Written by Bella | December 14th, 2017

Pelawak dan pengacara Jihan Muse menerusi akaun Twitternya semalam menyelar sikap tidak bertanggungjawab seorang “hero” pujaan ramai. Jihan berkata, beliau yang sedang menanti waktu untuk bersalin juga tetap mengutamakan amanah serta tanggungjawab untuk bekerja.

Boleh tahan sinis dan “makan dalam” juga bahasa yang Jihan gunakan. Meskipun beliau tidak menyebut nama “hero” yang dimaksudkan, netizen bagaimanapun mempercayai ia ditujukan buat Fattah Amin berikutan kontroversi beliau menarik diri daripada program MeleTOP pada saat akhir kerana enggan bertemu dengan bekas kekasihnya, Neelofa.

Pada masa yang sama, Jihan juga mempertikaikan peminat fanatik artis terbabit yang masih ingin menyokong beliau walaupun apa yang dilakukan sudah menyusahkan banyak pihak dan tidak tampil menjelaskan apa yang berlaku secara terbuka sehingga tercetusnya pelbagai spekulasi.

Pelbagai kenyataan yang dikeluarkan berhubung isu Fattah tarik diri, namun sehingga hari ini masih ramai yang tidak tahu perkara sebenar yang berlaku di set MeleTOP malam Selasa lalu. Fattah juga sejak malam itu “menghilang” sehingga saat ini tanpa sebarang khabar ataupun penjelasan lanjut untuk menjernihkan keadaan.

241 responses to Hero Yang Tak Bertanggungjawab Tu Juga Korang Simpan Dalam Industri – Jihan Muse Sindir Fattah Amin?

  1. Hansaplast says:

    Michael Ang kena sedar Fattah takde star power on his own. Suri Hati Mr Pilot & Hero Seorang Cinderella sukses sebab gandingan tu. Di Malaysia, peminat drama suka kalau pasangan yang bercinta dalam drama bercinta juga di luar drama, tu sebab dua drama tu top. Sebelum ni, tanpa Neelofa dan Fazura, Fattah punya star power tak cukup untuk pull audience tengok drama tu.

    Sama juga dengan Neelofa dan Fazura. On their own, tak cukup star power untuk drama betul-betul meletup macam SHMP dan HSC. Drama + gossip cinta + cinta lokasi tu yang menarik peminat-peminat yang betul setia untuk tengok drama. Buktinya, SHMP paling popular carian Google 2016 dan HSC paling popular carian Google 2017.

    Gandingan Fattah dengan Janna Nick untuk Coffee Prince ni satu contoh. Janna ada peminat tersendiri, tapi Coffee Prince, walaupun adaptasi cerita Korea, tak meletup macam SHMP dan HSC.

    Lakonan Fattah dalam MCP sangat amatur dan dalam bahasa netizen ‘kayu’. Janna Nick yang biasanya berlakon bagus pun seolah-olah tak masuk dengan Fattah, dan terikut kayu sekali.

    You can’t create the same magic with Fattah sebab dia dah kawen dan tak dapat bercinta dengan heroin lagi,. You boleh gandingkan Fattah dengan Fazura lagi tapi mereka tiada exclusivity sebab public display of affection di media sosial jadi tiada lagi magis. You can try tapi saya rasa ia takkan berlaku lagi. Kalau berlaku pun untuk satu drama lagi, bukan sampai lima enam drama.

    Jadi it’s time for you untuk beri peluang pada pelakon-pelakon lain pula. Ada ramai yang you boleh try, antaranya Zul Ariffin yang memang ada star power untuk drama dan filem (why not Zul Ariffin and Hannah Delisha next time) atau mana2 pelakon sedang meningkat macam Syafiq Kyle. Hefny Sahad mengacara tapi tak tau la dia berlakon ke tak. Saya rasa dia cukup hensem though maybe he should be given a chance? Try Zul Ariffin + Uqasha ke, Nazrief Nazri dengan Raysha Rizrose ke.

    186

    4
    • Nyah senduk says:

      First neutral comment bro, good job, yang mana pengkomen lain yang claim neutral tapi last2 jilat jumbo retis tu, pergi neraka je nyah.

      29

      2
      • Anonymous says:

        Sebelum ini ramai je dah berkahwin jadi hero drama..Laku je..Ikut jenis cerita,kalau yg konsep macam SHMP dan HSC tu ye aku setuju..Kalau selain itu,takda masalah..Janji si laki orang tu tak berlakon gesel2 dan romantik habis dgn heroinnya..Apapun Fattah dah boleh lah aktif filem..Kebanyakan artis dah berkahwin lebih sesuai berlakon filem dgn watak2 hebat..Drama cinta2 pukul 7 pun okay je tapi takya kerap sngt..Sekali sekala..Dapatkan filem tp sayangnya filem malaysia susah nak dapat yg ada umphh power,boleh dihitung je berapa ketul yg terbaik setiap tahun..Pelakon yg bagus2 pulak ramai..

        22

        1
    • Kiah propa says:

      Aku setuju. Tp tolong laaaa not zul arippin. Xselera geli aku tgk dia berlakon.

      42

      1
      • Anonymous says:

        itu contoh dia bagi. Tapi sokong pendapat ni. fattah naik sbb 2 heroin tu. so sudah2 la peminat sama2 peminat bash artis masing2.

        20

        1
    • komeng says:

      mcm pandai je ko ni….cer tengok sikit ko punya powerrr tu

      1

      19
    • insan biasa tak sokong mana2 says:

      love this comment..comment yg tak ikut perasaan Hasad Dengki..Sokong sgt

      20

      0
    • Haru says:

      I love Zul Arriffin …. Cuma tak tahan kalau dia di gandingkan dgn Hajjah Gedik aje …tak sanggup tengok .

      13

      5
    • Neutral says:

      Setuju dgn komen di atas.
      I used to look at fazura as a classy and private lady. But no longer. Respect artist yg keep their personal life private like siti saleha, maya karin, umi nazeera, erra dll. Too much exposure esp the PDA buat mcm dia nak cheap publicity. N nak jdi duta produk pun pls pilih2 sikit. HAI O? Terus x masuk dgn lifestyle sheols yg makan rawsome, healthy lifestyle, exercise etc.
      fatah is a very handsome good looking guy. X dinafikan. Tp sorry to say, i think he mcm culture shock dgn kejayaan yg tiba2 dlm dunia glamour. Mcm he just settle dgn mana2 org yg boleh buat dia lagi glamour. Dlm masa setahun dia boleh cinta maut dgn bbrp org. Dari buat lagu, bersajak, break up, jatuh cinta lagi dan berkahwin. Mula2 nampak sweet tp lama2 nampak mcm he’ll do anything to be in the limelight . Tgk masa faz bwk dia ke indonesia, kesian nampak, dia hanya tempelan dlm kerjaya faz.

      39

      5
      • Honestly says:

        Setuju dengan komen Neutral. Especially part culture shock. Everything happens so fast within a year for Fattah. Hope by next year he starts to focus more on his quality of acting rather than catching up with all the limelights. Semua org tau u dah kahwin fattah n u really love your wife but lambat laun org akan jemu jugak asyik2 tengok aksi cinta korang dekat IG. As a fan, we would like to see more of your acting on screen and your improvement in bringing up different roles in drama/movie

        28

        2
      • Anonymous says:

        Perasaan kau je tu. Syok sendiri. Tak ada yang salah, benda kecik kau berat2kan buat jadi isu. Tak suka tapi semua kau tahu detail. Kerja menyibuk tapi semualah serba tak kena.

        6

        10
      • cilimanis says:

        Walau mereka artis tak bermakna kita boleh tahu luar dalam hidup mereka…perangai sebenar mereka dan hati budi mereka..jadi siapalah kita untuk judge…as if telling that they should be like this or they shouldn’t be like this…sesetengah artis tu…ya…low profile tapi tidak pula bermakna mereka lebih baik…tak salah membantu sesama pasangan dari segi kerjaya sekalipun…tengok BCL dan Ashraff Sinclair….chill dear…

        15

        1
      • Anonymous says:

        Setuju dgn pendapat ko. Aku frust giler Fazura pilih Fattah sbb Fazura byk kali dimainkan laki. Fattah plk too much drama esp dgn cinta lokasi. Masa dkt Jakarta pun mmg nmpk Fattah bellboy je disisi Fazura. Fans Fattah kalau nak bergaduh dgn fan artis lain, tlg jgn libatkan Fazura.

        8

        9
        • Anonymous says:

          Fazura dah hilang exclusive dia lepas kahwin dengan Fattah

          9

          5
        • Anonymous says:

          Dah klau ko fkr dia byk dipermainkan llaki, spatutnya ko bersyukur la dia khwn dgn fattah tu. Orang yg syng dan serius nk khwin. Nak tnggu jantan jongos caner lg. Ko xsuka mcm fattah, nape x carikan terhebat thp anak raja utk fazura. Fazura susah ke dipermainkan ke x hepi ke, ada korang tolong x. Ni dia khwin, tgh bahgia, xpuas hati dh knape. Biar la laki dia nk ikut, sronok prgi jauh dgn bini, Job pn dh setel. Duduk mngangkang sorng2 kat umah watpe. Baru khwin, sronok ape prgi sama2. Boleh lah peminat fazura kt sana nengok laki fazura tu.

