Written by AbangNara | January 24th, 2014

Hisyam Hamid kini sedang meningkat naik kepopularitiannya menerusi watak Harith di dalam drama Ariana Rose. Orangnya memang kacak, mempunyai senyuman yang memikat dan pandangan yang mampu mencairkan hati para gadis. Namun sekiranya anda berniat ingin menjadikan Hisyam sebagai kekasih hati, lupakanlah hasrat tersebut. Hisyam Hamid sudah pun berkahwin dan bahagia di samping isteri dan 2 orang anaknya.

biodata hisyam hamid

Abang Nara respek dengan Hisyam Hamid yang tanpa berselindung dan segan silu mengakui status perkahwinannya itu. Kalau artis lain kadang-kadang ada yang nak sorokkan. Konon takut populariti jatuh. Berasal dari Singapura, Rosmawati Hanafi telah menjadi bunga di hati Hisyam sejak 8 tahun yang lalu. Kata Hisyam kepada Harian Metro:-

Saya tak pernah nak sembunyi apa-apa mengenai status perkahwinan. Benda itu tak betul. Sejak kahwin 8 tahun lalu, saya cukup terbuka mengenai status saya.

Jauh sekali menafikan atau menyorok saya sudah ada isteri dan 2 anak. Tak baik, kecil hati isteri kalau saya buat begitu.

Mungkin ramai lagi tak begitu kenal latar belakang saya, tapi untuk kata saya sorok status, itu tak betul. Peminat yang mengikuti kerjaya saya tahu siapa isteri dan anak saya.

Malah kalau ada yang bertanya pun, saya tak keberatan mengaku saya sudah berkahwin.

biodata hisyam hamid

Comel-comel sungguh anak Hisyam Hamid ini. Semoga masjid yang dibina akan kekal bahagia sehingga ke akhir hayat. Semoga rezeki Hisyam juga semakin murah dalam bidang lakonan. Buat peminat pelakon ini, anda bolehlah LIKE Facebook HisyamHamid FanClub. Lagi beberapa gambar pelakon kacak ini dengan membaca artikel sepenuhnya.

biodata hisyam hamid
biodata hisyam hamid
biodata hisyam hamid
biodata hisyam hamid
biodata hisyam hamid
biodata hisyam hamid
biodata hisyam hamid
biodata hisyam hamid

76 responses to Hisyam Hamid Akui Sudah 8 Tahun Berkahwin

  1. abg engineer yg sbnr says:

    dia mmg ansem, merembes tgk kot…untung bini dia woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    0

    0
    • Lembu Gemok says:

      good job…semoga perkahwinan berkekalan selamanya..in shaa Allah..

      P/S: Gambar last tu Hisham dgn Ajak Shiro ker?hahaha…

      0

      0
      • B says:

        TAK LA HENSEM MANA KOT….BIASA2 JE….

        0

        1
        • malingsia itu maling says:

          artis Malingsia udah jelik tua lagi. kalo di indo semua heronya muda remaja tuu, lihat deh anak nya so old fashion…hahahha, iya lah tinggal di KL hanya bisa ada KLCC, ewwwww kampungan bangat.

          0

          2
        • Fahrin Ahmad says:

          aku hensem lagi kottt…klik me pliss..

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          bagus, kahwin dapat elakkan maksiaat…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Eh Indon Bodoh! Berambus la kau dari Msia. Tinggal kat Msia,cari makan di Msia ada hati nak kutuk. Kau dekat Indon tu ntah jamban pun tak ada kat rumah, hidup merempat. Blah lah

          1

          0
        • anak malaysia says:

          Batak punye indon..puak ko gak yg belambak jd kuli kt malaysia ni kan..klcc je ke yg ko knal kt malaysia ni??kesian..dahla bangang,bodo plak tu..bajet best sgt la tu sinetron negara dia yg asyik2 zoom muka org..eii batak batak

          0

          0
      • lana says:

        Yang gambar last tu bukan Ajak Shiro, dia anak pelakon Fauziah Zee dan S Roslee..

