Written by Bella | October 18th, 2018

Siapa yang tidak kenal dengan perangai selamba dan ‘masuk air’ pelakon Sharifah Sakinah? Baru-baru ini beliau ada memuat naik sebuah foto yang menjadi perhatian netizen.

Sakinah sekali lagi dikecam apabila menayang pusatnya di akaun Instagramnya. Sebenarnya, beliau ingin menyampaikan satu mesej yang mendalam disebalik muat naik tersebut. Menerusi ruangan kapsyen, selebriti itu mahu mengajak orang ramai untuk tampil yakin dan menghargai ketidaksempurnaan diri masing-masing.

Walaubagaimanapun, rata-rata netizen masih merasakan tidak patut untuk Sakinah mendedahkan auratya selian menggelar pusatnya itu hodoh dan macam-macam lagi. Ada juga yang menasihati beliau untuk menjaga sensitiviti agama Islam.

Mungkin cara Sakinah itu mengundang rasa kurang senang orang ramai tapi ada kalanya kita harus buka sedikit minda dan memahami mesej yang cuba disampaikan.

27 responses to Hodohnya, Tolong Tutup Sikit – Netizen Kritik Sharifah Sakinah Tayang Pusat Di Instagram

  1. faraj says:

    memang dia Hodoh dr Dulu lah..!! dia menang ASTRO Warna pun entah camner Mungkin Penerbit tu tutup mato kot ..!!! kalo laki dia yg nk tumpang glamer tu tutup mata kot masa mengawan..!!! hihihi

    7

    0
    • geli says:

      Maka bermulalah pervert-pervert semalaysia comment. Pusat pun dah naik nafsu syahwat.

      9

      4
      • Juli says:

        Bkn sbb naik nafsu syahwat cik geli ooii..itu aurat bagi penganut beragama Islam..sb kinah mulut longkang ni katanya org Islam..Tu je nk ckp..
        P/s: Tak faham apa tu aurat sIla Google..

        4

        1
      • Ustaz Texas Chicken says:

        ala biar le apa dia nak buat, dosa pahala tu di tentukan oleh tuhan dgn dia bukan dgn korang. Kubur masing2, jaga rumah tangga korang cukup la, tak yah kacau orang. Nasib la kalu aku nak bogel sekali pun, pasal korang nak ambil kisah. Udah la nak jadi terlebih islamik, orang pun dah jelak dengan sifat2 yg nak jaga tepi kain orang.

        1

        10
        • Anonymous says:

          agaknya kamu slh seorg peserta pesta bogel kt melaka tu yg kena tgkp..sbb tu meroyan kt sini.

          5

          1
        • elin says:

          assalamualaikum ustaz texas chicken…. jauhkan lah dari terkeluar ayat dari mulut kubur masing2…. tidak salah untuk menegur.. tapi kene dengan cara nya… semoga kita semua mendapat hidayah.

          4

          0
        • ghadisk says:

          aku xkesah ko nk kuar sttmnt cmni klau bile ko mt ko blh jln pi kubor sdiri..ok?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kalu ko bkn islam..patut sgtlah pandangan kau..sbb kau jahil..klu kau islam..hindarlah dr propa bgtu..bimbg org lain tpngaruh ngn pandangan songsang kau..kami umat Islam..bukan setakat jaga diri sendiri,masyarakat islam kena saling ingat mengingati..sbb kami sayang saudara seislam kami..lagi pun kalau kami biar sesuatu keburukan..kalau Allah nak turun bala…kitorang pun kena sekali…understand?

          0

          0
        • tipahhhhh says:

          Eh Ustaz Texas ciken, pegi terbalik la ko nak bogel ka, meraung ka melalak ka, ya itu ko punya hal selagi ko idup, Allah bg akal tp xnak guna pi lantak kola nk terlangkup terlentang pun. tapi perlu diingat, ko tu xbergolek masuk kubur sendiri ye, xberkapan n mandi sendiri ye.ingat tu ingat kancilllll..jgn takbur sgt kalau bagi statement tu. ko nak idup sgt mcm org xde tamadun, xde pegangan xde agama pi duduk gua sana merepotla ko sorang2..