          44

          0
    • Neutral says:

      Neelofa on the other hand , should concentrate on her biz, and can try projects like drama yg dia berlakon dgn qi and satu drama dgn eman manan tu. Project yg bukan hanya menonjolkan dia in designer clothes/ bags. Neelofa sgt cantik naturally cuma pakaian n style utk events selalu hauk. Tlgla tukar stylist. Daily and casual look ok, tp events.. mmg hancus. Mintalah kerjasama ahli keluarga jgn terlalu enterframe dlm career seni uols. Byk yg memburukkan nama neelofa je.
      Fatah pulak cuba berlakon dlm project2 yg bukan novel based, drama yg boleh mengasah bakat, pelbagaikan watak. Slow down sikit igs n ig yg personal dan PDA.
      Faz bab pakaian and make up mmg spot on, and brilliant. Concentrate more on her acting career internationally, ambik watak2 yg mencabar. Kurangkan publisiti murahan, igs yg nampak mcm trying too much nak nampak sweet. Nak jadi duta pilih2la sikit produk tu.. jgn pakai hentam je, jatuh reputasi uols yg ‘classy’.
      To fans pulak, bertenangla. Apa yg dapat gaduh2. Get a life! Komen2 haters ni je yg memburukkan keadaan dan buat gosip pasal diorg ni tak henti2. Apa yg dpt hentam2. Kritik boleh, tp berpada2 la. Dulu fanatik lofatah yg over, skrg tgk fanatik fatzura pun sama over.

      10

      1
    • udang rimau says:

      Mcm syukrie ekkk

      0

      0
    • Anonymous says:

      Komen dh cun tp last2 terselit nk up retis ksygn…Patern yg sering kita lihat…Meneguk di air keruh…Sokong yg atas2, bawah skli Noo…
      Dah la yg tkder aura menyengat…Yang hero tu list lain tkder ke…

      12

      2
      • VooDoo Diva says:

        *Menangguk di air yg keruh. Korang ni BM time SPM dulu pas ke tidak ni LOL. Meneguk air yg keruh karang kene taun karang baru kau tahu kikiki

        6

        0
    • anyn says:

      jihan…… laki ko x mampu sara famili ke…. harap bini kena keja

      12

      7
      • oooo says:

        Hahaha lawak la????…..ade juga org pemikiran macam ni perempuan bekerja pun salah ke…cuba kita renung sikit ….kebanyakan negara2 maju mana kira jantina lelaki atau perempuan utk bekerja…tiada salahnya dia nak cakap macam tu kita tengok lah diri dia walaupun sarat mengandung masih lagi mahu bekerja…kalau nak cakap biarlah berfikir sikit for remembering to others also….

        5

        0
    • Anonymous says:

      Kakak… Pinjam Sat kakak punya komen sebab terlampau bagus

      2

      2
    • Anonymous says:

      Love this kind of comment!

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Who is jihan muse? Shes ugly as fuck!

    365

    22
    • Anonymous says:

      neelofa pernah mengaku dia kekasih fattah ke??

      57

      0
      • fina says:

        die x ngaku.. die berbaby syg je dkt public

        216

        0
        • Anonymous says:

          Nape jihan joint sekaki kutuk member satu industri?? Klu xjoin kutuk pun jihan xkurang apa. Xyah menumpang mengutuk org yg buat Hal ngn org lain. Kecuali die buat Hal dgn ko. Rugi nko bermusuh dgn org yg x buat Hal pun ngn kau.
          Klu style aku, musuh kwn aku stay musuh kawan. Xkan jd musuh aku unless die carik pasal ngn aku. Perasaan xsuka ngn musuh kwn wajib Ada tp bukan declare perang ngn die. Jihan… Jihan… Xberbaloi ko kutuk. FA Tak pnah wat hal ngn ko kan?

          382

          0
        • tanya je says:

          Penting sangat ke Meletop tu?

          208

          0
        • True chaos says:

          Jihan dah2 latu. Fans fattzura tak tahan idolanya diserang kiri dan kanan dah 2 hari meroyan teruk bekap jubo fatah. Sbb buat taik dgn tv station maka tv station akan banned. Bukan fans yg kasi job so biarla fans dia tercirit buih membekap. Yg bagi job ialah stesen tv. Biar fatah riuk keja dgn bini dia je jual pil putih dari siam lepas ni.

          36

          51
        • Rara says:

          entah, kecoh masing2 nk mengomen pasal isu ni. yg akak sarat mengandung pun nk jadi makcik bawang.
          apa..meletop tu dapat mengurangkan harga minyak ke? mcm la penting sngat…please lah.

          115

          0
        • Cili says:

          tanggungjawab sangat la konon. tu je yg ko mampu buat pun. setakat jadi badut…podaaahh.
          hahahaha

          127

          2
        • Fans fattzura depresi says:

          Contoh fattjubo tercirit buih membekap ialah di atas.

          15

          27
        • Nenek Moden says:

          Anonymoussays:
          December 14, 2017 at 10:16 am

          Setuju……Ni jns2 anak gaduh dia pun ikut gaduh skli dgn budak2…
          X berbaloi sungguh bila org x kacau kita tp kita kacau dia…Mengundang kebencian rakyat je nnti…Pening nenek melihat…Di manakah moral anda? Aduh nenek masih ada masa utk sakit kepala!

          28

          0
      • Anonymous says:

        fattah pernah mengaku cintakan lopak ke??

        37

        1
        • Peah Buang says:

          sudah lar..mamat tu dah kawin wei. move on la masing2….
          x mati pun x masok set meletop. jihan..ko jaga poen ko sudah. anak ko silap2 keluar juka nabil.

          48

          1
        • Titik Noktah says:

          Neelofa memang taste saya – Meletop
          Nyanyi lagu “Wanita Terakhir” untok Lofa – Di meletop
          Membuat pengakuan ‘Si Dia’ kepada peminat Lofattah nya – Di youtube
          Recording lagu Wanita Terakhir di studio dengan Lofa
          …and the rest are all history.

          14

          3
      • Makcik halia says:

        Kan lofa prnah bg statement “we were together”.. mksdnye depa pnah la brsama.. mksdnye pnah la ade special relationship.. aiyok..

        34

        0
      • Najeb says:

        another lopak fan is triggered by fattah.
        org famous biasa lah ada la kulat2 sibuk…yg ko jaga laki ko yg makan anggur tu dah la jihan.

        64

        2
        • Anonymous says:

          nmpk benor segelintir org2 dlm industri…dengki. ini bukan sekali dua org nk jatuhkan fattah. tak puas hati sound direct. ko perli2 mcm makcik2 joyah. nampak x mentaliti diaorg?

          73

          3
        • Neelofa X Cantik says:

          PATTAH memang x ade bakat dlm lakonn. Harap Muka, Popularity, gosip cinta sini sana, yg lain hancus. Kesian ngan Pans2 Pattah ni, jihan cakap benda yg betul logic.
          X Professional ! Kalo x nk dtg jgn terime job tu, ni x dah terime job tu dah dtg tp tibe2???? Da mmg salah FA ngaku jelah.
          Masih lagi nk tegkn benang yg basah.
          X pe mase pnjg lagi, Si FA ni pasti akn buat byk lagi salah tgk la smpai level mane pans die boleh pegi mmbodohkn diri mbackup idol nya.
          Aku bukan fans Silopa, benci die lagi ade tp kali ni memg nampk si Pattah tu yg sala.

          6

          13
    • Nina says:

      Apasal la ramai sangat orang dengki kat fattah ni.Bukan kesalahan besar pun.Aku bukan peminat tapi nyampah bila ada artis2 lain perli & dengki kat orang.Dah rezeki dia jadi popular.Yang orang lain,tak ada kena mengena ni yang nak sibuk jugak.Tak faham aku.Senyap aje lah kalau diri tu tak popular mana pun.

      305

      1
      • Anonymous says:

        Dorg perli sbb dorg tau artis mana yg fake mana yg tidak. kita buat judgement based on tgk kat tv or news paper or socmed je. Well I’m not a fan of those people like lofa, fattah, jihan etc. But one thing for sure, kalau rumor tu selalunya bukan rumor tp betul. cuma fan je xleh terima. well not blaming them.

        33

        52
        • Jiran Nara says:

          alah ni semua hasad dengki. x hadir ke set pun meroyan semacam. hello…please grow up la. byk sungguh masa korang ni kan?

          40

          5
        • Anonymous says:

          Ko je yg assume org dengki. padahal dah berapa ramai ckp fattah yg lari. terimala kenyataan. kalau lofa tu jahat, dah lama dia buat press conference burukkan fattah. senang citer org x pyh nak assume mcm ko. dah xde apa yg nak didengki dgn fattah. lakonan nyanyian bukan hebat mana. bukan anak org kaya pun. takat populariti tu bebila je boleh jatuh. mcm shaheizy sam, hans isaac. dulu dorg tu famous mcm fattah jgk. skrg xde org kesah.

          11

          31
        • ika says:

          tapi memerli orang tu benda yang elok ke? kata islam?

          17

          1
      • Anonymous says:

        STFU la…teran keluar anak ko cepat Jihan. Hudoh benar ko mengandung. Mcm badak air…

        9

        5
      • Anonymous says:

        Jihan x maksudkan Fattah la..Jihan tuju kt org yg keje ngn dia..Fattah x penah keje ngn dia pon..suka2 jer Nara up title petik nama Fattah..x baik ok

        5

        7
    • aku says:

      jihan oii! awak tu dah nak bersalin…elakkan la mengata org. org tu xde dosa pon kat engko. udah2 le ngipas bontot lopak..apa yg ko dapat. rupa tu dah repair elok dah skit dr dulu..tp perangai tu huduh benor.

