Hidap Kanser Payudara, Hati, Limpa & Tulang, Suami 66 Tahun Ceraikan Isteri – “Tak Bagitahu Sebab Atau Kesalahan Saya”

Kehidupan

Hidap Kanser Payudara, Hati, Limpa & Tulang, Suami 66 Tahun Ceraikan Isteri – “Tak Bagitahu Sebab Atau Kesalahan Saya”

Melalui laporan Malaysia Gazette, baru-baru ini, kisah seorang wanita bernama Zuraidah Khairuddin, 55, sememangnya menyayat hati ramai.

Hidap kanser & diceraikan suami

Dedah Zuraidah, dirinya hadapi ujian yang amat berat empat tahun lalu susulan ketahui menghidap kanser payudara tahap satu.

Advertisement

Belum cukup dengan ujian itu, wanita tersebut berkata selepas pulih dengan kanser payudara, dia kembali diuji dengan kanser hati, limpa, dan tulang yang membawa kepada perceraian.

Sebaik sahaja saya disahkan menghidap kanser tahap empat, tiba-tiba suami yang ketika itu berusia 66 tahun melepaskan saya, tanpa diberitahu apa sebab, atau kesalahan saya.

Kekal kuat demi ibu bapa yang sedang uzur

Biarpun hadapi ujian sedemikian, Zuraidah kekal cekal dan kini menjaga kedua orang tuanya yang sedang uzur di Kampung Serkai Jadi, Tronoh.

Kadang-kala hati itu memang rasa berat sangat memikirkan tanggungjawab yang harus dipikul. Akan tetapi saya fikir, siapa lagi boleh menjaga mereka ketika ini.

peguam asiah jalil dedah tentang realiti poligami harmoni
2 months ago

Tayang ‘Poligami Harmoni’ Bersama 3 Isteri, Peguam Bongkar Realiti Sebenar? - “Kahwin Tanpa Restu Wali & Keluarga Isteri...”

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...