Written by Bella | May 29th, 2019

Tidak dinafikan, kemunculan Neelofa sebagai pengacara program hiburan dinantikan ramai setiap kali rancangn itu bersiaran, beliau juga antara selebriti yang sering dijadikan sebagai ‘role model’ atas kejayaannya.

Bagaimanapun, ada cerita kurang enak diperkatakan tentang Neelofa, semalam seorang penaja dekorasi untuk MeleTOP meluahkan rasa tidak puas hati dan kesal dengan sikap Neelofa yang didakwa berlagak diva, tidak menghormati karya seni mereka.

Pemilik Glowing Party House berkecil hati atas tindakan Neelofa yang mengalihkan, serta mencampakkan belon-belon hiasan yang berdekatan dengannya sesuka hati sehingga dekorasi asal menjadi tidak cantik dan kucar kacir.

“Kesal dengan sikap Neelofa, berlagak diva tidak menghormati pihak penaja”

“Dengan belon pun nak tergugat ke?”

Susunan asal

Susunan semula atas permintaan Neelofa

Neelofa pula alihkan, kucar kacir

Mungkin apa yang berlaku ada sedikit salah faham. Kami harap kedua-dua pihak ini dapat bertemu empat mata dan menyelesaikan masalah ini dengan baik.

Sumber Berita : Masviona Muhamad

Kredit Foto : Muhamad Nasron Nasir

104 responses to Hormati Karya Seni Orang Lain – Penaja Kecil Hati, Neelofa Didakwa Berlagak Diva

  1. Dira says:

    Lopak tue mmg toksik pun..sbb tue la jebat dan nabila hampir nak bercerai. Berlagak diva padahal makan budu jugak.

  2. komentarjujur says:

    Secara jujurnya dari mata saya yang tk berseni ni, second arrangement lagi nampak cantik compared to yg asal.

    Tapi susunan belon waktu last2 live tu memang serabut la. Maybe sbb tu penaja geram kot sbb dh tak nampak cantik & kemas.

  3. BaloonMasterPadaAnakAnak says:

    Maaf cakap susunan belon mmg semak.Sepatutnya belon belon tuh kena tinggikan dari perkataan ‘Meletop’ dan tak perlulah warna warni.Cukup satu warna yg boleh contrast ngan set backdrop Meletop and that 1 Million belon tuh mmg tak leh ngam langsung.Why not use fullword 1 Million in silver color or buat banner ke apa.

    1 MiL means 1 mother-in-law ke camner?
    I tak minat Lofa or tuan punya kedainya karangan.

  4. aakulah says:

    2 2 hampeh..
    Neelofa pn bodoh, jadi mandur bangai..
    x suka suma pi la inform produser dlm bilik elok2 pn…
    x payah nk jadi supervisor bagai depan2 org kalau kite tu di hired bukan sebagai supervisor..
    kalau ada idea elok tu,pi ckp elok2 kat produser,n demand la camana pn supaya penaja susun elok2..
    x perlu nk tunjuk queen control depan org ramai sngt.
    kan x pasal2 org nampak n wat karangan sekarang.
    n sebagai host, cerdik la sikit hafal nama penaja, tunjuk minat kalau artis x famous pn dtg..

    utk company belon lak,
    nk tgk sapa master belon tu,
    susunan huduh..
    x tengok ke studio dh camtu, ko tambah lagi.
    pastu host bertudung cmtu,ko pi letak belon bulat kat belakang,
    mau jadi gambar kepala besar ke apa..
    patut minimalize kan jek quantity belon tu ..
    x payah banyak2 , tulisan Meletop belakang pn dh colourful bagai.
    habis berserabut.

  5. Rosnah says:

    Ginila Neelofa kslau pegi mana2 just focus on yr pengacaraan dgn baik dan jangan biadap sudah

    Betul dia kalau nak tanye orang tu seblm orang tu boleh jawab dia selalu potong dan soal topic laini.

    Aku rasa dia ada share dgn Astro. Dah banyak orang menyampah maseh dia letak d meletop. Station lain pun tak nak amek. diva trang tang tang. Kasi kan Nana lagi hest in the world sopan dan tertib.