        0

        0
        • Olga says:

          bakal pengganti AA.. yela Aaron kan dh tua 40 an…
          sekrang ni kena la cari hero fresh2… mesti AA rasa terancam kan.. sbb tu skrg c Diyana bini AA tu bertudung.. konon nak nampak syumul di mata peminat AA…

          0

          0
      • malingsia itu maling says:

        jelik bangat sich artis Malingsia…hahaha, kalo di indo yg kayak ini hanya bisa jadi satpam atau penjual bakso ekstra aja tuh

        0

        1
        • malayshit says:

          punya KLCC aja bangga…kampungan bangat artis Malinggg, kami sebagai warga indo ngak heran sama KLCC jelik maling ituuu

          0

          0
        • sue says:

          gile ea?? die artis singapore la …

          0

          0
        • Anti-IndonPenyangak says:

          Jangan sibuk nak baca blog dari Malaysia. pegi main jauh-jauh.. shuh shuh shuh!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Indoh Bodoh ni memang gila. Cukup berdedikasi kau nak komen dekat sini kan. Maklumlah hidup daif, satu harta pun tak ada. Dengki cemburu membuak2. Apasal kau kerja kat Msia ye. Balik Indon la wei.

          0

          0
        • Indon Kotor says:

          Eh orang indon ni lebih-lebih plak… dah la datang tak paham bahasa ada hati plak nak bajet ok… dah terang dia tulis orang pelakon ni dari singapore… yang dia pi kutok2 org malaysia pe kes… tak perasan ke yang dia kutok tu negara yang dia cari makan… dah la beterabur org indon jadi bitch kat sini xcukop dengan jadi pembantu rumah sedap2 plak dia kutok org malaysia…
          dasar indon miskin !!!

          sakit plak ati aku !

          0

          0
        • Sfgh says:

          bising la hg ..aku tengok hero2 endon sial suma mcm muka buruh endon yg mai cari rezeki kat malaysia nih..actually dia 2 bkn malaysia but singaporean..

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          helo malingdon ! pesal kau cakap macm tu dengan artis Malaysia ! kau cakap tu memang betol artis2 indon memang cantek n hensem tapi kau tk boleh cakap n hina2 artis Malaysia goblok !!!

          0

          0
        • sabar says:

          to user using name “Siti Khadijah Binti Muhammad” nak cakap bende tak sekolah FIKIR panjang sikit nak guna nickname

          0

          0
      • Aaron Aziz says:

        ye la, kalau dia ni dah kahwin pun.
        apa masalahnya?

        0

        0
        • Siti Khadijah Binti Muhammad says:

          hensemnye… boleh x nak jd isteri no 2?
          mesti boleh puaskan nafsu i yg bergelora ni!

          0

          0
      • abang yang tak bangang says:

        woii malingsia itu maling! berani kau curi tulang pastu online pakai desktop aku ye. tak gune punyer bibik indon!! pegy smbung buat keje. aku balik ni aku nak tngok semua spende ngan boxer aku siap di iron dan dilipat! klu tak aku iron muka kau

        0

        0
      • karipap sedap says:

        lembu gemok:-
        kalau yg last tu u ingat ajak shiro… i plak ingat pompuan pakai tudung tu mak diana daniel..hahahhaha…hape ke jadahnye mak diana daniel kat situ…
        opssss…..terlebih sudah……

        0

        0
      • Anonymous says:

        untuk dikatakan sama persis orang indon pn kami malu apa lagi kami mau bangga sama artis indon…weckkkk,muntah hijau dong… yg datang malaysia pun semua muka 20cen ade hati mau kutuk-kutuk org sini..hahaahhahahaha,malu gue..