      158

      1
      • Anonymous says:

        fans fattah hipokrit. aku berani bertaruh, bila fattah terbukti salah, semua fan yg konon setia ni akan lari. dengan fattah kemain #doabaikbaik #cakapbaikbaik tp bila belakang fattah maki hamun ciptaan Allah. Org yg IQ rendah dan xde idea nak bidas org je yg kutuk rupa paras ciptaan Allah.

        9

        25
    • Sam tumblr says:

      Fans farttzura kemurungan teruk bila idola kena kutuk or industri.

      13

      27
      • Fans bodoh says:

        Betul. Nak jaga hati bini kerja dgn bini la. Berlakon pun kayu, perangai emosional, management kg.com, industri takde sebab nk simpan org cam ni. Biar fans fattzura offer dorg berlakon pastu dorang boleh bersawit dalam drama terbitan fans, mkn pujian fans hingga ke alam barzakh.

        7

        38
      • lolipop says:

        oii sam
        kami x murung pun haih….
        kami ni mmg kalau boleh x mau fattah pegi meletop tu….
        sbb meletop ja punnnnn program nanhado…… aku x pnah tgk pun meletop tu…
        skali mmg sungguh dia x naik pentas…
        hellooo kami lagi suka na…
        yang murung tu lobatak….

        49

        2
      • boi says:

        Yg dislikes semua fans FATTZURA. Beautifulnara untuk semua FANS2 Fattzura n haters lofa haha

        2

        19
    • bukan malaikat says:

      lol haram berdosa la korang kutuk fattah n fazura… diorg kan maksum.. malaikat akhir zaman… naudzubillahiminzalik

      13

      32
      • ika says:

        eleh sama je kut fans lofa. pakai tudung senteng, dress senteng, dengan title hajjah tu takde pulak ke yang komen? pasal kuar bercuti dgn anak raja takde pulak orang komen? tak paham aku bila nampak salah orang je tapi salah sendiri buat2 buta

        77

        1
        • Anonymous says:

          fans fattah meroyan, hidup dibayangi lofa, komen takde kaitan dgn lofa tetap kaitkan lofa. kesian, kat rumah meratib lofa lofa lofa

          0

          2
    • Anonymous says:

      are you pretty/handsome?

      3

      1
    • Jeeharn says:

      Low class gila fans fartzura attack fizikal jihan pulak. Dulu lobatak teruk, now fartzura meroyan teruk. Tak kena mengenalah statement jihan tu dgn muka dia. Korang takde modal sbb apa dia cakap tu betul.

      22

      32
      • tina says:

        Tu la pasal org cakap, jangan teruk sangat membahan orang lain, sbb last2 diri sendiri pun sama level. Contohnya kak rita spender kutuk2 perampas, izreen pun, last2 sendiri skandal laki orang.

        fans fartzura mmg melampau, salah betul pun dah takde beza lagi. idola buat salah pun bukan main lagi bekap. siapa kritik fattah, semua dikatakan lobatak, padahal apa yang fattah buat memang salah. naturally, org akan kritik. takde kena mengena dgn dengki.

        jujurnya aku suka benda ni jadi supaya astro buka mata retis mcm fattah tak perlu diambil bekerja bila dia terang2 langgar kontrak dan etika kerja dia.

        9

        15
      • Anonymous says:

        tau xpe. giler low class. kalau mrh sekali pun, jgnla hina ciptaan tuhan. xde idea nk bidas la tu. itu yg kutuk rupa paras & keluarkan kata2 kesat.

        13

        7
    • yaya says:

      Jihan, i think u better just keep silent and dont say anything about this issue.
      Sebab apa tau, kalau kau nk sindir orang pun, pasal kerja, pasal prifesionalisme, pasal tanggungjawab, actually kau pun bukan org yg LAYAK!!
      Sebabkan kau bunting, lps tu kau jd pengacara GV, bukan lesen utk kau kutuk or sindir org. Ingat, kualiti yg org cari. Kau skdr jd pengacara gv yg kuang hajo, xde adab, xpayah nk bangga sgt. Better betulkan kualiti pengacaraan kau dulu k.

      139

      1
    • Suasuwei says:

      Who is jihan muse? Dialah badut Astro. Kerja dia untuk meletop just buat parody. Itu segment rakaman..APA kena mengena dengan kayu yg lari masa siaran LIVE? Takde kena mengena langsung.dia cuma balaci Astro jer. Takde Astro takdelah job. yg pelik pehal lepas 3 hari baru kau nak bising? ….sebab plan Astro x mengena. Astro dalam kenyatan 1st cakap kayu ada hal kecemasan, bukan sebab xnak jumpa naelofa atau x professional ( cubaan ini ialah reverse psikologi) .Tapi silap si Fahrin Ahmad pulak pergi cerita hal sebenar…jadi Astro kelihatan sengaja perangkap kayu untuk cetus kontroversi yg x jadi….so carilah ejen untuk burukkan lagi kayu. Ramai2 baru bagi persepsi kayulah yg salah. Aku x minat kayu sebab dia memang poyo Dan kayu..aku rasa naelofa pun takde salah.tapi aku nampak kayu mcm teraniaya….so i stand for him. Astro memang hina, perangai cam UMNO. Harap siapa yg plan dan bersubahat….dapatlah balasan Allah kelak.

      98

      1
      • Jihan says:

        Tapi nape Jihan ckp kt instagram, dia bukan tuju kt Fattah sbb dia x penah keje ngan Fattah, Jihan maksudkan org yg penah keje ngn dia..ada Jihan komen kt gambar dia yg baby shower tu..x baik Nara up tajuk petik nama Fattah.

        0

        4
        • lolipop says:

          nara pun 1 hal lah… belom apa2 tuduh mcm2 kan….
          jihan tuju or x dekat fattah bukan isu sgt pun sebenarnya….
          cuma sebagai selebriti… pregnant plak tu…
          cuba la post kata2 yg indah… jangan perli2…
          jgn cari musuh… tu ja….
          even dia x perli fattah pun tetap nmpk atitude dia yg suka cari musuh..

          38

          0
        • Suasuwei says:

          Dengan isu kayu sekrang tengah hot…kau sibuk nak bagi Komen? Itulah caranya, jangan cakap nama…bagi samar2 tapi org sendiri boleh teka. Bila org ajukan…katalah Saya tak tujukan pada sesiapa….it semua trick samar dalam terang..lebih selamat. Kaedah media yg dah lama….

          43

          0
    • miss lollipop says:

      bongok la ko anon..

      ko baca elok2 apa yg jihan tulis.. dia cakap dia sarat2 pun gagahkan diri pergi set.. kerja, ni hero control macho, mngade2 kena panas tak boleh, lari set..

      ayat jihan “sebab dia kerja kita disekat” ada paham tak netizen.. kalau aku pun bengang kot.. dah penat2 sampai set mengah2, tetiba bos cakap kerja tak jadi sebab hero batak konon hensem buat hal.. hanginnnnn satu badan weyyy

      5

      5
      • Suasuwei says:

        Cuba cerita kerja dia kat mana yg disekat? Parody dah siap record, live dengan kayu xjadi..tapi Fahrin ada ….live jalan seperti biasa. Takde sekatan apa2 pun. yg tersekat niat Astro nak mengena org.itu jer….aku percaya dan yakin…dia cuma disuruh oleh astro.pas tweet dia padam….pastu cakap tak tuju pun pada si kayu. Astro tak leh guna Nabil sebab reputasi dah teruk masa GV haritu, Naelopa lagilah tak boleh…nanti kata ada motif. Fahrin dah buat kenyataan dia…contradict pulak.yg boleh dipergunakan si Jihan ni. Astro kan majikan dia…

        100

        1
        • miss lollipop says:

          kau tau mana kerja belakang tabir.. yg kau nampak kat depan mata je.. bodoh tak agak2 la suasuwei..

          aku bkn fan jihan.. tapi jihan ni jrg cari pasal ngan org..dia bkn jenis rita ke fasha ke izreen ke yg mmg kaki melalak kat media sosial.. jihan ni walau melawak kena2 kan org, tapi kat luar dia jenis tak kacau org.. tapi kalau dia sound mcmni, mesti bersebab..

          0

          0
  3. Anonymous says:

    nanti fattah n pihak astro bgtaw sebab apa , jgn malu plak jihan .

    301

    0
  4. Anonymous says:

    apa brg sound kt twitter..sound depan2 laa..bru ade fight.. takut kaa??

    225

    0
  5. Sipah says:

    Alahaiii Jihan.. mak tak ajar ke perangai time mengandung tu elok2 sikit

    216

    0
  6. Anonymous says:

    ko tu mengandung dik…mulut jgn over….fikir cara logik…jgn nanti anak susah nak keluar….

    162

    1
  7. Kobes Bunga says:

    tu la susah dlm industri bila putus cinta atau bcerai. muka tetap kne hadap kt mne2… tp mne yg blh profesional tu mmg terbaik la.. kental lain mcm atau pon mmg da sucikan hati dgn memaafkan oeg sblom tido

    18

    1
  8. Anonymous says:

    bang nara, tulis artikel tu betol2 laa. jgn tabur fitnah.
    pihak astro da ckp kn, ade perubahan saat2 akhir bukan sebab fattah xnk jumpa lofa.

    kalu xnak, awal2 lagi tak pegi.

