli balloon sendiri pastu letak sendiri atas lantai alahai kak… aku xde la tengok pun meletop mahupun lofa tapi tapi emmmm gigihnya owner

    41

    0
    • aakulah says:

      well sama la ngan lukisan ke apa..
      sapa2 pn boleh melukis..yg lukis lawa pn ramai..
      tp ada ciri2 utk lebih dr org lain..
      tu kalau x tau, kita belajar tengok.
      dieorg tu business bidang tu..
      depa tau la lebih dr enko..

      1

      5
  20. lala says:

    hahahah weh sebelum tengok gambar tu aku dok baca essay owner ni aku ingat dia punya deco asal2 balloon tu punya la gah. maybe ada balloon arch skali ke ape. sekali weh setakat buh helium dalam tu letak ring pastu letak atas lantai macam birthday party anak sedara aku ke 5, yg tak payah pakai balloon master pun bapak dia beli balloon sendiri pastu letak sendiri atas lantai alahai kak… aku xde la tengok pun meletop mahupun lofa tapi tapi emmmm gigihnya owner

    5

    1
  21. anon says:

    memang pun kekwat minah ni
    masa nana dgn lagi sorag buat review satu product
    dia asyik buat memek muka

    11

    5
  22. Nana says:

    Cer uols tgk if artis biase2 jadi guest, Neelofa tak beria pon nak entertain artis tu.. Jika yg dtg artis glamor kemain lagi. Nabil best semua layan tapi sometimes Nabil mcm terpaksa ikut peragai Neelofa. Kesian Anzalna jarang dapat jemputan MELETOP mayb Neelofa lah tu kot tak bagi. Neelofa perasaan je sgt.

    13

    3
  23. Aida Musa says:

    Si lofa ni aku ingat masa jemputan dia penyanyi indonesia ‘aku belum mandi tak tung tuang’ tu, the way lofa treated her like sampah with her disgusted behaviour. Cubalah korang cari dalam youtube ke series tu. Pasal belon, kalau tak suka, bagitahu elok2. Owner belon tu tak puas hati dengan sikap si hajah ni. Dia pun ada cakap, kalau ada apa tak kena boleh bincang. Susahlah kalau sombong tak pijak bumi macam ni ya hajjah. 1 more, aku pernah bekerja di palestin & berbakti di sana selama 2 tahun. Asal orang tegur je duk up cerita dia bagi derma kat palestin tu .. si owner belon, essay awak tu panjang bebenor. Dengan hasil belon yang ditunjukkan, tak berbaloi langsung tulis panjang2 .. maki sebijik dua cukup la! Done komen

    1

    0
  24. anonymous says:

    tak paham aku penaja ni. dah dia mintak tukar. dia client kot. walaupon dia x bayar. tp dia in team of client. lagi satu kau professional patut bila buat adjustment tu should be cantik jugak pasal kata kuraus sampai negara omputih obersea. expectation org kat org yang kursus merata ni patut tinggi. tapi ni kelamkelibut je result dia. apa punyaaa penajaa yg x leh keje ngn obstacle ni. tau complain ajaa.. professionalism mencuriga kan…

    18

    1
    • belonkemapaskempis says:

      betul tu. tak professional. sepatutnya penaja kena jaga hak privasi customer, check back dengan customer dan ikut apa yang diminta. orang kata buruk tu awak cantikkan sahaja lah. kasi je lerr mata neelofa berpinar sampai tak mau balik rumah peluk belon. Sendiri yang nak menaja kena lah terima apa jua cabaran. dato vida taja berjuta lekk je rebut mic. dia taja belon je kemain nak karangan berjela. tak faham

      13

      0
    • Anonymous says:

      exactly, nampak kat sini owner yang tak profesional..

      7

      0
  25. nil says:

    Nampak semak adalah balon berterabur mcm tu..xsalah kot apa yg host meletop tu buat,,perkara remeh aje.. rasa nya penaja yg X professional..
    penonton pun xbole nk focuss..