        0

        0
    • Anti Jantan Ting Tong says:

      Bagus mcm ni… buat apa nak sorok status… tengok Aaron Aziz.. laku je walaupun dah kahwin… rezeki ada di mana mana

      0

      0
    • Adi Putra says:

      Alaaaaa dh bini cantik, rambut pun blonde, pandai bergaya voque gitu..body pun bergetah..leh lah mengaku dh kawen..cuba kalau bini mcm tutttt..sape nak mengaku kan???!

      0

      0
    • Saonah Salamon says:

      HENSEMNYA STIM MAK NENGOK NI !!

      0

      0
  2. kira retis jujur le ni..jaga family tu elok2 sbb wife blh tahan cantik n anak2 pun cute

    0

    0
  3. zie says:

    dgn pngkuan ni…pmnt lg btmbh2 ada la..pmnt skrg pndi mnilai okey…sukeeee..

    0

    0
  4. N says:

    comelnyaa wife dia.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    very love you, minat sangat

    0

    0
  6. peanut says:

    saudara mara dgn Aaron la nie..sama la kita..

    0

    0
  7. neng says:

    Comel bini die.. bagus tk main putar2 belit soal status..makin minat pulak dengan hisyam ni.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    HATI HATI… SEMAKIN TINGGI POHON SEMAKIN KENCANG ANGIN BERHEMBUS

    0

    0
  9. izuraa kartinaa says:

    Muka da hensem tapi tang hidung tu aku kurang berkenan.. Hohooooo..

    0

    0
  10. izuraa kartinaa says:

    dia mmg hensem tapi tang hidung tu aku kurang berkenan.. Hohooo..

    0

    0
  11. klcc says:

    very the chuck bass okkkk hensem nokkksss

    0

    0
  12. vavavoom says:

    Semoga sejahtera aman dan tenang selalu….

    0

    0
  13. Mkp says:

    Aku harap hero baru lebih bagus dari Adi putra .

    Lagipun fed up la tngk muka Adi putra aje..

    0

    0
  14. Olaf says:

    suka ngan sikap jujur dia ni..skg peminat dh lebih terbuka n x kisah…bini dia pn cantik n anak2 dia org pn comel kan…dia ni berlakon pn best jugak..x kayu…suka tengok dia berlakon dlm A.Rose….harap2 hisyam hamid x lupa diri ye kalau dh popular nti…

    0

    0
  15. Aku says:

    harap2 dia lebih baik dari retis skg ni seperti Aaron n Adi Putra…AA ok lagi tpi Adi Putra mcm dh jemu le lagi2 ngan kontrovesi dia y pelik2 tu…

    0

    0
  16. Anonymous says:

    ni le dia retis y bersikap jujur selepas Aaron Aziz…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Well done alls the Singaporean Artists.

    Wa caya lu lah. Semoga bersikap jujor terus di negeri orang ok. You will be well liked by all. Take care of your family tooo

    0

    0
  18. cik dayah says:

    dia ni dulu berlakon drama “anak metropolitan” jadi pelakon extra. channel suria singapore dulu. saing2 adi putra. alhamdulilah,kerjaya dia da semakin berkembang d malaysia.

    0

    0
  19. shahfir says:

    oh…dia nie pelakon utama rupernyer…idak la awok tau..

    0

    0
  20. ensem giler.. kalau dia dpt watak Tengku Adam Kamil dlm Ariana Rose pon sesuai jgk.. tapi Keith Foo pon ensem.. hopefully Hisyam Hamid sentiasa menjaga attitude utk menjadi aktor terbaik n popular 1 ari nanti.. inshaa Allah.. nampak ada aura..

    0

    0
  21. intan layan jerr.. says:

    btw keith Foo tu agamanya ape ek? ade org kata bkn islam.. but nape x sensitif lngsung dia ngaji, smayang sume? bkn ke bdn dia penuh tatoo?

    ** mohon pencerahan

    0

    0
    • april says:

      setau sy keith foo 2 kristian…tp org kristian xda la sensitif mcm org islam…klu org islam msti da timbul kontroversi klu artis muslim ikut2 msuk church ke apa.tp tgk keith foo xda pn org bsng2 ( org kristian ) dia mengaji,smbyg,msuk masjid……..