    47

    1
    • just me not haters nor fans says:

      aah kan abg fahrin sendirik yg cakap, masa awal meletop dah agree bg fahrin & fatah je yg kuar tanpa nelopa n nabil. tup2 last minit tiba2 da plak hos kuar sama2 nk dgandingkan dgn f & f. Pihak astro dan meletop ptut BERTANGGUNGJAWAB clear the air, don’t just tikam batu sembunyi tangan. ni A cakp mcm ni, B ckp mcm ni..nihh satu pelawak muka dah kembang setaman tapi byk bunyik lak. Ko tuh gigih carik keja cos laki ko takde sen makcik! arapkan belakon parodi jd hos kontrak sampai mati dah nak naik lemak plak ye. Patutla Ramli MS tu selalu ckap ko bodoh! bingai pregnant buat cara pregnant tak malu nak compare kan dugong dgn todak!

      192

      2
      • Anonymous says:

        klu bcakap tu…tolong jaga bahasa, fyi..klu fattah amin sgt professional..dia xkan tolak job saat akhir. demand mcm plakon hollyywood, pdhal kawin fazura jak pun…kahkahkah

        10

        41
      • Fattjubo says:

        Ni mmg batak fattzura, mengaku neutral tp keman jilat jubo fattah.

        6

        17
        • Anonymous says:

          yang ko dengki dengan fattah kenapa ye..? sebab dia popular dan kau tidak..? sbb aku x rasa dia kacau family kau pun. dunia penuh dengan pendengki.. semua org nk didengki.. dgn fattah dengki, dgn dato alif dengki, dengan dsv dengki, dengan lofa dengki…dan aku rasa si jihan ni patut jaga mulut n perangai time pregnant ni. takut terkena kat anak tu… i ni konservatif skit.

          49

          1
        • Cupcup says:

          Fans cuma boleh pegi level dengki je. Apa yang dibuat oleh fatah riuk tu salah dr segi etika kerja, salah dr segi peraturan kontrak. Ini semua org industri tahu. Jihan org industri. Dia buat taik dgn industry leader (astro) dia kena tanggung akibatnya. Fans klu tak puas hati, bgla dia job, biar dia kerja dgn korang lepas ni.

          9

          9
      • Anonymous says:

        tikam batu or baling batu dik?

        4

        0
      • Bunga tanjung says:

        Bca ada komen2 dekat ig. Program tu abg si pengacara pompuan tu punye. Allahualam.

        18

        0
        • Anonymous says:

          padan la galak promote hijab dia…selalu aje cuti….sampai nabil pun perli2

          18

          0
        • Abc says:

          Tp Neelofa takde abg?

          5

          0
        • Anonymous says:

          padan la! dah soh tukar host berkali2 pon tak amek port! pastu asyik guna kuasa nak ‘mainkan’ fattah. gila la family hajjah tue

          71

          0
        • Bunga tanjung says:

          Sy tgk komen org dkt ig. Bile tgk ig lelaki tu mmg byk pic fmly depa sama2. Panggil mak lofa pn mama. Xpasti adk beradik angkat ke. But nmpk closed. Lupa plak nama laki tu.

          2

          0
  9. menengok je says:

    satu je risau kat jehan ni.. masa pregnant ni pun dia masih baut parody.. anak tu kenen nanti baru tau.. org kata pregnant ni kena jaga mulut.. jgn capuiii sgt…

    157

    0
  10. Anonymous says:

    Nasiblah..bini blowjob..laki penakut..memang sesuai..

    7

    50
  11. Oh ye ker... says:

    sape srh g keje kak. kan ade en somi..sepatut en somi galas tanggungjwb kerja..bkn istri..tak paksa pn istri kerja..nk hidup mewah ko kene hadap le kak. dh tau sarat lagi nk celupar..ingat sket kak..akak tu tngh sarat sgt…aku ni tak minat mne2 retis pn..kalu org tu tak jlnkn tanggungjwb dia lantak dia la. periuk nasik dia..

    202

    0
    • upiak says:

      suami ku tak mampu..tak tun tuang..tak tun tuang!
      aku kena kerja keras…tak ..tun..tuang..tak ..tun..tuang!

      52

      0
    • iyerlaa says:

      awak ni tak kerja la ye? tu banyak nau masa. laki kaya teruk

      1

      0
      • Fatidahyatim says:

        Lelaki tak perlu kaya..asal cukup rajin dan bertanggungjawab.kalqu bini nak duit lebih silalah kerja untuk beli beg berjenama. …..
        Tak pasal aku ceramah kurus kahwin plak…..itulah.pompuan ni ikut x payah kerja pun..infact xpayah kerja teruk2 macam sijihan Muse ni….rilek2 kat rumah..laki minta kita bagi…itu jer tanggungjawab isteri.

        13

        0
  12. Anonymous says:

    jihan…klu ko x tau masalah sebenar jgn kata ikut sedap mulut!!!! menambah dosa ko..tau la ko geng “nabilopak”…ko rasa ko hebat..bagus…sbb tu cakap macam tu…ko jenis x sedar diri

    130

    0
  13. wina says:

    seeloknya jihan muse ni yg tak disimpan dalam industri. mengacara hambar. lawak x kelakar. jd host syok sndr dan biadap dgn jemputan. sama laa dgn nabil tu

    371

    0
  14. LOLOL says:

    Korang ni pun satu. Kalau nak cakap pasal orang tak payah kaitkan anak yang belum lahir tak boleh ke? Kalau salah mak dia, cakap dia je lah. Ni tak, nanti anak tu jadi macam tu lah macam ni lah. *facepalm*

    24

    1
    • abc says:

      mmg tak de kaitan.. tapi perangai maknya over oke.. kena beringat beb.. beranak ni dah tertulis sakit yang paling hazab di dunia.. jadi klu dah tau mengandung, mulut, adab kena jaga.. tak de kaitan dgn baby.. tp perangai dia.. hazabb bebb..

      27

      1
    • Anonymous says:

      Mcm tu la fans fattjubo. Mengata fans lobatak, tp sama level je. Ntah betul ke tak jihan ckp pasal fattah. Tp klu betul, betul la apa jihan cakap. Astro hire kau buat kerja, kerja la. Tu tanggungjawab kau. Kalau tak kau kerja dgn bini kau je, jual pil putih mcm dsv.

      12

      11
      • Anonymous says:

        keje berdasarkan agreement dan kontrak ok…jangan main sedap je…asal hire buat keje, keje lah? so salah sape, fatah elok saman je astro tu

        69

        1
        • Fattah terlungkup says:

          Tak kisahla. Klu ikut agreement, astro boleh saman fattah sbb langgar kontrak utk promosikan drama. The next thing, dorg banned dia dr astro. Either is fine with me. Kita tak perlukan org mcm ni dlm industri.

          6

          8
        • Anonymous says:

          dua2 salah…astro pun salah sbb tiba2 suruh nabil dan lofa masuk as pengacara…so sudahnya win2 je laaa….asalkan next proj fattah ada…astro pun masyuk dik!

          58

          3
  15. MerakSekampung says:

    kau tu mengandung pun kerja juga sebab tak kaya kan. siap kena perli dengan syuk time ASK. cuba kau tu banyak duit laki kau pun selalu berlakon. aku tak rasa kau nak kerja time sarat tu. dah mengandung pun mulut jahat. anak dalam perut mengikut nanti gasak kau la jihan. mulut mak nya jahat sangat dah sarat pun masih nak up status . orang lagi pregnant kena jaga mulut jaga hati kalau meninggal time bersalin pun pergi dalam tenang.

    216

    2
    • meraksesungai says:

      jahatnya mulut tu mak merak. tak takut ke mulut jahat camtu.
      mak merak kata mulut jihan jahat, ni mak merak tak jahat ke? siap kata meninggal dalam bersalin lagi. ish ish ish

      8

      4
      • MerakSekampung says:

        i tak jeles u olls. i cuma cakap kalau orang meninggal time bersalin . i tak doakan jihan meninggal. kau faham tak komen aku tu sebenarnya?

        17

        2
        • Anonymous says:

          Betul la merak sekampung ckp. Ms pregnnt mk aku ckp jg baik2, buat bnyk bnda baik, baik dgn org, baik dgn haiwan n jgn jhat mulut. Minta2 AP yg kt buat tu berkat. Bersalin ni separuh Dr hidup. 50-50 .

          18

          0
    • Anonymous says:

      haah! jeles la fazura dpt laki hensem ,…kaya…duata sana sini. laki jihan???? krik! krik! krik!

      65

      4
  16. ambrose says:

    jihan rmh kau takde cermin ke? kau cermin tak kualiti keje kau?? layak ke simpan kau dalam industri???

    423

    -1
  17. Anonymous says:

    jihan ni pon satu belum tahu the real reasons duduk je diam,betul apa sarat mengandung bnyk pantang jangan terikut kata hati je mengata ngata bawa beristifar
    behave urself .be gd masa dlm pantang pregnancy its true jangan heboh hal org bule tak nanti kena bayar cash susah na beranak baru padan muka.be nice will u.

    81

    0
  18. Rlinnaz says:

    Die ckp laki die kot ????