    9

    2
  26. BELONKEMAPASKEMPIS says:

    hahaha ok la, jujur aku komen gambar lepas susunan semula atas permintaan neelofa tu baru CANTIK. cuma gambar ke 3 tu tak patut lah neelofa buat macam tu sebab nampak kucar kacir. pasal belon je pun awat la buat karangan panjang berjela. aku pun tak tahu kenapa dia tak suka sangat dengan belon tu tapi takdenya dia rasa tergugat sebab belon kau. . bukanlah peminat neelofa mahupun belon. huawahahahha

    alkisah si belon
    kesian belon
    hahahaha

    6

    4
  27. bong cit says:

    level international ke still makan budu gak…asal usul jgn lupa lopa..bajet hot nak2 adik ko…ntah tiber je glamer…bkn artis pun

    3

    3
  28. ChickFlick says:

    I like sususan Neelofa alihkan balloons tu semua drpd jadi backdrop yg blh tenggelamkan hosts and guests yg also berkepala bulat. Bukan lah nak backing Lofa but aturan asal tu mmg serabut and tak dpt focus attention pada host and guests.

    9

    3
  29. feldegast says:

    Satu, ni teknik marketing syarikat. Moga2 viral.

    Keduanya, alih belon je tapi aku tengok still semua belon atas pentas dan dalam skrin tv lagi. Ingatkan buang dari set ke apa owner ni nak meroyan. Siap karangan 3000 patah perkataan.

    1 MIL tu memang eloknya kat tengah pun bukan di tepi. Tak seimbang.

    Nak berbisnes kena hati kental, kalau benda kecik2 gini pun nak sentap alamat tak lama la nak berbisnes.

    9

    0
    • Anonymous says:

      owner ni nampak sangat jenis yang tak boleh terima kalau kritik hasil seni dia.. come on la kan, kalau nk syok sendiri baik tak payah buat bisnes.. jgn bajet good2 je

      6

      1
  30. Anonymous says:

    lopak ni dah memang perangai kurang ajar… meletop jer yg masih nak simpan… byk kes sudah…. nasib ade nabil byk cover rudeness si lopak

    7

    2
  31. Dira says:

    Lopak tue mmg toksik pun..sbb tue la jebat dan nabila hampir nak bercerai. Berlagak diva padahal makan budu jugak.

    4

    6
  32. komentarjujur says:

    Secara jujurnya dari mata saya yang tk berseni ni, second arrangement lagi nampak cantik compared to yg asal.

    Tapi susunan belon waktu last2 live tu memang serabut la. Maybe sbb tu penaja geram kot sbb dh tak nampak cantik & kemas.

    1

    2
  33. BaloonMasterPadaAnakAnak says:

    Maaf cakap susunan belon mmg semak.Sepatutnya belon belon tuh kena tinggikan dari perkataan ‘Meletop’ dan tak perlulah warna warni.Cukup satu warna yg boleh contrast ngan set backdrop Meletop and that 1 Million belon tuh mmg tak leh ngam langsung.Why not use fullword 1 Million in silver color or buat banner ke apa.

    1 MiL means 1 mother-in-law ke camner?
    I tak minat Lofa or tuan punya kedainya karangan.

    12

    0
  34. aakulah says:

    2 2 hampeh..
    Neelofa pn bodoh, jadi mandur bangai..
    x suka suma pi la inform produser dlm bilik elok2 pn…
    x payah nk jadi supervisor bagai depan2 org kalau kite tu di hired bukan sebagai supervisor..
    kalau ada idea elok tu,pi ckp elok2 kat produser,n demand la camana pn supaya penaja susun elok2..
    x perlu nk tunjuk queen control depan org ramai sngt.
    kan x pasal2 org nampak n wat karangan sekarang.
    n sebagai host, cerdik la sikit hafal nama penaja, tunjuk minat kalau artis x famous pn dtg..

    utk company belon lak,
    nk tgk sapa master belon tu,
    susunan huduh..
    x tengok ke studio dh camtu, ko tambah lagi.
    pastu host bertudung cmtu,ko pi letak belon bulat kat belakang,
    mau jadi gambar kepala besar ke apa..
    patut minimalize kan jek quantity belon tu ..
    x payah banyak2 , tulisan Meletop belakang pn dh colourful bagai.
    habis berserabut.

    1

    0
  35. Rosnah says:

    Ginila Neelofa kslau pegi mana2 just focus on yr pengacaraan dgn baik dan jangan biadap sudah

    Betul dia kalau nak tanye orang tu seblm orang tu boleh jawab dia selalu potong dan soal topic laini.

    Aku rasa dia ada share dgn Astro. Dah banyak orang menyampah maseh dia letak d meletop. Station lain pun tak nak amek. diva trang tang tang. Kasi kan Nana lagi hest in the world sopan dan tertib.

    Kurangkan sikit kedivaan anda. Shanaz pun dah menyampah dengan diia. Instagram pun dah tak favourite bephew lagi… yoooo

    Little Jebat sakit pun dia da tak boleh bersuara. Padan muka da kena sound dgn abng ipar. Nabila pun turunkan sikit keegooan nye sbb anak da sakit. Lagi2 his first word is Baba babababa ….. blk sheep

    Mydah2 baby Jebat cepat sembuh. Dan harap family you sekeluarga jgn terlalu herlagak nooo
    Kesian Jebat yg kena tempiasnye… Allahualam

    1

    0
  36. Ziza says:

    i don’t know how to say. Sorry to penaja. Tengok gambar yang penaja susun belon tu, saya pon rasa tak keruan. Macam unbalanced word 1 MIL tu. Saya ada masalah OCD. So, for me, yang neelofa susun tu much better. Maybe kalau neelofa ada masalah OCD or fobia dengan belon, boleh politely cakap pada penaja or producer.

    1

    1
  37. Nani says:

    itupun nak kecoh.. bukannya dia ludah kat belon hang.. atau pi letop belon hang..

    2

    0
  38. Ann Ahm says:

    Dari segi production, memang patut 1 MIL tu letak belakang host sebab 75% masa kamera tertumpu pada host

    Dari segi seni, colourful balloons tu untuk match set & konsep Meletop yang memang asalnya warna warni cam tadika

    Dari segi bisnes pula, Glowing Party House tu adalah penaja. Dalam bisnes, penaja duduk di level atas sebab mereka tak ambil apa duit pun dari penajaan, malah mereka lagi kena keluar modal. Maka hubungannya ialah penaja & ditaja, bukan penaja & client/customer. Pulangan dari tajaan adalah pemasaran & pengiklan yang luas untuk penaja. Maka bila hasil kerja telah diubahsuai hingga objektif kerja tu dah lari (dalam kes ni objektifnya nak highlight acara 1 Million Subscribers), ia secara tidak langsung memberi kesan negatif kepada penaja seolah2 tidak memberikan hasil kerja yang baik yang akhirnya memburukkan reputasi bisnes penaja tersebut

    Sebagai seorang pengacara, peniagawati yang sudah lama berkecimpung dalam industri produksi sebegini, Neelofa sepatutnya lebih arif & professional. Lebih2 lagi, segala perkara tentang produksi telah dipersetujui terlebih dahulu

    1

    0
  39. Anonymous says:

    lopak mcm toksik… mana2 dia ada mesti terbongkar sikap rude

    1

    2
  40. justme says:

    kes penaja ni sama la macam kes zahnita tu.
    kalau memang penaja ada ditempat kejadian dan rasa tak puas hati,
    kenapa tak sound direct je lofa? kenapa perlu angkat isu di ditempat lain?
    adakah ini dikira professionalism juga?
    saya tak minat pun lofa tapi saya tak rasa hanya sebab kau tak suka seseorang,
    kau boleh buat dan cakap sesuka hati.
    kalau setakat nak sound belakang, saya rasa hati owner ni pun bermasalah juga.
    lainlah kalau dah tegur depan2 tapi lofa macam tu jgk, that’s an issue…
    saya setuju pada pendapat yang kata susunan asal pun biasa saja.
    mungkin boleh jadi nampak kat tv, kepala lofa besar ke, terbonjol bulat kat kepala ke apa. perkara kecil sahaja dan boleh dibawa berbincang.
    panggil lofa sendiri dan cakap secara berdepan dengan lofa.
    ni semua ada masalah dengan lofa je angkat dekat media, media sosial la apa.
    mungkinlah rasa seronok kot bila haters lofa bersetuju dengan pandangan dia.
    tindakan owner tu pun dah tunjuk tak professional, macam mana dia nak tegur orang punya professionalism? owner tunjuk sikap professional, matang sbg entrepreneur dulu la baru called out anyone and labelled them unprofessional.
    berjela tulis dia tu owner sedangkan tak perlu, beria mention artis kesayangan malaysia. ni semua unsur sindiran dan perli. tak perlu. grow up… tak suka tak semestinya sesuka hati je nak cakap apa…lagi2 lofa haters… lofa haters kalau mengata, pergh hebat, padahal tak sedar ayat2 dia bagi kat lofa tu sama je biadap. rude. unprofessional person and rude people dont deserved labelled someone else unprofessional and rude.. tapi bak kata pepatah melayu hanya jauhari mengenal manikam…

    5

    0
    • Anonymous says:

      WIN!!!

      0

      0
    • -Sha- says:

      Saya setuju dengan pendapat awak. Kalau tak puas hati cakap secara berdepan. Kenalkan diri saya… Ada apa-apa yang boleh saya bantu? Bincang baik-baik. Tak perlu nak tunjuk humble tak nak orang kenal ke apa. Tak perlu nak tunjuk ego oh aku sponsor jadi orang lain tak perlu kritik kerja aku. Nak berjaya perlu peka dengan sekeliling dengar pendapat dan pandangan orang, tak perlu tunjuk ego dan sentiasa meletakkan clients di depan. Kalau tak tak wujudlah perkataan clients always right betul tak? Lagi satu bila Lofa minta belon tu letak di tengah gunakanlah segala teknik yg ada untuk susun atur bagi nampak cantik dan kemas, tak perlu la nak sabotage perniagaan sendiri lepas tu nak salahkan orang lain. Setiap kerja perlu sentiasa ada plan A to Z barulah orang kata you flexible dalam semua keadaan. Sorry terkomen banyak pula.

      0

      0
  41. Anonymous says:

    rmai btl PENJILAT2 LOPAK DALAM NI…ni org upahan nara ke??????geli pulak aku bc…cukup2 laa nk menagungkan artis ni..bkn diorg bayar bil2 korg pun…y miskin korg…artis2 ko g jln2, dudukkat hotel mewah skit pun x heran psl PENJILAT2 DIA…

    0

    5
    • lilo says:

      akak ni owner belon tu kan? akak senarnya butthurt sebab ramai cakap arrangement asal belon tu memang tak cantik kan?

      2

      0
  42. Anonymous says:

    ak rasa die takut belon…xke melatah dlm live klu pecah belon tu..klu mcm ak,bila kita dlm keadaan takut akn mengganggu concentration…husnuzon jela

    1

    1
  43. Nana says:

    Belon je kot nk kecoh2

    0

    0
  44. Anonymous says:

    baik cari penganti meletop…lagi bagus…

    2

    0
  45. Jantan macho says:

    Heran betul aku, kata xsuka lofa tapi yg dok hadap tgk program ni jugak dah kenapa? Byk lagi program lain yg best & berkualiti..tengok je la. Yg dok nak tgk meletop jugak kenapa? Ke korang ni konpius? Minat lofa ke caner? Tak suka lofa tak payah tengok..as simple as that!

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau diam bitch.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Excuse me, ni rancangan ada macam2 artis jemputan dan hos selain Lofa ada Nabil. Yg korang ni oerasan rancangam ni 100% lofa dah kenapa? Meletop is rancangan hiburan bukan rancangan lifestyle Lofa ke apa. Stop being so perasan bagus dan belajar adab dan hormat org

      0

      0
      • Jantan macho says:

        Ngok! Apsal rancangan lain xde artis korg minat ke? Kesian..nak jugak hadap program ni lepas tu nak mengata lofa & nabil. So ayat mudahnya.. tak yah la tgk meletop ni, bila korang tak tgk, rating dia jatuh then terus la dorg tukar hos or terus tamatkan rancangan ni..paham? Tu pun nak kena explain ke???

        0

        0
  46. Naddd says:

    susuna asal memang dah tak cantik. sepatut nya balloon tu, jangan la cover backdrop perkataan meletop. susun la balloons tu, adjust tinggi and rendah to make sure tak cover ‘meletop’ kat belakang. Dah balloons tak tersusun, tak selari dengan background, memang nampak bersepah. u need to plan well, mana satu yg need to be stand-out. dont think about ur balloons je, think about the guests and hosts on the stage as well. learn from this please.

    0

    0

Leave a Comment

Optional