      0

      0
      • Anonymous says:

        orang putih siap buat kajian lagi Al-Quran…kita tak payah lah jadikan benda tu kontroversi, mana tahu kalau Allah bagi hidayah kat dia kan

        0

        0
      • hehe says:

        terbaikkk sesetengah org islam ni sensitif sangattt…padahal bukan alim sangat kott…hahaha…. betudung pun blm tentu…yg laki jan ckp smbyang 5 waktu.. pegi smbyang jumaat pun escape…huhu….
        #mesti byk unlike.. ada aku K… hehe

        0

        0
  22. faith says:

    knp susa sgt nk komen dlm ne abg nara oiiiii….huhuhuh

    0

    0
  23. jerrypah says:

    Saya tengok artis singapore tak poyo nak sorok status dah berkahwin. Lovey dovey lagi dengan family. termasuk hisyam hamid ni. :)

    0

    0
  24. markonah says:

    aku suka sgt dia berlakon kat TV Suria (Singapore). Semoga dia ikut jejak langkah Aaron… Tak macam si Adi Bebird tu

    0

    0
  25. syakila says:

    Die ni anak tiri asilah rafar …. akak pada linda rafar

    0

    0
  26. papamok says:

    patutla awek aku xbalas wasap aku pukul 7 keatas. hmmm !
    seb baik da kawen.

    0

    0
  27. anak malaysia says:

    Batak punye indon..puak ko gak yg belambak jd kuli kt malaysia ni kan..klcc je ke yg ko knal kt malaysia ni??kesian..dahla bangang,bodo plak tu..bajet best sgt la tu sinetron negara dia yg asyik2 zoom muka org..eii batak batak

    0

    0
  28. miss kepoh says:

    menyebok jap

    0

    0
  29. Aku pelat says:

    lawa ke x lawa bini dia tu soal jodoh…klu bini dia kureng cantik pun tp klu dah jodoh dia dan hati dia suka, tetap bahagia…apa pun bakat dia dlm bidang lakonan ni mmg boleh dikatakan bagus jgk…hrp2 dia dpt kekalkan imej bersih….

    0

    0
  30. popo says:

    Keciwa gilaaa bila dapat tau dia dh kahwin. wuaaaaaaaaaaaaaa! kalau dia dengan keith foo, saya lebih terpikat dengan hisyam hamid :)

    0

    0
  31. Rose says:

    Gambar yg last tu pun .. Boleh thn mamat yg pakai baju belang tu..

    Ada bonjol la pat seluar dia

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Dear Olga…plse get yr facts right……jangan tahu nak hentam saja..aaron aziz umurnya 37 yrs old this year NOT 40an……..umur kau berapa ek

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      anak s rosli hensem..muka macm s rosli jenis mate kutu tk kuyu gitu…hisyam pn hensem ..muka more to macm cina hehe..

      0

      0
  33. ganti says:

    napelah die tak jadi hero utama, lagi aku minat kot

    0

    0
  34. baby not bibik indon says:

    aku lagi berkenan tgk muka hisham hamid ni dr keith foo dlm ariana rose… keith foo ensem tp HH ni lagi ensem pd pandangan mata aku.. kalau die jd hero pon ok dlm AR… keith berlakon ok tp bercakap plak macam kaku jer.. suara ala2 org selsema g2…
    kalau HH ni dpt watak hero dlm AR kompom meletop meletus….!!!

    0

    0
  35. agaga says:

    Lawaaaanya wife dia….klau bini lawa cemni tp laki nak ngaku bujang gak, aku tak tau nak komen ape :/

    0

    0
  36. […] Hisyam Hamid Akui Sudah 8 Tahun Berkahwin (74) […]

    0

    0
  37. intan nur azzura mohammad says:

    Lepas ni bini dia jadi cam bini aaron aziz.asyik post gambar kat ig je la..naik lemau aku tgk

    0

    0