    372

    0
  19. Anonymous says:

    sebanrnya yg nmpak sgt jahat ni fans fattah fattzura… terang2 dh betul apa jihan ckp… syukri yahya belakon lg bagus kot dr fattah amin! aku buka fans jihan, tp xkan la semua ikut demand fattah amin, siti pun xdemand mcm dia…plislaaa… dr bukan fans, aku jd tahap menyampah dgn fattah amin..klu ko betul move on, mau cari rezeki jak..sila professional! lpas ni ko bole plak jgn dtg GV…sbb ada jihan.. bgus la…ko blakon jak sama fazura, inteview sama fazura… sila tgal dlm gua dgn thap professional anda

    11

    21
    • hkloamn says:

      serious aku setuju 100% apa yg ko cakap! syukri yahya jauhhhhhhhhhhhhhhhhh lagi baik weh! apa slhnya fattah amin tampil jelaskan hal sbnr? dia diam je wehhh, tlg fans fattah, terima hakikatttttt! fans neelofa ke fans fattah yg over sbnrnya? hahaha aduyai. jihan tu dh jadi pengacara GV 4 tahun, as long as dia tak menyusahkan seluruh produksi then ok lahhh.

      17

      13
      • ikanjos says:

        aku pon naik menyampah ngan patah ni!! dah la xde aura..ensem tu gitu2 je bukannya wow!! bakat berlakon haukk ke laut dalam..gosip cinta memanjang..lopa pon aku tak minat..aku suke fazura je tapi itu dulu sebelum faz kawin dgn patah ni..sekarangg muak plak pda tak kene tempat..

        p/s: tak paham kenapa ramai sgt peminat hadap puja retis tahap langit ketujuh.. minat gitu2 dahla..

        4

        1
    • Anonymous says:

      Fans Fattah memang lagi ramai dari fans artis artis lain. Dahsyat mereka punya back up.

      3

      5
    • Anonymous says:

      Jihan x maksudkan Fattah la..dia tuju kt co-artist dia..dia x penah keje ngn Fattah.. nati mesti Jihan kua statement..

      0

      3
  20. nerofbb says:

    aku tak tau kenapa..sebelum ada fattah, aku mmg tak minat kat jihan. mungkin ko kne check balik layak ke ko dalam industri?

    64

    0
  21. me says:

    walau dia tak mentioned who and who..tp mesti la org dpt teka siapa the person mentioned tu kan…sbb tgh hangat kes ni tetiba keluar tweet jihan ni…ada plak masa dia mentweet tu kan..hahah…
    but i think jihan dah naik muak kot ps kontrovesi psl fatah ni.. sbb masa dulu pasal buku si fatah ni pon dia commented by one of the word tu…

    i think jihan shud remain silent je..mind your own biz..its nothing to do with you pon..kalau betul bukan pasal fatah why she deleted the tweet tu…(question mark)

    57

    0
  22. melati says:

    Jihan..!!! kalo ko baca ni , saya nk Pesan..” ” Saya faham tujuan anda konon2 tk suka lah kt Fattah..nanti anak kita Beranak sebiji muka dgn org yg kita kutuk tu..!! ” hahahaha, Jihan awak tu dlm perhatian , terlampau sgt ikut Nabil, …Nabil tu Makhluk Hina kt Bumi Malaysia ni.(Jenis tk boleh kena bahan tapi bahan org suka mak dia punya Faraj jer Nabil Ni ).. tu jewww hmmmmmm

    6

    3
  23. m says:

    Dahsyat fattah n fazura dapat fans yang betul2 setia. Semua betui kat depa saja.

    18

    7
  24. melati says:

    Lagi Satu Fattah ni memang saya tk minat dr dulu lagi.., tapi disebabkan dia kawin dgn Fazura & sama padan org minat & sukalah…tapi dh Memang adat Melayu Femes skit @ Kaya Skit mula lah Riak ..!!! (Jenis2 Melayu Kimak)…sekarang ni saya U Turn balik .. “Fattah awak adalah Melayu Bangsat ” tu jewwww

    1

    32
  25. patahriuk says:

    segmen cp tu kat meletop x sampai brape minit pun..xkn la xleh tgu kejap..da nk on air pun kan..pastu biarkan fahrin sorg2 gitu aje..x bgtau ape2..mcm x patot jer..nk taw gak ape yg emergency sgt tu sampai tglkan set camtu aje hahahaha..makin lawak plak

    14

    8
  26. Princess pinklady says:

    Lain kali bnda kalau xde kena mengena ngn diri sendiri better diamkan diri.. xyah lah sibuk nk sindir org lg2 ngn keadaan yg tgah mengandung.. sebaiknya jaga tingkah laku n percakapan..dah kau pn wat parody kt meletop ofcOurse org ingt kau tuju kt dia..klau bkn dia kau tuju kt hero mana plak??cer bagitau?? dahlah xyah sibuk nk keruhkan lagi keadaan.. mentang2 fattah diam.. sorang2 nk hentam dia.. sama2 rakan artis kan..org tu sikit pn xusik kau..

    104

    0
    • Anonymous says:

      Setuju ni kiranya pengajaran jugak utk kita semua. Kalau kwn kita ada masalah dgn orang lain, jangan gatal2 nak masuk campur cari pasal jugak dgn orang tu. Tu xada pasal, cari pasal namanya. Jaga la hubungan sesama manusia selagi boleh. Ni yg fattah, neelofa, fazura ni bila pulak nak berbaik dari aku baru masuk U sampai dah kerja tak baik2 jugak. Tak kisah la siapa salah siapa betul. Yg penting aku dtg sini nak baca komen hahhaa macam2 komen ada… macam masalah ni serious pulak. Huhuhuuu

      24

      0
  27. juwita says:

    jihan…jgnla marah2 fatah amin…nanti baby keluar sebijik muke fatah amin camne? hehehe

    6

    0
  28. Sambal belacan says:

    Tak elok perli2 time pregnant,jihan. Takut nanti kena balik diri sendiri. Kau tu releven sgt ke dlm industri ni? Apa kau rasa kalau org ckp “buat apa simpan kau dlm industri ni padahal kau tak lawak pun”? Apa pun fattah sepatutnya keluarkan statement terangkan citer sbnr dr duk diam je.Reputasi sendiri juga yg tercalara nanti. Rancangan tu bukan dia sorg je terlibat. Kesian fahrin ditinggalkan fattah time tu. Mujur fahrin dh biasa mengacara

    100

    0
    • Anonymous says:

      management fattah la tak professional….diorang yang patut kasi clear..bukan fattah yang kena bagi statement..fattah da ready nak naik kan…aca yang tarik tangan dia soh turun…now, yang teruk kena hentam fattah sorang….geram aku management fattah nih! korang da kena suap dengan astro ke hape!

      36

      1
  29. Ara says:

    Tolong la. Fattah sumpah poyo nak mati. Fans dia je duk back up dia. Please laaa. x professional langsung. Bajet hot. eiii benci gila. hipokrit gila. heyy menyampah weii.

    9

    9
    • lolipop says:

      ara…
      ko ingat bg statement semua clear ka…
      lagi teruk la wei…
      baik diam ja…
      hg tgk lopa sudah la…
      bukak mulut apa2 isu pun kna kecam…
      mcm tu nk buat statement…

      5

      1
  30. anak nogori says:

    astro pun satu, rasa tak perlulah panggil fattah amin utk tetamu meletop, nak promot drama dia tu apa lg, citer tu dah kluar pun kat tv. walaupun dia org semasing tak pernah declare couple, tp aku masih ingat lg riak wajah nelop masa umum anugerah meletop (kot) masa tu si fattah ni menang… nmpk mcm nelopa tu syok kat fattah..
    yg ko jihan, ingat awak tu nak beranak, cakap biar berlapis, sok kot ketulahan. artis yg berkenaan tu terlibat dgn program ko ke?
    #akubknpeminatfattahnelopamahupunjihan

    132

    0
  31. damai says:

    adui fans fattah x blh ditegur sikit pelakon kesayangang mrk, asyik nak backing dan melenting aja, yg kena tempias lofa juga. Dato Hans Issac dijemput few times kat meletop steady aja, kena usik juga, both of them very professional. henti2 lah netizen, kau org hentam sana sini. Dan Nara cukup2 lah pasal Fattah & Fazura, jgn kerana terover sgt cerita pasal dis 2 F, nanti jadi masaalah. And Fattah kalau anda ingin lama diindustri, upgrade your acting, take all kind of characters jgn cuma asyik2 pasal cintan cintun

    9

    6
    • bangchik says:

      yes, betul. hans dgn neelofa punya issue dulu lagi teruk. siap tumbuk cermin semua. jumpa balik chill je pun.

      masalah nau

      6

      4
    • sedara mara fattzura says:

      eh bodoh! tu hans…bujang!
      ni laki org kot!
      dr si fattah jaga fans lobatak..baik dia jaga maruah dia/bini dia/ keluarga dia & keluarga mertua dia la. bodoh piang! orang2 yang terima dia seadanay daripada org yang hina2 dia!

      12

      6
      • Anonymous says:

        cantik nya bahasa kata org bodoh? Ni mesti fans fattzura

        12

        6
      • bangchik says:

        sedari,
        dah tu kalau laki orang takyah jalan tanggungjawab pada kerja dah ke? simpan jela dalam almari
        sedap maknenek je kata org bodoh.

        7

        2
        • Anonymous says:

          dah mmg ko bodoh!
          laki org mcm aron aziz tu mmg la boleh keja.
          sbb xde fan bodoh mcm konak kaitkan dia dgn mana2 artis wanita.
          mau bini dia diyana kontrol heroin mana boleh & mana tak.
          ni dah sah2 ko & the geng nak hentam fattah apehal. dia berlakon dgn artis lain ok je.dia tak hingin jumpe lopak yg lopak .. dah la. nak paksa2 apehal??? buat trick bagai sampai cancel p spore tu pejadah?? cuba ko tanya pujaan ko si lopak tu tak malu ke ke terhegeh2 kat laki org??org tak ingin takyah la mengemis.

          66

          1
    • Anonymous says:

      yup setuju!

      15

      1
  32. Jihan Jongang says:

    Bodoh punya jongang. Dah lupa kot zaman jongang baru nak menapak dalam.industri….

    33

    2
  33. imissyoulikèçrazy says:

    Rata-rata yg komen semua penjilat bontot fatah..kah kah kah..bangang tak sudah..

    11

    12
  34. lola isabell says:

    Muka hodoh tak apa..jangan peragai bodoh hodoh…

    29

    1
  35. Anonymous says:

    ntah2 muka nabil !!!! capang!!!

    2

    1
  36. i says:

    banyak mengaji laa jihan oiii… daripada bash org, igt anak awak tu bakal ‘jd org’ jg 1 hari nnt… bash org ni memang sedap tambah pulak ramai yg back up… x kiralaa siapa yg dimaksudkan tp udah2 laa tu…elok minta maaf awal2 sebab bersalin tu 1/2 inci drpd kematian.

    39

    0
  37. Anonymous says:

    Dulu make aku ckp, time da dekat2 nk bersalin ni la Kita kn lg buat bnyk bnda baik. Ckp baik2, baik dgn org, haiwan n sbagainya. Ye la semua tu kan keberkatan. Bersalin ni nyawanya 50-50. Kn minta doa Dr org supaya selamat n mudah bersalin.

    23

    0
  38. Kak chah penjual nasi kukus says:

    Maknanya uqasha lagi professional la kan. Uqasha relek je appear kat meletop walaupun ex dia si nabil mengacara. Ke camna?

    20

    0
  39. Anonymous says:

    ibu mengandung pun hati busuk gak ke? ko jaga pookie ko dah la…

    33

    1
  40. Anonymous says:

    badut betina pun turut meroyan….

    52

    -30
  41. Anonymous says:

    KO PUN SAMA JE LA JEHAN BNYK GAK ORG KUTUK KO MASA KT GEGAR VAGANZA …..MENYIBUK KURONG AJORR….HELOKKKK JE MUKA KO MCM TAMPAL NGAN SIMEN MCM X DE APA2…KO JAGA JE X LAMA LG NK BERANAK LG SATU TGH2 CENGITU TOKSAH LER NK LEPAS CAKAP MULUT MCM MAK AYAM….TENGH2 SARAT TU CAKAP YG BAIK2 FIKIR YG BAIK2 YEA BUKAN GALAK MAIN TWITTER OR WAT SO EVER…

    52

    0
  42. Salvatore says:

    Bodoh la semua yg duk kutuk fattah xnaik stage meletop. Korang x tgk ke ss fmily lopa duk kutuk2 fattah berterbangan kt twitter? Fak u la ape la, yg plg kcik tu pun berlagak x hengat helok laaa fmily kau lopa, jgn ingat dunia x berputar, nnti allah bg jodoh lg teruk dr fattah bru tau. Tgk la kt twitter, money cant buy class

    47

    0
  43. Miss Bunga says:

    Wow Jihan kau pun join juga ke nak sindir si Fattah ni gara2 x dtg ke rancangan Meletop tuu tolong laa Jihan x pyah nak beriya2 jdi makcik bawang ni. Betul la aku nmpk Fattah x pernah kacau hidup orng tp artis mcm jihan ni sibuk dgn hal dia.

    51

    1
    • mr kumbang says:

      betul ke tak kacau hidup orang?
      kacau whole production, kacau schedule, kacau masa, kacau task orang lain. tu tak kacau ke namanya?
      orang lain pun ada task masing2 dalam meletop tu. semua orang keje as a team. bertanggungjawab la sikit..

      4

      4
  44. Anonymous says:

    Aku sokong jihan. Parodi pun x keluar meletop haritu. Terus terbantut. Apa da

    7

    2
  45. meletops says:

    korang patut tahu.
    mana boleh astro burukkan fattah walaupun fattah salah. dah terang fahrin kata dorang ready utk on air and sudden fattah hilang tanpa pesan. just sebab kan astro ubah planning. dalam live broadcast show, anything can happen. even dah plan for months pun saat saat akhir mesti ada perubahan.
    astro ada hak utk ubah sebarang planning tertakluk kpd terma dan syarat dorang. so as guest or org yang bekerja dgn astro, kena la ikut sbb mesti dah sign kontrak.
    bagi aku kat sini yang tak pro adalah fattah. sebab hilang mcm tu je tinggalkan member lain tercengang.
    please fans, jangan backup membuta tuli. org dalam industri takkan bersuara kalau betul mamat ni takde buat hal. they know more than you guys do.

    11

    3
  46. elle says:

    jihan nak jd makcik bawang jugak ke haha, aku rase FA ni kalau prangai spesen Awal ashaari tu mmg bru btulla buku bertemu ruas! tapi tulah aku pon sbenanye nak tau jugak ape valid reason yg FA kne balik tu, kalau sbb tukar plan pon xkan tinggal fahrin n casts yg lain terpinga2 xtau cite. aku tgk elok je fattah amin tu slepas balik tu xde je emergency apenye, siap happy home lagi no harm bagai.

    8

    0
  47. Tah juling says:

    Patah ni kalau buat ape semua nya btolje pada fans dia.. kite tgk la pe dia nk ckp tipu nnt.. mcm g 2 tggalkn set, ko mmg sgt menyusahkn org. Aku harap pihak astro banned je dia tros lps ni. Menyampah budget hot. Mata juling

    6

    3
  48. ungku says:

    boleh tahan juga mulut jihan ni. daripada takder kontervesi tetiba dpt makian netizen.ingat2 awak tu mengandung.keceluparan mulut tu jaga sikit.tak kiralah awak kutuk siapa pun..

    40

    0
  49. Lily says:

    Skrg fans2 fattzura pulak kutuk jihan…..expexted. Pengikut2 yg tak sihat…sungguh2 memalukan..tak beradab & tak berhemah. Mcm mana idola…begitulah pengikutnya…kurang cerdik.

    Aku tahu jihan tu tak kepo…tapi. aku rasa dia dah sampai ke tahap tak boleh tahan…

    Jgn takut jihan..sya yakin awak akan senang bersalin dgn cacian & kutukan mereka2 yg terlalu taksub tu. Insya allah.

    11

    6
    • lyna says:

      betul tu.. taksub betul fans fattzura ni.. bahasa mcm kimK. fattzura tu tak suci mana ye.. jgn diagung2kan sangat.. diorang manusia bukan tuhan.. diorang tak tolong korang pun kalau korang susah.. korang je susah2 untuk diorang.

      10

      0
    • Anonymous says:

      Yup setuju. Hnya yg dlm industri je tau. Bkn skli kot fatah buat mcm ni. Masa dgn sherry pun sama jgk

      8

      2
  50. Loki says:

    Betullah apa yg jihan cakap…
    Kalu dh mnyusahkn orang lain mana professional nyer…
    Kalu nk minat pun biarlh rasional…

    9

    5
    • ntahnya says:

      alah sama je…dia, nabil lofa kan kawan…so backup laa…masa lofa ilang aritu napa tk kuo statement sama…mak buyong better diam jgn masok campor hal org…nanti nak beranak susah…!

      49

      1
  51. Talentless says:

    And why r u in this industry? You are not even funny. Not funny at all!

    40

    1
  52. Anonymous says:

    nasib yg tinggalkan set tu FA. kalau sharnaz aq xrasa jihan berani tweet perli mcm ni

    158

    1
  53. armin says:

    Lor… jihan cuma cakap pasal profesionalisme dalam bekerja tu je.. bukan kutuk kaw kaw.. jgnla duk kecam jihan.. pendapat saya pun.. kite perlulah bersikap profesional la.. xlari kemana pun.. lepas ni akan berjumpa jugak..satu industri kan.be a real guy bro..wat malu la..

    8

    5
  54. eira says:

    nak request la thn depan xpyah la buat rancangan meletop ni.
    selalu buat kontroversi artis.. buat kucar kacirkan industri …
    JIHAN pon xperlu lah nk update status macam ni, sama2 dlm industri…
    nnt 1hari terkena pada diri sendiri…

    14

    1
  55. supporter astroria says:

    mak buntal hodoh ni menyebok apa hal kau siapa nak sibuk dlm hal ni ,kau & nabil sama2 lawak bodoh dan hodoh astro ria jadi lowclass pasal kau dan kwn monyet kau tu …. JIJIK

    46

    1
  56. Alia says:

    Wah berlagak mak buyong .setakat famous sebagai pengacara tak.payah kau.nk bongkak sngt ..tgk.laki kau dulu…..mcm hebat sngt .ckp tu tgk diri kau dulu tak payah nk sindir artis lain dlm industri…..setakat terkenal dlm raja lawak ja…kau sape…akaum letak.kat luntut .ni semua perangai sombong tak sedar diri….limau purut 3 serangkai buta perut tapi tak ada akai

    35

    0
  57. Alia says:

    Laki.kau pun berlakun mcm hampeh….nk.kata org…..laki kau tu tak sepatutnya ada dlm industri

    31

    1
  58. MakDara says:

    Selagi Lopak tak kawin. Selagi tuh fans2 dia meroyan.

    4

    3
  59. Kiah propa says:

    Alaaaa jihan tu dh bestfriend dgn nabil. N rapat jgk dgn neelofa. Mmg la dia akan side pihak meletop. Poyo lah ko jihan! Yg ko nk terlibat sekali apehal?? Sape yg kipas bontot sape skg?? X pyh la ko nk jilat sgt bontot bestfriend ko si nabil dgn neelopak tu. Buat menyampah plk aku dengan ko. Mcm aku ckp producer meletop x kecoh yg ko plk menyalak mcm anjing apehal?? Ko mmg blh geng dgn PA lopak tu.

    31

    0
  60. kakikucinghitam says:

    diamlahhh jihan…focus kt pregnancy tu.. lg satu stop jual anak dlm perut…

    2

    7
  61. mr kumbang says:

    betul ke tak kacau hidup orang?
    kacau whole production, kacau schedule, kacau masa, kacau task orang lain. tu tak kacau ke namanya?
    orang lain pun ada task masing2 dalam meletop tu. semua orang keje as a team. bertanggungjawab la sikit..

    2

    7
  62. Kakzie says:

    Kat atas tu ckp kt jihan klu.cde kaitan baik diam…abis korang yg komen byk2 ni ada kaitan ke hahaha

    5

    0
  63. Anonymous says:

    teruknya bahasa2 dari fans fattzura ni.. macam kimK. dulu menyampah gileee dgn neelofa. lepas tengok fans fattzura ni jadi menyampah gileee kat artis pujaan diorang ni.. kesian fattzura dapat fans yang rude walaupun niat nak back up..

    9

    3
  64. Anonymous says:

    kelakar baca komen korang ni.. keyboard worriow betullahhh…

    0

    1
  65. samurai says:

    alah korang ni… klau profesional dtg jela program tu… apa masalahnyer… Industri malaysia ni kecik jer.. pegi sana sini mesti jumpe jugak…..small thing nak jadikan big thing pulak.. yang ianya bini x kasi kot ..huhuhuhuhuhuhuhu…

    4

    3
  66. Mimi says:

    Astro should respect dia baru kawin..blum resepsi pn lagi..g atur program seumpama itu dgn famili lopa pn ada..what do you expect…another controversi..gossip..airmuka..maruah org weh…jgn la nj jual sgt word moveon tu..smpi nk korban perasaan famili..wife..dll..sudah2 la…semua dh muak dgn lofattah ke fattzura ke…semua tau nabil akan ckp yg sensitif n mengaibkn…ingat m.nasir pn pernah kata jgn libatkn isteri dia dlm satu program coz org tau nabil akan make fun of maruah og secara live…

    516

    0
    • Meon says:

      Setuju.serius ckp.knp kalau mmg fattah xnak jmpa neelofa skalipun, nk kena kaitkan dgn profesional atau x.yg org lain sibuk2 sgt nk jumpakan diorang tu, profesional sgt la sikap mcm tu. Bila sebut profesional ja, mesti tolak tepi prasaan , emosi semua.mcm tu? Come on la.kalau boleh jumpa depan2 pun, blum boleh dikatakan profesional. Lofa brp kali dah kat meletop, intrvew guest, buat muka xselesa. Profesional ka mcm tu . Setiap org ada pendirian, ada hak dia. Dia boleh demand , kalau nk trima, trima.xleh trima, diam2 ja la. Mcm org berniaga, bukan semua kedai bukak 24/7. Pastu xkan nk pukul rata, kedai yg xbukak 24/7 tu xprofesional, malas, xcukup usaha.cmtu?

      42

      0
  67. Anonymous says:

    aku tau ni knapa fatah pegi last minit..sbb fazura dah text dia..fazura ckp “awas kalo ko pegi set meletop, balik rumah nanti tidur luar” .. terus c fatah ni tadi bgegas la balik sbb takut bini.. sangup dia tak pegi set meletop…hahaha…tambah2 lofa hos..

    mesti fan fatah mgamuk baca komen ni… hahaha.. k bye.. fan fatah n fazura mmg jilat buntot..ahahahahaha…

    4

    6
  68. Noni says:

    Kat sini astro yg x profesional…semua tau siapa nabil …nk jual ke airmuka ..maruah u kt public secara live…

    15

    2
  69. Anonymous says:

    bukan ke jihan sembang pasal tanggungjawab… yang korang sembang melalut nie ape kes.. tanggungjawab dia tu kalau tarik diri last minit kena la maklum.. xboleh senyap je.. fattah bagus jihan pun bagus cuma jihan tu bercakap tentang tanggungjawab.. ape ke susah sgt nak paham deme nie..
    ni komen MR kumbang.. ..Mr kumbang nie paham tanggungjawab.. bagus.. yang lain tu.. haha.. hawo./..
    “betul ke tak kacau hidup orang?
    kacau whole production, kacau schedule, kacau masa, kacau task orang lain. tu tak kacau ke namanya?
    orang lain pun ada task masing2 dalam meletop tu. semua orang keje as a team. bertanggungjawab la sikit..”

    10

    1
  70. cruelworld says:

    Kau tu pelawak yang dah renovate mula pecah rumah, sama dgn hati kau

    15

    3
  71. Overrated says:

    Org komen pasal tgjwb, prosefional.. Fans g balas pasal bby dlm kandungan, muka ugly, gigi jongang, suami belakon hampeh (ok ini kelakar, idol depa mmg mantop kahkah). Idol kau je lah paling bagus, paling hebat, paling disayangi, paling diminati, paling letup, ambik la semua, ambik.. ambik.. ambik..

    11

    1
  72. Whatever... says:

    Jihan Jihan x perlu la bagi statement ape2 duk diam nak bersalin dah tu…x tahu ape cerita keluarkan statement macam tu apelah…..

    37

    1
  73. Anonymous says:

    Yg x professional tu team meletop.
    Fattah ada hak utk balik sbb diaorang tukar plan last minute.

    40

    1
  74. Anonymous says:

    Kenapa lofa and nabil.boleh keluar jugak kalau dhnkata fatah and fahrin yg keluar as host. Dh tentu lofa dlm bilik dh siap makeup and dress up. Sj nk hbuat kontroversi? Famili lofa pula semua mulut puaka…

    12

    1
  75. Anonymous says:

    senang cerita. tak nak orang kecam tak yah jemput fattah. banyak lagi artis lain yang lebih berbakat dari dia. fans dia jugak kemaruk fattah datang meletop nak tgk lofa lari ker idok. last2 artis dia lari meroyan sana sini.

    8

    0
  76. orangbiasa says:

    mmmm…saya pegang kata ustaz/ustazah…kejayaan anak terletak pada restu dan doa ibu bapa. Kejayaan FA mungkin atas mustajabnya doa mak ayah dia. Doa mak kan xdak hijab. Kejayaan & rezeki yang dia dapat semuanya dari ALLAH SWT. Kalau usaha dasyat mana pun, kalau dah bukan masanya ALLAH nak bagi rezeki tu, mmg x dapat jugak. Kalau kita memperidakkan rezeki dia, seolahnya kita meragui pemberian dari-NYA

    8

    0
  77. Observer says:

    Aku perati je jihan muse ni, makin lama makin over! Lately ni mmg over dgn gambar perut hang dgn kata kecaman hang. Kt tahap skg ni mesti kau rasa kau dah bagus sgt kan? Beringat sikit la awk tu mengandung anak first. Jaga sikit la mulut and adab hang. Dulu hang ni dgn ropa takdak apa takdak mcm invisible je kan skg over nau nau.

    6

    1
  78. cilimanis says:

    kecewa la dgn Jihan…minat dia selama ni…
    Dah berjaya…terkenal…janganlah perkecilkan orang lain pulak…

    1

    1
  79. jihan nabil sila sedar diri says:

    habistu kau?
    dari perempuan kampung yang dulu macam sampah lepastu bila nama dah makin naik, jadi pula host gv.. cakap ikut sedap mulut je nak cakap apa
    tak profesional langsung 2 ekor kau dengan nabil, sedarlah sikit kau orang dulu asal dari mana
    tak payah nak upgrade diri tu top host kalau ramai judges maki hamun, judges kumpulan profesional okay

    3

    3
    • ika says:

      kena paham kut, dia rasa dia susah dulu nak naik. kena pakai braces, putihkan muka badan, kuruskan badan, make-up, cantikkan rambut semua2 lah. tapi fattah cepat je naik, org rasa senang je dapat semua sekelip mata. so minah ni rasa dia boleh la nak komen2 camni. simpan orang dalam industri bagai, bukan ke tuhan tu bagi rezeki? haih, cantikkan lah luaran ko camne sekali pun jihan, kalau dalam busuk susah.

      harap2 ko buat2 orang sakit hati ni, tuhan masih permudahkan perjalanan nak bersalin ko ye jihan.

      3

      1
      • mamizura says:

        jehan kompang lebih…………….dulu sehina hina manusia huduh like ultraman…..sekarang banyak cakap after nikah with tunku dapur kahhhhhhhhkahahhahhaahha pi beranak and shut uplah jehan ronggengouiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kang terburai tepi longkang pulakk kahahahahlahahahhah

        0

        4
  80. makjehan says:

    alahai jihan……………….perut dah meboyout shut upppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp pompuan kampong lehhhhhh………………..pikior nak beranak sikit ari…….hmmmmmmmmmmm mulut longkang hanyir!!!!!!!!!!!