    Kurangkan sikit kedivaan anda. Shanaz pun dah menyampah dengan diia. Instagram pun dah tak favourite bephew lagi… yoooo

    Little Jebat sakit pun dia da tak boleh bersuara. Padan muka da kena sound dgn abng ipar. Nabila pun turunkan sikit keegooan nye sbb anak da sakit. Lagi2 his first word is Baba babababa ….. blk sheep

    Mydah2 baby Jebat cepat sembuh. Dan harap family you sekeluarga jgn terlalu herlagak nooo
    Kesian Jebat yg kena tempiasnye… Allahualam

  6. Ziza says:

    i don’t know how to say. Sorry to penaja. Tengok gambar yang penaja susun belon tu, saya pon rasa tak keruan. Macam unbalanced word 1 MIL tu. Saya ada masalah OCD. So, for me, yang neelofa susun tu much better. Maybe kalau neelofa ada masalah OCD or fobia dengan belon, boleh politely cakap pada penaja or producer.

  7. Nani says:

    itupun nak kecoh.. bukannya dia ludah kat belon hang.. atau pi letop belon hang..

  8. Ann Ahm says:

    Dari segi production, memang patut 1 MIL tu letak belakang host sebab 75% masa kamera tertumpu pada host

    Dari segi seni, colourful balloons tu untuk match set & konsep Meletop yang memang asalnya warna warni cam tadika

    Dari segi bisnes pula, Glowing Party House tu adalah penaja. Dalam bisnes, penaja duduk di level atas sebab mereka tak ambil apa duit pun dari penajaan, malah mereka lagi kena keluar modal. Maka hubungannya ialah penaja & ditaja, bukan penaja & client/customer. Pulangan dari tajaan adalah pemasaran & pengiklan yang luas untuk penaja. Maka bila hasil kerja telah diubahsuai hingga objektif kerja tu dah lari (dalam kes ni objektifnya nak highlight acara 1 Million Subscribers), ia secara tidak langsung memberi kesan negatif kepada penaja seolah2 tidak memberikan hasil kerja yang baik yang akhirnya memburukkan reputasi bisnes penaja tersebut

    Sebagai seorang pengacara, peniagawati yang sudah lama berkecimpung dalam industri produksi sebegini, Neelofa sepatutnya lebih arif & professional. Lebih2 lagi, segala perkara tentang produksi telah dipersetujui terlebih dahulu

  9. Anonymous says:

    lopak mcm toksik… mana2 dia ada mesti terbongkar sikap rude

  10. justme says:

    kes penaja ni sama la macam kes zahnita tu.
    kalau memang penaja ada ditempat kejadian dan rasa tak puas hati,
    kenapa tak sound direct je lofa? kenapa perlu angkat isu di ditempat lain?
    adakah ini dikira professionalism juga?
    saya tak minat pun lofa tapi saya tak rasa hanya sebab kau tak suka seseorang,
    kau boleh buat dan cakap sesuka hati.
    kalau setakat nak sound belakang, saya rasa hati owner ni pun bermasalah juga.
    lainlah kalau dah tegur depan2 tapi lofa macam tu jgk, that’s an issue…
    saya setuju pada pendapat yang kata susunan asal pun biasa saja.
    mungkin boleh jadi nampak kat tv, kepala lofa besar ke, terbonjol bulat kat kepala ke apa. perkara kecil sahaja dan boleh dibawa berbincang.
    panggil lofa sendiri dan cakap secara berdepan dengan lofa.
    ni semua ada masalah dengan lofa je angkat dekat media, media sosial la apa.
    mungkinlah rasa seronok kot bila haters lofa bersetuju dengan pandangan dia.
    tindakan owner tu pun dah tunjuk tak professional, macam mana dia nak tegur orang punya professionalism? owner tunjuk sikap professional, matang sbg entrepreneur dulu la baru called out anyone and labelled them unprofessional.
    berjela tulis dia tu owner sedangkan tak perlu, beria mention artis kesayangan malaysia. ni semua unsur sindiran dan perli. tak perlu. grow up… tak suka tak semestinya sesuka hati je nak cakap apa…lagi2 lofa haters… lofa haters kalau mengata, pergh hebat, padahal tak sedar ayat2 dia bagi kat lofa tu sama je biadap. rude. unprofessional person and rude people dont deserved labelled someone else unprofessional and rude.. tapi bak kata pepatah melayu hanya jauhari mengenal manikam…

    • Anonymous says:

      WIN!!!

