August 13th, 2012

Dalam banyak-banyak iklan syampu, Abang Nara paling suka iklan syampu Sunsilk. Bagi Abang Nara, iklan Sunsilk amat unik kerana menggunakan wanita bertudung. Salah satu iklan Sunsilk yang Abang Nara paling ingat ialah iklan di bawah ini:-

hijabku gayaku

Kalau tak silap Abang Nara, Sunsilk merupakan satu-satunya syampu yang menggunakan model bertudung di dalam iklan mereka. Tambah menarik, baru-baru ini Sunsilk telah bekerjasama dengan Scarflets untuk kempen “Hijabku, Gayaku”.

hijabku

Scarflets ini ialah wanita-wanita di dalam gambar di atas yang mempunyai pengikutnya sendiri di dalam fesyen bertudung. Antara yang femes ialah Atikah Uyun, Sheril Sheridan, Shahirah Elaiza dan Emmy Zuraihan. Setiap daripada mereka mempunyai gaya bertudung yang berbeza. Kerjasama ini dilakukan kerana Sunsilk ingin memberikan inspirasi kepada wanita Muslimah untuk terus kekal bergaya dengan keyakinan daripada rambut yang segar sepanjang hari.

hijab

Fasa pertama iaitu pengundian untuk gaya hijab kegemaran anda telah pun tamat pada 26 Julai yang lepas. 10 orang pemenang telah dipilih untuk menghadiri Bengkel Hijab bersama Scarflets. Jangan risau sebab kempen ini ada fasa kedua iaitu fasa cubalah sendiri. Inilah masanya untuk anda menonjolkan bakat serta gaya hijab anda sendiri.

hijab

Setiap minggu, seorang pemenang akan membawa pulang hadiah berupa wang tunai RM1,500. Selain itu, Pemenang ini akan turut mendapat peluang menyertai Bengkel Hijab bersama Scarflets dan boleh membawa 4 orang rakan bersama-sama. Pasti anda akan teruja berjumpa dengan hijabistas yang sememangnya popular di Malaysia ini.

hijabku

Silalah ke Facebook Sunsilk Malaysia untuk menyertai pertandingan ini yang bakal tamat 31 Ogos kelak. Abang Nara sekarang tengah berusaha memujuk wife Abang Nara untuk join. Mana tau ada rezeki boleh dapat RM1,500 untuk buat belanja hari raya nanti. Terima kasih kepada Sunsilk yang memberi kesegaran berpanjangan atas pertandingan ini.


4 responses to “Hijabku Gayaku Bersama Sunsilk”

 1. Anonymous says:

  pakai tudung, lengan ditutup tapi nampak bentuk buah dada.. aper ker jadah?????

 2. Anonymous says:

  pakai tudung dan lengan di tutup tapi nampak bentuk buah dada… ahahaahaha.. aper ker jadah??????????

 3. tah says:

  aku rase la orang yang slalu nak first ni memang jenis yang tak pandai kot. kat sekolah tak penah nak dapat no 1. bile nak menyemak kat blog orang je dapat. kesian sangat.

  p/s : iklan FTW!!

 4. black & white says:

  first , haha

Loading...