          0

          0
        • wekkkkkkk says:

          ustaz chicken tak cpt melatah, nk reply bagai, kalau wekk, wekk akan reply sbb nk perbetulkan. Relex tenang betulah Ustaz chicken..
          hehehehe

          0

          0
  2. akak sado says:

    inilah yg dinamakan PUSAT perhubungan awam….memang melibatkan orang awam, dosa orang tgk aurat awak…ko ni la manusia paling xtau malu skainah oiii…sian sikit kat laki ko..sian juga kat followers ko yg scroll2 ig skali nampak pusat ko..jgn ckp “tak suka sila unfollow’….dorg suka je nk tgk lifo ko, tapi bukan perangai bingai ko

    7

    0
  3. Wekkkkkkk says:

    Masa besr aktif dgn itu ini trmasuk gym kn.
    Masa kecik terlalu lsk gamaknya sbb tu tali pusat tercabut belum smpai waktu nya sbb tu pusat tak cantik dan x tenggelam.
    Yg tenggelm tu cantik..boleh letak duit 5 sen..yg timbul tu hodoh bentuknya.
    Tak mengapa..asalkan x sakit..betul tak.
    Tetapi jika betik kamu ada puting timbul..itu lebihh baik dari pusat timbul.
    Fhm ke apa wekk taip..

    2

    0
  4. faraj says:

    Ni semua Najib punya pasal……hepi sgt arini WAk Jahid kimak tu kena serah Diri kt SPRM…semuga duduk lah diam2 kat River Bamboo selamanya WAK Kimak tu..( Zahid)

    1

    7
    • Anonymous says:

      Ingatkn najib dan geng2 umno je kena..tapi sedarkh anda semua..bumiputera punya ” hak ” sikit2 di sisihkan.
      Semua bumiterpalit…pmbinaan masjid d kurgkn..srjk di tmbahbaikn..pencen akan di mansuhkn..uitm di kurangkn unit..etc..x tersebut.
      Sungguh banggakn..mari kita bumi buat kenduri bsr2..ketawakn kita.

      6

      2
    • LOOKDEEPER says:

      sorry bodonya ko ni..dahlah letak nama faraj (tepuk dahi)
      ko kena buka mata ko luas2 dan rajin2kan diri membaca tuk cari kebenaran
      jangan jadi buta

      4

      0
  5. Jga2 la says:

    Nk kite tmpil ykin x prlu kot tyang pusat..aq tgk ko kurus kring pn tau ko jga bdan.bhya tyang pusat ni,skrg setan da byk

    4

    0
  6. Anonymous says:

    motif dia – saja create publisiti n kontroversi utk kekal relevan dlm industry. klu tak camtu, by now takda sapa dh igt dia ni

    1

    0
  7. lina says:

    sukahati dialaa .. pusat dia .. x habih habis mengutuk

    1

    2
  8. ex-fans lofa says:

    pelik aku tak de lah seksi mana.. sbab sebelum ni dia ada pakai lagi seksi dari ni kan.. nara tak nak up lofa pakai baju same dgn kain buruk ke ? kecoh kat twitter.. bhahahahaha sian lofa.. pakai apa pun tak kena,, itu lah try hard sangat.. kikiki..

    2

    4
  9. Anonymous says:

    zizi kirana tu lagi seksi.. x pulak up dlm nara nih..minta di kutuk

    2

    0
  10. Pikio pikio says:

    Memang tu pusat dia. Tapi Kinah should keep it to herself . Keep it bawah your blouse bukan untuk tatapan ramai. Bila orang kecam tu bukan sebab naik syahwat bila tenguk pusat but cos it is just improper. Belajar belajar lah do and donts .. in Malaysia ni. Jangan ikut sedap hati ko saja. Get it Kinah? Buang Perangai lepas laku tu ya

    3

    0
  11. Alanice says:

    Moral : jgn czer

    1

    0
  12. amni says:

    mesej apalah nara wei. byk cara lain nak sampai mesej drpd cara ………….

    0

    0
  13. ara says:

    Laki dia dayus weiii…bini tayang sume ok jer….eeee malu la jd lelaki dayus

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Org melayu. Nmpk pusat sikit terus meroyan ilang siuman. Tapi web history penuh pornsites. Bangsa yg bangang.

    0

    2
  15. haha says:

    hurm..pakai kasut yeezy mahal..jeles I tgk dia dapat beli kasut tu..

    0

    0
  16. Entah la says:

    Tayang pusat dh kecoh bkn ke sakinah ni mmg seksi apa nk heran korang teguh pn dia buat xtau je jd lantak dia la dosa dia suami dia tangung klu dia kesiankn suami dia xdenya dia nk pakai mcm tu

    0

    0

Leave a Comment

Optional