    1

    3
  81. FAT says:

    jihan cakap pasal profesionalisme dan tanggungjawab dalam industri. kenapa nak kaitkan pasal rupa paras dia dan segala sensitive issue?

    gila la korang ni membontot je apa fattzura buat semua betul. media all know apa sebenar perangai fattah. korang je nampak dia suci.

    4

    2
    • Anonymous says:

      mesti fans2 fattah ni patah hati tak dpt fattah so membontot jela boleh.. kesian.. fakezura jgk sedap dpt teruna..

      2

      1
  82. Anon j says:

    Kecewa gila lah dengan ko ni Jihan. Don’t go public lah nak bash orang pun. Ke ni cara Astro nak naikkan rating. Annoying do.
    Si fattah yang kayu ni takda kacau orang pun kot, aku xtgk SHMP tapi ya aku tgk HSC sbb aku suka fazura. Biar jelah kalau dia dah xnk jumpa neelofa. Aku pun kalau jadi dia, aku cuba ignore ex-gf psiko.

    4

    5
  83. Anonymous says:

    aku harap peminat neutral yg bukan sokong mana2 pihak boleh tgk sapa yg meroyan sebenarnya. Jihan duk cakap pasal being irresponsible tp peminat pattjurah duk kutuk2 fizikal dia dan menidakkan anugerah Allah.

    Dan bahasa yg buruk tu lah yg dapat likes tinggi. Sbb ape? bg peminat pattjurah idolat mereka sgt maksum. Siapa yg tegur idolat mereka adalah salah. Dulu bila lopak xjd host prepared nk umrah dorg kutuk cakap lopak x move on, penakut and cabar lopak suh jadi host bila pattjurah datang. sekarang pattah lari seminit before on air, dorg kutuk lopak jugak and cakap rancangan meletop x relevan.

    Bahasa dorg pun mmg tahap teruk gila babeng kutuk fizikal org..asal ada org industry kutuk pattjurah, dorg cakap lopak jgk yg salah..hahaha..bagi aku yg meroyan sebenarnya peminat pattjura yg menganggap idolat mereka maksum.

    Pattjurah and fans, please mereput and berambus. dan aku jgk akan berambus dari sini sbb nak muntah hijau aku dgn permainan dorg. Xyah cakap nak tunggu explanation, sbb pattah and mgmt kampung dia dulu dan kini xkan release apa2, Bodoh sombong.

    Kalau dah terlalu ramai org industry benci ko pattah, mesti ada sbb dgn attitude ko. sorg dua aku blh terima. Ingatlah, ko berjaya sbb doa ibu bapa ko, tp dgn attitude ko, bini ko dan peminat2 ko, aku rasa ko x kan lama. sbb ko manusia berbalah sesama sendiri. tlg nasihat peminat ko to preach doabaikbaik, lotsoflove, lessofhate tu sbb skrg aku rasa mulut peminat ko mmg over.

    0

    0
  84. Linfa Hisla says:

    Fattah sejak berkawan dan kerkawin dengan Fazura jauh berbeza waktu dia baru2 nak up…dia rasa dia macam hebat sangat…ialah Fazura kan Diva dia jenis muka tembok buat apa yang dia suka dan tak peduli apa netizen kata…

    Kalau Fattah tak berkenan akan sesuatu waktu program meletop tu…boleh discuss baik2…jangan hilang macam tu saja…kasihan orang lain yang terlibat…

    3

    2
    • Anonymous says:

      Yup kasihan rombongan yg terlibat yg tengah tunggu nak cingcongcingcong tuuuuu. Kalau macam itu penerimaan management Fattah, lepas tu bolehlah produksi tu buat kat selebriti lain pula. Pernah buat dan berjaya kan, jadi amalan la lepas tu. Orang lain naya tak fikir.

      6

      2
  85. Fartah puihhhhh says:

    Lps ni astro banned fartah.. xda job la dia.. dh fazura kena tggung fartah plk lps ni.. hahahha.. michele ang je amik fartah sbb dia tgh market.. shiela rusly xnk ke amik fartah brlakon.. kasi lembut skit asyk kayu..

    5

    2
  86. Yang Benar says:

    Bukan pasal kes ni je, tapi selalu sangat berlaku, aku sendiri pernah alami benda macam ni. Kadang kadang sesuatu perkara tu hanya melibatkan orang A dengan orang B je. Tapi tetiba orang C, D, E, F pula tambah garam, kicap, cili. Elok elok orang A dengan orang B cuba selesaikan masalah, cuba bertindak matang, makin banyak pula benda yang keluar, yang belum diketahui kesahihannya. Benda kecil jadi makin tegang dengan adanya manusia manusia yang suka bertindak mengikut emosi ni. Jadi manusia jangan terlalu cepat menghukum, kita ni manusia biasa. Banyak salah sana dan sini, sama macam saya. Cubalah untuk memahami sebelum difahami.

    1

    0
  87. Anonymous says:

    People should mind their business, including jihan. Semua org, tak kira lelaki or perempuan jeles dgn fattah ni. Yelah skrg dia ni tengah top. Dulu masa aaron, skrg fattah pulak. Melayu kalau tak dengki tak sah.

    2

    1
  88. dreamer says:

    mulut jahat and busuk hati jugak minah sekor ni. Ingatkan lelaki je yg jeles dgn fattah, betina sekor ni pun sama jgk dengki.
    Bukan salah fattah pun kalau dia menghilangkan diri, sb mula2 kata lopa takde, pahtu ade pulak. Dia dah menyampah sngt dah kot dgn katek gedik plain jane tu. Stop blaming him.

    3

    5
  89. A says:

    Berdosa Nara letak macam ni. Mengapi-apikan keadaan yang sudah keruh.

    Artis Malaysia ni boleh tak tulis terang- terang, jangan sindir menyindir. Tak pasal-pasal awak yang terkena.

    Penat betul controversy tak habis-habis.
    .

    1

    0
  90. PAPE JE LAH says:

    HOK ALOH JIHAN NI BUAT BAGUS PULAK.. KO TAU KE SEBAB APA DIA LARI.. OPS MENGHILANG?? ENTAH2ADA HAL LG MUSTAHAK DR MELETOP TU KA.. HA SAPA TAU..AKU NAK TENGUK NANTI KAU NAK TERBERANAK.. KAU ADA KAT SET GEGAR VAGANZA KE X.. KALAU KAU PUN LARI.. XDA MAKNANYA NAK SIMPAN KAU DLM INDUSTRI!!!!!! HAHAHAHAHA

    1

    2
  91. xoxix says:

    Artis malaysia ramai yang jadi pendengki, sindir menyindir sesama sendiri…dan ramai juga yang jd bodoh dengan perbuatan sendiri…sekarang ni rezeki Fattah Amin untuk jd popular sekelip mata bt ramai artis panas…mungkin akan datang org yg lain plak yg popular.Program meletop tu pun bukan bagus sgt..

    2

    0
  92. K says:

    Nape Syuk Hot FM pagi tadi bukan main lagi kutuk2 perli2 si Fattah. Ko pun nak ikut jejak bff ko ke si Jihan ni?? Ke ko rasa tercabar dengan rezki Fattah. So selama ni mmg geng2 pelawak ( Tak semua) mmg xpuas hati ke ngn artis2 hot like Fattah? So mmg Fattah tu jenis xmelawan korang pun semua pakat perli2 die, aku rasa ko tu kerja DJ tengah on air dengan Hotfm xperlu kot nak menyebuk hal2 Astro/Fattah.

    1

    2
  93. ZuNa says:

    Memula suka gak fazura dan fattah ni. Tapi lelama mcm bosan dah dengan segala cerita kisah cinta dan nikah dorang ni. Ingat dah nikah stop la citer ni. Tapi melarat2 plak gayanya. Rasanya dorang ni kena simpan sikit cerita peribadi. Buka paper majalah tv semua pasal dorang. Apesal ni. Xder citer org lain ke nak wat. Bila selalu sgt kuar gosip lelama org akan bosan beb. Buat macam abam raja lawak. Best jer life dia. Bab tanggungjawab tu… kalau benar gosip tu, maybe boleh be a professional kot. Korangkan retis. Gi mana2 pun berjumpa jua. Cer tgk macam awie dan erra. Ok jer kan.

    1

    0
    • ika says:

      masalahnya orang lain yg duk kuarkan citer diorg kut. dia tunang senyap2, dia nikah senyap2, salahkan diorg jugak buat ape? ko marah lah paper majalah tv semua. takkan la ko nak diorg duduk je dalam rumah? hadoi comment pun.

      0

      0
  94. anon says:

    apa kurang nya ko jehan oii
    masih backup retis yang jenis biadab ..sbb ko takut ko tak dapt job pulak karang …ah ko pun sama lagi nak memekak ..
    mmg lah ko mengandung sebok nak cari rezeki
    sbb laki ko pun bukan ada job ..muahakakaka

    0

    0
  95. qu puteh qu puteh says:

    hahaha… mengandung bt cara mengandung la,xyah nak panaskan citer bagai, kan tuhan byar cash jer skrang nii.. kan jdi kat u cam mna .. ??

    0

    0
  96. badut raja lawak says:

    udoh ler muker udoh,
    mulot pun hudoh
    wat lawak cam lawak budoh
    lagi afdal bungkos

    0

    0

Leave a Comment

Optional