    • -Sha- says:

      Saya setuju dengan pendapat awak. Kalau tak puas hati cakap secara berdepan. Kenalkan diri saya… Ada apa-apa yang boleh saya bantu? Bincang baik-baik. Tak perlu nak tunjuk humble tak nak orang kenal ke apa. Tak perlu nak tunjuk ego oh aku sponsor jadi orang lain tak perlu kritik kerja aku. Nak berjaya perlu peka dengan sekeliling dengar pendapat dan pandangan orang, tak perlu tunjuk ego dan sentiasa meletakkan clients di depan. Kalau tak tak wujudlah perkataan clients always right betul tak? Lagi satu bila Lofa minta belon tu letak di tengah gunakanlah segala teknik yg ada untuk susun atur bagi nampak cantik dan kemas, tak perlu la nak sabotage perniagaan sendiri lepas tu nak salahkan orang lain. Setiap kerja perlu sentiasa ada plan A to Z barulah orang kata you flexible dalam semua keadaan. Sorry terkomen banyak pula.

  11. Anonymous says:

    rmai btl PENJILAT2 LOPAK DALAM NI…ni org upahan nara ke??????geli pulak aku bc…cukup2 laa nk menagungkan artis ni..bkn diorg bayar bil2 korg pun…y miskin korg…artis2 ko g jln2, dudukkat hotel mewah skit pun x heran psl PENJILAT2 DIA…

    • lilo says:

      akak ni owner belon tu kan? akak senarnya butthurt sebab ramai cakap arrangement asal belon tu memang tak cantik kan?

  12. Anonymous says:

    ak rasa die takut belon…xke melatah dlm live klu pecah belon tu..klu mcm ak,bila kita dlm keadaan takut akn mengganggu concentration…husnuzon jela

  13. Nana says:

    Belon je kot nk kecoh2

  14. Anonymous says:

    baik cari penganti meletop…lagi bagus…

  15. Jantan macho says:

    Heran betul aku, kata xsuka lofa tapi yg dok hadap tgk program ni jugak dah kenapa? Byk lagi program lain yg best & berkualiti..tengok je la. Yg dok nak tgk meletop jugak kenapa? Ke korang ni konpius? Minat lofa ke caner? Tak suka lofa tak payah tengok..as simple as that!

    • Anonymous says:

      kau diam bitch.

    • Anonymous says:

      Excuse me, ni rancangan ada macam2 artis jemputan dan hos selain Lofa ada Nabil. Yg korang ni oerasan rancangam ni 100% lofa dah kenapa? Meletop is rancangan hiburan bukan rancangan lifestyle Lofa ke apa. Stop being so perasan bagus dan belajar adab dan hormat org

      • Jantan macho says:

        Ngok! Apsal rancangan lain xde artis korg minat ke? Kesian..nak jugak hadap program ni lepas tu nak mengata lofa & nabil. So ayat mudahnya.. tak yah la tgk meletop ni, bila korang tak tgk, rating dia jatuh then terus la dorg tukar hos or terus tamatkan rancangan ni..paham? Tu pun nak kena explain ke???

  16. Naddd says:

    susuna asal memang dah tak cantik. sepatut nya balloon tu, jangan la cover backdrop perkataan meletop. susun la balloons tu, adjust tinggi and rendah to make sure tak cover ‘meletop’ kat belakang. Dah balloons tak tersusun, tak selari dengan background, memang nampak bersepah. u need to plan well, mana satu yg need to be stand-out. dont think about ur balloons je, think about the guests and hosts on the stage as well. learn from this please.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini